brazilfan írta: ↑2025.03.02. 13:52:13
LG írta: ↑2025.03.02. 12:01:46
Az meg a másik kérdés, hogy a mi szempontunkból mi lenne a jobb
Az én szempontomból az, ha a Real idén semmit sem nyer, legfőképpen BL-t nem.
Ennek több oka is van, az egyik, hogy nem tesz jót a BL-nek és általában a világfutballnak a Real hegemóniája, túlhatalma.
És szerintem az Atletico is ugyanannyira verhető, mint a Real.
Igen, anno a F1 is milyen full unalmas lett a Ferrari-Schumi egyeduralmával, csak az volt a kérdéses hogy elbukja-e az adott VB-t vagy pedig papírszerint hozza azt.
(NA jó, F1-es hasonlattal a RM úgy nyert volna VB címeket hogy megvárták míg minden ellenfél a gumifalnak megy vagy lerobban

)
Amúgy ez is egy erős érv lenne egy teljesen új sorozathoz(Szuperliga?) a BL helyett, a RM-on kívül mindenkinek unalmas hogy jelenleg 15 címük van BEK-kel együtt míg másoknak meg harmad annyi.
Érdekes dolog lehet RM szurkolónak lenni, mindenhol nyomják hogy ők a BL királyai, én a helyükben az alapján el is várnám hogy úgy is játszanak mint a legjobbak, ne pedig úgy hogy alárendelt csapatként butítja őket az ellenfél de mindent kihagynak ők meg elmennek 1 kontrával. Nyerhetnek még zsinórban 10 BL-t a következő 10 évben, akkor sem fog senki sem mondani példát hogy bármi pluszt, lehengerlőt adott volna a focivilágnak.
Ezzel szemben a 2009-es, 2011-es, 2015-ös Barca is lehengerlő volt mintha UFO-k játszottak volna, olyan játékkal amit mindig is emlegetni fognak úgy mint Pelé-Maradona korszakos játékát.
bence0330 írta: ↑2025.03.02. 14:10:14
Én is pont így. Más lenne a hozzáállásom, ha a 20-as BM azóta is olyan jó lenne, és sorra döngölne mindenkit a földbe, kétévente megnyerve azt, akkor azt mondom, hogy a hegemónia nem jó, de minden elismerésem, nyomják csak. De ezek a kiszenvedett győzelmek, amikor egyszer eljutnak a kapuig szó szerint egy döntőben, és megnyerik, mert az ellenfél már reszket mire kiáll a gyepre, ez nekem nem tetszik ebben a formában. És nyilván ezt pont az ősi riválistól nem jó nézni. Szóval én is az Atleticónak szurkolok, ráadásul kizártnak érzem, hogy még egyszer megússzanak egy ilyen hengerelést, ha neadjisten valami csoda folytán egy ATMA-Barca lenne később, de ezt eleve kétlem. A mostanit sem úszták volna meg, ha nem kéne más meccsekre figyelni a cserékkel. BL-ben nem cserélnénk le a legjobbjainkat az utolsó percig.
Az a PSG-Pool viszont tényleg nagyon durva párosítás, lehet, hogy tényleg a két perpill legjobb csapat a világon. A PSG nagyobbakat tud hengerelni, a Pool viszont az első meccs óta stabilan erős. Fogalmam sincs, mi lesz ott, de hogy jó meccs lesz, az tuti.
Pontosan, a Bayern azóta is bánhatja hogy összeugrott Flickkel, a 20-as Bayern szintén ott van az általam előbb emlegetett korszakos csapatok között.
Én amúgy nem félnék egy Atleti továbbjutás esetén(nem fognak, RM ellen mindig is a lúzercipőt veszik fel a BL-ben, vagy valahogy mindig megszívják mint pl 14-ben és 16-ban ahol a partjelző elfelejtette beinteni a lest.
Ha továbbmennének valami csoda folytán akkor nem hiszem hogy a PSG-Liverpool ellen sok esélyük lenne, tekintve hogy mi épp mit műveltünk velük a Kupában nemrég.
Azért az a PSG-Liverpool párosítás nagyon kemény, nem bánom hogy nem a mostani formánkban kell a PSG ellen játszanunk

Amúgy elég gáz hogy egy időpontra rakták a BM-Leverkusen és a Barca meccsével.