Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Off: Ettől a névtől még mindig kiver a víz. Egy féléven keresztül hallgattam (kellett volna) hogy ő, és a nyelvművelők mekkora fszok.varga tamás írta:Én nem azt várom Gerától, hogy Grétsy tanár úr szintjén művelje a magyart, vagy hogy atomtudósként az
Bakker,de pontosan tudod,hogy mi miatt van így,nemvarga tamás írta:Boixos, már ne is haragudj, de Te akkor nagyon kevés interjút hallgattál labdarúgókkal. Most nem akarom példának hozni Platinit. M. laudrupot, vagy Henry-t. Ők elég összeszedettek voltak, tagoltan beszéltek - összetett mondatokban. De a Barca TV-n már Xavi Hernándezt és Iniestát is hallottam elég összeszedetten nyilatkozni. Én nem azt várom Gerától, hogy Grétsy tanár úr szintjén művelje a magyart, vagy hogy atomtudósként az MTA tagja legyen. Én azt várom el tőle, hogy egy pár perces interjú alatt az egy-két szavas tőmondatok helyett összetett mondatokban is ki tudja magát fejezni. Ott van pl. Ábrahám Attila, olimpiai bajnok kajakos, aki egész magas szinten tudta magát kifejezni sportot felügyelő államtitkárként, és vszl ő sem rendelkezik nagydoktorival. És Gera esetében nem egy kirívó esetről van szó, mert őt értelmesen megszólalni még nem hallottam. Az pedig, hogy kinek vagy minek köszönheti kigyógyulását a drogból, nem erre a fórumra való.
Tudom,h ez alap,de rengeten ennek sem felelnek meg,Ő igenvarga tamás írta:És miki, mi az, hogy elszánt? Ez nálad jó pont? Nálam alapkövetelmény, evidencia, magától értetődő kötelezettség. Enélkül a játékos nem játékos, hanem amatőr labdatologató, sörmeccsen ténfergő egyén - mint én. De még rám sem igaz, mert ha kispályán játszom, akkor mindent megteszek a győzelemért.
Gera nemcsak beszédhibás, hanem szellemileg enyhén visszamaradott - a drog következményeként. Egy felnőtt ember, aki iskolába járt, van valami végzettsége, az tud értelmesen baszélni. Gera nem tud - ez szégyen. És ha nézitek a válogatott mecceket - én marha sajna megnézem, de minek -, amióta Lothar elment nem volt egy értékelhető megoldása sem. Mondhatni a teljesítménye egy nagy határ s z a r. Ez az igazság.ozsimiki írta:Nem kell osztani Gerát szntem sem! Fiatalon sajnos nagy marhaságot csinált,annak látjuk a beszédében a következményeit..de attól még napjaink legszerethetőbb Magyar játékosa,akire teljesítménye és elszántsága miatt talán a legkevesebb kritikát illeti meg! Természetesen ezt Tamásnak célzom...
És ki kényszerítette arra, hogy drogozzon, senki. Én nem próbáltam ki, még a cigit se, tehát neki sem volt kötelező. Ő kipróbálta, viselje a következményeit. Grosics Gyula sem egy atomtudós, de túl a nyolcvanon is frissebb szellemileg, mint Gera, nyilatkozatai összeszedettek, szabatosak és tagoltak. meg hallgattam már egy-pár labdarúgó nyilatkozatát, akik igenis ki tudták magukat fejezni. Ott van pl. Kovács 'Kokó', aki amellett hogy jó amatőr bokszoló volt, azért is válhatott népszerűvé és szerethetővé, mert meg tudott szólalni, és nem csak tőmondatokban tudta magát kifejezni, ill. a kérdésekre nem csak igennel és nemmel tudott válaszolni.grecki írta:Tamás!
Ne legyél olyan kritikus. Ha fiatal korodban te is higítószacsiba dugtad volna a fejed, akkor lehet te sem ilyen ízesen beszélnél magyarul...![]()
Másrészt a focisták éltalában nem lángeszek, vagyis, nem is ezért szeretjük őket... Zoli amellett, hogy párszázmillió agysejtett szétbombázott suhanc korában, eléggé be is van lassulva... Szóval én inkább mosolygok rajta, nem bírálom érte...
Hát, benne sem egy Einstein veszett el - de ezt eddig is tudtuk. Ami engem leginkább felháborít, az a magyar nyelv ismeretének teljes hiánya. Tagolt beszédről sztem nem is hallott ez az ember, mert az egyperces monológ alatt még szinte levegőt sem vett. Szégyen, hogy egy magyar válogatott labdarúgó nem tud választékosan, érthetően magyarul beszélni. Ha nem tud magyarul, akkor Angliában hogyan érteti meg magát? Ahhz, hogy valaki egy idegen nyelvet el tudjon sajátítani, anyanyelvét megfelelő szinten kell ismernie. Na, Geránál ez alapvetően hiányzik. Szégyellheti magát. Ajánlom neki a magyar nyelvi utánképzést, a korrepetálást és a nyelvtan könyvek sűrű lapozását.
Pl Ailton még olvasni sem tudott még 2004-ben.. Emlékszem, amikor azon röhögtek egy Bundesliga közvetítésen, hogy úgy olvassák fel neki a szerződéseket, mielőtt aláírná őket (a saját nevét valahogy csak megtanulta..Raziel írta:a brazilokra a 8általános sem jellemző...
a brazilokra a 8általános sem jellemző...Game90 írta:Ha nem drogozott volnaLos Banditos írta:Szimpatikus srác és jól focizik, de azért látszik rajta, hogy a 8 általánoson kívül más végzettsége nem igen van.![]()
![]()
De ez a 8 általános + talán egy érettségi jellemző majdnem az összes magyar focistára, sőt 1-2 külföldire is
Ha nem drogozott volnaLos Banditos írta:Szimpatikus srác és jól focizik, de azért látszik rajta, hogy a 8 általánoson kívül más végzettsége nem igen van.![]()
Gera: "Én láttam, hogy mik voltak a hibák"el fuero írta:Nem tudom h ez volt-e már:
Hát ez télleg nagyon nagy gáz...kis túlzással most ők lettek a "szakmai" stáb a válogatott élénvarga tamás írta:Itt van a legújabb: a Mészöly-Dunai-Bicskei hármas gyámsága alá helyezték peti bátyót. Na, ez ám a nem semmi! Erre kössetek csomót!
Itt van ez a szőke sziklának csúfolt alávaló gazember, aki már annyiszor megvezette a magyarfocit, hogy azt megszámolni sem lehet. Legutóbb az EB-pályázat kapcsán esett akkorát, mint egy ház. Mindenkinél elintézte a mi pályázatunk támogatását, mindenkit lezsírozott, aztán pofára estünk.