Magyar Válogatott

Foci a Barçán kívül
barca99
Llegenda del Barça

2007.07.02. 22:41:57

varga tamás írta:Én nem azt várom Gerától, hogy Grétsy tanár úr szintjén művelje a magyart, vagy hogy atomtudósként az
Off: Ettől a névtől még mindig kiver a víz. Egy féléven keresztül hallgattam (kellett volna) hogy ő, és a nyelvművelők mekkora fszok. :)
ozsimiki
Adminisztrátor

2007.07.02. 20:53:18

varga tamás írta:Boixos, már ne is haragudj, de Te akkor nagyon kevés interjút hallgattál labdarúgókkal. Most nem akarom példának hozni Platinit. M. laudrupot, vagy Henry-t. Ők elég összeszedettek voltak, tagoltan beszéltek - összetett mondatokban. De a Barca TV-n már Xavi Hernándezt és Iniestát is hallottam elég összeszedetten nyilatkozni. Én nem azt várom Gerától, hogy Grétsy tanár úr szintjén művelje a magyart, vagy hogy atomtudósként az MTA tagja legyen. Én azt várom el tőle, hogy egy pár perces interjú alatt az egy-két szavas tőmondatok helyett összetett mondatokban is ki tudja magát fejezni. Ott van pl. Ábrahám Attila, olimpiai bajnok kajakos, aki egész magas szinten tudta magát kifejezni sportot felügyelő államtitkárként, és vszl ő sem rendelkezik nagydoktorival. És Gera esetében nem egy kirívó esetről van szó, mert őt értelmesen megszólalni még nem hallottam. Az pedig, hogy kinek vagy minek köszönheti kigyógyulását a drogból, nem erre a fórumra való.
Bakker,de pontosan tudod,hogy mi miatt van így,nem :?: :idea: Akkor minek lovagolsz ezen...
Drogozott,ez meg is látszódik rajta,sajnos :? És :?: Összeszedte magát,és azon kevés magyar focisták egyike,akit Nemzetközi szinten is úgy,ahogy elismernek! Pedig neki nem volt egyszerű dolga onnan feljönni...(igaz magának köszönhette a bajt)...

Azt kellene nézni,nem pedig,hogy a drog következményei miatt milyen a beszéde,stb... :wink:
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.07.02. 20:49:51

Boixos, már ne is haragudj, de Te akkor nagyon kevés interjút hallgattál labdarúgókkal. Most nem akarom példának hozni Platinit. M. laudrupot, vagy Henry-t. Ők elég összeszedettek voltak, tagoltan beszéltek - összetett mondatokban. De a Barca TV-n már Xavi Hernándezt és Iniestát is hallottam elég összeszedetten nyilatkozni. Én nem azt várom Gerától, hogy Grétsy tanár úr szintjén művelje a magyart, vagy hogy atomtudósként az MTA tagja legyen. Én azt várom el tőle, hogy egy pár perces interjú alatt az egy-két szavas tőmondatok helyett összetett mondatokban is ki tudja magát fejezni. Ott van pl. Ábrahám Attila, olimpiai bajnok kajakos, aki egész magas szinten tudta magát kifejezni sportot felügyelő államtitkárként, és vszl ő sem rendelkezik nagydoktorival. És Gera esetében nem egy kirívó esetről van szó, mert őt értelmesen megszólalni még nem hallottam. Az pedig, hogy kinek vagy minek köszönheti kigyógyulását a drogból, nem erre a fórumra való.
Boixos
Llegenda del Barça

2007.07.02. 19:51:36

örülök Tamás, h három interjúból meg tudsz ítélni bárkit. öcsém, te jobb vagy mint freud!
nem tudom, h mikor láttál olyan magyar (vagy akármilyen nemzetiségű) futballistát beszélni, aki előtte a hazája tudományos akadémiájának az elnöki címéért harcolt, amit végülis szavazategyenlőség miatt sorsolással vesztett el...?
lehet, h nem azért szeretik, akik szeretik, mert úgy beszél, mint cyrano!
lehet, h jó példa lehet az élete azok előtt, akiknek taknyuk, nyáluk folyik mert annyira ráfordultak a különböző anyagokra! lehet, h nem kéne olyan dolgokat számonkérni tőle, ami nem is elsőszámú feladata!
mi a szégyen? hogy nem tud úgy beszélni, h flasht kapjál tőle?
ez a gyerek pár évvel ezelőtt keresztben nem tudta átfutni a pályát, mert annyira le volt épülve, mostanra viszont egy teljesen normálisan élő, családos ember, aki még ebben a penetránsan sza.r magyarfociból is ki tudott emelkedni, köszönhetően annak az Istennek, akiben hisz.
mi ebben a szégyen? :?
PUYOL-XAVI-INIESTA
ozsimiki
Adminisztrátor

2007.07.02. 19:42:55

varga tamás írta:És miki, mi az, hogy elszánt? Ez nálad jó pont? Nálam alapkövetelmény, evidencia, magától értetődő kötelezettség. Enélkül a játékos nem játékos, hanem amatőr labdatologató, sörmeccsen ténfergő egyén - mint én. De még rám sem igaz, mert ha kispályán játszom, akkor mindent megteszek a győzelemért.
Tudom,h ez alap,de rengeten ennek sem felelnek meg,Ő igen :wink: Ő az alapokat teljesíti,ahogy kell is,és még sokszor plusszt is add hozzá,ezért nem érzem jogosnak a kritikáidat felé :wink:
Kép
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.07.02. 19:37:43

ozsimiki írta:Nem kell osztani Gerát szntem sem! Fiatalon sajnos nagy marhaságot csinált,annak látjuk a beszédében a következményeit..de attól még napjaink legszerethetőbb Magyar játékosa,akire teljesítménye és elszántsága miatt talán a legkevesebb kritikát illeti meg! Természetesen ezt Tamásnak célzom...
Gera nemcsak beszédhibás, hanem szellemileg enyhén visszamaradott - a drog következményeként. Egy felnőtt ember, aki iskolába járt, van valami végzettsége, az tud értelmesen baszélni. Gera nem tud - ez szégyen. És ha nézitek a válogatott mecceket - én marha sajna megnézem, de minek -, amióta Lothar elment nem volt egy értékelhető megoldása sem. Mondhatni a teljesítménye egy nagy határ s z a r. Ez az igazság.
És miki, mi az, hogy elszánt? Ez nálad jó pont? Nálam alapkövetelmény, evidencia, magától értetődő kötelezettség. Enélkül a játékos nem játékos, hanem amatőr labdatologató, sörmeccsen ténfergő egyén - mint én. De még rám sem igaz, mert ha kispályán játszom, akkor mindent megteszek a győzelemért.
Scorpio
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2007.07.02. 14:58:06

Matthäus: a magyar újságírók majdnem meggyilkoltak

Lothar Matthäus, a magyar válogatott volt szövetségi kapitánya szerint az újságírók és a klubok akadályozták a munkáját Budapesten. A német válogatott és Bayern München korábbi világhírű játékosa Huszti Szabolcsot dicsérte a Süddeutsche Zeitungnak.

Matthäus nem kis önbizalommal azt nyilatkozta, hogy az elmúlt években - mint fogalmazott - nem csak "kölyökcsapatoknál" edzősködött. Szavai szerint világklasszisok játszottak a "keze alatt", azaz jócskán bizonyított.

A korábbi állomásokra visszatekintve Lothar Matthäus kitért Magyarországra is, ahol 2004 januárja és 2005 decembere között állt a válogatott élén. Cáfolta azt a feltételezést, hogy a budapesti munkát csakis az akkor ott üzlettel rendelkező szerb felesége, Marijana miatt vállalta volna. Igazi szakmai kihívásról beszélt, de nem sok jót mondott. Szavai szerint akkoriban Magyarországon mind a futball, mind a hangulat a padlón volt. Emlékeztetett arra, hogy közvetlen elődjének utolsó mérkőzésére 857 néző látogatott ki. A játékosok - mint fogalmazott - a fizetésükre vártak, s az első hónapokban ő sem kapott semmi pénzt.

Matthäus így emlékezett: "Új játékosokkal új lelkesedést próbáltam ébreszteni, döntéseket hoztam, de az újságírók majdnem meggyilkoltak. Ott volt például Huszti esete..." A volt magyar szövetségi kapitány felidézte, hogy Huszti Szabolcsot - aki ma a Bundesligában előkelő helyen végzett Hannover oszlopos tagja - akkoriban még Magyarországon is alig ismerték. A Ferencváros kölcsönadta őt, Matthäusnak azonban feltűnt kiváló cselező, illetve irányító, a labdákat szélről tökéletesen beadó képessége.

"Meghívtam őt a válogatottba, mire hatalmas botrány tört ki" - emlékezett az edző. "Hogy lehet az, hogy Matthäus egy olyan játékost válogat be, aki még a Ferencvárosnak sem kell?" - kérdezték sokan az újságírók közül.

Azután jött a japánok elleni mérkőzés, a magyarok - mint Matthäus felidézte - 2-0-ra vezettek Huszti két beadásából. "Később a rivális kiegyenlített, a 93. percben azonban a magyarok tizenegyeshez jutottak. Hárman akarták rúgni a büntetőt, de szóltam a segítőmnek, hogy mindenkit hessegessen el, mert Husztinak kell rúgnia. 3-2-re nyertünk" - jelentette ki Matthäus, hozzátéve: "Az ilyen játékosokat szeretem."

A volt kapitány felidézte azt is, hogy röviddel az Eb előtt a magyar válogatott irányítása alatt Németországot is kétvállra fektette, még pedig 2-0-ra. "Pedig huszonegyen mondták le a válogatottságot" emlékezett az akkor történtekre, utalva arra, hogy a klubok "a legbrutálisabban" a szövetség ellen dolgoztak. A világbajnoki selejtezőcsoport - Svédország, Horvátország és Bulgária társaságában - azonban "túl nehéz volt az akkori fiatal magyar tizenegy számára" - tette hozzá.

http://www.fn.hu
"Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi sem sikerül. Nem számit, a lényeg az hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubbért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsájtva. Ilyen egyszerű!" (Simon Tibor)
ozsimiki
Adminisztrátor

2007.06.29. 12:29:45

Nem kell osztani Gerát szntem sem! Fiatalon sajnos nagy marhaságot csinált,annak látjuk a beszédében a következményeit..de attól még napjaink legszerethetőbb Magyar játékosa,akire teljesítménye és elszántsága miatt talán a legkevesebb kritikát illeti meg! Természetesen ezt Tamásnak célzom...
Kép
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2007.06.29. 11:13:15

Ez igaz, de Kokó sem csak a felesége sunijába dugta az orrát... Szerinted hány csíkot szippantott fel a krumplinózijával??? :lol: :lol:

Persze, senki nem kényszerítette rá, de el kell fogadni, hogy ez volt a múltja. Te sem várod el, hogy egy tolószékes táncra perdüljön...
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.06.29. 11:08:23

grecki írta:Tamás!
Ne legyél olyan kritikus. Ha fiatal korodban te is higítószacsiba dugtad volna a fejed, akkor lehet te sem ilyen ízesen beszélnél magyarul... :wink:

Másrészt a focisták éltalában nem lángeszek, vagyis, nem is ezért szeretjük őket... Zoli amellett, hogy párszázmillió agysejtett szétbombázott suhanc korában, eléggé be is van lassulva... Szóval én inkább mosolygok rajta, nem bírálom érte...
És ki kényszerítette arra, hogy drogozzon, senki. Én nem próbáltam ki, még a cigit se, tehát neki sem volt kötelező. Ő kipróbálta, viselje a következményeit. Grosics Gyula sem egy atomtudós, de túl a nyolcvanon is frissebb szellemileg, mint Gera, nyilatkozatai összeszedettek, szabatosak és tagoltak. meg hallgattam már egy-pár labdarúgó nyilatkozatát, akik igenis ki tudták magukat fejezni. Ott van pl. Kovács 'Kokó', aki amellett hogy jó amatőr bokszoló volt, azért is válhatott népszerűvé és szerethetővé, mert meg tudott szólalni, és nem csak tőmondatokban tudta magát kifejezni, ill. a kérdésekre nem csak igennel és nemmel tudott válaszolni.
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2007.06.29. 10:32:41

Tamás!
Ne legyél olyan kritikus. Ha fiatal korodban te is higítószacsiba dugtad volna a fejed, akkor lehet te sem ilyen ízesen beszélnél magyarul... :wink:

Másrészt a focisták éltalában nem lángeszek, vagyis, nem is ezért szeretjük őket... Zoli amellett, hogy párszázmillió agysejtett szétbombázott suhanc korában, eléggé be is van lassulva... Szóval én inkább mosolygok rajta, nem bírálom érte...
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.06.29. 09:43:10

el fuero írta:Nem tudom h ez volt-e már:

Gera a kihagyott ziccerről a görögök ellen
Hát, benne sem egy Einstein veszett el - de ezt eddig is tudtuk. Ami engem leginkább felháborít, az a magyar nyelv ismeretének teljes hiánya. Tagolt beszédről sztem nem is hallott ez az ember, mert az egyperces monológ alatt még szinte levegőt sem vett. Szégyen, hogy egy magyar válogatott labdarúgó nem tud választékosan, érthetően magyarul beszélni. Ha nem tud magyarul, akkor Angliában hogyan érteti meg magát? Ahhz, hogy valaki egy idegen nyelvet el tudjon sajátítani, anyanyelvét megfelelő szinten kell ismernie. Na, Geránál ez alapvetően hiányzik. Szégyellheti magát. Ajánlom neki a magyar nyelvi utánképzést, a korrepetálást és a nyelvtan könyvek sűrű lapozását.
Shandor
Jugador d'estrella

2007.06.29. 03:05:12

Raziel írta:a brazilokra a 8általános sem jellemző...
Pl Ailton még olvasni sem tudott még 2004-ben.. Emlékszem, amikor azon röhögtek egy Bundesliga közvetítésen, hogy úgy olvassák fel neki a szerződéseket, mielőtt aláírná őket (a saját nevét valahogy csak megtanulta..:oops:)
Raziel
Entrenador del Barça

2007.06.29. 00:15:05

Game90 írta:
Los Banditos írta:Szimpatikus srác és jól focizik, de azért látszik rajta, hogy a 8 általánoson kívül más végzettsége nem igen van. :lol:
Ha nem drogozott volna :roll:

De ez a 8 általános + talán egy érettségi jellemző majdnem az összes magyar focistára, sőt 1-2 külföldire is :roll:
a brazilokra a 8általános sem jellemző...
PCsabi
aka Game90

2007.06.28. 23:43:25

Los Banditos írta:Szimpatikus srác és jól focizik, de azért látszik rajta, hogy a 8 általánoson kívül más végzettsége nem igen van. :lol:
Ha nem drogozott volna :roll:

De ez a 8 általános + talán egy érettségi jellemző majdnem az összes magyar focistára, sőt 1-2 külföldire is :roll:
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Los Banditos
Az EuroBarca Utánpótlása

2007.06.28. 23:42:03

Szimpatikus srác és jól focizik, de azért látszik rajta, hogy a 8 általánoson kívül más végzettsége nem igen van. :lol:
in to exile
PCsabi
aka Game90

2007.06.28. 23:37:03

Gera: "Én láttam, hogy mik voltak a hibák" :arrow: Zolit szöv kapitánynak :)
"Ilyen, hogy türelem, itt Magyarországon nem létezik" :arrow: ebben igaza van, egyébként is nagyon korrektül nyilatkozott, mint mindig.
Kovi
Az EuroBarca Utánpótlása

2007.06.28. 23:36:54

Gera a kihagyott ziccerről a görögök ellen
Nagyon okos... :lol: Még nem láttam.. :lol:
el fuero
Entrenador del Barça

2007.06.28. 23:32:02

Forza Lazio!
Atesz
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2007.06.22. 13:39:53

Tök mind1, mi egyetlen stadiont sem építettünk 3 EB pályázat alatt, szal már itt megbukott a dolog...
Kép
Mihu
Director del Fútbol

2007.06.22. 13:37:13

varga tamás írta:Itt van a legújabb: a Mészöly-Dunai-Bicskei hármas gyámsága alá helyezték peti bátyót. Na, ez ám a nem semmi! Erre kössetek csomót!

Itt van ez a szőke sziklának csúfolt alávaló gazember, aki már annyiszor megvezette a magyarfocit, hogy azt megszámolni sem lehet. Legutóbb az EB-pályázat kapcsán esett akkorát, mint egy ház. Mindenkinél elintézte a mi pályázatunk támogatását, mindenkit lezsírozott, aztán pofára estünk.
Hát ez télleg nagyon nagy gáz...kis túlzással most ők lettek a "szakmai" stáb a válogatott élén

Nem akarom védeni de azért azt is vedd már figyelembe hogy a mi pályázatunk volt a legjobb csak hát ott van az ukrán maffia...ezt már tőlem okosabb emberek is leírták nagy újgásokban és ezzel tisztában van nagyon sok ember....lássátok be hogy nem sportszakmailag nyerték meg az ukrán-lengyelek az EB-t hanem a maffia útján...ennyi
Kép
PCsabi
aka Game90

2007.06.22. 13:27:55

Mint arról beszámoltunk, az elnök a tanácskozás szünetében úgy nyilatkozott, Várhidi Péter szövetségi kapitánynak a jövőben ki kell kérnie a Mészöly Kálmán, Dunai Antal, Bicskei Bertalan alkotta triumvirátus véleményét a keret összeállításáról. Ezt a kijelentését egy újabbal helyesbítette, azt mondta, az elnökség csak „javasolja” az egyeztetést az említett három szakértővel.
http://www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=144806

Mészöly kemény lesz :D
Scorpio
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2007.06.22. 09:10:11

Várhidi helyében lemondanák! Bár amennyire ragaszkodik a poszthoz, biztos marad!
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.06.21. 17:57:19

Thomas Mann halhatatlan művének, a József és testvérei kezdősora jutott az eszembe: "Mélységes mély a múltnak kútja". Mann után szabadon: mélységes mély a magyarfoci kútja. Az ember mindig jobbat remél, és mindig koppan, mindig csalatkozik. Már hányszor leírtuk, elmondtuk, hogy ennél lejjebb már nincs. És mindig rá kell jönnünk, hogy igenis van. Nincs az a szakmai-morális-gazdasági mélység, amit a magyarfoci nem képes alulmúlni. Itt van a legújabb: a Mészöly-Dunai-Bicskei hármas gyámsága alá helyezték peti bátyót. Na, ez ám a nem semmi! Erre kössetek csomót! Szomorú, hogy ilyen ingyenélők, maffiózók, szarháziak még nem takarodtak el nemcsak a válogatott közeléből, de még az országból is. Itt van ez a szőke sziklának csúfolt alávaló gazember, aki már annyiszor megvezette a magyarfocit, hogy azt megszámolni sem lehet. Legutóbb az EB-pályázat kapcsán esett akkorát, mint egy ház. Mindenkinél elintézte a mi pályázatunk támogatását, mindenkit lezsírozott, aztán pofára estünk. De ez a szemét nem ment a sunyiba, itt van, ossza az észt, dirigál és játssza az atyaúristent. Pedig [auto_cenzúra], utolsó senki - jaj, de utálom, fel tudnék robbanni mérgemben. Már Marseille-ben is megmutatta mennyire szívén viseli a magyarfoci sorsát, azáta csak ovi pódiumán volt porondmester. Szánalmas bagázs, pistával az élen. Maffiózók - takarodjatok!
Shandor
Jugador d'estrella

2007.06.21. 17:27:43

:shock: hát ilyet?! :arrow: :x :arrow: :) :arrow: :D :arrow: :lol: :lol: :lol:

Erre már én is csak azt tudom mondani, h:

1) bojkottot szervezni az összes válogatott meccsre (egyébként teljesen felesleges erőfeszítés lenne.. :oops:)

2) vagy kimenni és hátat fordítani az első félidőben, a másodikban meg az ellenfélnek szurkolni

Most komolyan: lesz ember, aki ilyen feltételekkel válogatott kerettag lesz??? Huszti tudott valamit! Megérezte! :wink:

Btw :!: Koman komán hívd fel az ukrán futball szövetséget és reménykedj..