2007.08.12. 11:58:46
Mr. Master!
Szerintem a politikai élet milyensége és a labdarúgásunk jelenlegi alacsony színvonala között semmilyen, vagy legalábbis minimális összefüggés van. Ott van pl. Lengyelország, ahol nálunk sokkal abnormálisabb a politikai helyzet, mégis kiválóan szuperál a foci. El kéne felejteni, hogy mindent az államtól várunk, hogy majd az állam bácsi minden problémát megold, nekünk pedig nem kell semmit se tennünk, csak karba tett kézzel várjuk, hogyan repül a szánkba a sült galamb. Nem, ez nem működik. Vagy talán a politikai élet jobb- vagy baloldala tehet arról, hogy nincs egy épkézláb játékosunk, hogy Gera egy egyeneset nem tud a labdába rúgni, hogy Hajnal úgy pattan le Szeitaridiszről, mint a gumilabda? Nem!
Sőt! Én továbbmegyek. A politikának távol kell magát tartania a sporttól, mert csak azt is megfertőzi, mint pl. az olimpiai mozgalmat Schmitt Pál politikai szerepvállalása. Mert azt ne várjuk el az ország kormányfőjétől, hogy szemet hunyjon afelett, hogy március 15-én Schmitt hazaárulónak, nemzetellenesnek titulálja, másnap jópofizzon vele, és egy tálból cseresznyézzenek. Tőlünk nyugatabbra és konszolidáltabb közéletben ilyen nem történhet meg. vagy ha megtörtént, az illető sportvezető veszi a kalapját. Szerintem.
Az pedig, hogy miért nincs rend a politikai élet magasabb polcain, az más téma, nem a sportfórum berkeibe tartozik.
Bízom benne, hogy én sem bántottam meg senkit. Schmitt Pált, mint sportvezetőt és sportolót tisztelem, de politikai szerepvállalását nem tartottam akkor sem jó ötletnek, s ma sem tartom. Ezt terjedelmes cikkekben nálam felkészültebb, okosabb sportvezetők is leírták, pl. Gallov Rezső, vagy Frenkl Róbert.