Premier League / The FA Cup

Foci a Barçán kívül
messideco
Presidente del Barça

2012.03.17. 19:44:30

:(
Nagyon nem jó az ilyen hír...
Jobbulást Muambának!
Kép
"And my heart will leave you never."
ab1daL
Director del Fútbol

2012.03.17. 19:37:45

Xanthor írta:Tottenham-Bolton meccsen Fabrice Muamba hirtelen összeesett, újra kellett éleszteni. Nem tudni mi történt, infarktust, vagy epilepsziás rohamot kapott valószínűleg. A meccs félbeszakadt.

Már megint egy ilyen szörnyű eset :( Jobbulást neki!
Az angol sajtó egyelőre még nem tudja, mi is történt Muambával, azt viszont egyöntetűen állítják, hogy az orvosok Muamba életéért küzdenek.
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
Xanthor
Capitá del Barça

2012.03.17. 19:32:23

Tottenham-Bolton meccsen Fabrice Muamba hirtelen összeesett, újra kellett éleszteni. Nem tudni mi történt, infarktust, vagy epilepsziás rohamot kapott valószínűleg. A meccs félbeszakadt.

Már megint egy ilyen szörnyű eset :( Jobbulást neki!
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.03.15. 21:27:36

Teljesen igazad van erre a szezonra vonatkozóan.

Nálam is a Barca az etalon, persze nem várom el annyira a többi csapattól,h megközelítse azt a játékot, de jó lenne.

Az idei Pl szezon bár hoz izgalmas,és nagy iramú meccseket ismételten, de nem az igazi, mivel egyik nagy, és nagynak vélt csapat sem tud huzamosabb ideig nagy szintet hozni.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Primitive
Entrenador del Barça

2012.03.15. 21:24:38

ozsimiki írta:Primitive!

Először is a Pl 20 csapatos.

Ez egy ilyen szezon, messze menő következtetéseket nem vonnék le, de akik persze nem szeretik a Pl-t, most meg van az alakalom,h kárörvendjenek.
Bocs, azt hittem 22, akkor korrigálom! :oops:

Szeretem nézni a PL-t, és szoktam is mert nagy iramú, és fordulatos! Csak számomra ez egyszerűen hihetetlen, hogy hogyan játszhat ilyen indiszponáltan. És ez talán az egész szezonra igaz. Nincs fazon, engem csak ez idegesít. :roll:

Bár, mondjuk ez az én hibám is! Sajnos a Barcához próbálok mérni minden meccset..
"Non scholae sed vitae discimus"
"Primum nil nocere"
"Lege artis medicinae"
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.03.15. 21:18:31

Primitive!

Először is a Pl 20 csapatos.

Másodszor idén az összes ottani nagy csapat gödörben van, igen a M.U. is. Valahol kisebb,valahol nagyobb a gödör, Londoniaknál nagyobb volt a szezon nagyobb részében.

Ez azt is mutatja,h az Old Traffordon is sorra jönnek a bukók,főleg Europában, ez nem igen volt jellemző eddig a Manchesterre.

Ez egy ilyen szezon, messze menő következtetéseket nem vonnék le, de akik persze nem szeretik a Pl-t, most meg van az alakalom,h kárörvendjenek.
Kép
Primitive
Entrenador del Barça

2012.03.15. 21:12:18

Áthoztam ide!
LG írta: Ezen én is gondolkoztam. Lehetne arra fogni, h a MU nem vette komolyan az EL-t, na de a BL-ben is óriásit égtek, talán még a Bilbaonál gyengébb csapatok ellen.
De nem lehet őket elítélni, hisz hiányzik a nemzetközi szinten hiányzik a kulcsember, Howard Webb. :lol:
Nem akarok ebbe a Webb-es ügybe belefolyni... :lol: Viszont én azon az állásponton vagyok, hogy ez a jelenlegi MU a spanyol bajnokságban a 3-4-5. helyekért küzdene.

Sokan úgy gondolják, hogy a világ legjobb bajnoksága az angol. Szerintem csak a legnézhetőbb, és legfordulatosabb, talán. De az utóbbi időben nagyot süllyedt a szinvonal.

MU - :roll: Egyszerűen nem is értem, hogy képzelik el. Semmi fazonja nincs a játékuknak. Carrick, Fletchher, Park... Hasznos játékosok, de hogy kreativitás nincs bennük, az is biztos. Egyszerűen nincs aki azt a pluszt hozzátegye!
Chelsea - vicc :lol:
Pool - súlytalan
Arsenal - ahhoz képest, hogy milyen szrul kezdtek, annyira nem is lesz égő a szezon
Spurs - a szezon elején mutatott nagy lendület mindíg elfogy

Többi csapat meg leves.

A City-ben lehet potenciál, ha hagyják összeérni a csapatot. Egyelőre még kevesek szerintem. De lassan beférnek majd a szűk elitbe.
"Non scholae sed vitae discimus"
"Primum nil nocere"
"Lege artis medicinae"
PCsabi
aka Game90

2012.03.14. 20:48:25

PL 20 menedzsere szavazott. Wilshere sajnos nem játszott ebben a szezonban, szóval Phil Jones-szal egyetértek én is, Demba Ba, Hart, Kompany, David Silva egyértelmű, középpályások közül hiányolom Song-ot, azt gondoltam, hogy van Persie nagyobb %-kal nyer, Spurs 75%-át kicsit soknak gondolom.

Kép
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Barcaman14
Director del Fútbol

2012.03.14. 17:58:54

Liverpool-Everton 3-0

Gerrard a 400. PL meccsén mesterhármast rúgott!
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
PCsabi
aka Game90

2012.03.12. 23:21:24

Mostanában "szétmákoljuk" a PL-t :D

Ez így sorozatban:
1. Sunderland 0-1 után 2-1 (győztes gól a hosszabbításban)
2. Tottenham 0-2 után 5-2
3. Liverpool 0-1 után 2-1 (győztes gól a hosszabbításban)
4. Newcastle 0-1 után 2-1 (győztes gól a hosszabbításban)

Az Arsenal az első olyan csapat a PL történelmében, amely sorozatban 4 meccset fordított meg. Ahogy Wenger mondaná: mentally strong :D De ha valaki 1 hónapja azt mondja, hogy mind a 4-et megnyerjük, azt szerintem kiröhögöm.

Egyébként jobban játszottunk, rengeteg helyzetünk volt, most így hirtelen: van Persie-nek 3, Gervinho-nak 1, Rosicky-nek 1 óriási, Vermaelen-nek 1, ahol Krul bravúrja kellett. Newcastle helyzetre nem is emlékszem a gólon kívül.

Rosicky, Walcott, Sagna tetszett, van Persie szokásos gól, de Krul-lal nem valami nagy haverok, Gibbs megtanulhatna védekezni, Ox keveset volt játékban, ideges is volt, amikor lecserélték, Gervinho katasztrófa, nem tudja megverni a védőket, olyan lassú és körülményes.

PL 2011/2012: Torres - 22 games, 2 goals. Vermaelen - 19 games, 4 goals.

Fab kint volt a meccsen, ő lőtte ezt a képet:
http://yfrog.com/es3x4asj

Van még 10 forduló, Spurs 53, Arsenal 52, Chelsea 49 pont. Következő fordulóban ManCity - Chelsea, utána Chelsea - Tottenham.

Egyébként döntetlenre fogadtam, 5x odds volt, de most ez annyira nem zavar :)
sjd
Llegenda del Barça

2012.03.12. 22:57:02

Mekkorát játszott itt az Arsenal a végén :shock: :shock:

Bárcsak a Barcától láttam volna ilyen utolsó 10 perceket, vezetnénk a tabellát :roll:
PCsabi
aka Game90

2012.03.12. 20:32:25

Arsenal: Szczesny, Sagna, Koscielny, Vermaelen, Gibbs, Song, Arteta, Rosicky, Walcott, Oxlade-Chamberlain, Van Persie.
Subs.: Fabianski, Djourou, Santos, Ramsey, Benayoun, Gervinho, Chamakh.

Newcastle United (4-4-1-1): Tim Krul; Danny Simpson, Mike Williamson, Fabricio Coloccini (c), Davide Santon; Gabriel Obertan, Cheick Tiote, Yohan Cabaye, Jonas Gutierrez; Hatem Ben Arfa; Demba Ba.
Substitutes: Rob Elliot, James Perch, Dan Gosling, Danny Guthrie, Haris Vuckic, Shola Ameobi, Papiss Cisse.

Arteta felépült, Santos is ott van már a padon, aminek pedig nagyon örülök, hogy Ox kiszorította a kezdőből Gervinho-t. Santon - Walcott párharc érdekes lehet, Santon-ra amúgy is kíváncsi vagyok, Inter-ben bírtam őt, de a PL-ben még nem láttam őt játszani.

Nyerni kéne és akkor 1. Spurs már csak 1 ponttal lenne előttünk, 2. leszakítanánk a Castle-t. Bár általában mindig ilyenkor szokott jönni egy döntetlen/vereség.

Stream:
http://www.firstrowsports.eu/
http://www.footballstreaming.info/streams/todays-links/
Sky Sports ajánlós.

Ja, és persze a Digi is adja.
messideco
Presidente del Barça

2012.03.12. 18:13:13

Sajnos a meccset nem fogom tudni nézni, utazni fogok.
Remélem nyer este az Arsenal, a három pont fontos lenne az előrelépés fele.
Go Gunners!
Kép
"And my heart will leave you never."
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.03.11. 17:27:20

miihii írta:MAN UTD- WBA 2:0
Swansea-Man.City 1:0

Ójessz,végre megfogtuk a kistesót,bár még nagyon messze a vége.Mekkora derbi lesz egymás elleni...
most látom csak, yee :)

bár idén finoman szólva se futunk top formát, főleg az Európai otthoni kupaszereplésünk förtelmes, ami sose volt jellemző ránk,h az Old Traffordon betlizzünk sorjában...

de talán a PL menthető.

GO M.U.!!!
Kép
miihii
KHAL

2012.03.11. 16:55:09

MAN UTD- WBA 2:0
Swansea-Man.City 1:0

Ójessz,végre megfogtuk a kistesót,bár még nagyon messze a vége.Mekkora derbi lesz egymás elleni...
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
PCsabi
aka Game90

2012.03.11. 16:54:49

shutterisland írta:fuller kezet foghat pepével.
Aki nem látta volna:
http://www.youtube.com/watch?v=4ij6NIhggEM

SAF-ot hogy kiröhögik :lol: :
http://www.youtube.com/watch?v=Oqr-CfbPcJI

Rooney - WestBrom 2-0
Swansea - ManCity 1-0
Ezzel előzött a ManUnited!

Tottenham is 3 L zsinórban, mintha csak a Senal-t látnám, mi is március környékén szoktunk kipukkadni. Ha nyerünk hétfőn a Newcastle ellen, akkor 3 meccs alatt 9 pontot dolgozunk le és csak 1 ponttal menne a Spurs előttünk.

Igazából csak Velát sajnálnám:
DAILYMAIL: Az Arsenal nyáron túladna a következő játékosokon: Arshavin, Bendtner, Carlos Vela, Denilson, Squillaci, Marouane Chamakh, Park Chu-Young, hogy extra összegeket teremtsen az átigazolásokra.
MichaaBee
Llegenda del Barça

2012.03.10. 22:34:28

Én legfeljebb úgy tudnám elképzelni a videót, hogy minden csapat egyszer az egész meccsen (vagy max félidőnként egyszer) "challenge-et" kérhet, mint pl a teniszben. De az szerintem megölné a játékot, ha minden apróságot újranéznének helyben, s a varázsából is veszítene az egész foci. Nem kell minden sárgalapot újranézni, csak a nagyon egyértelmű tizenegyeseket, piroslapokat, meg nem adott gólokat.

További problémát vethet fel egyébként, hogy sokszor újranézés után sem egyértelmű, hogy az adott szituációban mi a helyes ítélet és továbbra is megmaradna a szubjektivitás, pl hogy mekkora lökés ér már tizenegyest. Akkor pedig még jobban elővennék a játékvezetőket, mert annak ellenére ítéltek másképp, hogy volt lehetőségük újranézni. Ezen is érdemes eltöprengeni és ez szerintem még nagyobb gond is lehet, mint hogy azt mondjuk: "elnézte". Ez nem olyan, mint a teniszben, hogy hozzáért-e a vonalhoz a labda avagy sem, vagy mint NFL-ben, hogy melyik testrésze éppen hol volt. A fociban az egyetlen ilyen dolog, amit be lehetne vezetni, az a gólvonal technológia.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
sjd
Llegenda del Barça

2012.03.10. 22:30:44

[quote="miihii"][/quote]

Szerintem nem kell ennyire elméleti irányba elmenni, ugyanis már alkalmazták is talán klub-vb-n azt a technológiát, h egy csip volt a labdában, ami jelzett, ha átment a gólvonalon. Ez a másodperc töredéke alatt megtörténik, tehát nem menne feleslegesen a játék (valamint a mi találmányunk is hasonló lett volna, csak az UEFA sikeresen elkaszálta)

A többi szituációban meg csak elég arra gondolni, hogy a TV-s rendező kollégák milyen gyorsan visszajátszanak nekünk mindent 6 szögből, lassítva. Ha egy játékvezető képzettségű embert ültetnek be a monitor mögé, kb. 5 mp. alatt el tudna így dönteni egy 11es szitut.
miihii
KHAL

2012.03.10. 22:21:02

ozsimiki írta: természetesen nem a meccs végén néznék újra, hanem a következő játékmegszakításnál, amiből elég sok van egy meccsen, kb 1 percet se kellene várni. Azalatt meg gondolom nem sokat változtatna a mentalitásukon.
Mondjuk ez sem "100%-os lefedettségű",mivel tegyük fel a mi meccsünkön történik,h átjut a gólvonalunkon a laszti,de nem adják meg élőben.Aztán hozzánk kerül a bőr,passzolgatunk két percig,majd betalálunk belőle.Ekkor visszanézik,megadják az elsőt,annulálják a miénket és visszapörgetik az órát? :D Vagy hozzáadják a hosszabbításhoz ugye,de ekkor meg nem korrekt,h lejátsszák azt az x időt meg még egyszer is...
Vagy továbbmegyek,lerúgnak valakit,kiállítás.Ekkor visszanézik a szitut,megadják a gólt és ennek ellenére kiállítják a srácot egy olyan szituért,ami elvileg meg sem történt utólag? :D (Nem kell teljesen komolyan venni a felvetéseket,cs eljátszottam a gondolattal.)

Gondolom ennek a megoldása is azért fejtörést okozhat,annak ellenére,h a példám nem minden meccsen fordulna azért elő.NFL-ben,teniszben lényegesen egyszerűbb,mivel ott tényleg pár mp-en belül megáll a játék,de itt azért korántsem biztos.

Végülis a technika már jóformán rendelkezésre állna,cs a használatát kellene kidolgozni,minimalizált fennakadással.És persze azt,h milyen esetekben alkalmazzák.Mert eleve az ilyen határeset átment e a gólvonalon a labda szitu mellett 11-es gyanús dolgoknál is lehetne,vagy v mittudomén...Meg persze mindenekelőtt eldönteni a bevezetést,amely azért elég megosztó a labdarúgás berkeiben.Bár évről-évre elég sok olyan eset látható (köszönhetően a technikai fejlődésnek,egyre több) ,ami videóért kiált,viszont ott van a másik oldal,amely "igényli" ezeket a drámai szitukat,amik évtizedek múlva is vitatémák és emlékezetesek. (Isten keze,...)

Én már nem is tudom melyikre tenném a voksom.Sokáig abszolút a videó ellen voltam,de pont a mostani rengeteg tévedés miatt kezdek megdőlni ebben...

(Jól szétoffoljuk a topicot :P )
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.03.10. 20:07:19

MessiFan91 írta:
18Barca99 írta:
volt valami hír róla nem régen a digisporton, még magyarok is fejlesztenek. aztán, hogy ezzel mi a tervük azt nem tudom, de voltak olyan hírek is, hogy már a vb-re lesz nem? nem tudom, mondjuk tényleg ideje lenne már.. mint pl. a hokiban is milyen jól megoldják..

ha szabálytalan is a gól, megadják, megy tovább a játék és később visszanézik ha nem szabályos akkor elveszik, mért olyan nehéz ez..
OFF: ezen már én is elgondolkoztam, de nem lenne jó, mert a játékosok nem tudnák hogy mennyi az állás. És 1-0-nál mégis másképpen játszik egy csapat mint 0-0-nál.

:roll:

természetesen nem a meccs végén néznék újra, hanem a következő játékmegszakításnál, amiből elég sok van egy meccsen, kb 1 percet se kellene várni. Azalatt meg gondolom nem sokat változtatna a mentalitásukon.
Kép
MessiFan91
Jugador d'estrella

2012.03.10. 18:51:15

18Barca99 írta:
S.Agüero írta:Bogdán még a gólt is kivédte! Nem ítéltek gólt ezért... :?
A videóbírót ideje lenne bevezetni, hányadik ilyen eset már. :roll:
:wink:
volt valami hír róla nem régen a digisporton, még magyarok is fejlesztenek. aztán, hogy ezzel mi a tervük azt nem tudom, de voltak olyan hírek is, hogy már a vb-re lesz nem? nem tudom, mondjuk tényleg ideje lenne már.. mint pl. a hokiban is milyen jól megoldják..

ha szabálytalan is a gól, megadják, megy tovább a játék és később visszanézik ha nem szabályos akkor elveszik, mért olyan nehéz ez..
OFF: ezen már én is elgondolkoztam, de nem lenne jó, mert a játékosok nem tudnák hogy mennyi az állás. És 1-0-nál mégis másképpen játszik egy csapat mint 0-0-nál.

ON: szerintem is 1-1 lett vola az igazságos eredmény
18Barca99
Capitá del Barça

2012.03.10. 18:42:07

S.Agüero írta:Bogdán még a gólt is kivédte! Nem ítéltek gólt ezért... :?

Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic
shutterisland
Director del Fútbol

2012.03.10. 18:28:11

fuller kezet foghat pepével.
MatyiG
Adminisztrátor

2012.03.10. 14:36:57

Kép
Bogdán még a gólt is kivédte! Nem ítéltek gólt ezért... :?
PCsabi
aka Game90

2012.03.09. 17:57:19

:lol:

Kép

Hamann ugyanazt mondja, mint kamaj :) :
http://arsenalfan.hu/hirek/2012/03/09/d ... odolskival

BL topikban meg valaki szidta Song-ot:
Song 36 alkalommal szerelt a BL-ben, többet, mint akárki más (a keddi lejátszott meccsekig).

Mai edzésen készült ez a kép!

(Amúgy nem, csak a nyári Arsenal - Köln meccs után.)

Kép
Válasz küldése