Aranylabda - FIFA év játékosa

Foci a Barçán kívül
kz86
Jugador del Barça

2017.06.04. 15:47:16

A Bl döntőben lőtt 2 gól sokat számít, ezért nyilván CR fogja megkapni az aranylabdát, még akkor is ha Messi mind a négy idei clásicón mesterhármast lő. Viszont én úgy gondolom, hogy CR-nek ez az utolsó aranylabdája, Messi pedig meg fogja még kapni legalább egyszer. Irányítóként legalább 5 év még benne van a legmagasabb szinten, CR pedig már 2 éve nincs a csúcson. Én maximálisan tisztelem és elismerem az eredményeit, amit az elmúlt egy évben elért, de valljuk be őszintén, hogy nagyon sokszor csak a szerencsén(megpattanó lövések, megadott lesgólok, stb...) múlott és nem CR zsenialitásán.
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2017.06.04. 12:48:44

Leo és CR között jelenleg egy igazán markáns különbség van: CR igazi vezéregyéniség lett az utóbbi 2-3 évben, Leo nem. Ez leginkább a két játékos válogatottbeli teljesítményénél feltűnő, ahol nincs akkora kiszolgálógépezet mögöttük, mint a klubjaikban, de érzésem szerint CR sokkal többet tesz bele a "közösbe" motivátorként, mint Leo. CR egymaga fel tudja tüzelni a csapatot, ahogy azt pl az EB döntőn is láttuk, Leo mellé kell 1-2 domináns, tekintélyt parancsoló személy, aki egyúttal Leo-t is tudja inspirálni. Érzésem szerint elsősorban ezért volt nagy veszteség Xavi, majd Dani kiválása a csapatból, mert két vezéregyéniség szállt ki relatíve rövid idő alatt és a helyettük érkezők nem feltétlenül ilyen karakterek. Korábban elképzelhetetlen lett volna számomra, hogy bármilyen tekintetben is azonosulni tudjak CR személyiségével és ez jórészt ma is így van. Az EB-döntőn látott hihetetlen akaratereje és csapatszelleme viszont mindenképpen tiszteletet érdemel. Az EB cím pedig láthatóan egyfajta lelki gátat is áttört nála, a korábban a nagy tétmeccseken sokszor túlpörgő CR mostanra egy hihetetlen precíz gyilkológép lett az igazán fontos meccsekre. Ez az, amiben érzésem szerint most kissé Messi fölött áll és megérdemelten lesz az Aranylabda legnagyobb esélyese.
TripleH
Entrenador del Barça

2017.06.04. 12:31:46

MatsMessi írta:Azt azért nem lesz kellemes majd hallgatni pár év múlva, hogy valaki egy lapon emlegeti majd Ronaldot és Messit. Sőt, megkockáztatom lesznek olyanok, akik majd fölé is helyezik.
Elárulok egy titkot, így is van olyan.
MatsMessi
Jugador d'estrella

2017.06.04. 12:29:39

Azt azért nem lesz kellemes majd hallgatni pár év múlva, hogy valaki egy lapon emlegeti majd Ronaldot és Messit. Sőt, megkockáztatom lesznek olyanok, akik majd fölé is helyezik.
Normandia
Director del Fútbol

2017.06.04. 11:40:34

kristop írta: tokmindegy mennyire szedi ossze magat, azon mulik ki nyeri a cimeket
hiaba jobb leo, ha ce bajnoksagot meg blt huz be es az utolso par meccsen meg golokat is szerez
Az az igazság, hogy nem mindegy, hogy meccseket döntesz el, és az sem, hogy milyeneket. Itt mindenki tudja, hogy Leo fényévekkel jobb, de CR a legjobbkor nyújtja a különlegeset. Mintha kimondottan erre gyúrna. Tegnap sem csinált sokat, de két gólt azért bevert. Játékban már nem a régi, de a kapuelőtt még mindig egy terminátor. Leo hangulatától függ, vagy éppen hogy milyen zokni van rajta, hogy mit nyújt. Zseniáli dolgokat művel, de nem mindig a "legjobbkor". Nem döntött el sorsfordító meccset az egy Real ellenit leszámítva, ahol még mindig motívált, és hiába nyújtott összességében egy jó szezont, bőven jobbat, mint CR, mégis a zselés nyeri a labdát, mert azon az 5-6 meccsen, ami jobban megragad az emberekben, döntő tényező tudott lenni.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Nero.
Llegenda del Barça

2017.06.04. 11:09:33

CR zsinórban otodjere BL gólkirály. Azért az durva. Barcásként nem fogom lecummantani, de azért érdemes megnézni hogy télen milyen formában tolta. Szószerint labdakezelési problémák, mindent kihagyott, hátráltatta a csapatot, a Realosok már könyörögtek hogy vonuljon vissza, onnan ide így visszajönni... Messi jobb képességű jatekos, de ez az ember bekerül a halhatatlan legendák közé az Ali-Jordan vonulatba. Fejben elég durván ott van a pali.

Az idei lesz a legsimább aranylabdája. És az se piskóta hogy így 10 év fog eltelni az elso es a legutobbi aranylabdája kozt. =D>
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
kristop
Entrenador del Barça

2017.06.04. 10:30:24

Normandia írta:Kár hogy nincsen Xavi, aki egy kicsit inspirálná Leót, mint 2 éve. "szedd össze magad, azt akarod megint ő nyerje".
tokmindegy mennyire szedi ossze magat, azon mulik ki nyeri a cimeket
hiaba jobb leo, ha ce bajnoksagot meg blt huz be es az utolso par meccsen meg golokat is szerez
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
Normandia
Director del Fútbol

2017.06.04. 10:07:20

Tobias88 írta:Hopaldo sem volt csodálatos, de ezek után simán viszi a címet :?
Egyet nem lehet elvitatni tőle, hogy ha akar valamit, azt el is éri. Szorgalommal, munkával, akarattal. Világ fájdalom lesz az ötödik labdája. Kár hogy nincsen Xavi, aki egy kicsit inspirálná Leót, mint 2 éve. "szedd össze magad, azt akarod megint ő nyerje".
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2017.06.04. 07:11:10

Így, hogy a Real behúzta a BL-t is nem kérdés Ronaldo Aranylabdája. Tény, hogy a szezon nagy részében alulmúlta önmagát, de abban az időszakban, ami ehhez a díjhoz kell (januártól - ) ontotta a gólokat és címekhez segítette csapatát...
Tobias88
Entrenador del Barça

2017.06.04. 05:13:33

Hopaldo sem volt csodálatos, de ezek után simán viszi a címet :?
94:39 6 - 1
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2017.05.28. 16:50:11

csababarca írta: obció
:D

Nagyon jó ötletnek tartom, hogy egyfajta pontrendszer legyen, ami egyben "felzárkóztatja" az összes olyan játékost, aki amúgy kiváló szezont játszott le, csak éppen nem csatár.

A másik meg az, hogy teljesen értelmetlen a naptári év szerint értékelni, miért nem lehet minden szezon után? Ilyen baromság szerintem csak a fociban van.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.05.27. 17:32:30

LG írta: Az is hülyeség az Aranylabdában, hogy lényegében csak a tavasz számit, meg ha van EB/VB, akkor a nyár. Pl. Messi elég komoly őszt tolt, és semmit nem számított, meg az sem, hogy CR maga alatt teljesített. Azért valahol nem okés, hogy egy kb. 60 meccses szezont 7-8 jó meccsel el lehet vinni egyéni szinten, meg ugyanennyi gyengébbel el is lehet bukni.
erre írtam, hogy lehetne egy objektív pontrendszert kialaktani, gólok, asszisztok, súlyozni a gólokat, hogy meccset eldöntő gól,vagy 4-0nál lőtte valaki, védőknél cleanoutos meccsek, szerelések,fejpárbajok,stb...
csomó obció lehetne.
Aztán persze lehetne 1,5es vagy akár kettes szorzót dobálni a bl-ben a kieséses szakaszban, meg egyéb nyalánkságok.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
LG
Az Év fórumozója 2016

2017.05.27. 17:23:38

miro. írta:Abban hogy nem Messinek kene kapnia az aranylabdat biztos vagyok.
De hogy Ronaldonak kene kapnia,na abban mar nem igazan..
Az is hülyeség az Aranylabdában, hogy lényegében csak a tavasz számit, meg ha van EB/VB, akkor a nyár. Pl. Messi elég komoly őszt tolt, és semmit nem számított, meg az sem, hogy CR maga alatt teljesített. Azért valahol nem okés, hogy egy kb. 60 meccses szezont 7-8 jó meccsel el lehet vinni egyéni szinten, meg ugyanennyi gyengébbel el is lehet bukni.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2017.05.25. 12:01:09

Samper írta:A marketing elem fog dönteni, meg az, hogy ki nyeri a BL-t. Ma még nincs lezsírozva. Messi biztos nem - őt kárpótolja az aranycipő. Gyakorlatilag vagy CR vagy Buffon a favorit.
CRnek több esélye van, elég sok gólt rúgott a kieséses szakaszban, Buffon meg arra nem fog aranylabdát kapni, ha a 11-es párbajban megfog egy labdát vagy kihagyja valamelyik realos. Szóval szinte biztos, hogy Ronaldo kapja max akkor lesz szoros, ha a Juve nyerné a BL-t de lehet még akkor se. Ez van, ha a Bayern lerendezi az első meccset akkor nicns miről beszélni.
Samper
Director del Fútbol

2017.05.25. 11:41:13

A marketing elem fog dönteni, meg az, hogy ki nyeri a BL-t. Ma még nincs lezsírozva. Messi biztos nem - őt kárpótolja az aranycipő. Gyakorlatilag vagy CR vagy Buffon a favorit.
barca2010
Jugador d'estrella

2017.05.25. 10:24:50

La Duodecima írta:
whitecule írta:Ott van például Cruyff, aki "csak" három aranylabdát nyert, míg CR négyet, pedig nem lehet kérdés, ki a nagyobb játékos.
Miért, te hány meccset láttál Cruyff-tól, ami alapján ezt így ki tudod jelenteni?

Félreértések elkerülése végett nem azt mondom, hogy CR a valaha volt legjobb játékos (speciel Messit is jobbnak tartom nála), de furcsa az ilyen kijelentés, amikor valószínűleg csak néhány felvételt láthattál Cruyffról. Elég sok játékosról össze tudok vágni olyan meccseket/pillanatokat, ami alapján őt fogod a világ valaha volt legjobb játékosának gondolni, ha más meccset nem láttál tőle. Pedig mindenkinek voltak rosszabb meccsei is, még Cruyffnak is, csak azok kevésbé maradtak fennt az utókornak.
Ezért sem szeretem az ilyen összehasonlításokat, amikor a mai sztárokat hasonlítják össze, a régebbi nagy játékosokkal. A többség itt gondolom a 2000-es években kezdett el focit nézni (esetleg a 90-es évek), de a 70-es években nem valószínű. Ha Ronaldinhoval vagy Zidane-nal hasonlítottad volna össze CR-t azt megérteném, mert szinte biztos, hogy mindegyiküktől láttál annyi meccset, hogy legyen viszonyítási alapod.

Persze ha te a 70-es években is figyelemmel követted a focit és Cruyfftól is rengeteg meccset láttál, akkor az elnézésedet kérem :)
Én több meccsét megnéztem, és hidd el, hogy jobb futballista volt! NEM GÓLLÖVŐ hanem futballista amiért az aranylasztit adni kellene! Arról nem is beszélve, ahogyan erről a játékról gondolkodott! Nagyon kevesen értették úgy ezt a játékot ahogyan Ő! „Futballozni nagyon egyszerű, de egyszerű futballt játszani a világ legnehezebb feladata.” Johan Cruyff
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva, de ha nyertek, a nevetek ÖRÖKRE fent marad.” Josep Guardiola (2009)

"A spanyol futball jelenlegi problémája az, hogy mindenki azt gondolja, hogy olyan játékosai vannak, mint a Barcának. A Barca játékosaiban olyan technikai tudás van, amely a világ egyetlen másik csapatában sincs. Ezért nem próbálkozhatsz úgy játszani, ahogy ők, ez lehetetlenség." - Fabio Capello

BARCA FOREVER!!!
La Duodecima
Barça C

2017.05.25. 01:20:44

whitecule írta:Ott van például Cruyff, aki "csak" három aranylabdát nyert, míg CR négyet, pedig nem lehet kérdés, ki a nagyobb játékos.
Miért, te hány meccset láttál Cruyff-tól, ami alapján ezt így ki tudod jelenteni?

Félreértések elkerülése végett nem azt mondom, hogy CR a valaha volt legjobb játékos (speciel Messit is jobbnak tartom nála), de furcsa az ilyen kijelentés, amikor valószínűleg csak néhány felvételt láthattál Cruyffról. Elég sok játékosról össze tudok vágni olyan meccseket/pillanatokat, ami alapján őt fogod a világ valaha volt legjobb játékosának gondolni, ha más meccset nem láttál tőle. Pedig mindenkinek voltak rosszabb meccsei is, még Cruyffnak is, csak azok kevésbé maradtak fennt az utókornak.
Ezért sem szeretem az ilyen összehasonlításokat, amikor a mai sztárokat hasonlítják össze, a régebbi nagy játékosokkal. A többség itt gondolom a 2000-es években kezdett el focit nézni (esetleg a 90-es évek), de a 70-es években nem valószínű. Ha Ronaldinhoval vagy Zidane-nal hasonlítottad volna össze CR-t azt megérteném, mert szinte biztos, hogy mindegyiküktől láttál annyi meccset, hogy legyen viszonyítási alapod.

Persze ha te a 70-es években is figyelemmel követted a focit és Cruyfftól is rengeteg meccset láttál, akkor az elnézésedet kérem :)
whitecule
Barça B
Kapcsolat:

2017.05.24. 23:27:42

Annyira semmi jelentősége nem maradt már ennek a díjnak... Vagy a többinek. Belegondolni is durva, hogy jelenleg három "legjobb játékos" érdemet is kiosztanak, az UEFA Év játékosát, a France Football Év játékosát meg a FIFA Év játékosát is.
A jelenkorban zajló marketing lufifújással csak azt érik el, hogy hosszútávon a régebbi legendák megítélése is más lesz... Ott van például Cruyff, aki "csak" három aranylabdát nyert, míg CR négyet, pedig nem lehet kérdés, ki a nagyobb játékos.
MatyiG
Adminisztrátor

2017.05.24. 22:49:50

palesz77 írta:A MU is triplázott, egy jó ősszel Pogba felveheti a versenyt CR-el akár.. :mrgreen:
Marketing majdnem megvan hozzá. :D
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2017.05.24. 22:41:14

A MU is triplázott, egy jó ősszel Pogba felveheti a versenyt CR-el akár.. :mrgreen:
TripleH
Entrenador del Barça

2017.05.21. 13:51:54

daffy írta: szerintem én. mert egyszerűen nem tudom megérteni,hogy Buffont és Ronaldot mi alapján lehet összehasonlítani.
Ez teljesen így van, vagy ott van Kroos aki az egyik legjobb kp-tok és nem azért mert villog minden meccsen, hanem mert constans hozza a teljesítményt, rengeteg pontot a szögletekből, mert azokat a labdákat azért oda is kell rúgni, hogy gól legyem. De mégis csak arról szól a fáma, hogy ki lőtt több gólt.
daffy
Madridista

2017.05.21. 13:38:23

Veidt_madridista írta:Már nem keresem vissza, vki írta hogy külön kellene minden poszton díjazni (kapus, védő, középpályás, támadó). Ezt a megoldást én is maximálisan támogatnám, már csak azért is, mert a három legnagyobb presztízsű díj ebben a kategóriában (aranylabda, fifa, uefa) most teljesen egy kaptafára megy.
szerintem én. mert egyszerűen nem tudom megérteni,hogy Buffont és Ronaldot mi alapján lehet összehasonlítani.
Veidt_madridista
Madridista

2017.05.21. 13:15:04

Már nem keresem vissza, vki írta hogy külön kellene minden poszton díjazni (kapus, védő, középpályás, támadó). Ezt a megoldást én is maximálisan támogatnám, már csak azért is, mert a három legnagyobb presztízsű díj ebben a kategóriában (aranylabda, fifa, uefa) most teljesen egy kaptafára megy.
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2017.05.21. 13:00:49

palesz77 írta:Viszont hogy példánál maradjunk, az Aranylabda nem az alapjáraton legjobb fegyvernek jár már-már "alanyi jogon", hanem annak, aki a szezonban - annak is a döntő részein lehetőleg - a legnagyobb sebeket vitte be - ergo nyertek nagy kupákat. Ezért nyerhetett Shevchenko és Nedved olyan korszakban, ahol Zidaneok, Ronaldok és Dinhok is játszottak.
Sevcsenko pont nem jó példa, nem vitt be ő akkora sebeket abban az évben. Se kupákban, se gólokban, se játékban nem ő volt a legjobb. Én úgy hiszem, erősen befolyásolta a politikai nyomás azt az Aranylabda szavazást (narancsos forradalom Ukrajnában). Érdekes módon a Fifa által kiosztott Év játékosa díjat Ronaldinho nyerte, de a második Henry is 2x annyi pontot gyűjtött, mint Sevcsenko. Szerintem még Deconak is előznie kellett volna az ukránt.
Ez a 3-4 ember akikrol beszeltek nagy jatekosok, remekul jatszanak ALA, de egyik se meccseket eldonto szemelyiseg. Ez a kulonbseg es ezert nem fognak ok sosem odaerni Aranylabda kozelbe.
Akkor ezek szerint csak támadók nyerhetnek, mert ők általában ők döntik el a meccseket. Persze tudom, hogy jelenleg ez a helyzet, de pont ezt a hozzáállást kéne megváltoztatni, és akkor szakmailag értékesebb lenne a díj.
TripleH
Entrenador del Barça

2017.05.21. 03:25:53

markionni írta: Ez a 3-4 ember akikrol beszeltek nagy jatekosok, remekul jatszanak ALA, de egyik se meccseket eldonto szemelyiseg. Ez a kulonbseg es ezert nem fognak ok sosem odaerni Aranylabda kozelbe.
Hát jah, végülis Ramos fejesei még 1 meccset sem döntöttek el, vagy adott esetben címet.. Oh wait.
Válasz küldése