Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ez.LG írta:Én teljesen irreálisnak tartom Neymar, Coutinho stb. Aranylabdáját. Szerintem akkor dőlt el végleg CR újabb győzelme, mikor Messiék kiestek a VB-ről. Kár másban reménykedni, annál nagyobbat fogtok csalódni.
Ha sem nem csinált volna is ott lenne. Dettó CR. Egyik sem érdemli meg. Remélem nyernek a horvátok és Modric kapja (nem fogja), ami ugynaúgy gáz lenne a múltat nézve (Xavi, Ini sosem kapta meg), de inkább ő, mint a két "legjobb".P.U.Y.O.L. írta:Ott lesz. Duplázott és a startjai jók. Alapból 2. lesz szerintem, max. egy jó VB-vel megelőzi valaki.BarcafanTomee írta:Az aranylabdáról szerintem inkább itt diskuráljatok, mint a VB topikban.
Amúgy szerintem Messi 10 vagy akárhány év után először nem lesz a dobogón, vagy akár az első 5-ben sem. Ahhoz a BL vagy a VB kell. Játszhatsz a többi 50 meccsen akárhogy, ha nincs meg legalább a BL.
Ott lesz. Duplázott és a startjai jók. Alapból 2. lesz szerintem, max. egy jó VB-vel megelőzi valaki.BarcafanTomee írta:Az aranylabdáról szerintem inkább itt diskuráljatok, mint a VB topikban.
Amúgy szerintem Messi 10 vagy akárhány év után először nem lesz a dobogón, vagy akár az első 5-ben sem. Ahhoz a BL vagy a VB kell. Játszhatsz a többi 50 meccsen akárhogy, ha nincs meg legalább a BL.
Anno azért Xavi és Iniesta is húzta a Barcát rendesen, idén meg a védelmünket is nyugodtan ki lehet emelni, vagy a Busquets-Rakitic párost, miattuk ennyire stabil a csapat. A Realnál az előző két szezonban volt még jó néhány húzóember CR mellett, pl. Kroos, Modric, Ramos, de 16-ban Bale és Pepe is nagyot ment a Realban és az EB-n is. Mané már a második pazar szezonját futja a Liverpoollal, idén csatlakozott Salah is hozzá, neki még a gól+gólpassz mutatója is nagyon erős, tehát még begyöpösödött há de a focit gólja játszák mondatokat böfögő ostobák sem köthetnek bele.Nero. írta:Bármi lehet nagyon korai még ezen remegni, viszont azok akik sírnak hogy Miert mindig Messi és Ronaldo kozt dől el és hogy ez igazából bunda meg marketingdíj, eddig kik húzzák a csapataikat a nagy meccseken? Buffon, Ribery, Hazard? Meg Isten tudja még kiknek a neve merült fel az utóbbi időkben.
Senki nincs a nyomában ennek a két klasszisnak, max. Neymar de tole nem jönnek a gólok a nagy meccseken.
Szerintem csak a BL-t nézik, már ha néznek valamit és nem pofára megy. A BL, ha jön a Realnak, akkor Ronaldo megkapja, mivel legtöbb gólt ő lőtte, neki ez lehet az utolsó olyan szezonja, ahol aranylabda esélyes.S.Agüero írta:Eddig is elég volt a BL. Az ősz meg nem tartozik bele, valahogy decembertől számít bele a mostani Aranylabdába asszem. Neymar egy VB-címmel lehetne egyedül esélyes, máshogy nem.Rivaldo11 írta:Messze van még, meg meg is kell nyerni előbb,de csak a bl idén kevés lesz az aranylabdához, arról nem beszélve, hogy vastagon benne van ronci, hogy féltávnál kiszálltak a ligából, totál értékelhetetlen volt az ősze.
Ráadásul ugye vb éve van, így akár Neymar is komoly pályázó lehet egy jó nyárral.
Ha a RM nyeri a BL-t, akkor CR kapja, ha nem, akkor Messi, nagyjából ez lesz szerintem. Vagy ha Ney behúzza a VB-t, a BL-t pedig nem a Barca vagy a RM, akkor ő.
Sok gólt lőtt, nagyon nagy játékos, de ha ezt az évet nem Messi húzza be akkor valami nagyon sántít az egész aranylabda bohózatban!Nem azt mondta hogy a szezont, hanem hogy az evet. Nem mindegy, mivel Hajdu B. arrol a statrol beszelt, hogy Ronaldo meg sosem lott ennyi golt januartol mint most.
Eddig is elég volt a BL. Az ősz meg nem tartozik bele, valahogy decembertől számít bele a mostani Aranylabdába asszem. Neymar egy VB-címmel lehetne egyedül esélyes, máshogy nem.Rivaldo11 írta:Messze van még, meg meg is kell nyerni előbb,de csak a bl idén kevés lesz az aranylabdához, arról nem beszélve, hogy vastagon benne van ronci, hogy féltávnál kiszálltak a ligából, totál értékelhetetlen volt az ősze.
Ráadásul ugye vb éve van, így akár Neymar is komoly pályázó lehet egy jó nyárral.
Nem azt mondta hogy a szezont, hanem hogy az evet. Nem mindegy, mivel Hajdu B. arrol a statrol beszelt, hogy Ronaldo meg sosem lott ennyi golt januartol mint most.barca_bome írta:Tegnap a PSG elleni meccsen Hajdú B. azt mondta, hogy Cristiano Ronaldo soha nem kezdte ilyen jól a szezont, mint idén. (Azt nem fejtette ki, hogy a BL-t, a bajnokságot, vagy a 2018-as évet). Viszont hozzátette, hogy például a hétvégén a Getafe ellen is duplázott.
Lassan azért a média csak kihozza, hogy mekkora formában van idén...
Jönni fog majd megint a "odatette magát és gólokat lőtt amikor a csapatnak szüksége volt rá", gyakorlatilag meg hol volt miközben a bajnokságot elvesztették elég durván?barca_bome írta:Tegnap a PSG elleni meccsen Hajdú B. azt mondta, hogy Cristiano Ronaldo soha nem kezdte ilyen jól a szezont, mint idén. (Azt nem fejtette ki, hogy a BL-t, a bajnokságot, vagy a 2018-as évet). Viszont hozzátette, hogy például a hétvégén a Getafe ellen is duplázott.
Lassan azért a média csak kihozza, hogy mekkora formában van idén...
Ezt én megértem. De most a FIFA év játékosa(vagy hogy a fenébe hívják a másik díjat) nem pont erre lett kitalálva?Nálam legalább is az Aranylabda mindig az aktuális legjobb játékosé,nem pedig egy adott sorozatban kiemelkedőt nyújtott emberé. Ha mindent figyelembe veszünk akkor Messi elég sokat vert Ronaldora ebben az évben,statisztikát meg csak láttak az emberek,ha a meccseket nem is. De igazából még az Aranylasztit is megérdemelné Ronaldo,ha megkapja a szezon végén,miután kiejtette a Bayernt pl,nem ezután a bűn rossz ősz után(bár igaz,a bl-ben megint van 9 gólja).markionni írta:Ezekben a statokban mind Messi a jobb, kiveve egyben amit rendszeresen neznek: a BL kieses szakaszaban szerzett golok. Aprilis ota Ronaldo 17 golt vert ra a BL-ben szerzett golokat illetoen. Ez el is dontotte a dijat. Sajnos vagy nem sajnos, a szavazok is emberek keves szabadidovel, senkinek nincs lehetosege megnezni minden Aranylabda aspirans minden egyes merkozeset, szerintem a szavazok nagy szazeleka evente csak parszor latja a ket jatekos bajnokijait. De legalabbis nem elegszer. Igy sosem lesz sajnos 100%os igazsagu voksolas. Ezek az emberek jobbara csak a legnagyobb meccseken latjak a ket jatekost, es ezeken Ronaldo jobban szerepelt mint Messi. Vagy Ronaldo csapata jobban szerepelt mint Messie. Nezopont kerdese.
Nem vagyok meglepődve egyik statisztikán se, sőt a nyakamat tenném rá hogyha 2009ig visszamennénk (palesz vagy valaki más nagy statisztikus?kz86 írta:Nem szoktam kommenteket idézgetni, de ezt most ide teszem nso facebookról:
"A számok és a statisztikák nem hazudnak, ahogyan az objektív, tényalapú díjak így például az Aranycipő sem. Ellenben a szubjektív odaítélésű díjaknak, így például az Aranylabdának már egyre kisebb értéke van. Az emberi tényező, az érzelem és a szimpátiahányados nem levetkőzhető...
Az IFFHS (Nemzetközi Labdarúgás-történeti és -statisztikai Szövetség) adatai szerinti 2017-es szezon legjobbjai számokban. Hivatalos statisztikák!
Legtöbb gól (2017): Messi
Legtöbb gólpassz (2017): Messi
Legtöbb kulcspassz (2017): Messi
Legtöbb kialakított helyzet (2017): Messi
Legtöbb sikeres csel (2017): Messi
Legtöbb pontos keresztlabda (2017): Messi
Legtöbb meccs embere díj (2017): Messi
A legjobb játékmester (2017): Messi
A France Football szubjektív díja
Aranylabda (2017): Cristiano Ronaldo
A lényeg itt most nem is Messi és Ronaldo, hanem az, hogy a csapatkapitányok, a szakújságírók és a szakma szembeköpi a tényeket.
Nyilván anno például Messi helyett Xavi is megérdemelt volna egy Aranylabdát és Henry, vagy éppen Raul is volt anno a kora legjobbja, még sincs egy Aranylabda sem a vitrinjükben."