kanty írta:Érdekes ez a Wenger ügy. Úgy gondolom, h amit felépített az első 6-7 évben az az utolsó 5-6 évben lassan, de biztosan lerombolta. Szerintem neki a jelenlegi helyzet kényelmes, megszokta Londont, megszokta a környezetet.
Volt egy veretlen Arsenal pár évvel ezelőtt most pedig oda jutottak, h a BL is kérdéses. Én megértem, h a stadion sokba került, meg minden, de ebben az egészben Wenger is vastagon benne van. Egyszerűen elkényelmesedett.
Wenger egy ikon, egy filozófus, egy közgazdász, egy menedzser, stb. - szóval több, mint egy szimpla edző.
Az Arsenal stadion szinte mindig tele volt az utóbbi években (a liga 2.legnagyobb százalékban megtöltött stadionja). Az Arsenal nemcsak eredményeket mutat, hanem szórakoztatást is nyújt(ott). Ha a Barcát tekintjük a szép játék kvintesszenciájának (és miért ne tekintenénk annak?), akkor az Arsenal TOP5-ös helyet bérel magának ezen a "listán" évek óta, egyértelműen Wengernek köszönhetően. Nélküle jó eséllyel a "szélen elmegyek, beadom, befejelem"-típusú angol focit látnánk, mint azt látjuk is a PL csapatainak 95%-ánál.
A másik dolog, amiért fontos Wenger szerepe, hogy aprópénzből versenyképes gárdát állít elő már X éve. Talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy erre nagyon (de tényleg nagyon) kevesen képesek. Amíg a Chelsea, a két manchesteri csapat, a Pool, a Tottenham évente 100milliókat dobált ki igazolásokra, addig az Arsenalnak ez a lehetősége nem volt meg.
Abban viszont tényleg hibás, hogy most nyáron nem megfelelő ügyleteket bonyolított le - holott jó előre tudhatta, hogy 1-2 kulcsjátékosát el kell adnia. De ezt a hibát minden edző elköveti olykor a karrierje során, ilyen szempontból nem tudok rá "haragudni".