Bajnokok Ligája & Európa Liga

Foci a Barçán kívül
Chino
Llegenda del Barça

2024.11.08. 21:40:11

bence0330 írta:
2024.11.08. 19:56:14
Múltkor megemlítettem már a Serie A topikban, de most Pedro épp eldöntötte az EL meccsüket, szárnyal az ember. :)

A CFC sajna eléggé összeállt, otthon is jót mennek, most is vágtak egy nyolcast. Guiu gólt lőtt. :) Ex-Barcások napja volt.

Amúgy meg a Sociedad kikapott a Plzentől, úgyhogy egy fokkal kevésbé félek tőlük a hétvégén. Nyilván egy tök jó játékosokból álló csapat, meg mi sem fogjuk az összes kötelezőt hozni, de nincsenek túl jó passzban, itt vereség, 25. hely az EL tabellán, és 11. a LL-ban.
Annyira szerintem a Chelsea nem állt össze. Gurítottak egy nyolcast valami noname örmény csapatnak, akik még az angol másodosztályból is kiesnének, a bajnokságban az utolsó négy meccsükön: 1 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség, ráadásul most jön még az Arsenal meg a Villa.
Igazából arról sincs fogalmam hogy ezt a konferencia ligát miért találták ki. Vagy kihagyhatták volna belőle a top bajnokságok csapatait.

A Soci sajnos tényleg gyengélkedik, pedig szurkoltam nekik, ellenben a Bilbao komolyat megy és az elkövetkező meccseik is bőven nyerhetők.
A Socira visszatérve én nem vagyok olyan nyugodt, ha kijön a lépés nekik okozhatnak meglepetést. A Real csak az égieknek köszönhette, hogy elvitte a 3 pontot, az Atmával X-eltek. Viszont érdekes, hogy otthon nagyon gyengék. AZ EL-t és bajnokságot tekintve 1 győzelmük van az Anoetában, a 7 vereségükből pedig csak egy volt idegenben, a többi pofont otthon kapták.
Forca Barca!!!!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.11.08. 19:56:14

Múltkor megemlítettem már a Serie A topikban, de most Pedro épp eldöntötte az EL meccsüket, szárnyal az ember. :)

A CFC sajna eléggé összeállt, otthon is jót mennek, most is vágtak egy nyolcast. Guiu gólt lőtt. :) Ex-Barcások napja volt.

Amúgy meg a Sociedad kikapott a Plzentől, úgyhogy egy fokkal kevésbé félek tőlük a hétvégén. Nyilván egy tök jó játékosokból álló csapat, meg mi sem fogjuk az összes kötelezőt hozni, de nincsenek túl jó passzban, itt vereség, 25. hely az EL tabellán, és 11. a LL-ban.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Llegenda del Barça

2024.11.07. 17:19:28

davi10 írta:
2024.11.07. 15:19:21
Igazából szerintem nem túl meglepő ez a Real visszaesés, szinte ponzosan az történik, amit hónapokkal ezelőtt bedobtunk.

- Vinicius még mindig inkább a szurkolókkal foglalkozik, mint a védekezéssel.
- MBappe 9-esként van játszatva, először játszik külföldön egy erősebb bajnokságban, nem is ment zökkenőmentesen az átállás.
- Rendes 9-esük nincs.
- Bellingham hiába lett hátrébb rendelve, senki nem tudja pótolni Kroos-t. Évek óta hallgatni, hogy mit akarunk 60 kilós La Masia-s gyerekekkel, most meg Güler-t követelik a kezdőbe a Madridnál, mert nincs oda kreatív ember. Tchouameni-ről szerintem nagyon kevés szó esik, 80 misiért szerintem hatalmas mellényúlás a csávó.
- Védőjük nincs, Militao elég gyenge a visszatérése óta, Alaba-ra nem lehet még mindig számítani. Mendy, Fran Garcia gyengusz. Carvajal kidőlésével mondjuk nem számolhattak előre.

Plusz szerintem tettünk egy nagy szívességet a világnak ezzel a 4-essel, és talán több csapat is elhiszi végre, hogy verhető ez a Real. Ha a Clasico nincs, szerintem a Milan se veri el őket.
Szerintem az utóbbi évek sikerei inkább a Real nimbuszának köszönhető, mint Ancelotti zsenijének.
Az egyértelmű, hogy túltöltötték magukat elől, méghozzá elég erős jellemű emberekkel, várható volt, hogy ott gondok lesznek. Ami azért meglepő, hogy Bellingham, de főleg Mbappé ilyen gyengén muzsikál. Az angol alapvetően nem játszik hátrébb, valamivel védekezőbb a feladata, de nem olyan sokkal, csak tavaly ss-t játszott, ami után ez nyilván feltűnőbb. A bejátszott területét tekintve nrem változott olyan sokat, ugyanúgy a támadóharmadban van, viszont ő is inkább a pálya bal oldalát foglalja el mint a középsőt. Ez nagyon jól le volt vezetve statokkal és hőtérképpel, de amúgy is feltűnő. Ennek ellenére 11 meccsen 0 gól/2 assist borzalmas szám.
Azokat a BL-eket a Modric-Kroos (Casemiro) duó (trió) nélkül nem nagyon húzták volna be, legalábbis ennyit biztosan nem. Körülbelül annyit számított nekik, mint nekünk a Busquets-Ini-Xavi kp, Mi is próbáltunk Coutinhoval stb. foltozni, úgy ez nekik sem megy. A brazil és Kroos már nincs, Modric már 40-hez közelít, félidőket is alig bír, ráadásul ahogy jön a több és több meccs egyre kevésbé tartja fizikailag magát és játszótárs híján a teljesítménye is visszaesett.
Sokan azt gondolták, hogy majd Bellingham pótolja Kroost, mert egy nagyon jó játékos, de ez inkább csak egy kapaszkodó volt. Ugyanezt játszottuk el mi is.

Anyagilag pedig szerintem nem állnak olyan jól, ahogy azt mindenki gondolta. Még a vak is látta, hogy Nacho távozásával muszáj hozni egy védőt, a legelvakultabb szurkolók sem vitatkoztak ezzel. Próbáltak is kettőt, Yoro úgy tűnt meg is van, aztán a MU 5 millióval megemelte az árat és egyből lemondtak róla.
Ahogy szerintem Davies-szel sem azért próbálkoztak csak úgy tessék-lássék, mert ügyesen ingyen akarták hozni, hanem mert keret nem volt rá. Perez nem olyan ember, aki egy sztárjátékosért nem tesz meg mindent és ürít kasszát, ha igazán meg akarja szerezni (Az oltári szerencséjük, hogy Tchouameni elég jól elboldogul védőként, sőt talán joobban mint egy pozícióval feljebb). Én vele kapcsolatban semmi pluszt nem látok. Sőt a szurkolóktól is inkább azt hallom, hogy hagyja ott a posztját és legyen kh, mert amióta itt van nem tud semmi pluszt nem nyújtani. Én sem látom, hogy az utóbbi 2-3 évben komoly előrelépés történt volna nála. Ha Camavinga nem lenne ott kb. meghalna egyedül.
Az a Mbappé-transzfer valószínűleg komolyan megterhelte őket, még ha papíron ingyen is érkezett. De ezzel megint a megalománia és nem a sportszakmai szempontok győztek. Viszont ez csak egy hipotézis, de szerintem legkevésbé sem alaptalan.
Mbappé alapból nem egy 9-es, ő is kicsit a bal oldalról szeret inkább indulni, úgyhogy egymást tapossák Viniciussal. Tavaly egy Joseluval jobban és eredményesebben megfértek egymás mellett.
Ancelottival kapcsolatban kicsit azt érzem, hogy már belefásult ebbe, már nem olyan hozzállással dolgozik mint korábban.

Ugyanakkor én egyáltalán nem írom le őket egyik sorozatot tekintve sem. Lehet, hogy gyengén, lehet, hogy csúnya játékkal vagy kis szerencsével, de a meccseiket még így is húzni fogják, ahogy többnyire eddig is tették, az viszont kicsit meglepő, hogy a komolyabbakat nem igazán képesek.
Ha a 28 30. fordulóban is lesz 6-7 pont előnyünk (ami azért még nagyon optimista jóslat) akkor sem lehet picit sem hátradőlni és B-csapatokat felküldeni.
Ráadásul még jó esély van, hogy sikerül valamennyire összeállni és sok játékosuk van, aki ha elkapja a fonalat megindul a szekér.Még a bajnokságra is látok részükre komoly esélyt, egy bepótolt buktával is.
Forca Barca!!!!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.11.07. 16:36:03

davi10 írta:
Igazából szerintem nem túl meglepő ez a Real visszaesés, szinte ponzosan az történik, amit hónapokkal ezelőtt bedobtunk.

- MBappe 9-esként van játszatva, először játszik külföldön egy erősebb bajnokságban, nem is ment zökkenőmentesen az átállás.
- Rendes 9-esük nincs.
- Bellingham hiába lett hátrébb rendelve, senki nem tudja pótolni Kroos-t. Évek óta hallgatni, hogy mit akarunk 60 kilós La Masia-s gyerekekkel, most meg Güler-t követelik a kezdőbe a Madridnál, mert nincs oda kreatív ember. Tchouameni-ről szerintem nagyon kevés szó esik, 80 misiért szerintem hatalmas mellényúlás a csávó.
- Védőjük nincs, Militao elég gyenge a visszatérése óta, Alaba-ra nem lehet még mindig számítani. Mendy, Fran Garcia gyengusz. Carvajal kidőlésével mondjuk nem számolhattak előre.

Plusz szerintem tettünk egy nagy szívességet a világnak ezzel a 4-essel, és talán több csapat is elhiszi végre, hogy verhető ez a Real. Ha a Clasico nincs, szerintem a Milan se veri el őket.
Szerintem az utóbbi évek sikerei inkább a Real nimbuszának köszönhető, mint Ancelotti zsenijének.
Az utolsó mondattal 100%ban egyetértek. Ancelotti annyit tett hozzá, hogy ezt nem rontotta el. :D Hagyta a dolgok saját medrében történő folydogálását, a játékosok megéltek a múltjukból. Most hogy ez kezd alábbhagyni, nem nagyon tud mit kezdeni a szituval.

Viszont Mbappé sokat játszott kilencest korábban a PSG-ben, sőt a válogatottban is, ez nem lehet mentség erre, amit művel, remekelni szokott ezen a poszton is. Szerintem LE-nek is sokat köszönhetünk, az utolsó fél évben, mikor megtudta, hogy Mbappé távozik, gyakorlatilag csak akkor használta, mikor muszáj volt, év végére eléggé le is épült a teknős. Egyébként remek kilencesük van Endrick képében, nagyon látványosan is kezdte a szezont, aztán valamiért jegelte Carlo, ennek is sokat köszönhetünk szerintem, ijesztően jó volt, senki nem érti egyik oldalon sem, mi történt vele. Güler még hagyján, bár őt sem értem, de Endrick...

Tchuameni szerintem nagyon-nagyon jó focista, amikor a Madrid posványban van, nyilván túl sokat ő sem tud hozzátenni, ez a poszt nem is olyan. De két helyen is klasszist nyújt a sérülései körüli időkön kívül. Jelenleg ő is gyenge, de mindenki az egész csapatban. De még a károgóbb saját szurkolók is kedvelik.

Lehetett sejteni, ahogy írod, hogy ez nehéz lesz, viszont a mérleg másik oldalán ott van a kitűnő pedagógus, sokszoros BL győzes Ancelotti, akiről én azt gondoltam, hogy novemberre már megoldja. Még mindig nem kétlem, hogy meg fogja, szerintem tavaszra simán megint fő BL esélyesek lesznek, de ha még 1-2 hónapig húzzák, mi meg kitartunk, akkor a bajnokság akár már félig el is szállhat nekik. Nekünk igazából ennyi lenne a lényeg most.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
davi10
Llegenda del Barça

- Rendes 9-esük nincs.

Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.11.07. 12:20:50

bence0330 írta:
2024.11.07. 11:11:09
Mivel továbbra sincs Reál topik, ide: Carlo most már nyíltan beszélt a gondokról, "aggódnuk kell" kifejezéssel, elsősorban a csapatvédekezést emelte ki, hogy teljesen zéró. Azért én látom hetente ezt a Milant, nem véletlenül vannak ott a bajnokságban, ahol, tényleg nincsenek a legjobb 4-5 olasz csapat közt. És még ők is relatív simán átmentek rajtuk.

Nagyon sok kritika éri idén már az öreget mindenhonnan. Güler és Endrick teljes jegelése, Rodrygo igazságtalan kiszorulása, Bellingham szerepköre, ahol hasznos az angol, de nyilván nincs lehetősége meccseket eldönteni. És igazából az, hogy a két lókötőből az egyiknek padra kéne ülnie, elsősorban Mbappénak, ha meritokratikus alapon dönt. Illetve hát a védekezés megszervezése, de ez annyira nyilvánvaló, hogy ő is nyíltan kimondja. Ha ha nem ő ülne ott, szerintem repülne, csak azért nála mindig ott lebeg a levegőben az, hogy jellemző rá a rossz szezonkezdet, és azért joggal lehet abban bízni, hogy megoldja a gondokat, és BL-t nyer.
Igen, a Real már nyert BL-t nagyon rossz ősz után, pl. 15/16, 17/18-as szezonok. Tavaszra akár még összeállhat ez a csapat is, szóval nem írnám le őket. A bajnokság viszont korán eldőlhet, ha kitart ez a rossz forma, ennek örülnék nyilván, remek lenne, ha tavasszal játszhatnánk tét nélküli bajnokikat. Az valószínű, ha nem Carlo hozná a mostani eredményeket az ő múltjával, akkor kb. most állítanák fel. De szerintem az öreg megérdemli, hogy végigvigye ezt a szezont, akkor is, ha fontosabb trófea nélkül zárják.

Mbappé és Bellingham amúgy már régóta gyengék, az angol szinte az egész naptári évben az volt, a franciát a Ligue 1-ben nem követtem, de a BL-ben és az EB-n is gyenge volt (ellenünk pont nem, de ott is inkább mi tettük őt naggyá :( ) Ő nála azért már lehet megtorpanásról beszélni a pályafutásában, kérdés, hogy sikerül-e még innen visszatérnie a helyes útra. Szerintem erre tavaszra választ kapunk. Vagy beindul, vagy megreked. Azt nem látom, hogy egy egész gyenge szezon után jövőre javulna fel.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.11.07. 11:11:09

Mivel továbbra sincs Reál topik, ide: Carlo most már nyíltan beszélt a gondokról, "aggódnuk kell" kifejezéssel, elsősorban a csapatvédekezést emelte ki, hogy teljesen zéró. Azért én látom hetente ezt a Milant, nem véletlenül vannak ott a bajnokságban, ahol, tényleg nincsenek a legjobb 4-5 olasz csapat közt. És még ők is relatív simán átmentek rajtuk.

Nagyon sok kritika éri idén már az öreget mindenhonnan. Güler és Endrick teljes jegelése, Rodrygo igazságtalan kiszorulása, Bellingham szerepköre, ahol hasznos az angol, de nyilván nincs lehetősége meccseket eldönteni. És igazából az, hogy a két lókötőből az egyiknek padra kéne ülnie, elsősorban Mbappénak, ha meritokratikus alapon dönt. Illetve hát a védekezés megszervezése, de ez annyira nyilvánvaló, hogy ő is nyíltan kimondja. Ha ha nem ő ülne ott, szerintem repülne, csak azért nála mindig ott lebeg a levegőben az, hogy jellemző rá a rossz szezonkezdet, és azért joggal lehet abban bízni, hogy megoldja a gondokat, és BL-t nyer.
FcBarcelona1
Capitá del Barça

2024.11.07. 08:16:09

bence0330 írta:
2024.11.07. 00:33:41
PSG kikapott, jelenleg nincsenek a top24ben! :D De LE legalább szépen uralja a passzok számát meg a labdabirtoklást (sajnos Dembéléből játékost faragott emellett, bár neki is egy szezonjába telt...).

A tábla elég komolyan néz ki, a Pool első helye nyilván oké, de aztán az a Sporting-Brest-Monaco hármas... nyilván pont ezt a két franciát kaptuk mi "gyenge" ellenfélnek. :D Nem lehet félvállról venni eszerint őket sem. Pokoli 4 meccsünk lesz, ha ebből lehozunk 8 v 9 pontot, az komoly lenne, és tuti beérnénk vele a top8-ba. Nem mintha döntetlennel számolni kéne a meccseinken.

Amúgy azt gondoltam, hogy 4 meccs után már úgy kb megérkeznek a nagyok a várt helyekre, de eddig nagyon nem.
Szerintem már a sorsoláskor látszott, hogy nehéz ellenfeleket kaptunk, nem úgy, mint tavaly.
Bayern, Monaco (I), Dortmund (I), Benfica (I) nagyon nehéz terepen mind a 3 meccs, és az Atalanta is nagyon erős. És emellett a Brest szerintem a meglepetés csapat.
2 elvileg könnyebb meccsünk van, de tavaly szerintem a tegnapi meccs is nehéz terep lett volna a Shakhtar, Antwerp meccsre visszaemlékezve.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.11.07. 00:33:41

PSG kikapott, jelenleg nincsenek a top24ben! :D De LE legalább szépen uralja a passzok számát meg a labdabirtoklást (sajnos Dembéléből játékost faragott emellett, bár neki is egy szezonjába telt...).

A tábla elég komolyan néz ki, a Pool első helye nyilván oké, de aztán az a Sporting-Brest-Monaco hármas... nyilván pont ezt a két franciát kaptuk mi "gyenge" ellenfélnek. :D Nem lehet félvállról venni eszerint őket sem. Pokoli 4 meccsünk lesz, ha ebből lehozunk 8 v 9 pontot, az komoly lenne, és tuti beérnénk vele a top8-ba. Nem mintha döntetlennel számolni kéne a meccseinken.

Amúgy azt gondoltam, hogy 4 meccs után már úgy kb megérkeznek a nagyok a várt helyekre, de eddig nagyon nem.
Sonoma
Capitá del Barça

2024.11.06. 19:31:40

FcBarcelona1 írta:
2024.11.06. 17:38:49
Sonoma írta:
2024.11.06. 17:29:07
Ez Vinicius.
És nem érti miért utálják.

https://www.reddit.com/r/soccer/comment ... -ac-milan/
https://www.football-espana.net/2024/11 ... lan-defeat
Szerintem ezzel van a baj és azzal, hogy ezt engedik.
Szerintem ezért utálja mindenki.
Ezért is.
De ez már a 2. félidőben az ellenfél vezetésének tudatában mutogatott a bírónak, ha jól emlékszem.
Ami persze nem elfogadható, de egy ekkora egóval rendelkező játékostól nem is vártam mást. Mondjuk a bíró, ha tököt növesztett volna kiállítja egyből. De Madridban ez nem szokás...

Viszont, amit én linkeltem be az még 1-1-nél volt. Ott még nem volt veszve semmi, de előjött a gerinctelensége. Annyi esze sincs, hogy bevillanyjon neki, a VAR mindent lát, és a bírónak a fülére mondják 2 másodperc alatt, hogy hagyd fetrengeni ezt a vicc embert.
vg99
Capitá del Barça

2024.11.06. 19:14:32

FcBarcelona1 írta:
Sonoma írta:
Ez Vinicius.

Sokkal jobban járnának, ha brutál pénzért eladnák, Mbappé menne a helyére. A pénzből jönne 9es, kp, védő.
Mondjuk azt sem értem, hogy a fiatalokat miért jegeli ennyire Ancelotti.
A középpálya most szerencsére rettentő semmilyen. Mint Xavinál a miénk.
FcBarcelona1
Capitá del Barça

Sonoma írta:
Ez Vinicius.

Sonoma
Capitá del Barça

Ez Vinicius.

bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.11.06. 17:00:21

Pep a City élén főleg az utolsó években kb látványosan reszketett a nagyobb meccseken. Tudta jól, hogy alulnyeri magát nemzetközileg, tudta azt is, hogy közben a csapata a világ egyik, ha nem a legjobbja, és mégsem tud nyerni vele, és egyre jobban idegesítette, egyre furábbakat lépett ilyenkor félelemből. Kicsit a Barcánál is volt ilyen feeling, hogy "csak" akkor tudott BL-t nyerni, mikor két polccal voltunk az összes csapat felett. Persze az, hogy két polccal a többiek felett voltunk, eleve Pep érdeme is, Messin kívül. :) De nem egy nagymeccses fazon. Nálam is a lentiek miatt nem Pep a kecske, de nyilván ott van a top3-4-ben.

Amúgy nem tudom, miért csak Kovacicról beszélünk (aki azért egyáltalán nem gyenge játékos, még ha nyilván nem is Rodri szintje), mikor tavaly leigazolták Nunest 60+ misiért, akit azóta sem sikerült beépíteni. Tavaly teljesen jegelve volt, most meg csodálkoznak, hogy nem száll be olyan jól. Mindent egy Rodri nevű lapra tett fel évek óta, most meg baj van meg kapkodás. Nem kétlem, hogy meg fogja oldani, mert nem egy hülye ember Pep, de időbe fog telni, és addig lehet, hogy a PL-ben akár komolyabb hátrányba is kerülhetnek. A BL-ben azért talán nem, legrosszabb esetben is top16, és addigra biztosan összeállnak, plusz nem tudom, hogy állnak ffp-ben, de ha megtehetik, gondolom télen leigazolnak majd a posztra valakit a piaci ár kétszereséért is akár.

Azt sem tudom elképzelni, hogy egy Stones-Gündi vagy egy Nunes-Gündi vagy egy Nunes-Stones olyan gyenge duplapivot lenne.

Én is leírtam év elején azt, amit Cseri most. Olyan fáradtnak és kedvetlennek érzem Pepet és az egész csapatot. Kicsit olyan, mintha már olyan ujjgyakorlatból mennének, nem mondom, hogy nem hajtanak, meg azt sem, hogy Pepet nem érdekli, de valami ebbe az egészben olyan szürkés hangulatú lett.
Chino
Llegenda del Barça

2024.11.06. 15:18:41

gránit írta:
2024.11.06. 14:03:12
LG írta:
2024.11.06. 06:53:19
Kovacic játszott megint, ő sosem volt szint, egy be nem vált ígéret a srác.
Ezért nem GOAT nálam Guardiola. A világ minden pénze a rendelkezésére áll, és egy Kovacic-ot szereznek meg... A Barcelonában is voltak ilyen hajmeresztő húzásai, és a Manchester City-vel valószínűleg azért nyerte eddig alul magát nemzetközileg, mert ott nagyobb befolyása van, és managerként sok megmagyarázhatatlan döntést hoz. Egyébként állítom, hogy Guardiola a lehetőségeihez képest eddig alulnyerte magát, ahhoz képest, hogy mekkora lehetőségei voltak. Szerintem több BL-t bukott el toronymagas esélyesként, mint amennyit megnyert.

Mi pedig ma egy győzelemmel feljöhetünk a biztos továbbjutást érő 8 hely egyikére, és a legnehezebb ellenfelünket már letudtuk az alapszakaszban.
Ezt én is adom, bár csak halkan merem megjegyezni, mert istenkáromlásnak hangzik, de ezzel a csapattal és lehetőségekkel 8 év alatt 3 Bl nem lett volna meglepetés, ráadásul csak kétszer döntőzött. És az a Bayern sem volt éppen gyenge.
Ez nem jelenti, hogy ne lenne ott a legjobb trénerek között, de miután tőlünk távozott az eredményekkel mindig gondban volt. Azt ugyan nem tudom milyen nyomás lehet rajta, mert az elküldés veszélye sosem fenyegette, de lehet, hogy pont ez volt probléma. Mindent megkapott, végig biztonságban volt, és talán ezt nem tudja kellőképp kezelni. Ennek ellenére nem féltem a Cityt, hogy ne jutna tovább a legjobb 8-ban, a következő 1-2 meccsen biztosan tartanak egy erődemonstrációt.
A topcsapatok közül akiknek lehet egy kis félnivalója szerintem a Bayern és a Real. Ugyan még csak féltávnál/féltávnál sem tartanak, de nekik már nem nagyon csúszhat be egy-egy rossz eredmény. Még az ilyen Celtic, Sporting, Lille, Bologna, Dinamo, Brest stb. csapatok is tudnak meglepetést okozni egy-egy meccsen, de egy Vfb ellen sem lennék pl. teljesen nyugodt.
Forca Barca!!!!
Peter
Director del Fútbol

2024.11.06. 14:57:42

gránit írta:
Egyébként állítom, hogy Guardiola a lehetőségeihez képest eddig alulnyerte magát, ahhoz képest, hogy mekkora lehetőségei voltak. Szerintem több BL-t bukott el toronymagas esélyesként, mint amennyit megnyert.
Ez szerintem is teljesen így van. Főleg annak a függvényében, hogy a saját képességei és a mindenkori lehetőségei folyamatosan kéz a kézben a jártak.
Ebből is csak az látszik, hogy a legjobbnak véltnek is vannak gyenge pontjai.
Pep számomra kimondottan az a típus, aki nem csak szereti a saját kárán való tanulást, fejlődést, hanem enélkül nem is képes létezni.
(mi a fotelból nem igazán értettük ezt a Kovacic féle húzást, de én is úgy kommentáltam, hogy Pep nagy fiú már, neki tudnia kell..... :D )
gránit
Director del Fútbol

LG írta:
Kovacic játszott megint, ő sosem volt szint, egy be nem vált ígéret a srác.
Ezért nem GOAT nálam Guardiola. A világ minden pénze a rendelkezésére áll, és egy Kovacic-ot szereznek meg... A Barcelonában is voltak ilyen hajmeresztő húzásai, és a Manchester City-vel valószínűleg azért nyerte eddig alul magát nemzetközileg, mert ott nagyobb befolyása van, és managerként sok megmagyarázhatatlan döntést hoz. Egyébként állítom, hogy Guardiola a lehetőségeihez képest eddig alulnyerte magát, ahhoz képest, hogy mekkora lehetőségei voltak. Szerintem több BL-t bukott el toronymagas esélyesként, mint amennyit megnyert.

Mi pedig ma egy győzelemmel feljöhetünk a biztos továbbjutást érő 8 hely egyikére, és a legnehezebb ellenfelünket már letudtuk az alapszakaszban.
Chino
Llegenda del Barça

2024.11.06. 12:28:17

LG írta:
bence0330 írta:
2024.11.05. 22:52:28
Rodri aranylabdája asszem további igazolást nyert... és nem a Reál meccsre gondolok. :D
Erre írtam a PL topicban, hogy ekkora kontraszthoz kell az is, hogy még megközelítőleg sincs alternatívája. Kovacic játszott megint, ő sosem volt szint, egy be nem vált ígéret a srác.

Néhány csapat örülhet a szerencsés sorsolásának, azért nem rezeg nekik a léc. :roll: Pl. Real.

A Lipcse negatív meglepetés számomra. Eddig legalább erős csapatoktól kaptkak ki, de most egy Celtic ellen. Így lefőtt nekik.

A Liverpool pedig az egyik legjobb formában lévő csapat Európában. Náluk is az lehet a kérdés, mint nálunk, hogy mennyire sikerül ezt a formát tavaszra átmenteni.
Szerintem azért rezeg a léc a Realnak, legalábbis a top 8 esetében. 4 csapatnak szinte biztos helye van már az első sorban, most pedig mennek az Anfieldre, ami jelenleg szerintem a legnehezebb helyszín. Ha ott kikapnak, 3 vereséggel elég kétséges a legjobb nyolcba bekerülni, ráadásul gólkülönbséggel is mínuszba kerülhetnek, így a következő három mérkőzésen arra is figyelni kell, hogy nagy pofonokat osztogassanak. Az a három ellenfél nem a legveretesebb, de egy X is bármikor benne van, a BVB és Stuttgart ellen is lehetett volna fordított az eredmény.
Szóval az a Liverpool idegenben nagy vízválasztó lesz nekik.
Ha mi a kötelezőket hozzuk, az utolsó három meccsen már nem kell annyira félni, főleg, ha tovább tudjuk javítani a gólarányt, ami jelenleg talán a legjobb a mezőnyben. Az is nagyon sokat számíthat.

A Cityvel kapcsolatban nem azt mondom, hogy ez a meccs Rodrin ment el, de komolyan közrejátszott, ugyanakkor úgy tűnt kicsit nagy arccal mentek neki a meccsnek, főleg azután, hogy vezetést szereztek. A második gól után már egyértelműen bele kellett volna nyúlni a meccsbe, főleg a védelmet megerősíteni, mert olyan amatőr hibákat vétettek, hogy rossz volt nézni. Eza majd erőből mentalitás már a Bornemouth ellen sem jött be. Amúgy valaki tudja Dias miért van most "száműzve" a csapatból?

A Bayernnek szintén nagyon oda kell figyelni, mert ott van nekik még egy Benfica, PSG, Feyenoord trió is, két vereséggel a hátuk mögött pedig nem nagyon hibázhatnak.
De a PSG-t sem mondanám túl esélyesnek a top 8-ra. Eddig egyszer kikaptak és jön még egy Atma, City, Bayern, VFB kvartett, utóbbi kettő ráadásul idegenben.

Szegény Girona. Már alapból elvesztették Aleix Garciát, Savinhot, Dovbykot, Torrét, EG-t, erősíteni minimálisan tudtak, ráadásul náluk is a fél csapat vagy sérült vagy éppen most tért vissza és a pech is üldözi őket a Bl-ben. Kiállítások, rengeteg öngól, potyák stb. Igazából Michel az akit legjobban sajnálok. Szezonról szezonra építette a csapatot, látványosan fejlődtek és most amikor nemzetközi szinten is megmutathatná magát így jár.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Capitá del Barça

2024.11.06. 09:42:24

efrijegevaga írta:
2024.11.06. 09:08:09
Sziasztok! Ha valaki majd tud linket, ahol lehet nézni a ma esti BL meccset,ne tartsa magában. Értelemszerűen nem vagyok RTL+ előfizető. Előre is nagyon köszönöm a segítséget.
Sport 2 adja a meccset.
Nekem a legjobb a élő közvetítés topicban is szereplő Rojadirecta.
Ott tele van linkkel.
Azt az egyik linket mobilon bemásolod a ...cast (valamelyik) alkalmazásba, és kinyomod TV-re.
Van olyan alkalmazás, ami a reklámokat is blokkolja.
efrijegevaga
Barça C

2024.11.06. 09:08:09

Sziasztok! Ha valaki majd tud linket, ahol lehet nézni a ma esti BL meccset,ne tartsa magában. Értelemszerűen nem vagyok RTL+ előfizető. Előre is nagyon köszönöm a segítséget.
LG
Az Év fórumozója 2016

bence0330 írta:
2024.11.05. 22:52:28
Rodri aranylabdája asszem további igazolást nyert... és nem a Reál meccsre gondolok. :D
Erre írtam a PL topicban, hogy ekkora kontraszthoz kell az is, hogy még megközelítőleg sincs alternatívája. Kovacic játszott megint, ő sosem volt szint, egy be nem vált ígéret a srác.

Néhány csapat örülhet a szerencsés sorsolásának, azért nem rezeg nekik a léc. :roll: Pl. Real.

A Lipcse negatív meglepetés számomra. Eddig legalább erős csapatoktól kaptkak ki, de most egy Celtic ellen. Így lefőtt nekik.

A Liverpool pedig az egyik legjobb formában lévő csapat Európában. Náluk is az lehet a kérdés, mint nálunk, hogy mennyire sikerül ezt a formát tavaszra átmenteni.
Cseri
Entrenador del Barça

2024.11.06. 05:34:40

Cseri írta:
2024.11.05. 18:14:56
Madrid-Milan! Micsoda rangadó volt ez " régen", a két bek/bl specialista között. Ma már csak az a kérdés mennyivel megy haza Milánó szebbik felébe a piros-fekete alakulat... Pedig nem lenne baj,ha a Madrid a saját terepének tartott bl-ben is belefutna egy maflásba.(sajnos nem fog)
Na, szerencsére pont ennyire értek a focihoz :) Grat a Milannak!
Pepen szerintem érezni,hogy ráunt erre a city projektre,nyáron lépni fog.Ő legalább nem húzza túl,mint Simeone a matracnál.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.11.06. 01:07:13

ElBartimaeus írta:
2024.11.05. 23:10:49
Nem értem, mit látnak ebben a Leao gyerekben. Dembelé 2.0, agyatlanul fut előre és a támadások nagy részét teljesen elbénázza, pontatlan labdát ad, vagy simán csak belevezeti az ellenfélbe. Gólpassza is pontatlan volt, az érkezőnek klasszis módjára kellett átvenni azt a labdát.

Btw, valaki nézte a City meccset? Mi történt? 20 kapura lövésből 1 gól.
Ez volt kb az első jó meccse amúgy idén, már hetek óta kikerült a kezdőből is. Most azért jó volt, nyilván nem világklasszis szint, de jó. Dembélénél sokkal okosabb, és nála azért pontosabb is, de a leglustább focista, akit valaha láttam, szerintem, főleg jó korban lévők közül. Azért a statjai is magasan jobbak Dembélé átlag szezonjainál, persze ez nem egy nagy szó.
Akármilyen rosszul játszanak amúgy idén, simán esélyük lehet a top8-ra, megnéztem a hátralévő sorsolást, Bratislava, Zvezda, Girona, Zágráb. Mintha EL-ben lennének. Nekünk meg még mindig jön 3 komoly csapat, köztük a tavalyi EL győztessel és BL döntőssel... Azért itt sem egyenlítődik ki a sorsolásnál a szerencse, sajnos, még ha talán egy fokkal igazságosabb is az új rendszer. Nekünk alsó hangon 4, de a Monacóval 5 komolyabb csapatunk volt, nekik csak 3.

Bővített összefoglalót megnéztem, igazából Haaland kihagyott egy tizit, de ezen kívül elég halovány kísérletek voltak. A középpálya meg Rodri nélkül meg egy átjáróház hátrafelé, Gyökeres kihagyott egy teljesen 1v1 ziccert meg egy másik nagy helyzetet. Reális volt szerintem a 3 gólos különbség, 5-2 lett volna az igazi korrekt eredmény.

Amúgy Luis Diazból elég komoly játékos lett, a csapat is visszatért a szűk elitbe, a Lever meg azért egyelőre kicsit szenved otthon meg itt is (mondanám, hogy visszaestek, de tavalyról nyilván kb csak visszaesni lehetett).
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2024.11.06. 00:14:45

Mascherano14 írta:
2024.11.05. 22:37:26
15 év alatt nem láttam ennyire otlettelen, hitehagyott és lusta realt. Mi lehet?
Ilyen az, mikor hiányzik az ész a csapatból, Modric pedig már nem bír annyit olyan magas szinten, bár legyen igazam, de idén sok babér nem fog nekik teremni, hagyján a kp. de a védelem is átjáróház. City - Rodri kapcsolat dettó, ennyit számít a középpálya a mai fociban, össze tehetjük a kezünket, ha egészséges marad nálunk, akkor sokáig mehet ez a csapat.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
ElBartimaeus
Entrenador del Barça

2024.11.05. 23:10:49

Nem értem, mit látnak ebben a Leao gyerekben. Dembelé 2.0, agyatlanul fut előre és a támadások nagy részét teljesen elbénázza, pontatlan labdát ad, vagy simán csak belevezeti az ellenfélbe. Gólpassza is pontatlan volt, az érkezőnek klasszis módjára kellett átvenni azt a labdát.

Btw, valaki nézte a City meccset? Mi történt? 20 kapura lövésből 1 gól.
Válasz küldése