davi10 írta: ↑2024.11.07. 15:19:21
Igazából szerintem nem túl meglepő ez a Real visszaesés, szinte ponzosan az történik, amit hónapokkal ezelőtt bedobtunk.
- Vinicius még mindig inkább a szurkolókkal foglalkozik, mint a védekezéssel.
- MBappe 9-esként van játszatva, először játszik külföldön egy erősebb bajnokságban, nem is ment zökkenőmentesen az átállás.
- Rendes 9-esük nincs.
- Bellingham hiába lett hátrébb rendelve, senki nem tudja pótolni Kroos-t. Évek óta hallgatni, hogy mit akarunk 60 kilós La Masia-s gyerekekkel, most meg Güler-t követelik a kezdőbe a Madridnál, mert nincs oda kreatív ember. Tchouameni-ről szerintem nagyon kevés szó esik, 80 misiért szerintem hatalmas mellényúlás a csávó.
- Védőjük nincs, Militao elég gyenge a visszatérése óta, Alaba-ra nem lehet még mindig számítani. Mendy, Fran Garcia gyengusz. Carvajal kidőlésével mondjuk nem számolhattak előre.
Plusz szerintem tettünk egy nagy szívességet a világnak ezzel a 4-essel, és talán több csapat is elhiszi végre, hogy verhető ez a Real. Ha a Clasico nincs, szerintem a Milan se veri el őket.
Szerintem az utóbbi évek sikerei inkább a Real nimbuszának köszönhető, mint Ancelotti zsenijének.
Az egyértelmű, hogy túltöltötték magukat elől, méghozzá elég erős jellemű emberekkel, várható volt, hogy ott gondok lesznek. Ami azért meglepő, hogy Bellingham, de főleg Mbappé ilyen gyengén muzsikál. Az angol alapvetően nem játszik hátrébb, valamivel védekezőbb a feladata, de nem olyan sokkal, csak tavaly ss-t játszott, ami után ez nyilván feltűnőbb. A bejátszott területét tekintve nrem változott olyan sokat, ugyanúgy a támadóharmadban van, viszont ő is inkább a pálya bal oldalát foglalja el mint a középsőt. Ez nagyon jól le volt vezetve statokkal és hőtérképpel, de amúgy is feltűnő. Ennek ellenére 11 meccsen 0 gól/2 assist borzalmas szám.
Azokat a BL-eket a Modric-Kroos (Casemiro) duó (trió) nélkül nem nagyon húzták volna be, legalábbis ennyit biztosan nem. Körülbelül annyit számított nekik, mint nekünk a Busquets-Ini-Xavi kp, Mi is próbáltunk Coutinhoval stb. foltozni, úgy ez nekik sem megy. A brazil és Kroos már nincs, Modric már 40-hez közelít, félidőket is alig bír, ráadásul ahogy jön a több és több meccs egyre kevésbé tartja fizikailag magát és játszótárs híján a teljesítménye is visszaesett.
Sokan azt gondolták, hogy majd Bellingham pótolja Kroost, mert egy nagyon jó játékos, de ez inkább csak egy kapaszkodó volt. Ugyanezt játszottuk el mi is.
Anyagilag pedig szerintem nem állnak olyan jól, ahogy azt mindenki gondolta. Még a vak is látta, hogy Nacho távozásával muszáj hozni egy védőt, a legelvakultabb szurkolók sem vitatkoztak ezzel. Próbáltak is kettőt, Yoro úgy tűnt meg is van, aztán a MU 5 millióval megemelte az árat és egyből lemondtak róla.
Ahogy szerintem Davies-szel sem azért próbálkoztak csak úgy tessék-lássék, mert ügyesen ingyen akarták hozni, hanem mert keret nem volt rá. Perez nem olyan ember, aki egy sztárjátékosért nem tesz meg mindent és ürít kasszát, ha igazán meg akarja szerezni (Az oltári szerencséjük, hogy Tchouameni elég jól elboldogul védőként, sőt talán joobban mint egy pozícióval feljebb). Én vele kapcsolatban semmi pluszt nem látok. Sőt a szurkolóktól is inkább azt hallom, hogy hagyja ott a posztját és legyen kh, mert amióta itt van nem tud semmi pluszt nem nyújtani. Én sem látom, hogy az utóbbi 2-3 évben komoly előrelépés történt volna nála. Ha Camavinga nem lenne ott kb. meghalna egyedül.
Az a Mbappé-transzfer valószínűleg komolyan megterhelte őket, még ha papíron ingyen is érkezett. De ezzel megint a megalománia és nem a sportszakmai szempontok győztek. Viszont ez csak egy hipotézis, de szerintem legkevésbé sem alaptalan.
Mbappé alapból nem egy 9-es, ő is kicsit a bal oldalról szeret inkább indulni, úgyhogy egymást tapossák Viniciussal. Tavaly egy Joseluval jobban és eredményesebben megfértek egymás mellett.
Ancelottival kapcsolatban kicsit azt érzem, hogy már belefásult ebbe, már nem olyan hozzállással dolgozik mint korábban.
Ugyanakkor én egyáltalán nem írom le őket egyik sorozatot tekintve sem. Lehet, hogy gyengén, lehet, hogy csúnya játékkal vagy kis szerencsével, de a meccseiket még így is húzni fogják, ahogy többnyire eddig is tették, az viszont kicsit meglepő, hogy a komolyabbakat nem igazán képesek.
Ha a 28 30. fordulóban is lesz 6-7 pont előnyünk (ami azért még nagyon optimista jóslat) akkor sem lehet picit sem hátradőlni és B-csapatokat felküldeni.
Ráadásul még jó esély van, hogy sikerül valamennyire összeállni és sok játékosuk van, aki ha elkapja a fonalat megindul a szekér.Még a bajnokságra is látok részükre komoly esélyt, egy bepótolt buktával is.