Bob_Marley írta:
Szerintem a csoport elsőség túl van misztifikálva. Továbbjutni akarnak és az a taktika nem az hogy másodikok vagy elsők. Lsd Bayern se szakadt meg tegnap, pedig atombiztosra bebiztosíthatták volna az első helyüket.
Nyilván nyerni szerettek volna, de felesleges erőlködésnek meg nem volt értelme. Ráadásul a logikádat követve ugyanúgy benne van, hogy kikapnak Madridban és akár egymás elleni akár gólkülönbségben így is úgyis másodikok lesznek. Etienne előtt egy már-már tét nélküli meccsen nem értem miért kellene ellőni a puskaport,de bennem van a hiba. Számomra nem logikus, neked ezek szerint igen.
Szerintem meg teljesen egyértelmű. Minden nagyobb csapatnak az elsődleges célja a csoportkörben, hogy elsőnek jusson tovább. Ez rengeteget számít. Nem mindegy hogy egy Wolfsburgot vagy Bayernt (csak példák) kapsz az első körben. Az előbbi ellen nem kell úgy megszakadni, a visszavágón már pihentethetsz is akár, a másik esetben meg vért kell izzadni, hogy továbbmehess, ha egyáltalán sikerül.
A csoportelsőség nagyban befolyásolja, hogy meddig jutsz a BL-ben. Sokszor pont az dönti el.
Gondolkozz a PSG "fejével". Jó esélyed van legelől végezni és egy gyengébb csapatot kapni, viszont másodikként bőven benne van a pakliban hogy már első körben buksz és ennyi volt a BL-nek. Most pedig minden esélyük megvolt, hogy sikerüljön megverni a közvetlen riválisukat. Otthon játszhatsz, szinte a legerősebb csapatoddal, míg a másik erősen foghíjas. Ennél jobb alkalmuk nem lett volna. Ha ebben a helyzetben nem teszel meg mindent a győzelemért, akkor soha.
Másrészt meg ha ennyire mindegy lett volna nekik, hogy második vagy első hely nyugodtan kockáztathattak volna. Ha nem jön be és kikapnak, akkor is simán továbbmennek majd. Most meg majd egy ki-ki meccset kell játszaniuk egy jóval erősebb Real ellen a Bernabeuban.
Ha ez logikus akkor velem valami nagy baj van.