2015.10.25. 13:49:42
Ahogy a Bob által belinkelt videón is tökéletesen látszik, Marquez teljesen ráfordült Rossi motorjára, a sisakja hozzá is ért a Doktor lábához, a válla meg valahol a lábszára környékén lehetett. Innentől kezdve ez szerintem teljesen természetes reakció, hogy "húzzál már innen..." A focira tudom ezt visszavezetni. Ha a csatár és védő megy a labdáért, a védő meg vállal, kézzel odatámaszt a csatárnak, az vissza fog támasztani, megpróbálja majd kézzel ellökni magától. Ez teljesen természetes reakció, mondhatnám ösztön.
Nem titkolom, hogy óriási Rossi-fan vagyok. Felháborító volt, hogy a spanyol teljesen nyilvánvalóan arra játszott, hogy Valét minél jobban feltartsa. Lorenzo útjából szó szerint elállt, a Doktort meg szándékosan feltartotta. Kicsit nekem ahhoz hasonlított, mint mikor 2007-ben Valenciában Talma meg Faubel harcolt a vb címért. A spanyol ott is minden kanyarba úgy ment be, hogy lehetőleg abból kifelé jövet keresztezze Talma útját, hogy az hátha elesik vagy hibázik. Na most itt is kicsit így tűnt nekem. Nem hiába kapta fel Rossi is a vizet és mutogatott, hogy "mit akarsz kisgyerek? "
Sajnos ezzel végleg elment a vb cím, mert meggyőződésem, hogy a két hondás ezek után le fogja teríteni a vörös szőnyeget Lorenzo elé. Marquez biztos, márpedig ha Jorge 2. akkor Rossinak 3.-nak kell lenni ahhoz, hogy övé legyen a vb cím. Ha a spanyol 3.-ik, akkor Valénak elég egy 6. hely. Az viszont már simán meglehet, még az utolsó helyről rajtolva is. Kár, hogy erre a forgatókönyvre egy forintot nem raknék, mert ehhez Marqueznek meg kell előznie a yamahást, ez viszont biztos, hogy nem fog bekövetkezni, főleg a mai események után.