Kis elemzés taktikai szempontból:
SR volt szerintem a kulcs. Ellentétben Messivel, SR a meccs nagy részében inkább befelé húzódott és bátran felvállalta az ütközéseket, de Rakitic és Iniesta is hasonlóan. Azon felül, hogy a kp-n állandó létszámfölényben voltunk(ehhez hozzájárult az is h Bale és Danilo kb annyi veszélyt jelentett mint SR egy éve), a mi kp-nk bátran felvállalta az ütközéseket, tovább a futómennyiségek között is nagy különbség volt. A Real kisasszonyai: Modric, Kroos és James úgy néztek ki, mint egy 17 éves brazil kisgyerekek az első európai meccsükön. Fizikailag és taktikailag teljesen szét lettek cincálva. Ekkora kp fölényünk rangadón sztem utoljára Pep idején volt. A védelmet is érdemes kiemelni, hiszen kb 3-0-ig, ameddig számított a Real semmire se ment a védelmünk ellen, jó mozgás, jó lesreállítás. Látszott, hogy fel vannak készülve a játékosaink.
LE a lehető legjobb taktikát dolgozta ki és ellentétben a tavalyi meccsekkel, ahol sztem Ancellotti jobban felkészítette a Realt ellenünk mint LE a Barcát, most látszott, hogy a játékosok tudják mi a dolguk. Bele volt számítva Danilo bénasága, de az is, hogy a Real kp-sai terület híján használhatatlanok, mert egyikük se elég agresszív. !!!Iniestába !!! több vérszomj szorult, mint Modricba és Kroosba összesen. A jolly joker SR is nagyon bevált.
A másik aspektus Benitez. Ez az ember hülye. Van egy kisasszonykákból álló kp-d, akik félnek ütközni(Modrichoz képest Iniesta egy pankrátor). Erre miközben nálunk egy klasszikus box-to-box játszott, továbbá mind SR, Alves és Alba hatalmas munkabírású, addig a Realnál nem volt védekező középpályás.
Ha lett volna, legalább nincs alázás, akkor is kijött volna h Bale használhatatlan, Ronaldo öregszik, Danilo meg egy vicc, de így meg.