Munkaasztal :)

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Z. Iván
Adminisztrátor

2006.06.02. 20:35:03

Köszi Pepe :)
PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2006.06.02. 20:28:45

Gabri nagyon közel az Ajaxhoz

Gabri nagyon közel került ahhoz, hogy az Ajax futballistája legyen. A játékos tegnap egy barcelonai rádióinterjúban megerősítette a híreket: képviselője tárgyal a hollandokkal.

„Az ügynököm ma három órakor tárgyal az Ajaxxal, s több mint valószínű, hogy oda igazolok.” – mondta a sallenti születésű középpályás. Az esetleges szerződtetésben nagy szerepe lehet Henk ten Catenak, aki szintén Barcelonából távozott, így ismeri a játékos képességeit.
Egy másik lehetőségről is cikkeztek a lapok a katalán sorsával kapcsolatban – ezek szerint az Espanyol is szívesen látta volna soraiban Gabrit. A játékos elmondta: „nem volt személyes találkozó az Espanyol képviselőivel. Érdekes lehetőség lehetett volna, hiszen a csapat egy új korszakba lépett, új edző érkezett… De személyes találkozónk sosem volt.”
A védőként is bevethető játékos beszélt Edmílson sérüléséről is. „Rossz volt hallani a sérülésről. Játékstílusa miatt különösen veszélyeztetve van a térde, s korát figyelembe véve ez lehetett volna az utolsó VB-je. Sajnálatos a károsodás, mert Edmílson nagyon sokat dolgozott.”
PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2006.06.02. 20:04:49

Uborkaszezon van, de a jövő hét végétől aktivizálom magam. :D
Addig is megírom ezt.
PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2006.05.27. 09:02:22

Rijkaard bízik a fiatalokban

Frank Rijkaard barcelonai pályafutása alatt bebizonyította: komolyan számol a fiatal játékosokkal. Három, edzőként eltöltött éve alatt nem kevesebb, mint tizenkilenc ifjú tehetséget hívott fel az első csapathoz.

A 2003-2004-es szezonban négy játékos kapott bizalmat, 2004-2005-ben már hatan jutottak lehetőséghez, az elmúlt szezonban pedig kilenc fiatalt próbált ki a holland mester. A tehetségek nagyszámú feltűnése az első csapatban jól mutatja, mennyire sikeres a barcelonai utánpótlás-nevelés, de a csapatba kerüléshez a németalföldi menedzser bizalmára is szükség volt. Rijkaard láthatólag hiszi, hogy ezek a fiatalok képesek a legmagasabb szinten is megmutatni, mire képesek.
A holland edzői stáb első idényében a mostani cserekapus, Jorquera, Oriol Riera, Ramon Ros, és Sergio García kapott szerepet. A 2004-2005-ös szezonban léphetett először pályára a nagy csapatban Rubén, Verdú, Damiá, Javito, Rodri és az azóta már argentin válogatott, és VB résztvevő Lionel Messi. A bajnoki cím megvédésében a B-, illetve C-csapatból Ludovicnek, Montañésnek, Christiannak, Jordi Gómeznek, Olmonak, Orlandinak, Pitunak, Martosnak és Ramonnak volt szerepe. Sőt, a mostani szezonban Ramon a második legfiatalabb játékos volt, aki pályára léphetett a Primera Divisiónban.
A kilenc tehetségből heten a tulajdonképpen súlytalan, tét nélküli mérkőzéseken szerepeltek: a Sevilla és a Bilbao ellen. A friss UEFA Kupa-győztes ellen Ludovic Sylvestre és Paco Montañés kezdett, még a baszk Athletic ellen Jesus Olmo, és Andrea Orlandi volt a gyepen a kezdő sípszó felhangzásakor. A San Mamésben Pitu, Martos és Ramon a második félidőben léptek pályára csereként. Ha ezekhez a tényekhez hozzávesszük, hogy a Barça BL-döntős ellenfele, az Arsenal csapatában szerepel a szintén barcelonai nevelés Cesc Fabregas, vitathatatlan, hogy az egyik legjobb utánpótlásképzés Barcelonában van. Látván, hogy az edzői stáb is nyitott a fiatalok felé, és a technikai feltételek is adottak, szép jövő előtt állnak a barcelonai tehetségek.
PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2006.05.27. 08:27:12

Z. Iván
Adminisztrátor

2006.05.20. 10:49:01

Köszi...Mindjárt teszem is föl
PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2006.05.20. 10:29:22

„A csapat még többet akar!”

Interjú a BL döntő hősével

Juliano Belletti tudja, szerdai góljával örökre beírta magát az FC Barcelona történelmébe, de nem elégszik meg ennyivel: jövőre folytatná az idén megkezdett nagyszerű sorozatot.

A drámai BL finálé-béli gólja még mindig élénken él emlékezetében. Az fcbarcelona.com-nak adott interjúban a brazil hátvéd megemlékezett a találatról, és beszélt jövőbeli terveiről is. Jelenleg milliónyi Barça szimpatizáns ünnepel, hiszen a csapat másodszor is Európa trónjára ülhetett, de Belletti eltökélt abban, hogy újabb címeket nyerjen a csapattal, ismét egy sikeres gránátvörös-kék korszakot teremtve.

78 mérkőzés után az első gólod a lehető legjobbkor jött.

- A Villarrealban már szereztem gólokat, mikor a jobb oldalon játszottam. A Barçában nem volt sok lehetőségem a gólszerzésre, mindig viccelődtünk a csapattársakkal, mikor jön el az én időm. A döntő előtt tényleg nem gondoltam arra, hogy gólt szerzek.

Mit gondoltál, mikor a találat után az arcodat a kezedbe temetted?

- Tudom, mit jelent megnyerni a Bajnokok Ligáját egy olyan csapatnak, mint a Barça, és tudom, mit jelent győztes gólt szerezni. Nincsen szavak, hogy leírjam az érzéseimet.

Mire emlékszel abból az akcióból?

- Egy passzal kezdődött, amit Larssontól kaptam. Megszelídítette a labdát, én kértem a játékszert. Átvettem a bal lábammal, és a kapussal álltam szemben. Első, amire gondoltam az volt, hogy el kell lőnöm.

Az emberek eddig mindig Koeman góljáról beszéltek. Most már Belletti góljáról is fognak.

- Elfogadom akkor, ha az egész csapatra is emlékezni fognak, s mindenre, amit együtt elértünk eddig. Nagy csapatokat búcsúztattunk idáig: Chelsea, Benfica, Milan, Arsenal. Mindez azt mutatja, milyen hihetetlen értékeink vannak.

Ajánlod valakinek a gólodat?

- A fiamnak. Ezt mondtam a mérkőzés után is, tartom ezt most is. Minden szülő tudja, milyen, amikor egy nehéz nap után hazaér. Gyerekével játszva azonban minden megváltozik. Ezért ajánlom neki.

Úgy gondolod, „egy hegyet kellet megmászni” a mérkőzés alatt?

- Mikor a második félidő elkezdődött, láttam, hogy uraljuk a mérkőzést, tudtuk, hogy lehetséges a fordítás. Olyan helyzetben voltunk, mint a Chelsea ellen: eggyel kevesebben voltak, s megszerezték a vezetést, de mi sosem vesztettük el a fejünket.

Idén Európa legjobb csapata bajnokként is végzett. Ez nem volt mindig így.

- Ez biztos. Néha kétségtelenül a legjobb futballt játszottuk, és nagyon sokat dolgoztunk, hogy elérjük céljainkat. A Barça nem csak tizenegy emberből áll, az egész keret együtt érte el ezt az eredményt. Minden játékos kivette a részét a sikerből: kiment a pályára és jól teljesített.

Meddig juthat ez a csapat?

- Mindig többet kell akarnunk. Most, hogy megnyertük a bajnokságot és a BL egy szezonban, az emberek úgy jönnek majd vissza, hogy többet akarnak – ahogy mi is. Képesek vagyunk még többre.

Jövőre találkozunk Athénban?

- Egyszerre csak egy lépést tegyünk. Most egy kis szünetet tartunk, aztán ha visszajöttünk, akkor elkezdhetünk gondolkodni ezen.

Szóval, a következő lépés mi lesz?

- Az, hogy minden percet kiélvezzünk, bár ez nem mindig egyszerű. Azt szeretnénk, ha mindenki élvezné a most következő időszakot.
PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2006.05.20. 09:25:59

Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2006.05.13. 11:17:05

Köszi, fenn van! :)
PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2006.05.13. 10:43:46

Egy döntő, tele debütálókkal

Az FC Barcelona játékosainak nagy része május 17-én szerepelhet először Bajnokok Ligája döntőben. A mostani keretből ez a lehetőség még csak Deconak és Giuly-nek adatott meg.

A portugál és a francia ugyanabban a döntőben léptek pályára, igaz akkor még egymás ellen. A 2003-2004-es fináléban Giuly a Monaco, Deco az FC Porto játékosa volt, s a mérkőzés végén a brazil születésű középpályás örülhetett, kétszeresen is: csapata megnyerte a trófeát, őt pedig a legértékesebb játékosnak választották. Anderson de Sousa gólt is szerzett a 3-0-ra végződött összecsapáson, s természetesen szívesen emlékszik az eseményekre. „Ez a döntő nagyon sokat jelentett nekem, mint focistának.”
Giuly estéje szomorúbban ért véget, hiszen ő sérülés miatt már korán kivált a Monacoból, szégyenkezésre viszont nem lehetett oka a hercegségi csapatnak, hiszen csodálatos szezont produkáltak, korábban kiütötték a Real Madridot, és a Chelsea-t is.
Akkor még nem sejthették, hogy két év múlva már a Barça öltözőjében, együtt készülnek a döntőre. „Talán mindketten a pályán leszünk Párizsban. Reméljük, most együtt ünnepelhetünk,” – mondja Deco.
Most, hogy sikerült a címvédés a spanyol ligában, mindketten az európai klubfutball legnagyobb idei mérkőzésére készülnek, s elmondták, ugyanúgy izgulnak, mint azok a csapattársak, akik még nem szerepeltek a BL döntőjében.
Deco lesz az egyetlen, aki elmondhatja magáról: már nyert Bajnokok Ligáját, hiszen másnak ez még nem sikerült sem az Arsenal, sem a Barcelona csapatából. „Ugyanúgy érzek, mint játékostársaim. Ha az első élmény jó volt, szeretnéd megismételni, újra átélni.”
Habár az első döntő nem úgy sikerült, hogy azt Giuly szerette volna, Ludovic most, ha lehet, még jobban fel lesz pörögve a londoniak ellen. „Nagyon boldog vagyok, hogy ez lesz a második európai kupadöntőm, ezzel egy álom vált valóra. Reméljük, a dolgok jobban működnek majd, mint az első finálémon, s meg tudjuk nyerni a trófeát.”
PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2006.05.13. 09:57:44

Z. Iván
Adminisztrátor

2006.05.11. 19:34:47

Valóban jó lett :) és szép hosszú is. Mellesleg nem is tudtam, hogy őt csak úgy lenyúltuk a Gramenettől :)

Más:Nem tudom, hogyan értek rá a hétvégén, de szombat vasárnap én nem leszek sajna, szóval arra kérlek titeket, hogyha van plusz időtök, akkor írjatok.

Hogy jó hír is legyen, elsősorban ez rád vonatkozik Pepe, Áki már msn-en megtudta, könyves barátaink (Arénások) lassan megszánnak minket könyvekkel. Ami azt jelenti, hogy kapsz egy 1 éves Stadion Magazin előfizetést, plusz egy Barcás könyvet (ha már van akkor Dinhósat), illetve olyan 6 ezer forintig plusz még könyvet. Lehet egy nagyobb, vagy több kisebb.

Majd amikor időd van rá, nézd végig mik vannak az oldalukon.

Na üdv :)
PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2006.05.11. 15:32:34

Na azé'!!! :D
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2006.05.11. 15:27:28

Pepe, ez igen jól sikerült, tetszik!
Grat!
PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2006.05.11. 12:02:21

Ilyet már nagyon régen írtam, úgyhogy tessék :-D :

Célkeresztben: Oleguer
A Mintakatalán

Oleguer Presas az utóbbi években álomkarriert futott be. A Lepanto csapatából induló katalán mára kihagyhatatlan tagja a bajnoki címvédő Barcelonának. Futballpályafutása mellett aktívan politizál, s minden fórumon Katalónia autonómiájáért kampányol.

Oleguer 1980. február másodikán született Sabadellben, húsz kilométerre Barcelonától. Szülővárosában szerette meg a futballt, első csapata a Lepanto volt. Tinédzserként a Sabadell és a Sant Gabriel csapatában is játszott, majd 1997-ben igazolt a Gramanethez. A kis klub akkoriban minden idők legjobb teljesítményét produkálta, hiszen négy év alatt a harmadosztály élcsapatai közé verekedte fel magát. Oleguer elsőként a „B” csapatban szerepelt, majd egy év elteltével már a felnőttek közt focizhatott. Harmadik helyen végeztek az osztályban, így játszhattak a másodosztályba jutásért. A lehetőséggel nem sikerült élni, így a következő szezont is a harmadosztályban kezdték meg. 2001-ben sikerült túlszárnyalni a bronzérmes eredményt is, hiszen a Gramenet megnyerte csoportját a harmadosztályban. Ennek ellenére a kiírás értelmében ismét osztályozót kellett játszaniuk, ahol sajnos ismét alulmaradtak.
Oleguer jó teljesítményével azonban felkeltette az FC Barcelona érdeklődését, s 2001 nyarán szerződtették is a huszonegy éves hátvédet. A Barça B csapatánál kezdte katalán fővárosi karrierjét, és már az első idényében biztos kezdőcsapat-béli helyet harcolt ki magának. Már ekkor több csapattársával együtt játszott a harmadosztályban, például Victor Valdés-szel vagy Iniestával. Olerguerék megnyerték a harmadosztály küzdelmeit, de az osztályozót elveszítették. 34 mérkőzést játszott a katalán bekk a „B” csapatban, s már csak az volt a kérdés, mikor mutatkozhat be a tehetséges ifjú a felnőtteknél? A nagy lehetőség a 2002-es Joan Gamper Kupán jött el Presas számára. A bajnokságban a Malaga ellen mutatkozott be, 2003. január 12-én. Európai Kupa-debütálására még korábban került sor: négy percet csereként pályán tölthetett a Galatasaray ellen 3-1-re megnyert találkozón 2002. november 13-án. Sorozatos sérülések történtek a Barcelonánál ekkoriban, így Oleguer, - mint a B csapatból felhívott játékos- még két mérkőzésen léphetett pályára az idényben, emellett a Barça B-ben 28 meccsen háromszor az ellenfelek kapujába is betalált.
2003-ben már az „A” kerethez tartozott, s ismét a sérülések nyitottak neki utat a csapatba. Előbb Puyol, majd Márquez helyét foglalta el a védelemben, s az emlékezetes győzelmi széria után szinte kirobbanthatatlan lett a kezdő tizenegyből. 17 bajnokin lépett pályára a 2003-2004-es szezonban, s mindössze két alkalommal volt vesztes csapat tagja!
A 2004-2005-ös idényben, úgy tűnt csak „másodhegedűs” lehet Katalóniában, de Edmílson és Motta sérülése (s, hogy Márquez a középpályára húzódott fel) miatt az ötödik fordulóban a kezdőcsapatban találta magát, s a katalán közönség egyik kedvence lett. Oszlopos tagja volt a Barcelona 2005-ös bajnok csapatának, illetve Szuperkupa győztes keretnek, idén pedig a címvédő alakulatnak.
A szurkolók számára sokszor úgy tűnik, Oleguer tudásával kilóg a Barcelonából, többen gondolják úgy, a katalánnak csak a cserepadon van helye. Igaz, többször bizonytalankodik a mérkőzések során, de még több fontos mentése akad az összecsapások folyamán. A 2005-2006-os szezonban Belletti formahanyatlása, valamint Edmílson visszatérése miatt Presast gyakran a jobb oldali védő pozícióban veti be Rijkaard. A bekk itt láthatóan jobban teljesít, többször segítheti a támadásokat. Oleguer „beletanult” új szerepébe, s sokkal jobban játszik itt, mint a védelem tengelyében. Mindemellett a katalán nagyot fejlődött az utóbbi időben, sokkal magabiztosabb lett a játéka. S emlékezzünk rá: első éveiben Puyol sem a ma megszokott hibátlan teljesítményt nyújtotta. Oleguer szerződése jelenleg 2008. június 30-ig érvényes, de a vezetőség mindent megtesz, hogy meghosszabbítsa a kontraktust. A feleknek valószínűleg csak a fizetés nagyságáról kell hosszabb ideig tárgyalniuk, hiszen Oleguer jelenleg a legrosszabban fizetett játékos a keretben. Szinte biztos azonban, hogy sikerült megtoldani a szerződést, hiszen egy igazi katalánnak nincs annál nagyobb megtiszteltetés, mint, hogy a Barcelonában játszhat.
Oleguer (származása miatt is) a közönség kedvence. Futballkarrierje mellett lépten-nyomon igyekszik hangoztatni „katalánságát”. Megjelentetett egy könyvet is Cami d’Ítaka (Út Ithakába) címmel, melyben a gyermekek éhezése, a fasizmus elleni harc, és a spanyol kormány Öböl-háborús szerepvállalása is a témák között szerepel. A foci mellett a tanulásra is hangsúlyt fektet a játékos, közgazdaságtant hallgat a Barcelonai Egyetemen. Luis Aragonés spanyol szövetségi kapitány figyelmét is felkeltette Oleguer teljesítménye, így meghívta a válogatott összetartására. A játékos visszautasította a felkérést, mondván ő csak a katalán nemzeti csapatban szeretne játszani.
Oleguer tehát nemcsak futballistaként, hanem politikusként és hazafiként is ismert Katalóniában. Fő foglalkozása azért marad a labdarúgás, s ha továbbra is az elmúlt hónapokban tapasztalt ütemben fejlődik, hamarosan beton kemény védelmet alkothatnak Puyollal és Márquezzel. Ezt szeretné minden katalán, minden Barça szimpatizáns is.

Adatlap

Teljes neve: Oleguer Presas Renom
Születési hely: Sabadell (Spanyolország – Katalónia)
Születési idő: 1980. február 2.
Magasság: 187 cm
Testsúly: 82 kg
Eddigi klubjai: Lepanto; Sabadell; Sant Gabriel; Gramenet B (1997-1998); Gramenet (1998-2001); FC Barcelona (2001 – )
1. meccse a Barçában: 2002. augusztus 24. (FC Barcelona – Red Star 1:0)
Bajnoki mérkőzések / gólok: 52 / 1
Sikerei: Spanyol Bajnok: 2004-2005, 2005-2006; Spanyol Szuperkupa-győztes: 2005
PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2006.04.29. 13:43:52

Rijkaard: Hiányzott Xavi

Frank Rijkaard örül, hogy végre visszatérhet Xavi Hernández, öt hónapos kihagyás után. Az edző reméli, hogy Xavinak sikerül visszaszerezni helyét a középpályán.

A tréner sok variációt kipróbált a középpálya középső részén, mióta Xavi egy decemberi edzésen megsérült, de megjegyezte: „Nagyon hiányzott nekünk a pályán és az öltözőben egyaránt. Jó hír, hogy visszatérhet. Xavi nagyon keményen dolgozik, büszke vagyok a játékosomra és a csapatra is.”
Miután a hét közepén túljutott a Barça a Milanon, Rijkaard figyelme a Cádiz elleni bajnokira irányul. Az edző szerint az andalúz csapat kemény diónak ígérkezik. „Nagyon erős a hátsó alakzatuk, és veszélyes kontratámadásokat vezetnek. Koncentrálnunk kell, s én bízok a csapatban.”
A sajtótájékoztatón a Real Madrid problémái is szóba kerültek, az újságírók Rijkaardnak az ősi rivális jelenlegi helyzetéről is tettek fel kérdéseket. „Mindenki nagyobbnak látja a problémákat, mint amekkorák valójában. Még mindig nagyszerű keretük van, s egyszer meg kell szakítaniuk ezt a rossz sorozatot.” „Együtt érzek a Madrid játékosaival, mert hevesen kritizálják őket, néha igazságtalanul.” – jegyezte meg diplomatikusan a holland mester.
A Barcelonának természetesen már nem a Madriddal kell foglalkoznia, hanem azzal, hogy minél hamarabb bebiztosítsa a címvédést, s, hogy 1992 után a Bajnokok Ligája serlegét is begyűjtse.
Z. Iván
Adminisztrátor

2006.04.29. 11:29:08

VÁrom köszi :)
PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2006.04.29. 11:25:43

PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2006.04.22. 14:08:44

Sztár. :-) Szerintem ez jó hosszú lett, szegény Gyulát ritkán interjúvolják meg, akkor meg fél napot beszél. lol

Giuly már a visszavágót várja

Ludovic Giuly egyike volt az AC Milant legyőző hősöknek. A San Siroban a francia lőtte a győztes gólt, de figyelmeztetett: a Barça még nincs a döntőben.

Giuly-vel a Barça TV készített interjút, melyben a játékos fenntartotta álláspontját, miszerint óvatosnak kell lenni a BL visszavágón, de bevallotta, nagyon élvezte a mérkőzést csapat-, és egyéni szinten is.

Hányszor nézted vissza a Milan elleni találkozót?

- Még nem láttam a meccset, csak a gólt. Nagy pillanat volt számomra, és a csapat számára is; s ez egy nagyszerű találat volt. Most nagyon elégetett vagyok.

Tényleg nagyszerű volt, nem csak az átadás, hanem a befejezés miatt is. Bal lábbal lőttél, ami tőled szokatlan.

- Igen, ez tényleg igaz. Most is, mint mindig, tökéletes passzt kaptam Ronaldinhotól, majd kapásból ellőttem. Minden adott volt tehát egy nagy gólhoz.

Ez döntő fontosságú találat lehet abból a szempontból, hogy melyik csapat lesz ott a párizsi döntőben.

- Még túl kell jutnunk a visszavágón is jövő szerdán, az is nagyon fontos lesz. Bár egy kicsit közelebb jutottunk, meg kell várnunk, mi történik szerdán. Ki kell mennünk a pályára és jól játszanunk, csak ezután ünnepelhetjük, hogy esetleg bejutottunk a fináléba.

A Barça jól játszott a San Siroban.

- Valóban. Szerencsénk is volt, mert a Milannak két, vagy három tiszta helyzete volt. A második félidőben már jobban játszottunk, megtartottuk a labdákat, előkészítettük a gólt. A vezetés után pedig megnyugodtunk.

Fáradt vagy, mikor befejezel egy mérkőzést? Ugyanis te nagyon sokat futsz.

- Ezeken a meccseken mindenki kihozza magából a maximumot, az eredmény pedig az, hogy nyerünk. Ez egy különleges mérkőzés volt. Csak futással és jó játékkal tud a csapat döntőbe jutni.

A következő összecsapás sokkal nehezebb lesz?

- Igen, mert ellenfelünk egy nagyon jó csapat, és ők is a döntőbe akarnak jutni. De mi leszünk hazai pályán, és ez nagy előnyt jelenthet. Ha be tudnánk találni az első félidőben, kicsit megnyugodhatnánk.

A Barcelona hasonló helyzetben lesz, mint a Chelsea ellen, amikor szintén egygólos előnnyel vágott neki a második összecsapásnak.

- Erőteljesen kell játszanunk, azzal a szisztémával, amellyel annyiszor nyertünk már. Kedden a San Siroban jól teljesítettünk, de jobban kell figyelni a Milan csatáraira a visszavágón. És mindenek előtt a saját játékunkat kell játszani.

Olyan érzésem van, mintha túl nagy lenne az eufória, de az emberek tudják: még semmi sem dőlt el.

- A győzelem után az emberek nagyon boldogok voltak, de az eufória mára alábbhagyott. Most a vasárnapi meccsre koncentrálunk, ahol akár már bajnokok is lehetünk, majd ezután kerül a figyelem középpontjába a szerdai mérkőzés. Készek leszünk egy nagy meccset játszani.

A másik ágon az Arsenal az esélyes?

- Igen, ők a favoritok, mert a Villarreal nem játssza azt a gyors futballt, amit megszokhattunk tőlük. Nehéz dolguk lesz a „sárga tengeralattjáróknak”, habár otthon játszhatnak. Az is jó meccsnek ígérkezik.

Te kit részesítesz előnyben?

- Ha eljutunk a fináléba, nem érdekel, ki az ellenfél. Most az a fontos, hogy eljussunk Párizsba.

A hátvégén megnyerhetitek a bajnokságot. Mindenki erre koncentrál, vagy van, aki már a Milannal foglalkozik?

- Hogy megnyerjük-e a bajnokságot, az a Valenciától is függ; szeretnénk jól játszani a Sevilla ellen, csak erre figyelünk. Esélyesek vagyunk, de még egy pár meccset le kell játszanunk a végső győzelemhez. Ez lehet akár a Cádiz ellen is.

Te szeretnéd már a Milan meccs előtt megnyerni a Ligát?

- Igen, mert akkor nyugodtabbak lennénk a BL mérkőzés előtt, s csak az európai kupára kellene koncentrálnunk. Remélem, lesz egy kis szerencsénk, és vasárnap megnyerjük a pontvadászatot.

Régen volt már példa arra, hogy egy csapat címvédést ünnepelhessen. Ez legutóbb a Barçának sikerült Louis van Gaal irányítása alatt. Ezt a hőstettet nehéz végrehajtani, s nagy jutalmat érdemel.

- Igen, természetesen. Jól teljesítünk mostanában, hiszen nagyszerű csapatunk van. Minden vasárnap megmutatjuk, bennünk megvan az, ami a bajnoksághoz, a címvédéshez szükséges. Nagyon jó keretünk van, amely egyaránt kiválóan helyt áll a bajnokságban és Európában is.

A sérülések ellenére a csapat jól játszott.

- Kissé szerencsétlenek voltunk a sérüléseket tekintve. A fontos azonban a csapat, mindenkire szükségünk van. Mindannyian készen állunk játszani, s nagyon magabiztosak vagyunk.

Te, személy szerint hogy’ érzed magad?

- Nagyon jól, nyugodt vagyok. Akkor játszok, mikor az edző jónak látja, fizikailag készen állok, s kiváló a hangulatom.
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2006.04.22. 12:56:50

Köszcs. Ha megjöttem felrakom ne aggódj majd, csak most megyek el. :D

Ja és nyújtsd nyugodtan hosszúra, akkor bevágom főhírnek, úgyis van pár új Gyulás képem.. 8)

Ák
PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2006.04.22. 12:53:23

Írom ezt a Giuly-set.
Z. Iván
Adminisztrátor

2006.04.22. 10:05:30

Xaviról írok :)
PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2006.04.20. 11:01:41

Beckenbauer a Barçát dicséri

A legendás hátvéd újságírók előtt kijelentette, hogy a gránátvörös-kék klubnak „van a legjobb csapata Európában”, Ronaldinhot pedig a világ legjobb játékosának tartja.

„A Barça a legjobb csapat Európában.” A legendás hátvéd, aki jelenleg a világbajnokság szervezőbizottságának elnöke, nyilatkozatában magasztalta a klubot. Beckenbauer a „Planet Football” avatásán jelent meg, s beszélt többek között Txiki Begiristain-nal és Joan Laportával is. „Megbabonázott, ahogy ezek a játékosok fociznak: Ronaldinho, Deco, Messi, Eto’o… Nem láttam még csapatot, amely így játszana. A Barça Párizs favoritja; jobb, mint a Milan vagy az Arsenal.” A német szakember azonban figyelmeztetett, „a vereség sem zárható ki”, emlékezzünk az 1999-es Bayern – Manchester United döntőre.
A Császár elmondta, csodálója Ronaldinhonak. „Ő a világ legjobb futballistája. Kulcsjátékosa a Barcelonának, és a brazil válogatottnak is. Láttam már jobban játszani, azt hiszem, a VB-n még jobban fog teljesíteni.”
Egy másik „VB-ről” is szó esett a sajtó előtt. A Kaiser megerősítette a híreket, miszerint a Bayern München le szeretné igazolni Mark Van Bommelt. Elmondta, szívesen megkezdenék a tárgyalásokat, mert „Van Bommelnek nehéz dolga van Barcelonában, viszont a Bayern München játékrendszerében kulcsszerepet tölthetne be.”
Txiki Begiristain, aki szintén jelen volt az avatón, a San Siro-ban elért egygólos győzelemről beszélt. „A Barçának fel kell készülnie a nehézségekre.” A szerdai meccs nagyon kedvező volt a Barcelonának, de Txiki óvatosságra int mindenkit: „az elért eredmény jó, de tudatában vagyunk a veszélyeknek, amik a visszavágón várnak minket.”- mondta a sportigazgató.
Korábban Frank Rijkaard, most pedig a klubvezető emelte ki Iniestát, méltatta a fiatal játékos kiemelkedő teljesítményét. „Ez egy egyedülálló hónap volt, a legnehezebb pillanatokban volt vezére a csapatnak.” Végül, a hétvégi bajnokról Begiristain kijelentette, nem fognak tartalékolni a Sevilla ellen, mert „presztízskérdésnek tekintik” a meccs megnyerését.

8)
PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2006.04.20. 10:18:37

Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2006.04.16. 11:36:44

Z. Iván írta:Azt megírom, hogy Dinnye rendben van már :)
Ha még olvasod, én már elkezdtem, mert motta és marquez is rendbe jött már.. :)

Még csak az elején tartok, de ha nem írsz vissza akkor nem folytatom. :)
Lezárt