Leo Messi

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Ha lenne rá lehetőség, visszahoznád?

Igen, még tudna adni a csapatnak
67
46%
Nem, tovább kell lépni
79
54%

Szavazatok száma: 146
Nero.
Llegenda del Barça

2016.01.10. 02:13:22

Elvileg holnap ebben a szettben megy az aranybogyóért. Hát ez valami vicc, hogy nem lehet normálisan felöltözni. Most ezen fog röhögni mindenki. Komolyan mondom ezt még a mi cigányaink se vennék fel. #-o
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.01.09. 18:00:50

Szezon elején neki nem ment annyira a góllövés, és Suárez lába sült el többször, most megcserélődtek a szerepek, egész jó hetet zárt.. :D Neymar gólja előtt külön gratula neki, hogy nem próbálta meg bekotorni, hátha nem fújják be, jó meccse volt grat neki!

Messi became the first player in La Liga history to score 2+ hattricks against 8 different teams
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.01.09. 17:24:18

A mai mesterhármasával van összesen 295 La liga gólja, 5 gólra van a 300-tól, nagyon brutál :lol: =D>
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.01.08. 20:59:55

Meg mindig a birok jegyzokonyve alapjan tiltanak csak el spanyolhonban, az meg nem kerult be.. Nem igazsagos, de ez van.
BarcaPamp
Barça B

2016.01.08. 20:52:47

Suarezt, mivel az Espanyol elleni meccs után állítólag megsértette az ellenfél játékosait, eltiltották a következő 2 meccsre. A Messit megtaposó Espanyol kapusnak nem járna hasonló büntetés?!? WTF???
20tek
Jugador del Barça

2016.01.08. 12:47:06

tothnandor1 írta:
Bob_Marley írta: Ez kicsit degradáló így sokunkra nézve, de ha így gondolod akkor oké. :D Te ezek szerint ismered, én meg azt mondom neked, hogy a futballvilágban lehetne sorolni a példákat, hogy de bizony van az a pénz. És ez alól ha fáj ha nem, Messi sem kivétel. Ő egy játékos és nem maga a Barcelona.
Messi nem = egy játékos!!! Ez a lényeg, és ez annak a tévedésnek az alapja, amely szerint "van az a pénz". Mert NINCS AZ A PÉNZ. Messi egy "intézmény" egy csoda, igaz, nem ő maga a Barca, ám ott nőtt fel, ott lett zseni és részben ettől is, maga a klub is azzá lett. Éppen ezért nincs az az elnök aki merné megkockáztatni akár az eladás gondolatát is, mert az 80.000 szocio nem csupán őt szedné szét, talán még a stadiont is...
Messi valóban nem = Barcelona. De Messi nélkül a Barcelona, amit az utóbbi bő 10 évben megismertél nem lenne. Messi nélkül az utóbbi aranybetűs évtizednek csak a nyomai lennének. Sokkal kevesebb kupa, stb. Ellenben Messi ha 16 évesen ment volna pl Fabregassal, akkor ha nem is ilyen sikeres (de az is lehet), de hasonló karriert futott volna be. Nem feltétlenül az Arsenalban, hanem az épp aktuális leggazdagabb, legnagyobb klubban, mivel az Arsenal úgysem tudta volna megtartani.
Szóval szép közhely, hogy Messi nem = Barcelona - persze mert az előbbi egy ember, az utóbbi meg egy futball klub -, de ettől még a Barcelona minimum annyit köszönhet Messinek, mint fordítva.
tothnandor1
Barça B

2016.01.08. 12:25:50

Bob_Marley írta:
tothnandor1 írta:
Bocs!!! De ezt szó nélkül nem hagyhatom. Már korábban is leírtam, de megismétlem, még ha valaki nem értené: Messi a Barcából fog nyugdíjba menni. Nem eladó, és tévedés ne essék, NINCS AZ A PÉNZ!... Aki nem látja ezt, az nem ismeri Messi valódi emberi értékeit, amelyek - technikai tudásán, játékintelligenciáján stb. túl - mindenki fölé emeli. Többek között éppen ezért nem ment neki és pofozta fel tegnap az Espanyol kapusát. Pedig megérdemelte volna! / Egyébként, mivel mindenki látta a minősíthetetlen megnyilvánulást, sőt bármikor visszanézhető, ezért nincs semmilyen mentsége a szövetségnek az utólagos eltitás elmulasztására./Sőt, azt sem tudom, hogy valóban Barca drukkernek tekintheti magát, aki képes lenne pénzzé tenni azt, aminek az értéke pénzben nem mérhető? Tudom, nem fog tetszeni amit itt leírtam, de így igaz, ezért fogadásra is vállalkoznék ez ügyben.
Ez kicsit degradáló így sokunkra nézve, de ha így gondolod akkor oké. :D Te ezek szerint ismered, én meg azt mondom neked, hogy a futballvilágban lehetne sorolni a példákat, hogy de bizony van az a pénz. És ez alól ha fáj ha nem, Messi sem kivétel. Ő egy játékos és nem maga a Barcelona.
Messi nem = egy játékos!!! Ez a lényeg, és ez annak a tévedésnek az alapja, amely szerint "van az a pénz". Mert NINCS AZ A PÉNZ. Messi egy "intézmény" egy csoda, igaz, nem ő maga a Barca, ám ott nőtt fel, ott lett zseni és részben ettől is, maga a klub is azzá lett. Éppen ezért nincs az az elnök aki merné megkockáztatni akár az eladás gondolatát is, mert az 80.000 szocio nem csupán őt szedné szét, talán még a stadiont is...
corol
Entrenador del Barça

2016.01.07. 14:53:40

Chino írta:
recrea írta: Mintha ma láttál volna először spanyol meccset komolyan mondom :) mikor tiltottak el valakit utólag? Itt tiltást eltörölni szoktak, nem kiosztani.

Kisebb fajta patkányság volt, előfordul meccsen, semmi szituáció...ne haragudj, de ilyenbe még senki nem sérült bele, nemhogy csonttörés :)
Szögletnél vissza egy jókora nyakleves és kész, legalábbis én így intéztem anno :)
Én nem szoktam utólag túlzásba esni ilyen dolgok után, de ez jóval több volt, mint kisebb fajta patkányság. És ha nem is csonttörés, de komolyabb sérülés könnyen lehetett volna:
https://www.youtube.com/watch?v=DGE9P_ZQ6mY" target="_blank
Ehhez képest, lehet, hogy holnap a Barca néhány játékosát tiltják el, köztük Suarezt - mint visszaesőt - mert a mérkőzés után, keresetlen szavakkal elküldték a francba az espanyolosokat.
Chino
Llegenda del Barça

2016.01.07. 14:42:04

recrea írta: Mintha ma láttál volna először spanyol meccset komolyan mondom :) mikor tiltottak el valakit utólag? Itt tiltást eltörölni szoktak, nem kiosztani.

Kisebb fajta patkányság volt, előfordul meccsen, semmi szituáció...ne haragudj, de ilyenbe még senki nem sérült bele, nemhogy csonttörés :)
Szögletnél vissza egy jókora nyakleves és kész, legalábbis én így intéztem anno :)
Én nem szoktam utólag túlzásba esni ilyen dolgok után, de ez jóval több volt, mint kisebb fajta patkányság. És ha nem is csonttörés, de komolyabb sérülés könnyen lehetett volna:
https://www.youtube.com/watch?v=DGE9P_ZQ6mY" target="_blank
Forca Barca!!!!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.07. 13:17:48

tothnandor1 írta:
Bocs!!! De ezt szó nélkül nem hagyhatom. Már korábban is leírtam, de megismétlem, még ha valaki nem értené: Messi a Barcából fog nyugdíjba menni. Nem eladó, és tévedés ne essék, NINCS AZ A PÉNZ!... Aki nem látja ezt, az nem ismeri Messi valódi emberi értékeit, amelyek - technikai tudásán, játékintelligenciáján stb. túl - mindenki fölé emeli. Többek között éppen ezért nem ment neki és pofozta fel tegnap az Espanyol kapusát. Pedig megérdemelte volna! / Egyébként, mivel mindenki látta a minősíthetetlen megnyilvánulást, sőt bármikor visszanézhető, ezért nincs semmilyen mentsége a szövetségnek az utólagos eltitás elmulasztására./Sőt, azt sem tudom, hogy valóban Barca drukkernek tekintheti magát, aki képes lenne pénzzé tenni azt, aminek az értéke pénzben nem mérhető? Tudom, nem fog tetszeni amit itt leírtam, de így igaz, ezért fogadásra is vállalkoznék ez ügyben.
Ez kicsit degradáló így sokunkra nézve, de ha így gondolod akkor oké. :D Te ezek szerint ismered, én meg azt mondom neked, hogy a futballvilágban lehetne sorolni a példákat, hogy de bizony van az a pénz. És ez alól ha fáj ha nem, Messi sem kivétel. Ő egy játékos és nem maga a Barcelona.

Tegnap nem viccelt, minden gólban benne volt. Szép lassan remélhetőleg visszanyeri a formáját.
Kép
Kép
Kép
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2016.01.07. 12:44:44

Nagyot tolt tegnap, vártam már tőle egy ilyen meccset. Szükség is van rá, hogy felpörögjön a soron következő bajnokikra.
Ez az adat meg. :shock:

Lionel Messi at the Camp Nou:

241 Games
241 Goals
80 Assists
tothnandor1
Barça B

2016.01.07. 12:41:33

[quote="gg86"][quote="recrea"]Bírom a viccesnek gondolt szarkasztikus(nak hitt) hozzászólásokat.

Képességei az utóbbi 10 évben mindneki fölé emelik, és vélhetően őt tette a pályán (valaha) a legtöbbet a csapatért, nálam törtenelmi top 3...ettől függetlenül azokat a véleményeket is meg lehetne érteni, hovatovább átgondolni, akik nem feltétlenül tapsolnak a Messi-függőségnek, annak minden pozitívumával és negatívumával együtt.

Úgy gondolom, h itt senki nem Messi mellett vagy ellen van, hanem mindenki a csapatért. Senki nem lesz City szurkoló, ha jövőre rápróbál Pep az argentínra és olyan csekket tolnak a vezetőség elé, amit el fognak fogadni. Senkinek ne legyen illúziója, van az a csekk. Lehet köpködni, szerintem bőven van az a szám, amiért el lehet adni, és talán meglepőnek hangzik, de nélküle is fogunk bajnokságot nyerni.

mess2009
Director del Fútbol

2016.01.07. 09:26:09

megmondom őszintén, néha én is úgy érzem, hogy nem megy neki, hogy nem hajt, hogy rosszul passzol, hogy nem jönnek be a cselei.....stb. aztán ha vége a meccsnek és lehiggadok rá kell jönnöm: ennek a srácnak minden megmozdulása -még ami rossznak tűnik az is - klasszis! konkrétan a Barcában nem is tudna olyan rosszul játszani, hogy a helyére jobbat hozzanak, hogy ez baj e vagy sem nem tudom, de nálam tény.
a foci hihetetlenül sokrétű, sok tényezős játék, egyszerűen lehetetlen óhaj, hogy a kedvencünk minden meccsen a csúcson legyen, azt hiszem ezt kell leginkább belátni.
ettől persze igaz, hiszen erről beszélek, hogy Messi is tud nagyon gyengén muzsikálni, az más kérdés, hogy többnyire önmagához viszonyítva.
recrea
Llegenda del Barça

2016.01.07. 08:25:30

P.U.Y.O.L. írta: Azért remélem végigolvastad amit írtam, de legyen, megismétlem mégegyszer: leírtam, hogy költői a kérdés és azt is, hogy tisztában vagyok vele, hogy Spanyolországban nem szokás utólag eltiltásokat adni. Azért mertem felvetni a dolgot, mert Suárez harapása pont ennyire volt pályára illő jelenet. A sérülés okozásról meg annyit, hogy nem csak megtaposta, de a lábára nehezedett a teljes testsúlyával, mert úgy állt fel.
Első jogos, lankadt már a figyelmem késő este.

Mindenhol jobban szankcionálnak, mint Spanyolországban, Suarez pluszban visszaeső volt, szerintem ő örüljön, h nem tiltották el hosszabb időre az Evrás ügy miatt.

Nem volt ez sérülésveszélyes, de különösen tetszett Messiben, h nem állt neki fetrengeni, és nem is próbálta lefejelni a kapust, nem ment bele a dologba.
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2016.01.07. 07:22:22

recrea írta:
P.U.Y.O.L. írta: Az Espanyol kapusát vajon eltilthatják utólag szándékos görénykedésért? Simán benne volt a szituációban, hogy roppan Messi lába. Tudom hogy költői, mert főleg spanyol honban nem szokás utólag eltiltani senkit, de anno Suárez vámpírkodását sem a meccsen szankcionálták...
Mintha ma láttál volna először spanyol meccset komolyan mondom :) mikor tiltottak el valakit utólag? Itt tiltást eltörölni szoktak, nem kiosztani.

Azért remélem végigolvastad amit írtam, de legyen, megismétlem mégegyszer: leírtam, hogy költői a kérdés és azt is, hogy tisztában vagyok vele, hogy Spanyolországban nem szokás utólag eltiltásokat adni. Azért mertem felvetni a dolgot, mert Suárez harapása pont ennyire volt pályára illő jelenet. A sérülés okozásról meg annyit, hogy nem csak megtaposta, de a lábára nehezedett a teljes testsúlyával, mert úgy állt fel.
recrea
Llegenda del Barça

2016.01.06. 22:48:16

P.U.Y.O.L. írta: Az Espanyol kapusát vajon eltilthatják utólag szándékos görénykedésért? Simán benne volt a szituációban, hogy roppan Messi lába. Tudom hogy költői, mert főleg spanyol honban nem szokás utólag eltiltani senkit, de anno Suárez vámpírkodását sem a meccsen szankcionálták...
Mintha ma láttál volna először spanyol meccset komolyan mondom :) mikor tiltottak el valakit utólag? Itt tiltást eltörölni szoktak, nem kiosztani.

csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.01.06. 22:40:42

P.U.Y.O.L. írta:Óriási meccset tolt. Nem csak a gólokban volt benne, de még kiosztott 2-3 gólpassz értékű labdát is, amit a többiek elrontottak.

Az Espanyol kapusát vajon eltilthatják utólag szándékos görénykedésért? Simán benne volt a szituációban, hogy roppan Messi lába. Tudom hogy költői, mert főleg spanyol honban nem szokás utólag eltiltani senkit, de anno Suárez vámpírkodását sem a meccsen szankcionálták...
2 gól 2 gólpassz.

Nem tiltanak el utólag, pláne nem ellenünk elkövetett dolgokért. Ez van.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2016.01.06. 22:39:42

Óriási meccset tolt. Nem csak a gólokban volt benne, de még kiosztott 2-3 gólpassz értékű labdát is, amit a többiek elrontottak.

Az Espanyol kapusát vajon eltilthatják utólag szándékos görénykedésért? Simán benne volt a szituációban, hogy roppan Messi lába. Tudom hogy költői, mert főleg spanyol honban nem szokás utólag eltiltani senkit, de anno Suárez vámpírkodását sem a meccsen szankcionálták...
recrea
Llegenda del Barça

2016.01.06. 22:34:57

Cseri írta:Amikor köpködni lehet a teljesítményét, jobban pörög a topic :lol: Mind a négy gólunkban részt vállalt. Ez mindent elmond a teljesítményéről. Most kell eladni, vszeg még feljebb kúszott az ára :D
Meg a hétvégi teljesítményéről is egyben, szóval egyről beszélünk.
Ma kereste a labdát, nem fordítva, meg is lett az eredménye.
Cseri
Entrenador del Barça

2016.01.06. 22:29:04

Amikor köpködni lehet a teljesítményét, jobban pörög a topic :lol: Mind a négy gólunkban részt vállalt. Ez mindent elmond a teljesítményéről. Most kell eladni, vszeg még feljebb kúszott az ára :D
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Nero.
Llegenda del Barça

2016.01.06. 21:55:16

Ma is bizonyítja, hogy Neymar és Suarez lehetnek bármennyire jók, a mester még mindig Ő.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
gg86
Jugador d'estrella

2016.01.03. 14:00:07

recrea írta:Bírom a viccesnek gondolt szarkasztikus(nak hitt) hozzászólásokat.

Képességei az utóbbi 10 évben mindneki fölé emelik, és vélhetően őt tette a pályán (valaha) a legtöbbet a csapatért, nálam törtenelmi top 3...ettől függetlenül azokat a véleményeket is meg lehetne érteni, hovatovább átgondolni, akik nem feltétlenül tapsolnak a Messi-függőségnek, annak minden pozitívumával és negatívumával együtt.

Úgy gondolom, h itt senki nem Messi mellett vagy ellen van, hanem mindenki a csapatért. Senki nem lesz City szurkoló, ha jövőre rápróbál Pep az argentínra és olyan csekket tolnak a vezetőség elé, amit el fognak fogadni. Senkinek ne legyen illúziója, van az a csekk. Lehet köpködni, szerintem bőven van az a szám, amiért el lehet adni, és talán meglepőnek hangzik, de nélküle is fogunk bajnokságot nyerni.

És hogy tisztázzam, Iniesta mellett hosszú évek óta a kedvencem.
Felőlem eladhatod Messit, nem érdekel. A tegnapi meccsen lecserélni semmi értelme nem lett volna ez 100%, erre reagáltam.
Kash
Entrenador del Barça

2016.01.03. 12:59:45

Bob_Marley írta:Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi nem sikerül. Nem számít, a lényeg az, hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsátva. Ilyen egyszerű!
Simon Tibor
Én ezzel nem értek egyet.
Nem kell minden meccsen "megszakadni", ennek több negatívuma is lehet.
Görcsösség (próbálkozik, csinálja, de semmi sem sikerül, ebből az következik, hogy mindent elszúr) Sérülés (ezt nem kell magyaráznom) Korai formahanyatlás az adott szezonban (ezt sem kell.)

Több éve folyamatosan szintben van, a világ legjobbja, sokan már rég kiégtek volna, ezzel a tegnapi lagymatag teljesítményével is 2-3 gólértékű passzt kiosztott, jött 1-2 csel, ráadásul még a szabadrúgásai is életveszélyesek voltak.
Amit most írni fogok, kicsit furcsa és bicskanyitogató lehet, de ez valamilyen formában így van :D Messi jelenleg a világ legjobb focistája, ha nem megy neki a játék egy adott meccsen, akkor nem fog megszakadni és próbálkozni, mint mondjuk akkor, mikor szerintetek "megszakad", mégpedig azért, mert kétballábasnak tűnhet...Ha a tegnapi meccsen elkezdett volna cselezgetni, próbálkozni, annyi lehetőségünk sem lett volna a győzelemre, mint amennyi volt.
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2016.01.03. 12:33:07

Bírom a viccesnek gondolt szarkasztikus(nak hitt) hozzászólásokat.

És hogy tisztázzam, Iniesta mellett hosszú évek óta a kedvencem.
gg86
Jugador d'estrella

2016.01.03. 12:15:34

Yokozuna írta:Ha Messi ennyire gyenge egy meccsen belül, le kéne cserélni. Sérülése alatt láttuk, hogy a csapat nélküle is jól működik. Így meg csak mindenki őt keresi, Neymar és Suarez sem hozza azt amit tud. Ezt Enriqének észre kéne venni, és időben meghozni a döntést. Persze ezt a döntést merni is kell felvállalni. Lehet, hogy nincs edző, aki ezt meg merné tenni.
Mindenesetre túl sok mostanában az elhullajtott pont, oda lesz az első hely.
Így van, jöhetett volna Sandro, vagy Munir, mindkettőben megvan az a plusz (főleg egy ilyen langyos, barátságos meccsen) ami Messiből hiányzik. Bármelyikük képes egy-egy váratlan gólpasszra, esetleg bevarrnak egy szabadrúgást a semmiből. Sajnos az edzőnk nem merte meghúzni ezt a logikus lépést, így elmaradtak ezek a lehetőségek.
Válasz küldése