Bob_Marley írta:Mihu írta:Meg a másik, hogy ne termelésre adják már az Aranylabdát...Arra már van egy díj, úgy hívják: Aranycipő.
Oké, hogy egy csatár a góljai nélkül semmit se ér, de egy Aranylabdánál nézzék már a gólpasszokat is, és azt, hogy a sorsdöntő meccseken milyen teljesítményt nyújtott. Ez alapján CR-nek az első 5-ben se lett volna szabad lennie...El Clasico-n semmi, kupadöntőt nem játszott, a Juve ellen 2 meccsen semmi, az Atlético ellen a kupában 2 meccsen semmi...mindezek alapján teljesen nyugodtan kijelenthető, hogy CR-nek az első 5ben se kellett volna lenni. Az őszi szezonját figyelembe véve meg aztán pláne .....
Szerintem ez a másik véglet, de ez is védhető álláspont még ha szerintem túlzó.
Ahogy anno Messi is kapott úgy, hogy kevésbé volt sikeres, de sok gólt lőtt így Ronaldot is odalehet tenni top3-ba simán. Hozzáteszem én is azon a véleményen vagyok, hogy nem a gólok kellene, hogy számítsanak, de mégis azt tolják. Ahogy anno egy Godínt nem tudtak odatenni a top3-ba, mert "csak" védő és így tovább. A név sokat jelent sajnos....
Nyilván a játék lényege a gól, ezt meg nem szabad elfelejteni, de több aspektusból áll a játék és főleg, hogy 11 ember van a pályán egy csapatból.
De most attól, mert mondjuk Nikolics a szezon végére rúg majd 50 gólt a Legiában, még a kutya nem fogja beválogatni a top 25-be...pedig azzal az 50-el még az Aranycipő versenyben is igencsak ott lenne a dobogó környékén...
Ha elvonatkoztatunk attól, hogy Cristiano Ronaldonak hívják az illetőt, akkor egyáltalán nem érzem túlzónak az 5-ön kívülre szorulást. Kapásból ott van Messi, Ney és Suárez, ez már rögvest 3. Nekik az őszük is eszméletlen jó volt. Busi vagy Iniesta csak azért nem kerülne be, mert hogy ne rakjuk tele katalánokkal a listát. De a Juvéból akár biztosra lehetne mondani Vidalt, hiszen a Juvéban egészen zseniális szezont futott tavasszal, nyáron vezére volt a Copa America győztes chilei válogatottnak, és most az ősszel se volt rossz a Bayernben. És akkor most még tulajdonképpen támadóbb felfogású játékosokat soroltam fel. Nem esett szó Claudio Bravo-ról és Buffonról se.
Ezek a játékosok a szezon sorsdöntő meccsein, amikor a nagy dolgok eldőltek, jó teljesítményt nyújtottak. CR meg pont ezeken a meccseken nem tudta a hátára venni a Real-t, mert olyan gyenge teljesítményt nyújtott, hogy hihetetlen. Nem jöttek a gólok, gólpasszok. Most a tizenegyes gólokat hagy ne számoljam már bele, mert azt még anno Szűcs Lali is be tudta rúgni...
Nagyon szép és jó, hogy a kiscsapatok ellen rúgott 3-4-5 gólokat, de az Aranylabdát az év LEGJOBB játékosának adják. A legjobbakat meg az különbözteti meg a többitől, hogy a fontos pillanatokban is ki tudják hozni magukból a maximumot. Attól lesz valaki a legjobb, hogy az igazán fontos meccseken is a legjobb, nem csak a Rayo Vallecano vagy a Schalke ellen...