Tavaly előtti Oscarokon kimondottan elégedett voltam a filmekkel, hiszen nagy részük nem 3 óra dráma volt: Dallas Buyers Club, Gravity, Her, The Wolf of Wall Street, Blue Jasmin, Frozen, The wind rises, kimondottan jók lettek, de az American Hustle és a Captain Phillips is tetszett. Egyedül a 12 years a slave volt a szokásos oscarvadász.
Tavaly tele volt oscarvadász filmekkel: American Sniper, Boyhood, The imitation game, Selma, Birdman és egyiket se tartom nagy számnak. Talán a The imitation game kiemelkedik ezek közül.
Emellé a Grand Hotel is átlagos, a Foxcatcher pedig nézhetetlen.
Legalább ott volt a Whiplash és a The theory of everything, ami jól sikerült.
Továbbá persze ott a Nightcrawler és a Gone Girl. Ennek a kettőnek odaadtam volna szinte az összes Oscart.
Idén se túl jó a mezőny. Nagy része tipikus egyszínészes oscarvadász film: Martian(ugyan tetszett, de erős hiányérzetem volt utána), Revenant. A the big short egész jó, a Mad Max kimondottan frissítő.Még a Creed is kimondottan jó lett, de ha a mezőny erős lenne, akkor tuti nem kap jelölést. Amik még jók az a Hateful Eight és a SW.
Sok filmet nem láttam még, de a Trumbo, Steve Jobs, Bridge of spies mind tipikus oscarvadásznak tűnik.
Minden összevetve az idei mezőny minden idők egyik leggyengébbje sztem. Tele van egyszínészes drámákkal, amik tipikusan az oscarra vadásznak és mindezek élén a The revenant. Kár h az ilyeneket díjazzák azok az idióták. Tavaly pl a Nightcrawler nem kapott semmit, miközben Gyllenhaal minden idők egyik legnagyobb színészi játékát rakta le az asztalra, a forgatókönyv és a rendezés is fergeteges. Hasonlóan a Gone Girl.
de fontos h a teljesen nézhetetlen Boyhood kapott egyet. Meg a Foxcatcher 5 jelölést, ami után a verdictünk nagyjából annyi volt h többé nem nézünk ettől a rendezőtől egy filmet sem és olyat sem, ahol Tatum főszereplő.