Bajnoki Mérkőzések
-
- Capitá del Barça
Szerintem a foci arról szól, hogy begyűjtsük a három pontokat. Nem vagyok benne biztos, hogy a tegnapi nem tudatos volt. Lehet, hogy a totális kontroll volt a lényeg, és az eredmény tartása. Nem árt, ha ilyet is tudunk, mert a BL-ben és a kupában szükség lehet rá. Az Atleticonak nem könnyű gólt rúgni. 10 gólt kaptak 22 meccsen. Abból 3-at tőlünk, tehát 20 meccsen 7 gólt kaptak! Őket így kell megverni, ennyi. Az első gólt odaadtuk nekik, ez tény, mert a Kokét érthetetlenül üresen hagytuk, és lehetett volna még 1-2 góljuk, DE nekünk is! Kicsit egyébként én is úgy érzem mostanában, mint ha mi lennénk Tyson, és a meccs elején letennénk a két kezünket és mondanánk: fél percig üthetsz, ahogy akarsz nem védekezek, aztán persze felszívja magát és lepadlózza az ellenfelet. Remélem ezt a szokásunkat lassan elhagyjuk.
Egyébként kíváncsi lennék a véleményetekre. Én úgy gondolom, hogy az Espanyol elleni meccsek mindig némiképp durvák voltak. A Real is felvette ellenünk a favágó stílust a Mourinho-éra alatt. A kupában a Bilbao tavaly/szezon elején eléggé unfair volt ellenünk, és az Atletico is kezdett durvulni. Mára viszont már borítékolható, hogy az Espanyol/Bilbao/Real/Atletico ellenünk biztosan követ el jónéhány nagyon alattomos és durva szabálytalanságot, amelyek x részét észreveszi a bíró, a többit nem. Nem érzitek ti is úgy, mint ha ez lenne az új fegyver ellenünk? Na nem mint ha ezzel elérnének valamit, mert 'hálistennek sérülés még nem történt így nálunk, és pontvesztés is csak az Espanyol ellen volt (és persze a spanyol szuperkupában de ott azért még egyéb körülményeknek is betudom azt a fiaskót). Tehát nem igazán jó taktika ez ellenünk, mert eredményeket még nem értek el ellenünk így. Tény, hogy Neymar így nem fickándozik annyira és láthatólag senkinek sincs kedve hosszan cselezni, vagy tikitakázni, és látványosan játszani, de ezek nélkül is behúztuk a meccseket. Remélem a hétvégi meccsünk alapján azért elgondolkoznak, hogy ennek az eszetlen rugdalózásnak sincs értelme, mert totál értelmetlen (kaputól jó messze) szabálytalanságok miatt a saját csapatunk emberhátrányban játszhat, és nem beszélve az eltiltásokról is. A bírók is remélem jobban figyelnek az ilyesmire.
Szerintem az utóbbi időkben egy módszert, lehetőséget láttak ellenünk a favágó játékstílusban, de bízom benne, hogy észrevették ez nem jött be.
Egyébként kíváncsi lennék a véleményetekre. Én úgy gondolom, hogy az Espanyol elleni meccsek mindig némiképp durvák voltak. A Real is felvette ellenünk a favágó stílust a Mourinho-éra alatt. A kupában a Bilbao tavaly/szezon elején eléggé unfair volt ellenünk, és az Atletico is kezdett durvulni. Mára viszont már borítékolható, hogy az Espanyol/Bilbao/Real/Atletico ellenünk biztosan követ el jónéhány nagyon alattomos és durva szabálytalanságot, amelyek x részét észreveszi a bíró, a többit nem. Nem érzitek ti is úgy, mint ha ez lenne az új fegyver ellenünk? Na nem mint ha ezzel elérnének valamit, mert 'hálistennek sérülés még nem történt így nálunk, és pontvesztés is csak az Espanyol ellen volt (és persze a spanyol szuperkupában de ott azért még egyéb körülményeknek is betudom azt a fiaskót). Tehát nem igazán jó taktika ez ellenünk, mert eredményeket még nem értek el ellenünk így. Tény, hogy Neymar így nem fickándozik annyira és láthatólag senkinek sincs kedve hosszan cselezni, vagy tikitakázni, és látványosan játszani, de ezek nélkül is behúztuk a meccseket. Remélem a hétvégi meccsünk alapján azért elgondolkoznak, hogy ennek az eszetlen rugdalózásnak sincs értelme, mert totál értelmetlen (kaputól jó messze) szabálytalanságok miatt a saját csapatunk emberhátrányban játszhat, és nem beszélve az eltiltásokról is. A bírók is remélem jobban figyelnek az ilyesmire.
Szerintem az utóbbi időkben egy módszert, lehetőséget láttak ellenünk a favágó játékstílusban, de bízom benne, hogy észrevették ez nem jött be.
- mahitoo
- Entrenador del Barça
Megint mintha nem értenénk egymás mondandóját. Bob, mi igazat adunk neked abban, hogy nem szabad minden meccsen kifutni magunkat azért, hogy legyen pár 8-0-ás eredményünk, és elfogyjunk a szezon végére. De itt nem erről volt szó. Az egyik legnagyobb rivális ellen kettős emberelőnyben, hazai pályán, játékban föléjük nőve, mentális és fizikai fölényben be kell vinni a végső döfést. Ennyi. Ha 11 ember ellen van ez a meccs, teljesen elégedett vagyok. Ha belőjük a harmadikat, és utána csak sétálgatunk, elégedett vagyok. Mert ez a 3 pont nagyon kellett. De ezzel a mentalitással pont ezt kockáztattuk, és ne mond, hogy nem, mert a sanszuk megvolt az x-re. Ha van egy csapat a világon, aki képes az ellenfél helyzete nélkül gólt kapni, akkor mi vagyunk azok. Elég lett volna egy szöglet, szabadrúgás, vagy hogy az idei csapatunkból induljunk ki, egy elcsúszás Masch-tól, egy rossz passz Piqué-től, egy tévesen befújt tizi a bírótól.
Buktunk nagyon komoly meccseket emberelőnyben, a 2 BL elődöntő csak kettő ezek közül. Buktunk pontokat úgy, hogy az ellenfélnek konkrétan helyzete nem volt, vagy pl Arsenal ellen úgy álltunk x-re, hogy nem volt kapura lövésük (öngól).
Amit meg te szeretnél ebbe belelátni, az nálunk nincs meg. Egy olasz csapat, vagy Mou évekkel ezelőtti csapatai le tudnak úgy hozni 30 percet, hogy az ellenfélnek egyszerűen sansza sincs. Mi ezt nem tudjuk, nem is tudtuk, és lehet soha nem is fogjuk tudni. Főleg az idei védőteljesítményeket nézve.
Közben az Espanyol hozza a Real elleni formáját, Ronci meg megint lőhet 5 gólt.
Buktunk nagyon komoly meccseket emberelőnyben, a 2 BL elődöntő csak kettő ezek közül. Buktunk pontokat úgy, hogy az ellenfélnek konkrétan helyzete nem volt, vagy pl Arsenal ellen úgy álltunk x-re, hogy nem volt kapura lövésük (öngól).
Amit meg te szeretnél ebbe belelátni, az nálunk nincs meg. Egy olasz csapat, vagy Mou évekkel ezelőtti csapatai le tudnak úgy hozni 30 percet, hogy az ellenfélnek egyszerűen sansza sincs. Mi ezt nem tudjuk, nem is tudtuk, és lehet soha nem is fogjuk tudni. Főleg az idei védőteljesítményeket nézve.
Közben az Espanyol hozza a Real elleni formáját, Ronci meg megint lőhet 5 gólt.

"De a csaj adta meg a telefonszámát!!! Ez olyan, mintha elmennél vadászni, a szarvas kijön az erdőből, elveszi a puskádat, fejbelövi magát és bemászik a csomagtartódba. Persze hogy hazaviszed és megeszed!" 

- Chino
- Llegenda del Barça
Bob_Marley írta: Én megértem azt, aki nem így gondolja, mert én is úgy gondolkozok, hogy többet és többet szeretne az ember, de nem adott meccsekkel kapcsolatban, hanem egész idényre vetítem ezt le. És mint írtam ezek az erők év végére jól jönnek és a bizonyítványosztás akkor van. Lőtéri kutyát nem fogja érdekelni, hogy a Depor ellen ikszeltünk kettő nullról ha megnyerjük a bajnokságot. Amihez hozzájöhet a Depor elleni 1 pont is még ha fájt akkor, hogy nem három lett.
Senki nem azt mondta, hogy szántsuk fel a füvett kettős emberelőnyben, de addig igenis hajthattak volna, míg egy góllal be nem biztosítják a győzelmet. Hogy te még nem láttál kettős emberhátrányban gólt kapni? Rendben, elfogadom, de nekem ennek ellenére görcsbe rándult a gyomrom, amikor szöglethez vagy szabadrúgáshoz jutottak. Annál nagyon könnyen be lehet nyelni gólokat.
Ha pedig egy ilyen történik az szerintem az ilyen Depor-féle buktáknál is rosszabb. Van egy olyan meccs ahol kettős emberelőnyben lehetőségünk van 6 pontra leszakítani a közvetlen riválist. Ez pedig veszélybe kerül azért, hogy 10 perccel többet pihenhessenek a pályán nem hiszem hogy túl jó taktikai húzás, hosszú szezon ide vagy oda. Mert, ha még 10-15 percre odateszi magát a világ jelenlegi talán legjobb csapata, legjobb összeállításában, otthon egy 9 emberes fáradt Atletico ellen egy gólt könnyen össze lehet hozni. Aztán már tényleg pihizhetnek. Másrészt 95 ezer szurkoló előtt is elvárható lenne.
Forca Barca!!!!
Szerintem ez a legtöbb esetben elmondható.Nem az eredmények fájtak hanem a vereségek pontvesztések módja.Amikor mondjuk egy 2-0-as vezetést leadtunk 10 perc alatt pl.Az ilyenek dühítőek szerintem.És egyet kell értsek az elöttem szólokkal.Így lehet agyonvágni egy bajnoki címet.visca el barca írta:noname,
a legtöbb embernek nem az fáj h x-eltünk a deporral, hanem az, hogy tettük mindezt egy olyan meccsen, ahol nagyjából 6-0-ra kellett volna nyernünk.

- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Azt még hozzáakarom tenni, hogy ráadásul ez háború, de az ellenfelet nem alázom meg. Mert itt mindenkinek ez a munkája és holnap az élet visszafogja adni. Ezzel a legtöbb játékos tisztában van, hogy attól még hogy ma nagyon meg, nem adok felületet, hogy legközelebb plusz motivációja legyen az ellenfélnek. Nyersz, veszítesz és lejössz a pályáról, az élet megy tovább.

-
- Jugador del Barça
Én még annyit tennék hozzá Bob véleményéhez, hogy azt meg felejtsük el, hogy majd a végjátéknál hiányozhat a Depor elleni két pont, mert nem tudhatjuk, hogy mi lett volna ha..., míg a másik, hogy minden elvesztett pontnak van jelentősége...de csak az fog számítani, amit a véghajránál veszthetünk. Azzal viszont tényleg kell vigyáznunk, hogy az Arsenal ellen ne essünk ilyen hibába...mert Londonban biztos ráfázunk.
Sajnos minden klubnál csoportosul egy maroknyi idióta, aki arra törekszik, hogy bemocskolja más csapatok hírnevét" – Brendan Rodgers.
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Depor elleni nagyon fájt nekem is, nehogy azt hidd hogy nem. Ezt viszont totál külön rakom, mert a kettős emberelőny óriási előny. Még egy embert lehet pótolni, meg is tették és az ott tényleg zavaró volt, hogy a második elején jöttek. De Godín kiállítása után eldőlt ők se erőltették, mert kettő ember helyett futni már rohadt nehéz. Nem akarom ismételni magam, de ne Depor példát hozzunk fel, hanem olyat mikor valaki kettős emberhátrányban gólt tudott volna rúgni. Biztos volt már ilyen a futballtörténelemben, én nem tudok ilyet mondani.recrea írta:Ezzel csak annyi a probléma Bob, h Barca szintű csapat ne kapjon 2-0-nál 2 gólt az utolsó 10 percben, fontos meccsen egy Deportól...de kap.
És igen volt egy Valencia meg Depor, de pl ott a Vale meccs, megtudom fordítani a dolgokat a tegnapira ráhúzva és azt mondom mi van ha annyira kitámadunk, hogy elmennek egy kontrával. Griezmann és Carrasco láthattuk, hogy eltudnak menni. Előbbi már nem volt pályán, de a belga igen. Sose tudjuk meg, feltételezés ez csupán. És a Valencia Deport hozza fel mindenki, mert nyilván az marad meg, de volt ezen kívül egy Bilbao, Eibar, Getafe, Las Palmas, Espanyol kupa, Bilbao kupa ahol érdekes módon sikerült pörgetni az órát. És ez most csak hirtelen eszembe jutott. Minden meccset nem lehet megnyerni, az erőt be kell osztani, s amikor csak lehet pihentetni kell. LE is nem hiába szokott már pl két gólos előnynél cserélni, s egyszer kettőt is akár. Lehet ikszeltünk a Depor ellen, fájt, de a megmaradt energia meg lehet pont akkor fog jól jönni, amikor amúgy sokak szerint természetes dolog, hogy nyerünk pl egy spanyol kupa döntőt vagy nyerünk egy rangadót. Ezek nem természetes dolgok, főleg most mikor mindenki minket akar elverni. És a RM példa iszonyat tökéletes volt, hogy tavaly hú de mennyit nyernek, meg Decemberben tripláznak....

Én megértem azt, aki nem így gondolja, mert én is úgy gondolkozok, hogy többet és többet szeretne az ember, de nem adott meccsekkel kapcsolatban, hanem egész idényre vetítem ezt le. És mint írtam ezek az erők év végére jól jönnek és a bizonyítványosztás akkor van. Lőtéri kutyát nem fogja érdekelni, hogy a Depor ellen ikszeltünk kettő nullról ha megnyerjük a bajnokságot. Amihez hozzájöhet a Depor elleni 1 pont is még ha fájt akkor, hogy nem három lett.
Plusz hiába mondjuk, hogy de hát rotálás stb, igen pl Lucho is ahol csak tud cserélgeti az embereket, de láthattuk hogy vannak visszaesések és nem tudjuk ezt csak úgy megtenni. Akkor meg az a baj, hogy de ez miért ilyen kezdő. 60-70 meccset nem lehet úgy lejátszani, hogy atomkezdő és 5:0 minden meccs vége. Még Pep korszakban sem volt, s soha nem is lesz, mert nem robotok, s komoly fizikai igénybevétel van. És az ellenfelek pedig még rátesznek egy lapáttal, a spanyol iszonyat erős bajnokság, már rég nincs szó 100+ bajnokságról. Ahol top5 Európa szintű csapat van, ahol egy Sevilla pl agyonveri Európát jó pár éve. Ahol egy Bilbao olyan nemzeti öntudattal rendelkezik ami páratlan és meghalnak a pályán ellenünk. Ahol egy városi rivális fegyvert is előkapna kis túlzással. És lehetne még sorolni. És akkor jön néha olyan, hogy kisujjból kéne nyerni a bajnokságot, meg a Liga csapatainak 80%-a házi feladat, nálam nagyon nem így van.

- mahitoo
- Entrenador del Barça
Tépjük egymás torkát megint.
Itt a "hisztizők" (köztük én is) annyit mondanak,hogy 9 ember ellen megnyomunk 5 percet, 3-1, aztán még ennél is többet pihenhettünk volna. Mindenki azt mondja, hogy a 3 pont a fontos. Na pont ezt kockáztattuk. Grizli helyzete, meg a 92-ben egy nagyon jó helyről járó szabadrúgás. És mindig jönnek a "már eldőlt" kommentek. Ti nem néztetek az elmúlt években Barca meccseket? Meg az emberelőny. Inter meg Chelsea elleni kiesés megvan még? Senki sem azt mondja, hogy alázzuk szét az ellenfelet, szántsuk fel a pályát amikor nem kell, kockáztassunk sérüléseket. De amikor le lehet zárni egy meccset, akkor LE IS KELL. Sokszor ez csak egy hülye mondat, mert ellenfél is van a pályán, de amikor hazai pályán fölényben vagyunk, felpörgött a csapat, akkor 9 ember ellen el kell dönteni a meccset. Utána tőlem Ter Stegen is jöhet Neymar helyére, de addig oda kell tenni magunkat. Vagy az sincs meg, amikor az Atleti nyerte a bajnokságot? Ugyan ilyen meccseket buktunk sorra. Vagy 5-öt.
És szerintem mindenki büszke a csapatra, nagyon jól állunk a rengeteg sérülés, rossz felkészülés, transzferban ellenére. De ez a probléma egyfolytában fenn áll, és úgy tűnik, hogy egyszerűen képtelenek vagyunk tanulni az elszórakozott meccsekből.

És szerintem mindenki büszke a csapatra, nagyon jól állunk a rengeteg sérülés, rossz felkészülés, transzferban ellenére. De ez a probléma egyfolytában fenn áll, és úgy tűnik, hogy egyszerűen képtelenek vagyunk tanulni az elszórakozott meccsekből.
"De a csaj adta meg a telefonszámát!!! Ez olyan, mintha elmennél vadászni, a szarvas kijön az erdőből, elveszi a puskádat, fejbelövi magát és bemászik a csomagtartódba. Persze hogy hazaviszed és megeszed!" 

- visca el barca
- Presidente del Barça
noname,
a legtöbb embernek nem az fáj h x-eltünk a deporral, hanem az, hogy tettük mindezt egy olyan meccsen, ahol nagyjából 6-0-ra kellett volna nyernünk.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára visca el barca 2016.01.31. 11:00:20-kor.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...

[quote="noname"]Te jó ég.
y meglepő, inkább logikus és várható. Még egyszer elmondom: nem musznehezen viselitek a néhanapi rossz játékot.áj nézni a meccseket, ha
aki viszont képes élvezni a rossz meccseket azt úgy hívják: perverzió

y meglepő, inkább logikus és várható. Még egyszer elmondom: nem musznehezen viselitek a néhanapi rossz játékot.áj nézni a meccseket, ha
aki viszont képes élvezni a rossz meccseket azt úgy hívják: perverzió

Én nem idegeskednék azon, hogy takaréklángon megy a csapat. Hosszú a szezon és ha megnézitek a naptárat, akkor láthatjátok, hogy miért. Borzasztóan sok meccset kell lehozni és 90%-ban győzelmi kényszerünk van. (csak a tétmeccseket számoltam bele)
augusztus: 5 meccs
szeptember: 6 meccs
október: 6 meccs
november: 5 meccs
december: 7 meccs
január: 9 meccs
február: 8 meccs
március: 5 meccs
április: 5 + 2(BL negyeddöntő) + 1 (BL elődöntő) meccs
május: 3 + 1(kupa) + 1(BL elődöntő) + 1(BL-döntő) meccs
Magyarul a két legtömöttebb hónap a január-február, még akkor is, ha minden fronton a döntőig megyünk. Január-februárban heti 2 meccs átlagosan. Ezt nem lehet csak sima rotációval bírni.
A legfontosabb az, hogy a 3 pontokat behúzzuk akár csak 1 góllal megnyert meccseken is, a továbbjutást kiharcoljuk a legkevesebb energiabefektetéssel. Majd lehet megint márciustól villogni
A Depor elleni meccshez annyit fűznék hozzá, hogy mindkét tábornak igaza van. Egyrészt egy bajnok csapat nem engedheti meg magának azt, hogy 2 gólos előnyről visszahozza az ellenfelet és így hullajtson pontokat. Pláne nem hazai pályán. De az is igaz, hogy az ellenfelek is emberből vannak és ők is hullajtanak pontokat és eddig jóval többet, mint mi. A real-nál ráadásul pihentebbek lehettek a hamarabbi kupakiesés miatt. Ennek ellenére vezet a csapat, 3 pontos előnnyel a Atletico és 4-gyel a Real előtt (egyelőre csak ennyivel). BL-meccseik ráadásul nekik is lesznek. Ha nálunk profin osztják be a játékosok erejét, ahogy tavaly, akkor nem lehet nagy gond, nem fogunk szétesni és zsákszámra pontokat szórni.
augusztus: 5 meccs
szeptember: 6 meccs
október: 6 meccs
november: 5 meccs
december: 7 meccs
január: 9 meccs
február: 8 meccs
március: 5 meccs
április: 5 + 2(BL negyeddöntő) + 1 (BL elődöntő) meccs
május: 3 + 1(kupa) + 1(BL elődöntő) + 1(BL-döntő) meccs
Magyarul a két legtömöttebb hónap a január-február, még akkor is, ha minden fronton a döntőig megyünk. Január-februárban heti 2 meccs átlagosan. Ezt nem lehet csak sima rotációval bírni.
A legfontosabb az, hogy a 3 pontokat behúzzuk akár csak 1 góllal megnyert meccseken is, a továbbjutást kiharcoljuk a legkevesebb energiabefektetéssel. Majd lehet megint márciustól villogni

A Depor elleni meccshez annyit fűznék hozzá, hogy mindkét tábornak igaza van. Egyrészt egy bajnok csapat nem engedheti meg magának azt, hogy 2 gólos előnyről visszahozza az ellenfelet és így hullajtson pontokat. Pláne nem hazai pályán. De az is igaz, hogy az ellenfelek is emberből vannak és ők is hullajtanak pontokat és eddig jóval többet, mint mi. A real-nál ráadásul pihentebbek lehettek a hamarabbi kupakiesés miatt. Ennek ellenére vezet a csapat, 3 pontos előnnyel a Atletico és 4-gyel a Real előtt (egyelőre csak ennyivel). BL-meccseik ráadásul nekik is lesznek. Ha nálunk profin osztják be a játékosok erejét, ahogy tavaly, akkor nem lehet nagy gond, nem fogunk szétesni és zsákszámra pontokat szórni.
Felőlem ülhetsz a magas lovon, engem őszintén nem zavar, ha Neked ettől jobb, csak egyrészt egész másról beszélsz, másrészt meg ettől nem lesz igazad. De, ha Te nem látod a leadott meccsek problémáját, akkor oké.noname írta:Te jó ég.![]()
Ha meg mi nyerjük a bajnokságot egy ponttal, akkor meg majd a realosok sírnak a Betis meccs miatt. Képtelenek vagytok annak örülni h kb 50%-ban miénk a bajnokság. Az idejét se tudom, amikor ekkora előnyt adott le bárki. Valójából de: a real volt az kb 2004-ben a Vale ellen.![]()
6 pont előnnyel vezetjük a bajnokságot úgy, hogy nekünk volt a nehezebb sorsolás és minden komolyabb idegenbeli meccsünket letudtuk. Túl vagyunk mind2 Malaga és mind2 Atletico meccsen. Ráadásul az egymás elleni eredmények is jobbak. Erre a fél banda a Depor meccs miatt sír.![]()
![]()
![]()
Érdemes megnézni az előző jópár évben hány meglepő veresége/döntetlenje volt azoknak a csapatoknak, akik klubVB-ztek. Mi eddig 4 pontot buktunk rajta. Megsúgom: ez nem, hogy meglepő, inkább logikus és várható. Még egyszer elmondom: nem muszáj nézni a meccseket, ha nehezen viselitek a néhanapi rossz játékot. Amiket ki kell hagyni: a teljes január, az első 3-4 meccsünk a szezonban, minden meccs, amit délbe rendeznek, illetve minden válogatott forduló utáni meccs. Nah, azokon nem lesznek ilyen ponthullatások.
Úgy kezelitek ezeket az embereket, mint a gépeket. Pedig nemhogy átlag emberek, az átlagnál sokkal kevésbé intelligensek, sokszor szociálisan is némileg alulfejlettek(kétlem h valakinek jót tesz, ha 18-19 évesen azt várják h a világ legjobbja legyen). Vannak rossz napjaik. Bakker, én még mindig próbálom leadni a karácsonykor felszedett 1-2 plusz kilómat, hidd el, nekik is vannak ilyen gondjaik.
20 év alatt megéltem pár rossz meccset, földig alázást, kieső helyet, nem kell bemutatni.
Iszok egy fröccsöt inkább

-
- Jugador del Barça
Nagyon nagyon fontos (de nem döntő!) meccs volt, viszont már eldőlt az első 44 perc után. Klasszis játék zajlott az első félidőben, igazi rangadó volt, amiből mi jöttünk ki győztesen. Utána totálisan megváltozott minden, szinte "őrlángon égve", a minimumot beleadva hoztuk le a meccset. Málaga elleni meccset tudom felhozni példaként, ahol hasonlóan fontos csupán a 3 pont volt. Ma viszont azt is megmutattuk, hogy jól is tudunk játszani, aminek köszönhetően megfordítottuk az eredményt! Én tökéletesen elégedett vagyok az eredmény tudatában a 2. félidővel. Senki sem sérült meg a csapatból (tudtommal) és gyakorlatilag pihentünk 45 percet, ami sokat számít egy ilyen brutális sorozatterhelés közepén! Nem most kell csúcsformában lenni, most elég, ha szorgosan gyűjtjük a pontokat.
Depor meccshez: Luxus páholyban van az összes Barcelona szurkoló, és irreális elvárás szerintem az, hogy a középcsapatokat mindig kitömjük. Egy átlag szurkoló örül, ha akár 1 góllal vezet a csapata, mi pedig mindig többet és többet akarunk. Akkor megszívtuk, de belefért.

Depor meccshez: Luxus páholyban van az összes Barcelona szurkoló, és irreális elvárás szerintem az, hogy a középcsapatokat mindig kitömjük. Egy átlag szurkoló örül, ha akár 1 góllal vezet a csapata, mi pedig mindig többet és többet akarunk. Akkor megszívtuk, de belefért.
- noname
- Llegenda del Barça
Te jó ég.
Ha meg mi nyerjük a bajnokságot egy ponttal, akkor meg majd a realosok sírnak a Betis meccs miatt. Képtelenek vagytok annak örülni h kb 50%-ban miénk a bajnokság. Az idejét se tudom, amikor ekkora előnyt adott le bárki. Valójából de: a real volt az kb 2004-ben a Vale ellen.
6 pont előnnyel vezetjük a bajnokságot úgy, hogy nekünk volt a nehezebb sorsolás és minden komolyabb idegenbeli meccsünket letudtuk. Túl vagyunk mind2 Malaga és mind2 Atletico meccsen. Ráadásul az egymás elleni eredmények is jobbak. Erre a fél banda a Depor meccs miatt sír.
Érdemes megnézni az előző jópár évben hány meglepő veresége/döntetlenje volt azoknak a csapatoknak, akik klubVB-ztek. Mi eddig 4 pontot buktunk rajta. Megsúgom: ez nem, hogy meglepő, inkább logikus és várható. Még egyszer elmondom: nem muszáj nézni a meccseket, ha nehezen viselitek a néhanapi rossz játékot. Amiket ki kell hagyni: a teljes január, az első 3-4 meccsünk a szezonban, minden meccs, amit délbe rendeznek, illetve minden válogatott forduló utáni meccs. Nah, azokon nem lesznek ilyen ponthullatások.
Úgy kezelitek ezeket az embereket, mint a gépeket. Pedig nemhogy átlag emberek, az átlagnál sokkal kevésbé intelligensek, sokszor szociálisan is némileg alulfejlettek(kétlem h valakinek jót tesz, ha 18-19 évesen azt várják h a világ legjobbja legyen). Vannak rossz napjaik. Bakker, én még mindig próbálom leadni a karácsonykor felszedett 1-2 plusz kilómat, hidd el, nekik is vannak ilyen gondjaik.

Ha meg mi nyerjük a bajnokságot egy ponttal, akkor meg majd a realosok sírnak a Betis meccs miatt. Képtelenek vagytok annak örülni h kb 50%-ban miénk a bajnokság. Az idejét se tudom, amikor ekkora előnyt adott le bárki. Valójából de: a real volt az kb 2004-ben a Vale ellen.

6 pont előnnyel vezetjük a bajnokságot úgy, hogy nekünk volt a nehezebb sorsolás és minden komolyabb idegenbeli meccsünket letudtuk. Túl vagyunk mind2 Malaga és mind2 Atletico meccsen. Ráadásul az egymás elleni eredmények is jobbak. Erre a fél banda a Depor meccs miatt sír.

A Fifa egy szégyen
Igen, a Depor meccs közepén a klub VB-n járt az agyuk, ne haragudj, de ilyen kijelentés után a vita is felesleges.
Ha 1 ponttal nyeri a Real a bajnokságot, akkor fontos a Depor elleni meccs, igen. Tök mindegy, melyik meccsről vagy csapatról beszélünk, ezerszer eljátszottuk már, h 1, 2 gólos előnyből leadtunk meccseket, ahelyett h ledaráltuk volna őket. Ehhez sokszor még csak erőltetni se kellett volna magunkat. Egyeseket, köztük engem is ez zavar, mert évek óta fennálló tendencia, nem hiszem, h ezért le kellene hurrogni a másikat.
Buktunk már emiatt el bajnokságot, él bennem 2007, az kb a hihetetlen kategória volt.
Ha 1 ponttal nyeri a Real a bajnokságot, akkor fontos a Depor elleni meccs, igen. Tök mindegy, melyik meccsről vagy csapatról beszélünk, ezerszer eljátszottuk már, h 1, 2 gólos előnyből leadtunk meccseket, ahelyett h ledaráltuk volna őket. Ehhez sokszor még csak erőltetni se kellett volna magunkat. Egyeseket, köztük engem is ez zavar, mert évek óta fennálló tendencia, nem hiszem, h ezért le kellene hurrogni a másikat.
Buktunk már emiatt el bajnokságot, él bennem 2007, az kb a hihetetlen kategória volt.
Nekem is az a bajom hogy 9-én voltak bakker.9 ember ellen nem hogy fölénybe kerültünk vilna még sokszor zavarba jöttünk.Össze vissza rohangalunk néha vagy leülünk ha nem lenne szabad.Szerencsére most azért a fordítások összejönnek és a mák is sokszor zsebben van de néha koncentráltsági bajt érzek.

Hiheteten, hogy sokan még mindig az átkozott Depor elleni meccs miatt sírnak.
Igen, tényleg fájó hogy ilyen simán elhullajtottunk két pontot, de... Ha a teljes képet nézzük (botrányos nyári felkészülés, felesleges amerikai túra, zsúfolt naptár már az elején a szuperkupák miatt, sérüléshullám, az új igazolásaink nemjátszhattak), akkor azt lájuk, hogy 8 ponttal megyünk a Real elött februárban, simán ottvagyunk a kupa elödöntőben, és a BL csoportelsőség is megvolt. Az a baj az utóbbi 10 évvel, hogy sokan azthiszik, hogy ezentúl heti kétszer mindig örömfoci lesz Barcelonában. 

“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
- BarcaPamp
- Barça B
Az első félidőben egészen kiváló meccset játszott egymással a két csapat, élvezetes volt a Barca játéka, aztán érdekes mód, ahogy az Atlético-ból kiállították előbb Filipe Luis-t, majd Godínt (mindkettő jogos volt!), valahogy a Barca egyre pontatlanabbul kezdett el játszani, érezhető volt, hogy mivel már nem volt rajtuk akkora nyomás, kevésbé koncentráltak. Aztán Griezmann majdnem büntetett...
Ezzel az első félidei játékunkkal megkockáztatom, hogy ma egy európai top csapat sem tudja felvenni a versenyt. Jó volt látni:-)
Ezzel az első félidei játékunkkal megkockáztatom, hogy ma egy európai top csapat sem tudja felvenni a versenyt. Jó volt látni:-)
- Normandia
- Director del Fútbol
Az biztos, hogy most már minden csapat így kezd ellenünk. Ennek az a visszaütője, hogy ha nincsen gól, akkor ez a kamikaze taktika megbosszúlja magát, sőt még a lőtt gól sem elég a győzelemhez, mint láthatjuk, mert előbb utóbb ezt fel kell adniuk. Erre a taktikára fel kellesz készülnünk, mert egyébként sem tehetünk mást. Az ívelgetést, meg felrúgását a labdának nem tartom jó ötletnek és nem is illik a játékunkhoz. Több üresbe mozgással lehetne ez megakadályozni. Ettől Függetlenül nem mondanám, hogy rosszak voltunk, az atma nagyon motiváltan, sokszor túl motíváltan is játszottak. 10 majd 9 ember ellen már csak magukra vigyáztak a srácok, nem akartak mindenáron gólt lőni. Látva az eseteket, nem csodálkozok ezen.mess2009 írta:kb. tudtam, hogy ez lesz: van akinek ez is egy jó meccs volt, van aki azt látta amit mutattak: (második félidő!!) kilenc ember ellen kockáztatva a három pontból legalább kettőt.
inkább néhány furcsaságot említenék: a középre került labdák zömét valahogy állandóan ők szedték össze, gyakorta a már megszerzett labdát - a lassúság és a kényelmeskedés miatt - veszítettük el, látom én , hogy Iniesta hátrébb (is) játszik de egyetlen használható passza sem volt.
a védelemben Pique valóban nagyot játszott, de időnként olyan eltolódások keletkeznek hátul ami életveszély, valahogy az összhang nem teljes ami egyébként érthető, hiszen az a négyes rég nem volt együtt.
az MSN. ről: a 20-25 perces alvás az elsőben rájuk is vonatkozik, de ennyi rugdosást kibírni is csoda, nem hogy még focizni is. mondjuk a második félidőben már csak a lábukra vigyáztak ami a legnagyobb erény ilyen csapat ellen.
amit a meccs előtt írtam bejött: a matracosok azt játszották amit az utóbbi meccseinken ellenünk mindenki. a baj az, hogy amit ez ellen nyújtunk az nem sok ötletről tanúskodik, konkrétan u. az megy nálunk is hátul próbáljuk ki passzolgatni öket ahelyett, hogy célzott hosszú előre passzokkal szabadítanák fel a saját térfelünket. (ehhez, persze futni is kéne valakiknek!)
nem szeretnék viszont hálátlannak tűnni: azt mondtuk, hogy ezt a nehéz periódust kell kihúzni valahogy nos, ez éppenséggel jelesre megtörtént, csak így tovább ahogy LE. mondja: mindíg van hová fejlődni....
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Ezzel csak annyi a probléma Bob, h Barca szintű csapat ne kapjon 2-0-nál 2 gólt az utolsó 10 percben, fontos meccsen egy Deportól...de kap.
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Ne felejtsük már el, hogy 9!!!!-en voltak. Én nem sok olyan dolgot tudok felidézni az emlékeimből, amikor kettős emberhátrányban egy csapat gólt tudott volna rúgni.
Ráadásul amilyen kesze-kusza dolgokat tudunk néha csinálni hátul, pont hogy ha nagyon erőltetjük lehet elmennek egy kontrával. Atletico amit lehetett megtett, főleg 10 emberrel, de kilencnél ez totál eldőlt.
Fellehet hozni Valencia, Depor más meccset is, ahogyan volt mellette 1256 olyan meccs, amit lepörgettünk, de az semmi ehhez képest ahol az ellenfél kettős emberhátrányban van. Meccs közben is írtam, hogy ha egy Barcelona szintű csapat 9 ember ellen gólt kap, akkor nincs miről beszélni, akkor lelehet jönni a pályáról mert mindegy, hogy kilencen vagy tizenegyen vannak.
Ráadásul amilyen kesze-kusza dolgokat tudunk néha csinálni hátul, pont hogy ha nagyon erőltetjük lehet elmennek egy kontrával. Atletico amit lehetett megtett, főleg 10 emberrel, de kilencnél ez totál eldőlt.
Fellehet hozni Valencia, Depor más meccset is, ahogyan volt mellette 1256 olyan meccs, amit lepörgettünk, de az semmi ehhez képest ahol az ellenfél kettős emberhátrányban van. Meccs közben is írtam, hogy ha egy Barcelona szintű csapat 9 ember ellen gólt kap, akkor nincs miről beszélni, akkor lelehet jönni a pályáról mert mindegy, hogy kilencen vagy tizenegyen vannak.

Noname kollégával általában nem nagyon értek egyet, de nagy nagy plusz egy az írása. Guardiola idején az ilyen meccseket januárban meg se nyertük.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Inkább az a baj, hogy madridozni szoktunk, mikor ők emberelőnyben bedarálják az ellenfelet. Erre itt lett volna a lehetőség most és semmi, akár még az iksz is benne volt végig.Feast4 írta:Hát hogy őszinte legyek nem bánom hogy ezen us túl vagyunk.Nem volt szép se elegáns de 3 pont.Mondjuk azt nem értem hogy 9 emberrel miért nem nyomtuk őket addig ameddig bele nem szakadtak.Jobb lett volna egy fölényes győzelem.Az viszont nagyon bosszantó hogy időről időre belealszunk a meccseinkbe.
de a három pont most talán négyet is érhet
- Normandia
- Director del Fútbol
Ha jól emlékszem a 4. a bajnokságban. Eibar, Rayo és 2x az Atma a mait is beleértve.klingspor írta:Valaki tudja, hogy az idényben hanyadik meccsünket fordítjuk meg az ellenfél vezetéséről?
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."