recrea írta:Ezzel csak annyi a probléma Bob, h Barca szintű csapat ne kapjon 2-0-nál 2 gólt az utolsó 10 percben, fontos meccsen egy Deportól...de kap.
Depor elleni nagyon fájt nekem is, nehogy azt hidd hogy nem. Ezt viszont totál külön rakom, mert a kettős emberelőny óriási előny. Még egy embert lehet pótolni, meg is tették és az ott tényleg zavaró volt, hogy a második elején jöttek. De Godín kiállítása után eldőlt ők se erőltették, mert kettő ember helyett futni már rohadt nehéz. Nem akarom ismételni magam, de ne Depor példát hozzunk fel, hanem olyat mikor valaki kettős emberhátrányban gólt tudott volna rúgni. Biztos volt már ilyen a futballtörténelemben, én nem tudok ilyet mondani.
És igen volt egy Valencia meg Depor, de pl ott a Vale meccs, megtudom fordítani a dolgokat a tegnapira ráhúzva és azt mondom mi van ha annyira kitámadunk, hogy elmennek egy kontrával. Griezmann és Carrasco láthattuk, hogy eltudnak menni. Előbbi már nem volt pályán, de a belga igen. Sose tudjuk meg, feltételezés ez csupán. És a Valencia Deport hozza fel mindenki, mert nyilván az marad meg, de volt ezen kívül egy Bilbao, Eibar, Getafe, Las Palmas, Espanyol kupa, Bilbao kupa ahol érdekes módon sikerült pörgetni az órát. És ez most csak hirtelen eszembe jutott. Minden meccset nem lehet megnyerni, az erőt be kell osztani, s amikor csak lehet pihentetni kell. LE is nem hiába szokott már pl két gólos előnynél cserélni, s egyszer kettőt is akár. Lehet ikszeltünk a Depor ellen, fájt, de a megmaradt energia meg lehet pont akkor fog jól jönni, amikor amúgy sokak szerint természetes dolog, hogy nyerünk pl egy spanyol kupa döntőt vagy nyerünk egy rangadót. Ezek nem természetes dolgok, főleg most mikor mindenki minket akar elverni. És a RM példa iszonyat tökéletes volt, hogy tavaly hú de mennyit nyernek, meg Decemberben tripláznak....

Ja és persze mert lesérültek, az is közre játszhatott, de voltak akkora barmok, hogy még akkor is mentek mint a meszes mikor már rég eldőlt. Tele voltak izomsérülésekkel és év végére kifingtak. Kupát tolunk Szerdán a Valenciával, ami nem lesz sétagalopp. Én 2000-szer azt választom, hogy egy kettős emberelőnyben üljünk le a földre mintsem hajtsuk meg (nem öt perc még egy kilenc emberes Atletico ellen sem, ahol kiváló kapus van pl) vagy pl mint a Real akik mennek 5 meg hat gólig meg rúgnak tízet. Aztán Szerdán meg menne a kamillázás , hogy hát de akkor most mi van. AZ van, hogy Szerda-Szombat ritmus az elég fárasztó. Én is agyrákot kapok mikor Messi pl már az elejétől kezdve sétál, s mellette megy el a labda és meg se mozdul. Mert lélektelenül nem lehet játszani, de mikor már eldőlt akkor más a leányzó fekvése. És annak is örülnék ha akkor lehoznák, vagy mást pl a hármasból,d e nem hozzák le őket. Akkor meg a pályán pihenjenek.
Én megértem azt, aki nem így gondolja, mert én is úgy gondolkozok, hogy többet és többet szeretne az ember, de nem adott meccsekkel kapcsolatban, hanem egész idényre vetítem ezt le. És mint írtam ezek az erők év végére jól jönnek és a bizonyítványosztás akkor van. Lőtéri kutyát nem fogja érdekelni, hogy a Depor ellen ikszeltünk kettő nullról ha megnyerjük a bajnokságot. Amihez hozzájöhet a Depor elleni 1 pont is még ha fájt akkor, hogy nem három lett.
Plusz hiába mondjuk, hogy de hát rotálás stb, igen pl Lucho is ahol csak tud cserélgeti az embereket, de láthattuk hogy vannak visszaesések és nem tudjuk ezt csak úgy megtenni. Akkor meg az a baj, hogy de ez miért ilyen kezdő. 60-70 meccset nem lehet úgy lejátszani, hogy atomkezdő és 5:0 minden meccs vége. Még Pep korszakban sem volt, s soha nem is lesz, mert nem robotok, s komoly fizikai igénybevétel van. És az ellenfelek pedig még rátesznek egy lapáttal, a spanyol iszonyat erős bajnokság, már rég nincs szó 100+ bajnokságról. Ahol top5 Európa szintű csapat van, ahol egy Sevilla pl agyonveri Európát jó pár éve. Ahol egy Bilbao olyan nemzeti öntudattal rendelkezik ami páratlan és meghalnak a pályán ellenünk. Ahol egy városi rivális fegyvert is előkapna kis túlzással. És lehetne még sorolni. És akkor jön néha olyan, hogy kisujjból kéne nyerni a bajnokságot, meg a Liga csapatainak 80%-a házi feladat, nálam nagyon nem így van.