2016.02.01. 17:13:07
A lényege az volt, hogy Newtont kikezdte az amcsi sajtó, mert a viselkedése finoman szólva is megosztó. Erre mondta Bazska - kb. - , hogy az NFL-ben a jófiú, fehér irányítók azok, akik igazán el vannak fogadva, Newton pedig saját magának kell kikövezze az útját. Arról pedig kialakult egy elég, jó és parázs beszélgetés, hogy ez mennyire jó, mennyire elfogadható, és Newtonnak milyen az elfogadottsága kint.
Aztán feljött Brady, és hogy írt egy levelet, hogy köszöni szépen mindenkinek a támogatást, hogy mellette állt a csapat stb. - egy PR-levél volt, semmi extra, de azért finoman szólva is mesterkéltnek tűnt, azok után, hogy a Denver D szanaszét verte. Plusz egy olyan üzenet volt, amit bármelyik évben simán kiadhatna.
Tulajdonképpen a lényege az, hogy amit csinál Newton az mennyire fér bele az embereknél, mennyire van a határon. Én imádom a megosztó sportolókat - Ibra, Bryant - , akik az egyéniségüket felvállalják, megosztóak, de a tudásuk, a tehetségük zseniális.
Nyilván a közösségi médiának jelenleg hatalmas ereje van, ha valaki jópofozni akar, és ez megy is neki, akkor rengeteg plusz rajongót szerezhet - a kérdés az, hogy ez mennyire igazi, persze ez költői kérdés, mert ezeknél a srácoknál nagyon komoly csapat van, aki eldönti, hogy milyen képet akarnak róluk kialakítani. De a Bryant-, Newton-vonal valamiért mégis inkább adja magát, és ez valamilyen szinten nagyobb "kockázat" is, mert ha nem megy nekik, akkor még jobban elővehetőek.
Erről meg eszembe jutott, amit Szaniszló Csaba mondott nemrég, miszerint szerinte LeBron legbelül nagyon hasonlít Kobe-ra, de James sokkal inkább üzletember már. Ezt szerintem nagyban alátámasztja az egész edző-hercehurca is, ami volt. Mert azt azért nehéz elhinni, hogy Jamesnek semmi köze nem volt, ahhoz, hogy Blattnek mennie kellett. Viszont, amikor kiáll, akkor a bullshittet nyomja, és ködösít. Nyilván nem mondhatja, hogy hé srácok, miattam kellett mennie az öregnek, de ezek a nem tudtam semmiről semmit, és a csapatról szóló rizsák számomra nagyom műnek hatnak.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.