Sergio Busquets

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.04.17. 22:36:55

Hát ő egyenes arányosan romlott le az eredményekkel együtt. Nagyon pontatlannak éreztem. Ebből is látszódik milyen fontos elem ő, mert mostani formája nagyban befolyásolja a gyengébb középpályás játékot.
Kép
Kép
Kép
Messias2
Director del Fútbol

2016.04.17. 22:33:14

Alapvetően kedvelem a palit, de a mai teljesítménye botrányos volt. Rajta látszik talán a legjobban a fáradtság, lassú és körülményes, ami nagyban akadályozza a támadás építéseink gyorsaságát. A félidőben egyébként lehoztam volna, és SR-t raktam volna helyére, jhv-be pedig Vidalt hoztam volna.
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
Nero.
Llegenda del Barça

2016.04.14. 00:32:41

Tipikus olyan ember, akit elsőként találunk meg ha becsúszik egy-két pofon, sokszor jogtalanul de szerintem most nyugodt szívvel kilehet jelenteni, hogy óriásit esett vissza az őszi formájához képest. Hihetetlen mennyi labdát elszórakozott, és sokszor egyszerű passzokat rontott el. Kell mögé egy alternatíva, Robi jó lenne de szerintem ő jövőre már kezdő jobbhátvéd lesz.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.04.10. 11:12:24

Meccsek óta haloványabbnak érzem, ő is rendre játszik, de talán Rafinha felépülésével valahogy betudjuk úgy osztani hogy SR átveszi Busi helyét és Rafinha is esetleg, vagy megy Ini helyére a brazil.
Kép
Kép
Kép
Petr
Entrenador del Barça

2016.04.10. 11:08:31

Bár az egész csapatot egy saller illeti a tegnapiért, de őt még nem érte a topicjában negatív kritika. A labdakihozatal sebességét megbénította, több ütemet várt minden üres területre irányuló passz előtt, aminek következtében az ellenfél mindig időben visszazárt. A forgolódása egy-két kivételtől eltekintve körülményes volt, ráadásul a feltoltabb pozícióját sem érezte annyira, mint azt tőle megszokhattuk. Kissé enervált volt, ami néha belefér, de a bajnokság ezen szakaszában végzetes lehet, össze kell kapnia magát, hogy ne induljon el lefelé.
MatyiG
Adminisztrátor

2016.04.08. 12:53:33

palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.03.22. 14:06:36

La Pulga írta:Mennyi kiesést jelenthet ez így?
Szerintem semennyit, törött kézzel játszottak már játékosok nem is egyszer. Ha csak apróbb a baj, simán mehet a Clásicora is, meg az Atma ellen is szerintem. Aztán persze lehet nem kockáztatunk, de szerintem meg lesz ez oldva.
La Pulga
Atomico
Kapcsolat:

2016.03.22. 13:36:50

palesz77 írta:Busquets, who has a hand injury, will tomorrow leave ESP squad and return to Barcelona. [rac1]

Na, ez szamunkra egesz jo hir, addigra tuti elmulik a gondja - mar ha volt tenyleg -, es kipihentebb lesz a Clasicora. Ugyis a kozeppalyan kellene megfogni oket, remelhetoleg Rakitic se jatszik tul sokat, akkor sikerulhet is.
Hat sajnos nem igazan: Busquets, who has a broken bone in his hand, will return to Barcelona. He won't take part in upcoming ESP friendlies. [catradio] :?

Mennyi kiesést jelenthet ez így?
palesz77

2016.03.21. 23:12:55

Busquets, who has a hand injury, will tomorrow leave ESP squad and return to Barcelona. [rac1]

Na, ez szamunkra egesz jo hir, addigra tuti elmulik a gondja - mar ha volt tenyleg -, es kipihentebb lesz a Clasicora. Ugyis a kozeppalyan kellene megfogni oket, remelhetoleg Rakitic se jatszik tul sokat, akkor sikerulhet is.
MatyiG
Adminisztrátor

2016.03.11. 21:44:54

Mascherano: "Busquets is world's best central midfielder. Criticism when I replace him is normal. It's like replacing Leo. People notice it. Sergio is very complete, he defends and builds. I've never built anything in my life, only a dollhouse for my daughters." :mrgreen:
palesz77

2016.03.11. 11:41:24

Kash írta:Ugyanezt a videót linkelte lentebb Palesz fórumtársunk is. :D
Legalább valaki nézi a linkelt videóim.. :mrgreen:

Nem volt róla még szó tudtommal, de Busi a napokban apa lett. :) Enzonak hívják a kisfiát.
Kash
Entrenador del Barça

2016.03.01. 15:52:06

S.Agüero írta:https://www.youtube.com/watch?v=RIZPYxRK-2k

Hanyag elegancia. 8)
Ugyanezt a videót linkelte lentebb Palesz fórumtársunk is. :D
De amúgy tényleg elképesztő, mikor a fifűval játszom, mindig ő MOM, kivéve, ha egy csatárral 3-4 gólt rúgok, olyan 50-60 szerelésem van vele meccsenként. :mrgreen: Hozzáteszem, profi nehézségi szinten.

Véleményem szerint nála jobb játékos a középpályán jelenleg nincs, főleg olyan, aki védekezésben és támadásban is kifogástalan legyen.
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2016.03.01. 14:28:30

https://www.youtube.com/watch?v=RIZPYxRK-2k" target="_blank

Hanyag elegancia. 8)
palesz77

2016.02.25. 20:34:07

Noname hsz-evel szinte teljesen egyetertek. Eddigi karrierje soran iden van a legfontosabb szerepe csapaton belul. Eddig is fontos lancszem volt, de iden egyertelmuen szintet lepett, es a kozeppalyank ura.

Errol lattam pont most twitteren egy latvanyos kepet, Pep Barcajaban a passzok megoszlasa es a helyezkedes, es Lucho Barcajaban ugyanezek. Iden konkretan o a csapat kozepe, es ez a jatekanak is jot tett.
noname
Llegenda del Barça

2016.02.25. 18:02:58

S.Agüero írta:
Amúgy azért komoly, hogy gyakorlatilag 7 évnek kellett eltelnie, hogy mindenkinek (majdnem :roll: ) világossá válljon mennyire komoly szerepe van a csapat sikereiben.
Szerintem ez azért is van, mert Xavi és Ini olyan szinten tolta 3-4 éve, meg előtte, hogy Busi nem tudott kimagaslani közöttük, most meg már azért elég nagy szerepet játszik a csapatban. :)
Ezzel egyetértek, de nem a szint miatt. Egyszerűen nem az volt Busquets dolga. Xavi és Ini idejében gyakorlatilag nem volt támadószerepe, max néha, ha üresen hagyták jött 1-1 mélységi indítás. Ini továbbra is nagy formában tolja, de átalakult a szerepköre. Közel se keresik annyit egymást Rakitic-al, mint anno Xavival. Ini most szerel is, továbbá mindig próbál kombinálni az elől levőkkel. Rakitic tipikus box-to-box. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a védekezőfeladatok most sokkal egyenletesebben oszlanak el a 3 kp között, tehát Busquets többet megy előre és többet szervez. A meccsek nagy részében gyakorlatilag mélységi irányítót játszik, így még jobban kijön a játékintelligenciája. most ha Sergi nagyon fent ragad, egyből bezár mögé Rakitic, de néha még Iniesta is. Kicsit hasonló ez is, mint Xavi annak idején. Nem volt benne semmi nagy szám, amikor gyakorlatilag a tavalyi Busquets szerepkörében játszott, de amikor kapott némi szabadságot, egyből kiderült, hogy remekül tud irányítani egy csapatot.

A védelemnek kimondottan hasznos, hogy 3 ember is van a kp-n, aki nem sajnálja magát. Régebben ott volt Toure, ha nem szerelt, a Xavi/Deco duótól nem lehetett sokat várni ezen a téren(bár Deco hasonlóan Iniestához, azért kivette egész jól a részét a védelemből, de Xavi arra gyakorlatilag fizikailag képtelen volt)
A Fifa egy szégyen
senkialfonz40
Capitá del Barça

2016.02.25. 16:43:10

S.Agüero írta:
.....
...
Szerintem inkább azért, mert minden egyes évvel jobb lesz, mint játékos, rutin, éles szituk jó csapatok ellen, egyszóval gyűlnek a játékpercek...tökéletesedik folyamatosan... =D>
" Lionel az után a futballista után kapta a nevét, aki szerintem minden idők legnagyobb játékosa, és az én példaképem. Remélem, úgy fog majd játszani, mint az apja, mert úgy, mint Messi lehetetlen." Antonio Cassano
MatyiG
Adminisztrátor

2016.02.25. 16:19:47

https://www.youtube.com/watch?v=jJcfMcLXKXo" target="_blank
Parádés ez az ember.

A végén az a passz, olyan egyszerűnek tűnik, én ezeket imádom. Kivitelezni nem is nehéz, de az észrevételért jár a taps. :)
MatyiG
Adminisztrátor

2016.02.11. 14:35:43

Amúgy azért komoly, hogy gyakorlatilag 7 évnek kellett eltelnie, hogy mindenkinek (majdnem :roll: ) világossá válljon mennyire komoly szerepe van a csapat sikereiben.
Szerintem ez azért is van, mert Xavi és Ini olyan szinten tolta 3-4 éve, meg előtte, hogy Busi nem tudott kimagaslani közöttük, most meg már azért elég nagy szerepet játszik a csapatban. :)
Nero.
Llegenda del Barça

2016.02.11. 01:45:21

jobban megy a csapatnak a játék, ha Messi hiányzik, mint amikor Sergi.
Ennél többet nem is kell mondani és magyarázni se. Teljes joggal lesz ő a harmadik legjobban fizetett a csapatban, és teljesen hihető hogy az arabok a világ pénzét oda adnák érte.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
palesz77

2016.02.11. 01:37:53

Sergio Busquets 2015-16 | Amazing Skill Show

Par passzt hianyolok azert, de eleg korrekt lett..:D Xavi tavozasaval megnagyobb vezerre lepett elo, par meccset leszamitva elmeny nezni iden a jatekat - nekem legalabbis nagyobb, mint eddig.
ntibi67
Capitá del Barça

2016.02.10. 17:22:59

Nálunk még az a nagy előny,hogy a keret fele még mindig saját nevelés és rájuk nem kellet átigazolási díjat kifizetnünk.Nevelni még mindig olcsób mint vásárolni.
noname
Llegenda del Barça

2016.02.10. 15:58:09

Apró gond, hogy amikor nem sikeres annyira a csapat, akkor mindjárt kisebb a befolyó összeg, de mellé maradnak a nagy fizetések. Nem véletlen, hogy a mai fociban a domináns időszakok rövidebbek. Számos ok közre játszik és ezek között ott van az, hogy a játékosok sokat keresnek és így hamar motiválatlanná válnak, hiszen kis túlzással egy év alatt keresnek egyesek annyit, amiből életük végéig megélnek. A másik ok pedig pont az ilyen magas fizetések. Ott van példának Messi: Barca nevelés és a Barcában játszik már több mint 10 éve azalatt már jópár szerződéshosszabbításon túl van és mivel jól teljesít, mindig többet kap. A vége az ilyeneknek mindig az, hogy az adott játékos már alulteljesít, de még mindig egy vagyont keres. Jó példa erre Xavi, aki már csak a 12. emberünk volt tavaly, ehhez képest asszem a 3. legnagyobb fizu az övé volt.
Megoldás lehetne a szerződések újratárgyalása, de ez a legmagasabb szinten veszélyes. Akiket fel tudok hozni példának, az Puyol(ha jól emlékszem némileg csökkentették a fizujáét, amikor jöttek a sérülések) és Totti. Viszont a jelenlegi Barcánál pont nem engedheti meg magának a vezetőség a fizetéscsökkentéseket, hiszen van egy csomó újgazdag csapat, akik leigazolnák a játékosokat. Csak a példa kedvéért: Alves, Adriano messze többet keresnek, mint amit érdemelnek, hasonló eset volt Valdes, aki rengeteget keresett, de ha nem kap többet és többet, akkor elmegy.
2 lehetőséget látok a jövőre nézve:
1. a foci globalizációja és a hatalmas bevétel növekedés miatt fenntarthatóvá válik ez a modell, így ahogy egyre gyakoribb lesz a 10-20 milliós fizu, ugyanúgy eljutunk oda, hogy egy csapat bevétele milliárdos lesz, miközben ennek túlnyomó része fizetésekre megy el. A mi esetünkben erre számítok. Már most 600 millió felett járunk, az új stadion-komplexum + a természetes növekedés hatására 2020-ra sztem már közelítünk a milliárdhoz.
2. Összeomlás. Ezalatt azt értem, hogy egyes nagy csapatok nem tudják majd állni a játékosok fizetésemelését, így azok elkerülnek újgazdagokhoz és ilyenek alkotják majd olyan csapatok keretét, mint a City, ahol a keret adott, de mivel mindenki zsoldos, a sikeresség elmarad. Jelenleg az viszont a helyzet, hogy a modern nagyok meglepően stabilak anyagilag: Barca, Real, Juve, Bayern, mindegyik csapat jó anyagi háttérrel és viszonylag kis tartozással rendelkezik(persze a bevételhez viszonyítva). Van még pár csapat akiket fenyegetne az összeomlás idővel, gondolok itt a kb milliárdos tartozással rendelkező angolokra(MU pl), de ezek a csapatok pedig annyira sikertelenek, hogy nincs mitől emelkedjen a fizetés. Más példa lenne a Milan, Inter, stb, ahol a tartozás nem túl nagy, de kevés a bevétel. Itt is ugyanaz a helyzet.

Minden összevetve valószínűnek tartom az első pontot a jelenlegi nagyok esetében, bár ebbe egy gazdasági válság nagyon belerondíthat. Az előző gazdasági válság például alighanem 20 évre tönkretette a Valenciát. Ugyebár jelenleg a régi stadionjukban játszanak, miközben az újra kiadtak vagy 200 millát és valszeg sose fejezik be.
A Fifa egy szégyen
visca el barca
Presidente del Barça

2016.02.10. 15:37:28

recrea írta:Ez a hátránya annak, ha sorra nyeri a kupákat egy csapat, ráadásul a kulcsjátékosok jól teljesítenek. Fizetés, bónusz, kinyíló csipák, éhes menedzserek, érdeklődők sora.
mondjuk 5 éve ezen sírunk, aztán vhogy mindig lesz pénz mindenre :D

ha megnyenénk a bl-t akkor mondjuk egyből beugrik 54.5 millió, abból lehetne osztogatni :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2016.02.10. 15:10:55

Ez a hátránya annak, ha sorra nyeri a kupákat egy csapat, ráadásul a kulcsjátékosok jól teljesítenek. Fizetés, bónusz, kinyíló csipák, éhes menedzserek, érdeklődők sora.
hajnesz
Entrenador del Barça

2016.02.10. 14:53:41

palesz77 írta: Ezzel meg egyetértek, valamit jó lenne már tenni ez ügyben.. Bár van egy olyan tippem, hogy úgy a nagyoknak kevésbé érné meg - tuti mutyizás megy a háttérben mindenhol -, szóval nem lesz ilyen.
Ezt is meg tudnánk oldani klubon belül. Messi kivételével a fizetések felső határa 10-12millió, akinek nem tetszik, mehet rondózni Bale-lel,meg Arbeloával. Vagy van egy kevésbé szimpatikus verzió, 12-3 legjobbat megtartani, a maradék helyeket feltölteni ifikkel,akiknek ugye max 3milla fizetésük,s akkor Neymar is,meg Suarez is kaphat 25-t.
Válasz küldése