Bajnoki Mérkőzések 22-23

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Avatar
Feast4
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3550
Csatlakozott: 2014.05.01. 21:54:54

2016.03.21. 18:45:30

ntibi67 írta:Ezt a meccset nem a csapat vesztette el,hanem Mathieu!
Na nem mintha Mathieu nem lett volna vastagon ludas benne de az öngól az tök véletlen volt másról is ugyanúgy bepattant volna és elo lehetne meg szedni akkor Alvest mert a becserelese utan semmit nem csinált.Busquetset mert alig mozgott Ardat mert csak azt nézte hogy bújhat el a labda elől Messit és Suarezt mert a meccs jó részében álldogáltak Bravot mert nem tudom mit csinált az első gólnál és sorolhatnánk.Egyeni hibák tucatjai és a szokásosnál halványabb teljesítmények vezettek ide.Kétségtelenül Matyié volt a legnagyobb hiba de nem csak ő sáros.Másrészt a meccset nem vesztettük el! :D Egy nagy előnyhöz hozzáadódik egy pont nem három.Ennyi!Már mondtam a 2-2 lesz a BL-ben az Atletico ellen itthon akkor már nyighatunk!

Amúgy annyiban vitatkoznék Chino véleményével hogy SR-t nem kellett volna kezdetni.Ha frissíten áll be Arda helyett lehet mas lett volna igy középpályán már nagyon kipukkant.De a Pique csere indokolt volt így utolag kénytelen vagyok belátni.

Kár hogy Ini sérült volt...Más lett volna az egész.
Kép
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7492
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2016.03.21. 18:33:03

Yokozuna írta: Mi az, hogy kell a clasicora? A meccs áprilisban lesz. Az, hogy volt egy sárgája? Jól néznénk ki, ha minden sárga lapos játékost lecserélgetnénk. Turan nem volt rosszabb, mint Busquets vagy Rakitic. S. Roberto jolly joker szerepét is el kéne felejteni. Simán lecserélhette volna, és akkor nem kell, ahogy írtam is, felforgatni a csapatot.


Miért érthetetlen az, hogy 2:0-ás előnynél, egy nagyon komoly meccs előtt lekapja az első számú védőt, aki sárgával játszik és beteszi a helyére az első számú kh-cserét? Főleg, hogy a bíró úgy osztogatta a lapokat, mint a cukrot. Utólag lehet okoskodni, de meghallgatnám mit mondasz, ha Piqué maradt volna és kap egy lapot, ami nem volt elképzelhetetlen. Bár te biztosan tudtad, hogy Matyi így fog játszani és öngólt is kapunk róla. Kit érdekel, hogy áprilisban lesz a Clásico! Lehet, hogy nem vagy tisztában vele, de az lesz a következő meccsünk, nem évül el azért mert válogatott szünet lesz.
Ha szerinted Turan nem volt rosszabb, mint Rakitic, akkor nincs miről beszélni. #-o Vagy lehet, hogy nem ugyanazt a meccset néztük.

Semmi felforgatás nem volt. Gyakorlatilag egy Sr-Arda csere volt szélen az első számú jobbhátvédünkkel. A védelemben pedig egy kh-kh csere. Ezzel mit forgatott fel?
Forca Barca!!!!
Avatar
Balinho
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1126
Csatlakozott: 2005.06.26. 00:39:59

2016.03.21. 14:19:36

Én meg abszolút nem érzem azt, hogy eltaktikáztuk volna a meccset, pláne nem, hogy Lucho cseréi miatt fordult a meccs képe. A Villarreal egész meccsen piszok jól játszott és lássuk be, hogy a kérdéses bírói ítéletekből kulcsszituációkban mi jöttünk ki jól, ami azért kellett a 2-0-hoz alapjáraton is, de a cserék előtt is és után is benne volt a Villarrealban a gól. Piqué lecserélése duplán indokolt volt, egyrészt mert érett neki a piros, másrészt meg mert pont a sárga miatt jóval puhábban kellett védekeznie, Arda lecserélése dettó indokolt volt, na nem a sárgája, hanem a teljesítménye miatt. Persze lehet mondani, hogy Mathieu és Alves is betlizett, és Isten látja lelkem én vagyok itt Matyi egyik legnagyobb ellenzője, és alapvetően röhejnek tartom, hogy ő a 3. számú khv-nk, de taktikailag totál semmi nem változott azzal, hogy posztra cserélt LE. Csórikámnak meg van ugyan elég hajmeresztő megoldása, gyakran egy meccsen belül több is, de azért mert egy utolsó pillanatban irányt változtató labdát szerencsétlenül reagált le, azért még én sem feszítem keresztre.

Ami roppant dühítő, hogy már tendenciaszerűen történik meg, hogy ha stabilan vezetünk, akkor nem is egy sebességfokozatot veszünk vissza, hanem állóra fékezünk, és igen, ezek pontokba kerülnek. Ugyanakkor 10-ből 9 alkalommal le szoktuk hozni a meccset takaréklángon is, aminek köszönhetően kisebb a meccsterhelés és frissebbek vagyunk általánosságban. Azt gondolom, hogy ehhez lassan hozzá kell szoknunk, bármennyire is bosszantó egy-egy meccsen a nagy egészet nézve valahol érthető.

Na mindegy ezzel csak azt akarom mondani, hogy semmit nem csináltunk másképpen, mint a "nem eltaktikázott" meccseken. Az is tény, hogy Alves és Mathieu játéka konstans rizikófaktor, de Pique játéka is az volt a fent említett dupla okból kifolyólag, illetve Arda hiánya sem hagyott komoly űrt maga után. Úgyhogy én a tegnapi bosszankodás után mostanra elfogadtam, hogy a meccs közben pihenős, kiengedős játékunkban ez benne van, benne volt az Arsenal ellen is, meg sok másik meccsen is, buktunk is belőle pontokat (Depor), buktunk rajta kis híján kupát (Sevilla elleni Eur. Szuperkupa), fogunk is még bukni ezen meccseket, de a nagy egészet nézve úgy tűnik, hogy ez kalkulált és felvállalt rizikó.
ntibi67
Capitá del Barça
Hozzászólások: 611
Csatlakozott: 2013.06.16. 12:01:52

2016.03.21. 14:14:20

Ezt a meccset nem a csapat vesztette el,hanem Mathieu!
Avatar
Feast4
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3550
Csatlakozott: 2014.05.01. 21:54:54

2016.03.21. 13:10:13

Kicsit túllihegjük ezt a dolgot.Eltaktikaztunk egy erős csapat ellen egy megnyerhető meccset.Ennyi.Még ha a Real megviccelne se lennék bajban emberek.A veretlenségi rekord tovabbra is tart.Ennyi történt.Ha az Atletico Madrid ellen lesz a hazai meccs 2-2 na akkor már lesz miért nyigni.
Kép
Avatar
Bob_Marley
Presidente del Barça
Hozzászólások: 19633
Csatlakozott: 2010.02.06. 19:42:14

2016.03.21. 12:22:22

2:0-ról mindig bosszantó ha nem jön a meccs, előfordult már ilyen sajnos, de rengetegszer meg nem, most megint igen, de belefért. Én megértem, aki ezen aggódik, hiszen az aktuális meccset beszéljük ki és ez igen is kritika ha nem sikerül lehozni egy 2:0 meccset. Mindig meglehet magyarázni. :D Most úgy érzem valóban Iniesta hiányzott nagyon, s összességében nem nagyon tudtunk cserélni és akit cseréltünk azt "kötelező" volt, megkavarodott a csapat pár perc alatt egyenlítettek. Bosszantó, de óriási futásban vagyunk és itt nagyon szépen, okosan jöttek folyamat a meccsek, a nehéz meccsek, egy ilyen botlás meg szinte törvényszerű volt, már ha botlásnak lehet nevezni egy Villarreal elleni egy pontot. A miértje érdekes, de összességében örömteli ez az egy pont is.

Vagy nyugtázzuk azzal, hogy négykor volt a meccs. :mrgreen:
Kép
Kép
Kép
Avatar
crixus
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1390
Csatlakozott: 2014.03.14. 14:43:58

2016.03.21. 11:52:20

visca el barca írta:...
Ha már képtelen vagy személyeskedés nélkül véleményt írni akkor vagy nem vagy hajlandó vagy nem vagy elég intelligens egy vitához. Se te se az alattad szóló. Legközelebb majd átnézek rajtad mint a többi hozzád hasonló majmon.
A moderátort meg megkérném, hogy zárja ki azt, aki személyeskedni KEZD.
Avatar
visca el barca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 20964
Csatlakozott: 2005.02.01. 13:13:37

2016.03.21. 11:39:49

crixus írta:Szánalom.
nem, ez nem szánalom. a szánalom az amit Te, meg a két másik arc itt folyamatosan előad. egy jó csapat otthonában, el lett taktikázva egy meccs, és 564378 nyertes meccs után egyszer X-eltünk. ÚRISTEN. el sem tudom képzelni milyen lehetett a lelkivilágod mikor a rivaldo korszakban a 4. helyért kapartunk
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Avatar
noname
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 8245
Csatlakozott: 2006.03.19. 18:39:34
Tartózkodási hely: Margitta/Kolozsvár

2016.03.21. 11:37:11

crixus írta:
splinter írta: Azért egy Villarealban szerzett 1 pont miatt, ugyan ne hessegessük már a csapatot 'a' gödörbe....
Nem lehet mindig 100%-ot hozni. Persze a szurkolók elvárása 120%, de azért vannak emberi tényezők is...
Itt nem 1 pontról van szó, hanem a "hogyanról". Egy félidei 2-0-ás vezetést adtunk le buta cserék és tartalékos játék miatt. Miért? Mert 2 hét múlva lesz egy fontos meccsünk? Szánalom. Ha a Villareal jobban játszott volna, nem lett volna kifacsartabb, mint mi, akkor azt mondanám, rendben van, nehéz pálya, stb. De egy ilyen döcögősen játszó Villareal ellen igenis nyerni kellett volna.. :roll:
Rendkívül fontos 2 pont volt. Most majd harcolhatunk mi is a 4. helyért a Villarreallal. Hihetetlen h miután az utóbbi 39 meccsből volt asszem 5 döntetlen meg 34 győzelem, volt pofája a csapatnak nem nyerni. Főleg egy ilyen pehelysúlyú csapat ellen, mint a kiesőjelölt Villarreal egy olyan stadionban, amiben a Villarreal mérlege rosszabb mint a Sevilla idegenbeli mérlege. Szánalmas h ezek a játékosok, akik euró-tízmilliókat kapnak évente csak 10 ponttal vezetnek azelőtt a csapat előtt, ahol úgyszintén euró-tízmilliókat kapnak. Már a spanyol szuperkupa után is ki kellett volna rúgni LE-t, de ha nem triplázik a csapattal akkor ki is végeztetném. Főleg ilyen laza sorsolással: kupában a kupákban híresen gyenge Sevilla az ellenfél, BL-ben pedig a védekezni képtelen Atletico, akinek sztem még a Levante is egy laza 3-ast szórna.
A Fifa egy szégyen
Avatar
crixus
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1390
Csatlakozott: 2014.03.14. 14:43:58

2016.03.21. 10:04:49

splinter írta: Azért egy Villarealban szerzett 1 pont miatt, ugyan ne hessegessük már a csapatot 'a' gödörbe....
Nem lehet mindig 100%-ot hozni. Persze a szurkolók elvárása 120%, de azért vannak emberi tényezők is...
Itt nem 1 pontról van szó, hanem a "hogyanról". Egy félidei 2-0-ás vezetést adtunk le buta cserék és tartalékos játék miatt. Miért? Mert 2 hét múlva lesz egy fontos meccsünk? Szánalom. Ha a Villareal jobban játszott volna, nem lett volna kifacsartabb, mint mi, akkor azt mondanám, rendben van, nehéz pálya, stb. De egy ilyen döcögősen játszó Villareal ellen igenis nyerni kellett volna.. :roll:
Avatar
splinter
Jugador del Barça
Hozzászólások: 125
Csatlakozott: 2009.03.12. 21:31:22

2016.03.21. 09:56:10

crixus írta:
Yokozuna írta: Mi az, hogy kell a clasicora? A meccs áprilisban lesz. Az, hogy volt egy sárgája? Jól néznénk ki, ha minden sárga lapos játékost lecserélgetnénk. Turan nem volt rosszabb, mint Busquets vagy Rakitic. S. Roberto jolly joker szerepét is el kéne felejteni. Simán lecserélhette volna, és akkor nem kell, ahogy írtam is, felforgatni a csapatot.
Ebben egyet kell értenem veled. Hozzátéve, hogy a klasszikusért is 3 pont jár és a tegnapi meccset is 3 pontért játszottuk volna. Piqué pedig játszott mát máskor is sárga lappal úgy, hogy nem állíttatta ki magát. Ez igen is egy rohadt nagy ballépés volt Lucho részéről és 2 pontunk ment el rajta. Abban reménykedhetünk, hogy nyerjük a klasszikust és nem veszítünk ott is pontokat, mert nem feltétlenül lenne jó ha épp most kerülnénk gödörbe...
Azért egy Villarealban szerzett 1 pont miatt, ugyan ne hessegessük már a csapatot 'a' gödörbe....
Nem lehet mindig 100%-ot hozni. Persze a szurkolók elvárása 120%, de azért vannak emberi tényezők is...
Avatar
crixus
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1390
Csatlakozott: 2014.03.14. 14:43:58

2016.03.21. 09:49:09

Yokozuna írta: Mi az, hogy kell a clasicora? A meccs áprilisban lesz. Az, hogy volt egy sárgája? Jól néznénk ki, ha minden sárga lapos játékost lecserélgetnénk. Turan nem volt rosszabb, mint Busquets vagy Rakitic. S. Roberto jolly joker szerepét is el kéne felejteni. Simán lecserélhette volna, és akkor nem kell, ahogy írtam is, felforgatni a csapatot.
Ebben egyet kell értenem veled. Hozzátéve, hogy a klasszikusért is 3 pont jár és a tegnapi meccset is 3 pontért játszottuk volna. Piqué pedig játszott mát máskor is sárga lappal úgy, hogy nem állíttatta ki magát. Ez igen is egy rohadt nagy ballépés volt Lucho részéről és 2 pontunk ment el rajta. Abban reménykedhetünk, hogy nyerjük a klasszikust és nem veszítünk ott is pontokat, mert nem feltétlenül lenne jó ha épp most kerülnénk gödörbe...
Yokozuna
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1645
Csatlakozott: 2008.11.22. 18:54:18

2016.03.21. 09:39:31

visca el barca írta:
Yokozuna írta:a csapat érthetetlen felforgatásával
turan gyenge volt, piqué kell a clasicora. mi ebben az érthetetlen?
Mi az, hogy kell a clasicora? A meccs áprilisban lesz. Az, hogy volt egy sárgája? Jól néznénk ki, ha minden sárga lapos játékost lecserélgetnénk. Turan nem volt rosszabb, mint Busquets vagy Rakitic. S. Roberto jolly joker szerepét is el kéne felejteni. Simán lecserélhette volna, és akkor nem kell, ahogy írtam is, felforgatni a csapatot.
Avatar
splinter
Jugador del Barça
Hozzászólások: 125
Csatlakozott: 2009.03.12. 21:31:22

2016.03.21. 09:09:48

szuper index... Mely szerint Rakitic 'begurította' az üres kapuba....
AZ újságírón valami sárga fény-szűrős szemüveg lehetett, amellyel nem látta azt a 4 db védőt, akik ráadásul fedésben is álltak a lövése elé... =D> =D> =D> [-o< [-o< [-o<
Avatar
visca el barca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 20964
Csatlakozott: 2005.02.01. 13:13:37

2016.03.20. 21:28:17

Yokozuna írta:a csapat érthetetlen felforgatásával
turan gyenge volt, piqué kell a clasicora. mi ebben az érthetetlen?
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Yokozuna
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1645
Csatlakozott: 2008.11.22. 18:54:18

2016.03.20. 20:23:26

Szerintem nem visszajött a Villarreal, hanem mi ajándékoztuk nekik a döntetlent. Valahogy belefért ez a pontvesztés, és túl könnyedre sikeredett a produkció.
LE még adott egy lökést a csapat érthetetlen felforgatásával, de hát ő is nyúlhat néha mellé, szerintem inkább most, mint majd a következő fordulóban.
A veretlenség azért nem forgott veszélyben.
Avatar
Capon
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5390
Csatlakozott: 2005.08.26. 20:17:06
Tartózkodási hely: Budapest VIII-XV-ker Rezervátum

2016.03.20. 19:03:15

Nem láttam a meccset az eredményt viszont eltaláltam, mármint a döntetlent.
Talán kicsit jót is tesz a fejeknek, hogy visszajött a Villarreal, talán nem leszünk ennyire könnyelműek a közeljövőben.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Avatar
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça
Hozzászólások: 10111
Csatlakozott: 2014.10.18. 14:14:18
Tartózkodási hely: Budapest

2016.03.20. 18:57:58

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hp ... 8190_o.jpg

"Pikáns jelenet alakult ki Neymar büntetőjét követően közte és Soldado között. A Villarreal játékosa nem volt elragadtatva a brazil alakításától, amit szóvá is tett a "Te egy bohóc vagy" mondattal.
Neymar röviden és tömören kinyilvánította, mi a véleménye Soldado megnyilatkozásáról.
"

(Forrás: FC Barcelona Noticias Hungary)
hdavid

2016.03.20. 18:54:20

Ettől legalább vissza szálnak a földre, ilyen pontatlan passzokat 10 éve nem láttam barca meccsen!
Helyzet kihasználás meg no komment...
Sajnos ma nem az ő napjuk volt.

(Ha ma reál is kikap akkor beszarok xd)
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7492
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2016.03.20. 18:42:55

Nálam is Rakitic, Neymar és Masch akik említhetők ebben a sorrendben. Az argentinnal egyedül annyi bajom volt, hogy nagyon sok labdát elszórt, amiből jöhetett a Villarreal. A cseréket nem írnám LE számlájára, meg indokoltak voltak. Kétgólos előnyben Piquét egy sárgával fennhagyni a Clásicó előtt nagyon kockázatos, főleg ezzel a bíróval. Mathieu viszont szépen kivégzett minket. Az első gólnál nem tudom mit csinált. Az emberétől 3 méterre álldogál, amikor kipattant a labda meg elkezd felé kocogni. Nagy mákja volt akkor is, amikor utolsó emberként elveszítette a bogyót, egy hajszál híja volt nem lőtt még egyet a Villa. Az öngól pedig csak hab a tortán.

A középpályán Busi ma nagyon szétszórt és bizonytalan volt. Nagyon nem volt ott fejben. Arda szintén zenész, de SR-rel sem lettünk sokkal előrébb. Egyedül Neymar vitt életet a támadójátékba (és nagyon sokat járt is hátra védekezni), Messi nagyon passzív volt, egy-két meginduláson kívül csak csóró csajszit lőtte ki a nézőtéren, Suarez meg csak a sült galambot várta. De legalább nem szedett össze sárgát.

Jövő hétre ennél sokkal több kell.

Én is úgy vagyok vele, hogy aláírtam volna a döntetlent, ezt is éreztem (be is jött a mixem :D ), de így keserű a szám íze. Próbáljuk inkább úgy nézni, hogy hoztunk 1 pontot az Atleticon.
A Sevillaban nem bízom. A Pízjuánon kívül nem emberkednek, főleg egy Real ellen, aki olyan-amilyen de otthon hozza a meccseit.
Forca Barca!!!!
Avatar
defender3
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1186
Csatlakozott: 2007.02.04. 14:58:23

2016.03.20. 18:38:22

ntibi67 írta: Indokolt lett volna egy Bartra,Vidal csere.Érthetetlen ha Piquét cseréli le mindig Mathieu jön be és Mascherano húződik át a helyére.Egy kettő nullás állásnál miért érezte Luchó kockázatosnak Bartra becserélését?
Én arra gondoltam, hogy maga az, hogy cserélni kellett őket az volt indokolt. Az hogy kiket az már nem. Bartrát tudjuk, hogy nem az embere és azért nem játszik. Vidalt meg nem tudom minek hozatta ha egy ilyen meccsen inkább SR kezd jobbhátvédként
Avatar
ZBarca
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2717
Csatlakozott: 2013.07.18. 18:18:47
Kapcsolat:

2016.03.20. 18:37:02

Kár érte, ez most így sikerült. Akár meg is nyerhettük volna a meccset, de így sem lehetünk teljesen elégedetlenek, mert sikerült 1 pontot elhoznunk egy nagyon nehéz stadionból. Ezen kívül az előnyünk is nőtt.
Gondolom a fiúk is fáradtak már, remélem a válogatott szünetben lesz idejük pihenni kicsit.

Egyébként ez a meccs arra is jó volt, hogy legalább a Real ellen biztos mindent bele fognak majd adni. Mindenesetre egy kifejezetten nehéz április előtt állunk, inkább most bukjunk, mint majd a következő hónapban.

Visca El BARCA!!!
Kép
ntibi67
Capitá del Barça
Hozzászólások: 611
Csatlakozott: 2013.06.16. 12:01:52

2016.03.20. 18:26:43

defender3 írta:
1 pint pluszba
1 pint sör, bor vagy mi? :D


Gyenék voltunk ma, sikerült egy megnyert meccset elveszíteni, a cserék nagyon nem jöttek be. De indolkolhatók voltak.
A játékvezetés meg enyhén szólva is érdekes volt. A sárgák legalább fele olyan, amit nehezen lehet megmagyarázni
Indokolt lett volna egy Bartra,Vidal csere.Érthetetlen ha Piquét cseréli le mindig Mathieu jön be és Mascherano húződik át a helyére.Egy kettő nullás állásnál miért érezte Luchó kockázatosnak Bartra becserélését?
Avatar
defender3
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1186
Csatlakozott: 2007.02.04. 14:58:23

2016.03.20. 18:16:20

1 pint pluszba
1 pint sör, bor vagy mi? :D


Gyenék voltunk ma, sikerült egy megnyert meccset elveszíteni, a cserék nagyon nem jöttek be. De indolkolhatók voltak.
A játékvezetés meg enyhén szólva is érdekes volt. A sárgák legalább fele olyan, amit nehezen lehet megmagyarázni
Avatar
CsacsMate
Capitá del Barça
Hozzászólások: 791
Csatlakozott: 2005.11.19. 12:42:29
Tartózkodási hely: Zala
Kapcsolat:

2016.03.20. 18:13:47

Ma egy győztes mentalitású csapatot láttunk, akik már fejben a jövő havi meccseket is megnyerték, és gondolták ezt elképzelni elég lesz ma is.
Mathieu meg továbbra is egy vicc, főleg, ha eszembe jut az ára is. Pár momentuma volt két év alatt, de kevés, mert dupla annyi hülyeséget is nyomott, és annyi pénzért védőt is kapni lehetett volna.
Jó tesz a válogatott szünet most.
Válasz küldése