Persze minket Barca szurkolókat hidegen hagy egy Dinamo Zagreb-Malmö viszont a svédeket és a horvátokat már kevésbé.Tromort77 írta:
Olimpián több lehetőség van kvalifikálni általában.
Nézzük meg az ide BL csoportkört, 32 csapat került be, Európa "legjobbjai"
Makkabi Tel-Aviv, Dinamo Zagreb, Olimpyakosz, Dinamo Zagreb, Bate Bariszov, Asztana, Cszka Moszkva, Malmö, Shaktar
+Kijev és Gent akik továbbjutottak.
Ne mondja nekem senki, hogy ezekre a csapatokra kíváncsi. Egyszerűen BL a legjobbakról kellene, hogy szóljon, ehhez képest az nyolcaddöntőig nincs értékelhető meccs 1-2 komolyabb csoporton kívül.
A bevételek szempontjából pedig csak az UEFA járna jól. Tegyük fel , hogy leszűkítik a csapatok létszámát és a legjobbak maradnak. A Barca bekerül egy Bayern-PSG-Chelsea csoportba. Egy ilyen csoportból bármikor kizúghatnánk és akkor véget is érne nekünk a BL már decemberben. A klub pedig nem kevés bevételtől esne el hiszen ott van a tévés pénz plusz egy gyengébb csapat elleni BL meccsre is legalább 60 ezer ember kijön. Nekünk mezei szurkolóknak se lenne túl jó , hogy tavasszal nem szoríthatunk a csapatunknak.
Szerintem nincs semmi baj ezzel a rendszerrel. A kis csapatok nem kevés pénzt összeszednek a részvétellel plusz a szurkolóiknak is szép emlékeket "szállítanak".
Nem én hoztam az olimpiás példát. Tromort77 írta azzal együtt , hogy az elmúlt 5 év teljesítményét nézve kéne válogatni a csapatok egy részét. Így már szerintem megáll az érvelésemnzxtpo írta: A te általad hozott példa, az egyrészt azért nem jó, mert négy évente rendezik meg, és nem egy. 4 év alatt az adott csapat összetétele teljesen megváltozhat, teljesen logikus, hogy kvalifikálni kell magukat, ellenben egy év alatt sokkal ritkábban változik annyit egy csapat helyzete, hogy címvédőként ne érdemelje meg, hogy következő évben is ott legyen.

Azt pedig nem írtam , hogy a címvédő nem érdemli meg a kvalifikációt.