Bajnokok Ligája & Európa Liga

Foci a Barçán kívül
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.04.06. 14:16:21

visca el barca írta:nem olyan acélos ez a párizsi mint sokan gondolják.
Ez igaz, Verratti még mindig sérült, úgyhogy csak félkezű óriások jelenleg.. :D Amúgy tényleg sokkal gyengébb a középpályájuk így, Pastore se lesz ma, úgyhogy a City ha a jobbik arcát mutatja, simán partiban lehet.
TripleH
Entrenador del Barça

2016.04.06. 13:55:27

LG írta:A Barca meccs miatti lázban a másik mérkőzést nem is figyeltem, és látom, hogy a Bayern-nek csak egy szerény 1-0-ra futotta. Persze ez bőven elég lehet nekik a visszavágóra, de gondolom a többség nagyobb győzelemre számított.

A mai meccsekre kíváncsi vagyok, pl. a Wolfsburg megnehezíti-e egy kicsit a Real dolgát, vagy Zidanék erődemostrációt tartanak. Az újgazdagok párharcából a párizsiakat érzem esélyesnek. Ibra elég jó formában van, megnéznék tőle egy igazi Zlatanos bombát.
Végignézte, a hosszabb összefoglalót, a barca meccs után az M4-en, azt kell, hogy mondjam, oriási mázlija van a Benficának, mert egyszerűen nem jött be semmi a BM-nek, ha csak a ziccereik fele bemegy, ez most akkor 5-0 is lehetett volna.
visca el barca
Presidente del Barça

2016.04.06. 13:38:35

mindenki leírja a szitit, sztem egy döntetlenre bőven jók lesznek, nem olyan acélos ez a párizsi mint sokan gondolják.

a másik meccset meg inkább hagyjuk. ronaldóval a két meccsen rúgatnak 5-5 gólt és ennyi.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.04.06. 13:02:59

A Barca meccs miatti lázban a másik mérkőzést nem is figyeltem, és látom, hogy a Bayern-nek csak egy szerény 1-0-ra futotta. Persze ez bőven elég lehet nekik a visszavágóra, de gondolom a többség nagyobb győzelemre számított.

A mai meccsekre kíváncsi vagyok, pl. a Wolfsburg megnehezíti-e egy kicsit a Real dolgát, vagy Zidanék erődemostrációt tartanak. Az újgazdagok párharcából a párizsiakat érzem esélyesnek. Ibra elég jó formában van, megnéznék tőle egy igazi Zlatanos bombát.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.04.05. 18:18:30

palesz77 írta:09/10 óta az elődöntős csapatok. 6 szezon alatt 1-szer 1-szer nem volt ott a München-Barca-Real trió, azért ez elég brutál. :shock: Fel se tűnt eddig, de nemsemmi ez a dominancia.
Igen, erről beszéltem múltkor a topicban, mikor a BL átszervezéséről volt szó a nagyon javára. Ráadásul nem is nagyon látom, hogy hosszútávon vki versenyezhetne velük a közeljövőben (nyilván egyszer-kétszer vki elkaphatja őket)
Mögöttük szépen összeállhat a PSG-Juventus-Atletico hármas második vonalnak, de a többi csapat le van maradva, mint a borravaló. :roll:
MatyiG
Adminisztrátor

2016.04.05. 17:15:39

palesz77 írta:09/10 óta az elődöntős csapatok. 6 szezon alatt 1-szer 1-szer nem volt ott a München-Barca-Real trió, azért ez elég brutál. :shock: Fel se tűnt eddig, de nemsemmi ez a dominancia.
Döntőben mégsem volt még a 3 csapat közül kettő. De szerintem ez most meg is fog dőlni.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.04.05. 16:22:33

09/10 óta az elődöntős csapatok. 6 szezon alatt 1-szer 1-szer nem volt ott a München-Barca-Real trió, azért ez elég brutál. :shock: Fel se tűnt eddig, de nemsemmi ez a dominancia.
TripleH
Entrenador del Barça

2016.03.26. 21:08:37

LG írta:
Igen de ahhoz hogy top ligává váljon igen is kellenének a minőségi haza játékosok akik iránt Európa szinten lenne igény, ezért volna fontos a minőségi up. Képzés.
Ez kétségtelen, pl. a belgáknál látok is fejlődést. De itt keleten ezt is nehezebb megvalósítani a korrupt, pénzéhes klubvezetők miatt. :(

na épp itt a gond, a több lové épp ugyan úgy el lenne korruptkodva.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.03.26. 19:49:00

Igen de ahhoz hogy top ligává váljon igen is kellenének a minőségi haza játékosok akik iránt Európa szinten lenne igény, ezért volna fontos a minőségi up. Képzés.
Ez kétségtelen, pl. a belgáknál látok is fejlődést. De itt keleten ezt is nehezebb megvalósítani a korrupt, pénzéhes klubvezetők miatt. :(
Mondjuk szerintem az angoloknak is jót tenne ha több lehetőséget kapnának a hazai játékosaik, mert a válogatottan nagyon meglátszik ez hogy talán kevés a merítési lehetőség. Szóval hosszútávon még jól kis jönnének belőle. Plusz összeszokottság sem elhanyagolható, németeknél van egy Bayern váz, spanyoloknál egy Barca váz stb. Angoloknál volt ilyen Pool váz majd Manchester váz, most nem igen van ilyen.
Csak mivel az angol top csapatok többnyire külföldi kézen vannak, nem hiszem, hogy nagyon érdekli őket a válogatott sorsa, és továbbra is az aktuális felkapott sztárokat igazolják le inkább.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.03.26. 19:48:28

Mondjuk szerintem az angoloknak is jót tenne ha több lehetőséget kapnának a hazai játékosaik, mert a válogatottan nagyon meglátszik ez hogy talán kevés a merítési lehetőség. Szóval hosszútávon még jól kis jönnének belőle. Plusz összeszokottság sem elhanyagolható, németeknél van egy Bayern váz, spanyoloknál egy Barca váz stb. Angoloknál volt ilyen Pool váz majd Manchester váz, most nem igen van ilyen.
Idegenlégiós szabály, utánpótlás szabály jót tehetne nekik is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2016.03.26. 19:49:43-kor.
Kép
Kép
Kép
TripleH
Entrenador del Barça

2016.03.26. 19:38:20

LG írta: Nem is arról van szó, hogy az NB1-nek vagy a horvát bajnokságnak top szinten kéne lenniük, meg top játékosokat kéne igazolni, hanem legalább meg kell hagyni nekik a lehetőséget, hogy kis lépésekben haladjanak előre. Mert a szuperliga, vagy a BL átszervezése ezt a kis lehetőséget is elvenné tőlük.

Az utánpótlással kapcsolatban maximálisan igazad van, az kell. De a top csapatoknak erre sincs szükségük. Legtipikusabb példa a PL, akik a légiósokból élnek. Ha bevezetnék azt a szabályt, hogy a kezdőbe legyen 6 hazai játékos, végük lenne, mint a botnak, pedig egy angol csapattól csak elvárható lenne, hogy legyen benne pár angol.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.03.26. 19:08:20

Most hiába kapna pénzt egy Zágráb vagy Fradi a BL miatt, ha a saját bajnoksága nívója miatt ígyse, úgyse tudnának top szinten jegyzett játékost igazolni, abban igaza van Bobnak, hogy míg BEK volt a sorozat neve addig vonzóbb volt ilyen szempontból minden bajnokság, ám de vegyük csak a magyarokat, Puskás, Kubala, Albert Flórián, hol vannak ilyen játékosaink jelenleg, pontosan sehol. Így első lépésben minden bajnokságnak a saját utánpótlás képzését kéne első sorba rendbe tenni, addig ne is álmodozzon egyik se arról, hogy a klubjai vonzóak lesznek a top játékosok számára,
Nem is arról van szó, hogy az NB1-nek vagy a horvát bajnokságnak top szinten kéne lenniük, meg top játékosokat kéne igazolni, hanem legalább meg kell hagyni nekik a lehetőséget, hogy kis lépésekben haladjanak előre. Mert a szuperliga, vagy a BL átszervezése ezt a kis lehetőséget is elvenné tőlük.

Az utánpótlással kapcsolatban maximálisan igazad van, az kell. De a top csapatoknak erre sincs szükségük. Legtipikusabb példa a PL, akik a légiósokból élnek. Ha bevezetnék azt a szabályt, hogy a kezdőbe legyen 6 hazai játékos, végük lenne, mint a botnak, pedig egy angol csapattól csak elvárható lenne, hogy legyen benne pár angol.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.03.26. 19:00:59

Internél is elfogyott a zseton, nemrég jött befektető. Most tudtak kicsit jobban költeni, de előtte nem volt pénz. Amiben benne van az is hogy elherdálták, de nem volt BL hamar elfogy a pénz.

Lehet nincsenek ma Puskások, de ott van most ez hogy Modric kezdett egy Zadarban, kérdem én mennyi pénzt is kapott a Zadar, hogy elindítottak egy ilyen játékost? Na ezek a bajok, s persze hogy erősebb egy bajnokság ha odaviszik a legjobbakat. Idegenlégiós szabályt kéne visszahozni.
Kép
Kép
Kép
TripleH
Entrenador del Barça

2016.03.26. 18:36:27

Igazából ha azt nézzük ahhoz, hogy egy adott csapat pénzügyileg is erőssé válljon, első sorban a saját bajnokságában kell lennie olyan minőségnek, hogy ezzel utat tudjanak teremteni európai porondon is.

Most hiába kapna pénzt egy Zágráb vagy Fradi a BL miatt, ha a saját bajnoksága nívója miatt ígyse, úgyse tudnának top szinten jegyzett játékost igazolni, abban igaza van Bobnak, hogy míg BEK volt a sorozat neve addig vonzóbb volt ilyen szempontból minden bajnokság, ám de vegyük csak a magyarokat, Puskás, Kubala, Albert Flórián, hol vannak ilyen játékosaink jelenleg, pontosan sehol. Így első lépésben minden bajnokságnak a saját utánpótlás képzését kéne első sorba rendbe tenni, addig ne is álmodozzon egyik se arról, hogy a klubjai vonzóak lesznek a top játékosok számára,

A másik, szóba jött, hogy régi nagyok úgymond ki lettek túrva, ez sem igaz mert 7éve az Inter még BL-t nyert, az a saját klubvezetőségük gyökérsége, hogy itt tartanak, az AC Milan azóta zuhan mióta Berluschoninal elfogyott a lové, az se a többi klub miatt zuhant össze, ott van a Juventus, pár évre le lettek rakva a Seria B-be, mégis tavaly döntőt játszottak és idén is szoros meccsen estek ki a Bayern ellen, ott valszeg a klubvezetés jobban funkcionál. Mert jelenleg a klubok közt a Top 10-Ben benne vannak, pedig ha valami meggyengítette volna őket akkor az a pár év másod osztály.

Szóval szummazva én úgy gondolom, hogy lényegében először mindenkinek a saját háza tályán kéne rendet tenni (rendezni a jogdíjakat, után pótlást rendbe rakni stb) utána lehetne miről beszélni érdemben, hogy kinek hol lenne helye. Az Ajaxról meg annyit, hogy míg nem tudnak újra felmutatni, Cruyff, van Basten, Riijkard, Gullit szintű játékosokat, addig ott is maradnak ahol vannak, itt viszont jön Bob tézise (ami helyes) hogy amint felbukkannak le is csapnak rájuk. De akkor legalább már a válogatottjuk nemzeti szinten többet érhetne el, most is fiatal a válogatottjuk így nekik még kell idő.

Szóval ennyi a véleményem a pénzügyi eloszlás és BL jogosultsagról.

Még valami ( ismét Bobra reflektálva ) szerintem is jobban működhetne az egész pénzügyi dolog, ha a Major sportok mintájára lenne a pénzügyi elosztás stb.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.03.26. 16:53:39

Különbséget nem lehet csökkenteni, legfeljebb ha kizárják a Barca-Real-Bayern-City-PSG-... ... csapatokat a Bl-ből 10évre csak azért, hogy a többiek megerősödjenek
De lehet, pl. a BL selejtezőkben a bajnoki ág és a nem bajnoki ág is ezt szolgálja, hisz igy könnyebben bejuthatnak a gyengébb bajnokságok bajnokai, ezzel nagyobb bevételekre tehetnek szert. Az már más kérdés, hogy mit csinálnak az igy befolyó pénzel...

De ha emlékezünk, a spanyol bajnokságban is nemrég ezért ment a cirkusz, hogy a csapatoknak elege lett, hogy a Barca-Real páros aránytalanul sokat kap a TV-s bevételekből. Azzal egyet értek, hogy a nézettebb, eredményesebb csapatoknak többet kell kapniuk, de azért vmi arányosságnak kéne lennie.

Ilyen kezdeményezés volt az FFP is, de nem egyelőre nem igazán hozta meg a várt hatást.

Meg emlékszem, néhány éve arról is volt szó, hogy bevezetnék, hogy bizonyos számú saját nevelésnek kéne lennie a csapatok kezdő csapatában, de szépen el lett felejtve.
Mert azért eléggé vicc, hogy pl. sok olasz, angol csapatban nemhogy saját nevelések, de olaszok, angolok sincsenek. Bár nyilván ez is ki lenne játszva valahogy, de próbálkozni lehetne vele.

Még vmi Hajnesz: mivel BAJNOKOK ligájáról van szó, szerintem abszolút jogos a bajnokok kiemelése. Ahogy Bob is irta, régebben a BEK-ben tényleg csak bajnokok voltak, mégis ugyanúgy megvolt a szinvonal, sőt!
Chino
Llegenda del Barça

2016.03.26. 16:48:05

Nem értem miért lenne az üdvözítő, ha a kisebb csapatokat kizárnák. Úgyis csak csoportban találkoznánk velük. Nekik pedig hatalmas motiváció és nem mellesleg anyagi erősödés a Bl-indulás. Azt is megnézném, ha egy csoportba kerülnénk egy PSG-Real-Arsenal (csak egy példa) trióval és kihullanánk. Sok csapatnak már decemberre ugrana a BL. Ott van az egyenes kieséses szakasz, ahol már tényleg komoly meccsek vannak. De a csoportban is az első a másodikkal, sok esetben a haradikkal is keménymeccset játszhat. Egy közepes csoportba kerültünk, mégis ott volt a Leverkusen és a Roma. Van minden évben 4-5 ilyen kiscsapat, nem hiszem, hogy nem bírja el a BL.

Ha pedig egy nagyobb csapat nem tud odaérni az első négybe, meg is érdemli, hogy kimaradjon.
Chelsea, Milan, Inter stb.
Forca Barca!!!!
hajnesz
Entrenador del Barça

2016.03.26. 16:13:08

Valószínűleg nem válaszoltam megfelelően a maffiás felvetésre, így kicsit érdekes, hogy visszakérdezek, de mégis meg kell tennem, akkor mi a megoldás arra, hogy ne legyen ekkora a szakadék?
Ezt szerintem nem az UEFA-nak kell eldöntenie, meg nem is nekünk,hanem a csapatoknak. Például 10évig folyamatosan bejutni a csoportkörben, 5év után 1-2pontot összegyüjteni stb. A pénz gyülne. Ja,és normális klubvezetés sem ártana, bár ezzel már teljesen elkanyarodok a témától.
Különbséget nem lehet csökkenteni, legfeljebb ha kizárják a Barca-Real-Bayern-City-PSG-... ... csapatokat a Bl-ből 10évre csak azért, hogy a többiek megerősödjenek.
Igazából inkább csak egy igazságos rendszer kellene csinálniuk, és akkor talán sokkal több embert érdekelne az őszi BL szezon.

igazságos=teljesítmény alapú
A Leicester csapatoknak például nagyon fogok örülni, hogy részt vesznek.Viszont a jelenlegi szabályok értelmében első helyre lesz rangsorolva a csoportjában, mert bajnok lesz( [-o< ). S akkor most jön egy költői kérdés: Ki a fene lesz kíváncsi a csoportjuk összes meccsére, a saját szurkolóikon kívül? Senki, mert kapnak a második kalapból egy Realt, akik bucira vernek mindenkit, és tök sablon lesz az egész.

Megint nem azzal van bajom,hogy bejutnak a bl-ben, de aztán a kiemelést koefficiens szerint kellene csinálni
Kicsit kezdek belefáradni, jó veled vitatkozni, viszont érzem,hogy a gondolataim egyre jobban szétszaladnak, nem tudom szépen leírni amit akarok.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.03.26. 15:58:45

Utópisztikust írtam, mert már nem olyan a rendszer, sem politikailag (hogy nem lehet menni Nyugatra) sem maga a fociban, de attól még a rendszer szerintem nem jó. Valamit változtatni kéne.
Kép
Kép
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2016.03.26. 15:53:36

Bob_Marley írta:....
Bob, ez ilyen romantikus álmodozás, hogy majd lesz egy jó dinamo zágráb és akkor a rakéta meg modric majd ott játszik. ahhoz h ott legyenek, nem csak az kellene, hogy a zágráb pénzügyileg versenyképes legyen egy barcával (ilyen a büdös életben nem lesz, de még csak egy sevilla szintre sem fog felérni), hanem az is, hogy legyen egy jó horvát bajnokság, szóval min 4-5 zágráb szintű csapat.

ennek nagyjából pont annyi az esélye, mint annak, hogy 3 percen belül claudia schiffer becsenget, majd közli velem, hogy egész életében rám vágyott...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.03.26. 15:50:18

hajnesz írta:Ezzel megint részben egyezek, csak azzal nem, hogy nem a szervezetnek kell kiharcolni, hogy a kicsiknek sok pénz jusson, hanem maguknak a csapatoknak.
Egyezek a 20év lemaradásával is, de megint, ki a hibás?
Másik példával élek, Szerbia...
Itt élek, nagyjából tisztában vagyok a dolgokkal, mégha nem is nagyon követem a hazai labdarúgást, de akarva-akaratlanul tudok dolgokat.
A klubokat a maffia irányítja, szurkolók is mind bandatagok,stb.
1 év alatt eltüntették Zigic 20milliós árát, mert anno ennyit fizetett a Zvezda-nak a Racing... Pantelic kb 10milliós árát szintén. Pénz volt, a maffia "befektette". Kérdem én, mi lesz azzal a pénzzel, amivel az UEFA "támogatja" az ilyen csapatokat, hogy részvételt biztosít nekik a csoportkörben?
Nagyjából Szovjetúniót is ideveheted, hasonló nép,hasonló mentalitás.
Ez így globális probléma, s nem csak sportszakmai. De nyilván, hogy van ilyen, van ilyen Romániában, van nálunk, Lengyelországban bárhol. De akkor mi a megoldás? Ezek a csapatok tűnjenek el? A ki hibás dologra meg lentebb írtam, hogy szerintem kettő dolog. Az egyik az idegenlégiós szabály, a másik a BL olyanná alakítása, hogy a gazdag bajnokságok csapatai még gazdagabb lehetnek. De azt mondom, hogy én látok arra bőven esélyt, hogy egész egyszerűen annyira pénzen múlik a dolog, hogy nem csak a Kelet fogja ezt megérezni. Nem hiába angol kezdeményezés ez, ha megfigyeljük van pár csapat, akik komoly csapatok és még sem tudják felvenni a versenyt a többiekkel. Inter-Milan-Ajax triót tudom felhozni példának, ők annak az áldozatai, hogy kitúrták őket, s nagyon nehéz visszakapaszkodni. Mert egész egyszerűen nem tudnak olyan játékosokat sem igazolni. Én nagyon bízok benne, hogy az Inter visszatér, de nagyon sok luk van még náluk. Elkanyarodtam, de a lényeg az lenne hogy a lehetséges rendszer nem lenne jó. Ez a gazdag angol csapatoknak tenne jót, ahol már a huszadik is annyit kap mint máshol egy dobogós.

Értem, hogy nem a szervezettnek kell kiharcolni a továbbjutást, meg tényleg szerencsére azért mindig vannak meglepetéscsapatok, de az viszont a szervezet dolga lenne, hogy közelebb legyenek az erőviszonyok. Nézettségnek is jót tenne. És ahhoz fel kell zárkóztatni a gyengébbeket. De a mostani óriási költségvetési különbségek meg bevételek mellett nem tudom ennyire lesarkítani, hogy mert xy nem jutott be, mert béna. Igen gyengébb, mert akkora lett a különbség, de lejjebb írtam erről, hogy már a tizenéveseket is elviszik a nagyobb klubok.

Valószínűleg nem válaszoltam megfelelően a maffiás felvetésre, így kicsit érdekes, hogy visszakérdezek, de mégis meg kell tennem, akkor mi a megoldás arra, hogy ne legyen ekkora a szakadék? Én az elején is azt írtam, lehet ilyen liga, de nem 16 csapatos meg nem kiváltságos, hanem akkor legyen összeurópai 32 csapattal és bajnokság. USA-ban megoldják itt is meg kell tudni oldani. Nincs kiváltság, nincs prémium, aki benne van egyenlő részben kap pénzt a TV bevételekből. Utópisztikus az egész, de így működne a dolog. lenne egy több osztály másik x csapatnak és le-fel lehetne jutni.Mert most azt látom hogy aki jó az jobb lesz, aki gyenge annak minimális esélye van odakerülni (aztán meg még jön, amit írtál hogy ha kevés a pénz akkor jön csak elő a bűnözés...) vagy leginkább csak gyengébb lesz.
Kép
Kép
Kép
hajnesz
Entrenador del Barça

2016.03.26. 15:13:33

Ezzel megint részben egyezek, csak azzal nem, hogy nem a szervezetnek kell kiharcolni, hogy a kicsiknek sok pénz jusson, hanem maguknak a csapatoknak.
Egyezek a 20év lemaradásával is, de megint, ki a hibás?
Másik példával élek, Szerbia...
Itt élek, nagyjából tisztában vagyok a dolgokkal, mégha nem is nagyon követem a hazai labdarúgást, de akarva-akaratlanul tudok dolgokat.
A klubokat a maffia irányítja, szurkolók is mind bandatagok,stb.
1 év alatt eltüntették Zigic 20milliós árát, mert anno ennyit fizetett a Zvezda-nak a Racing... Pantelic kb 10milliós árát szintén. Pénz volt, a maffia "befektette". Kérdem én, mi lesz azzal a pénzzel, amivel az UEFA "támogatja" az ilyen csapatokat, hogy részvételt biztosít nekik a csoportkörben?
Nagyjából Szovjetúniót is ideveheted, hasonló nép,hasonló mentalitás.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.03.26. 15:04:14

Akkor részemről meg úgy gondolom, hogy aki első az legyen ott, aki meg erős bajnokságban lesz harmadik negyedik na az selejtezzen, mert az nem vívta ki, hogy BL-ben induljon, mert köze nem volt a bajnoki címhez (idézőjelben a köze nem volt). És abból a szempontból igen a kicsik megsegítése, hogy így az van, hogy ki van sajátítva a dolog, de továbbra is az, hogy az olló meg nyílik. persze hogy most jobb egy teszem azt Tottenham, de akkor régen miért működött, hogy erős keleti csapatok voltak? Mert indultak és nem mentek el a játékosaik. Most lelehet írni, hogy harcolják ki, jah csak van egy 20 év lemaradásuk, ami alatt kialakították hogy a többieknek sokkal kényelmesebb szituból lehet indulni....Itt ezen van a hangsúly, ne aggódj ha lenne egy jó Dinamo Zagreb akkor Kovacicok, Rakticek nem Spanyolországban rohangálnának.....Aktuálisan jutott eszembe a horvátokról.
Kép
Kép
Kép
hajnesz
Entrenador del Barça

2016.03.26. 14:57:01

Én is pont ezt írtam :)
Leicester első, semmi gond. Fradi első, jöhet!
De akkor legyen rendes kvalifikáció, ahol megmérettetik magukat, és nem "csak" azért jut be a Fradi,mert első lett a saját(gyenge) bajnokságában, és a bajnokok ágára került.
Ezzel a ki hanyadik a saját bajnokságával résszel meg azért nem értek egyet, mert köszönőviszonyban sincs a magyar bajnokság a spanyollal. S ha a spanyol 4. megveri a magyar elsőt, akkor a spanyol érdemli meg a szereplést,és nem fordítva. Azért tenni kellene, hogy valaki több pénzt kapjon az UEFÁtól, és nem kisírni azt. Tudom, ez oda-vissza müködik, de akkor is,reálisabb ez, mint hogy csak azért nézzünk kiscsapatokat,mert így igazságos. A világon sok minden nem az,mégis együtt tudunk vele élni. A pénzhez siker kell,és fordítva.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.03.26. 14:44:27

@hajnesz
Csak a teljesítmény az nálam nem az hogy valaki negyedik egy bajnokságban....Értem én hogy máshol is több kvóta van egy nagyobb országnak, itt egy erősebb bajnokságnak, de a BEK-nek sokkal nagyobb nívója volt. BAJNOK volt, aki megnyerte. De még a mostani rendszert el is tudom valahol fogadni, de az hogy kizárjuk a kicsiket azt totálisan nem. Mert az akkor pofára menne. Most a Leicester jó példa lenne, ők megnyernék a bajnokságot és nem indulhatnának. :D

Ha meg erősség akkor bajnokság és a spanyol hatodik játszik az ötödik ellen.
Kép
Kép
Kép
Tromort77

2016.03.26. 14:42:53

Focit akarok látni és nem mozgat a magyar foci. Nekem a válogatott után nincs magyar foci. Maximum Vasas meccset nézek meg nagy ritkán, de őket is csak az érzelmi köződés miatt.

Ugyanúgy lenne eséyle a kicsiknek az alapján amit én mondtam is, csak akkor a BL csoportkör előtt találkozhatnának és a csoportkörbe az-az egy-két pozitív csapat kerülne be aki épp akkor megérdemli és nem a csoportkör fele lenne tele olyanokkal akik 0 erőt nem képviselnek. Így a bajnoki ággal a csoportkör csapatainak nagyrészre semmi. Nekem ezzel van bajom. Persze szegény kiscsapatok, de a BL-nek a legjobbakról kellene szólni és ha a spanyol 6. helyezett jobb mint a svéd első akkor nem vagyok kíváncsi a svédre.
Válasz küldése