Ez igaz, Verratti még mindig sérült, úgyhogy csak félkezű óriások jelenleg..visca el barca írta:nem olyan acélos ez a párizsi mint sokan gondolják.

Ez igaz, Verratti még mindig sérült, úgyhogy csak félkezű óriások jelenleg..visca el barca írta:nem olyan acélos ez a párizsi mint sokan gondolják.
Végignézte, a hosszabb összefoglalót, a barca meccs után az M4-en, azt kell, hogy mondjam, oriási mázlija van a Benficának, mert egyszerűen nem jött be semmi a BM-nek, ha csak a ziccereik fele bemegy, ez most akkor 5-0 is lehetett volna.LG írta:A Barca meccs miatti lázban a másik mérkőzést nem is figyeltem, és látom, hogy a Bayern-nek csak egy szerény 1-0-ra futotta. Persze ez bőven elég lehet nekik a visszavágóra, de gondolom a többség nagyobb győzelemre számított.
A mai meccsekre kíváncsi vagyok, pl. a Wolfsburg megnehezíti-e egy kicsit a Real dolgát, vagy Zidanék erődemostrációt tartanak. Az újgazdagok párharcából a párizsiakat érzem esélyesnek. Ibra elég jó formában van, megnéznék tőle egy igazi Zlatanos bombát.
Igen, erről beszéltem múltkor a topicban, mikor a BL átszervezéséről volt szó a nagyon javára. Ráadásul nem is nagyon látom, hogy hosszútávon vki versenyezhetne velük a közeljövőben (nyilván egyszer-kétszer vki elkaphatja őket)palesz77 írta:09/10 óta az elődöntős csapatok. 6 szezon alatt 1-szer 1-szer nem volt ott a München-Barca-Real trió, azért ez elég brutál.Fel se tűnt eddig, de nemsemmi ez a dominancia.
Döntőben mégsem volt még a 3 csapat közül kettő. De szerintem ez most meg is fog dőlni.palesz77 írta:09/10 óta az elődöntős csapatok. 6 szezon alatt 1-szer 1-szer nem volt ott a München-Barca-Real trió, azért ez elég brutál.Fel se tűnt eddig, de nemsemmi ez a dominancia.
LG írta:Ez kétségtelen, pl. a belgáknál látok is fejlődést. De itt keleten ezt is nehezebb megvalósítani a korrupt, pénzéhes klubvezetők miatt.Igen de ahhoz hogy top ligává váljon igen is kellenének a minőségi haza játékosok akik iránt Európa szinten lenne igény, ezért volna fontos a minőségi up. Képzés.
Ez kétségtelen, pl. a belgáknál látok is fejlődést. De itt keleten ezt is nehezebb megvalósítani a korrupt, pénzéhes klubvezetők miatt.Igen de ahhoz hogy top ligává váljon igen is kellenének a minőségi haza játékosok akik iránt Európa szinten lenne igény, ezért volna fontos a minőségi up. Képzés.
Csak mivel az angol top csapatok többnyire külföldi kézen vannak, nem hiszem, hogy nagyon érdekli őket a válogatott sorsa, és továbbra is az aktuális felkapott sztárokat igazolják le inkább.Mondjuk szerintem az angoloknak is jót tenne ha több lehetőséget kapnának a hazai játékosaik, mert a válogatottan nagyon meglátszik ez hogy talán kevés a merítési lehetőség. Szóval hosszútávon még jól kis jönnének belőle. Plusz összeszokottság sem elhanyagolható, németeknél van egy Bayern váz, spanyoloknál egy Barca váz stb. Angoloknál volt ilyen Pool váz majd Manchester váz, most nem igen van ilyen.
Igen de ahhoz hogy top ligává váljon igen is kellenének a minőségi haza játékosok akik iránt Európa szinten lenne igény, ezért volna fontos a minőségi up. Képzés.LG írta: Nem is arról van szó, hogy az NB1-nek vagy a horvát bajnokságnak top szinten kéne lenniük, meg top játékosokat kéne igazolni, hanem legalább meg kell hagyni nekik a lehetőséget, hogy kis lépésekben haladjanak előre. Mert a szuperliga, vagy a BL átszervezése ezt a kis lehetőséget is elvenné tőlük.
Az utánpótlással kapcsolatban maximálisan igazad van, az kell. De a top csapatoknak erre sincs szükségük. Legtipikusabb példa a PL, akik a légiósokból élnek. Ha bevezetnék azt a szabályt, hogy a kezdőbe legyen 6 hazai játékos, végük lenne, mint a botnak, pedig egy angol csapattól csak elvárható lenne, hogy legyen benne pár angol.
Nem is arról van szó, hogy az NB1-nek vagy a horvát bajnokságnak top szinten kéne lenniük, meg top játékosokat kéne igazolni, hanem legalább meg kell hagyni nekik a lehetőséget, hogy kis lépésekben haladjanak előre. Mert a szuperliga, vagy a BL átszervezése ezt a kis lehetőséget is elvenné tőlük.Most hiába kapna pénzt egy Zágráb vagy Fradi a BL miatt, ha a saját bajnoksága nívója miatt ígyse, úgyse tudnának top szinten jegyzett játékost igazolni, abban igaza van Bobnak, hogy míg BEK volt a sorozat neve addig vonzóbb volt ilyen szempontból minden bajnokság, ám de vegyük csak a magyarokat, Puskás, Kubala, Albert Flórián, hol vannak ilyen játékosaink jelenleg, pontosan sehol. Így első lépésben minden bajnokságnak a saját utánpótlás képzését kéne első sorba rendbe tenni, addig ne is álmodozzon egyik se arról, hogy a klubjai vonzóak lesznek a top játékosok számára,
De lehet, pl. a BL selejtezőkben a bajnoki ág és a nem bajnoki ág is ezt szolgálja, hisz igy könnyebben bejuthatnak a gyengébb bajnokságok bajnokai, ezzel nagyobb bevételekre tehetnek szert. Az már más kérdés, hogy mit csinálnak az igy befolyó pénzel...Különbséget nem lehet csökkenteni, legfeljebb ha kizárják a Barca-Real-Bayern-City-PSG-... ... csapatokat a Bl-ből 10évre csak azért, hogy a többiek megerősödjenek
Ezt szerintem nem az UEFA-nak kell eldöntenie, meg nem is nekünk,hanem a csapatoknak. Például 10évig folyamatosan bejutni a csoportkörben, 5év után 1-2pontot összegyüjteni stb. A pénz gyülne. Ja,és normális klubvezetés sem ártana, bár ezzel már teljesen elkanyarodok a témától.Valószínűleg nem válaszoltam megfelelően a maffiás felvetésre, így kicsit érdekes, hogy visszakérdezek, de mégis meg kell tennem, akkor mi a megoldás arra, hogy ne legyen ekkora a szakadék?
Bob, ez ilyen romantikus álmodozás, hogy majd lesz egy jó dinamo zágráb és akkor a rakéta meg modric majd ott játszik. ahhoz h ott legyenek, nem csak az kellene, hogy a zágráb pénzügyileg versenyképes legyen egy barcával (ilyen a büdös életben nem lesz, de még csak egy sevilla szintre sem fog felérni), hanem az is, hogy legyen egy jó horvát bajnokság, szóval min 4-5 zágráb szintű csapat.Bob_Marley írta:....
Ez így globális probléma, s nem csak sportszakmai. De nyilván, hogy van ilyen, van ilyen Romániában, van nálunk, Lengyelországban bárhol. De akkor mi a megoldás? Ezek a csapatok tűnjenek el? A ki hibás dologra meg lentebb írtam, hogy szerintem kettő dolog. Az egyik az idegenlégiós szabály, a másik a BL olyanná alakítása, hogy a gazdag bajnokságok csapatai még gazdagabb lehetnek. De azt mondom, hogy én látok arra bőven esélyt, hogy egész egyszerűen annyira pénzen múlik a dolog, hogy nem csak a Kelet fogja ezt megérezni. Nem hiába angol kezdeményezés ez, ha megfigyeljük van pár csapat, akik komoly csapatok és még sem tudják felvenni a versenyt a többiekkel. Inter-Milan-Ajax triót tudom felhozni példának, ők annak az áldozatai, hogy kitúrták őket, s nagyon nehéz visszakapaszkodni. Mert egész egyszerűen nem tudnak olyan játékosokat sem igazolni. Én nagyon bízok benne, hogy az Inter visszatér, de nagyon sok luk van még náluk. Elkanyarodtam, de a lényeg az lenne hogy a lehetséges rendszer nem lenne jó. Ez a gazdag angol csapatoknak tenne jót, ahol már a huszadik is annyit kap mint máshol egy dobogós.hajnesz írta:Ezzel megint részben egyezek, csak azzal nem, hogy nem a szervezetnek kell kiharcolni, hogy a kicsiknek sok pénz jusson, hanem maguknak a csapatoknak.
Egyezek a 20év lemaradásával is, de megint, ki a hibás?
Másik példával élek, Szerbia...
Itt élek, nagyjából tisztában vagyok a dolgokkal, mégha nem is nagyon követem a hazai labdarúgást, de akarva-akaratlanul tudok dolgokat.
A klubokat a maffia irányítja, szurkolók is mind bandatagok,stb.
1 év alatt eltüntették Zigic 20milliós árát, mert anno ennyit fizetett a Zvezda-nak a Racing... Pantelic kb 10milliós árát szintén. Pénz volt, a maffia "befektette". Kérdem én, mi lesz azzal a pénzzel, amivel az UEFA "támogatja" az ilyen csapatokat, hogy részvételt biztosít nekik a csoportkörben?
Nagyjából Szovjetúniót is ideveheted, hasonló nép,hasonló mentalitás.