Balinho írta:
Feldobom újra, hogy túl azon, hogy elfogadom, hogy az Atleti helyében ezt kellett tenni, tördelni a játékot, időt húzni, folyamatos szabálytalanságokkal elfojtani a másik játékát, túl azon, hogy nyilván a kiállítás miatt fokozottabban kellett ezekhez az eszközökhöz nyúlnia a Ticonak, de kérdem, tényleg élvezet nézni az ATM játékát?
Nyilván izgultam ugyan, de az ilyen meccsek, sablonosak, ötlettelenek, legkevésbé sem inspiráltak, és legvégül végtelenül repetitívek. Még egyszer legvégsőkig elismerem a hatékonyságukat, de élvezni nem tudom, amit művelnek...
Vegyük ketté, mert az elsőben olyan magas szintet toltak, amire kevés csapat képes. És mindig kell ellenfél is, mi is más intenzitást diktáltunk, de minden labdát kihoztak, szokásos három emberes területszűkítést parádésan megoldották, ezek mind olyan dolgok hogy láthatóan begyakorolt, tudatos elemek. Erről szól a foci, ezt mindig élvezet nézni, nekem legalábbis mindig. Mi is pont ebbe vagyunk jók, csapatként működik a dolog, mozgások. Nyilván hogy nálunk azért van egy-két látványosabb ember is, de egy Ticoban is ott egy Griezmann, aki képes akár nagy szólóra. Vagy pl most Carrasco csinált egyéni megmozdulásokat is. Szóval, amit írsz hogy tördelik a játékot az is benne van, de a focinak ez a része.
Gondolom te is régebb óta nézed a dolgokat, az Atletico a klasszikus spanyol focit játssza. Ma már sokkal inkább elmosódnak ezek, s váltanak is, de a spanyolok mindig egy fegyelmezett, erőszakos, játékot játszottak, kis passzokkal.Régi válogatott, régi spanyol csapatok, Zaragoza, Valencia, Depor, de egy RM is akár odalépett ha arról volt szó. És taktikai fault nélkül nem lehet. Én ezért nem tudom hibáztatni őket, s emellett pedig olyan szervezettek, s annyira együtt dunak mozogni hogy hihetetlen. Ellenük még a kapu elé is nehéz odakerülni, s ezeket a statokat hogy mennyit kapnak nem a szél fújja össze.
De megértem ha valaki máshogy látja, de a foci alapvetően erről szól. 11 ember együtt, együttes mozgással hogy tudja legyűrni a másikat. Mis is ebben vagyunk jók, mert hiába Messi vagy más mikor nem ment, pont a gyenge csapatvédekezés miatt nem ment pl.
Barcelona UnityIsStrenght »
Te akartál elküldeni.

De alapból nincs különbség szurkoló és szurkoló között, egyik se ér többet mint a másik. Ez a divatszurkoló kifejezés ez a legnagyobb bullshit számomra, mert kb akkor csak a párttoló tagok szurkolók.