2016.04.14. 09:52:52
Látom a temetés már megvolt, és már mindenkit lemondattunk újra:)
Kikaptunk, nem voltunk toppon tegnap ez tény. Azért az ATMA érdemeit ne vitassuk el, mert nem lehet, hogy azért nem voltunk jók, mert nem hagyták? A végén a tizenegyesért kár, mert egy hosszabbítást szerettem volna már a félidőtől, az megérdemelt lett volna mind a két félnek. (na persze tiziket nem akartam, nyilván tudjátok miért:))
Tehát kikaptunk, és mostanában az eredmények nem igazán jönnek, DE
- Ne felejtsük el, hogy már egy ideje NEM igazolhattunk. Ennek ellenére, tavaly nyertünk ezt-azt. Hogy télen miért nem igazoltunk? Nyilván nem volt normális elérhető célpont és ha jól emlékszem pénz sem volt rá.
- Címvédés még SOHA sem volt a BL-ben. Ez azért nem véletlen. Az sem annyira rossz eredmény, hogy kb 10-12 éve egyértelműen a legesélyesebb 4-ben benne vagyunk. A BL-hez tényleg 120% kell, és egy kis szerencse is (sorsolás). Ebben a szakaszban már nagyon kell taktikázni, és ez az ilyen (anti)focicsapatoknak kedvez. Törik a játékot, szereznek egy gólt (ami lehet 10-ből 8-szor nem menne be), majd össze vissza taktika. Nekünk is szabad taktikázni tudom, de így vérfrissítés nélkül nem annyira lehet.
- Rövid pad. Nem igazán látom, hogy ki tudna beszállni a játékunkba. Enrique számlájára itt írtok mindenfélét, de ő megpróbált rotálni hétvégén is, de nem túl nagy sikerrel. Rafinhából még lehet valaki, de inkább jövőre. SR is jó, de ha egy MSN-nek is lehet rossz napja, akkor ő sem garancia semmire. Új érkezők közül Arda/Vidal nem az igazi. Nem tudom lesznek-e. Munir nem rossz, de azért nem tőle kell megváltást keresni egy ATMa ellen. Védelemről később.
- Védelem. Ez mindig a hátrányunk (legalább is a támadóinkhoz képest). Tegnap beszélgettem egy haverommal a védelemről, és ott szerintem jól megfogalmaztam. Tehát jelenleg jó a védelmünk, ha Pique/Masch játszik középen, a széleken Alba/Alves, DE csak akkor, ha a jobb alvest láthatjuk. Ha ezek adottak, akkor a védelmünk elfogadható. Bár a középsővédőpárosunk tavaly jobb volt, de ez a felállás szerintem alapvetően jó. DE, ha más a felállás, akkor az biztosan a leggyengébb láncszem a csapatban. Széleken: Adriano régebben nagyon jó csereember volt, de idén már nem tud jó meccseket hozni. Douglasra nem pazarolnék biteket. SR lehet hogy itt tud játszani, de nem ez a posztja, és az sokat elmond, hogy csereként gyakran őt teszi be szélre a mester. Vidal-ról még nincs kialakult véleményem, de egy nehéz ellenfél ellen nem őt tenném be. Tehát széleken csehül állunk. Középen viszont szintén. Matyi tavaly jól kezdett, majd hozta ezt a színvonalat. El Classicós gólja azért nem elfelejtendő, de idén csak egy lyuk lett a védelmünkben. Verma nem játszik. Passz, hogy hosszabb távon milyen teljesítményre lenne képes. Bartra pedig egyáltalán nem játszik. A mester látja őket edzésen, és azért úgy van érzéke a focihoz, tehát én bízom benne. Pique-Alba a védelmünkben jó. Viszont a többiek közt idén már kötelező lenne a nagytakarítás. Douglas egyértelmű. Vidalban még lehet fantázia, örülnék neki. Alves sajnos nem mai csirke, így ő már nem a jövő embere, cserében eléggé hullámzó a formája, nem kis fizuval. Adriano sem maradhat már sajnos, mert nem tudja azt amiért megvettük anno. Középen Masch nem fiatal már, de őt megtartanám mert több poszton is jó, és a rutinja is hasznos lehet még. Vermaelen-Bartra-Matyi közül egyikért sem hullajtanék könnyeket, de egy szerintem marad. Bár nem bírom, de talán Matyit tartanám meg. Rutinos, több poszton is jó, és neki azért voltak jó meccsei.
- Azt nem tudom mennyire jó és mennyire fenntartható hosszútávon ez a 2 kapus dolog, de jövőre már csak egy kellene szerintem. Stegennek azért elég nehéz klasszis teljesítményt nyújtania ilyen meccshiánnyal, bár nagyon jól megoldja szerintem. Mind a 2 kapust imádom, de talán a kora miatt én Bravot engedném el. Ő kapusként nem öreg, de Ter barátunk sok évig megoldhatná ezt a posztot.
Az elmúlt vesztes meccsek közül a tegnapi volt csak amit úgy buktunk, hogy na ezt megérdemeltük. A többi azért simán kétesélyes volt (enyhén szólva), tehát nem látok itt nagy tragédiát. Most tudunk koncentrálni csak a bajnokságra. Azok legyünk, az is nagyon nagy szó. A BL jó lesz jövőre is egy két új arccal. Egyáltalán nem szégyen egy ilyen összeszedett csapat ellen búcsúzni. Elfogytunk tegnap, ennek fentebb leírtam sok okát, de én inkább örülök, hogy az igazolási tilalom óta nem voltak nagyobb sérüléshullámaink. Idén egy bajnokság (esetleg még kupa) azért nem annyira rossz eredmény.
Egy Messi/Iniesta nem fog mindig a pályánkon rohangálni, de azért még ők sem garanciák arra, hogy mindig mindent megnyerünk. Most volt pár kaki meccsünk, de előtte azért az a 40 nem volt olyan rossz...
Na a lényeg, hogy nem kell hibáztatni senkit, van ilyen. Elég sok csapat akarja megnyerni ezt a BL-t, és azért nem olyan egyszerű kívülről focimenedzserkedni....
(azért én innentől a Bayernnek drukkolok, mert a többiek enyhén szólva sem érdemelnek BL-címet...)