Tim írta:Nem sikerült sajnos a csoda..Ettől függetlenül persze büszke vagyok a fiúkra, és a szurkolókra is akik fantasztikus hangulatot csináltak . A meccsek utáni Himnusz éneklés pedig hatalmas élmény volt, még tv-n keresztül is.
Mindeközben:
Bírják az oroszok a cigánytürkszláv hokisainkat
Az egész VB fantasztikus volt, már csak azért is, mert végig volt okunk reménykedni. Pont a franciák és a szlovákok eredményei húzták keresztbe az álmaink, erre komoly összeesküvés elméletet lehetne gyártani, történelmi szálakkal

De azt hiszem a mieinktől mindent láttunk, amit ebben és úgy általában a sportban tisztelhetőnek, példaértékűnek nevezhetünk. Ezt mutatja az is, hogy nem csak az oroszok, hanem szinte az összes csapat és szurkere felfigyelt erre a csapatra, és tök jól is reagáltak rájuk. Sőt Magyarországon még egy rakás, hokit nem szerető ismerősöm is teljesen odavolt értük
Bocs Bob, a késői reagálásért, egyszerűen nem volt időm, valószínűleg már irreleváns is, de attól még jár a válasz.
Bob_Marley írta:Elolvastam és értelmeztem, de azért nem értem miért szempont ez, mert egyáltalán nem elvárás. Az hogy írod Pali vagy pl nézd meg Kemenest a TV-ben vagy lehetne még írni tanult értelmes ember az tök jó. És általánosításnak érzem, hogy a focisták hülyék lennének. De akár lehetnek azok is, mit számít ha a pályán kell értelmesnek lenni. Remélem érted amire célzok.
És miért nagy teljesítmény? Mert körbe kell nézni a bajnokságban a kluboknál, csődeljárások, kizárások stb. Majd megnézni hogy aki egyáltalán kint játszik valahol az játszik és mennyit játszik. Majd akárcsak szomszédokat hogy mennyi pénz van a fociban és akkor értékelni, hogy ez a magyar csapat nincs benne Európa 24 legjobb csapata közt, de szívből küzdeni akarással sikerült eredményeket elérni. És megmondom őszintén nekem igenis fáj, hogy ennyire negatív szerepben van a foci feltüntetve és irreális elvárások vannak. És egy hoki sikernél is ez kerül elő. Fociban ugyanúgy szakadéknyi különbségek vannak és nem csak most Kanada-Mi összehasonlítás, de ugyanez igaz fociban is pl arányosan igazolt játékosok számában. De ha mi kikapunk esetleg 5:0-ra akkor bénák, míg hokisok mindent megtettek. Utóbbi maximálisan igaz, s ennyiben kénytelen vagyok összehasonlítani őket, de ez nem negatív megfogalmazás Kilehet kapni, mert sokkal jobb az ellenfél, de ez fociban is sajnos igaz, hogy sokkal jobb csapatok vannak nálunk és mégis a futballba ott rúg bele a sajtó is ahol tud. Nincs rendben a focink, mindenki tudja, de azért kell szorítani meg dolgozni hogy jobb legyen. És minden apró sikernek maximálisan kell örülni, mert akkor lehet jobb ha elviszik ebből a posványból a tehetségeket. Ahogy hokiban is játszanak itt-ott vagy nem a magyar bajnokságban hanem máshol a Volán. Focban dettó, egy Nagy Ádám ne itt rohadjon meg pl. És ehhez kell egy EB és nagy siker a kijutás, mert gyengébb erőket képviselünk.
Én erre azt tudom mondani, hogy szerintem meg elvárás kellene, hogy legyen. Hangsúlyozom, nem diplomáról beszélek, meg tudományos tevékenységről. Hanem, hogy a kölyköket az utánpótlásban megtanítják, hogy alázat meg szerénység nélkül nincs eredmény, és hogy nem vagyok az élet császára attól, hogy egyszer bevertem 26-ról aztán meg onnan lődözök. És hogy nem ennyiből áll az élet. Megint ezzel jövök, de mindkét közeg mellett töltöttem el időt, és számomra elképesztő, hogy a hokis srácok közötti kommunikáció mennyivel magasabb színvonalú.
Ebben egyébként, elismerem, ez a válogatott előrelépett. Én azt látom, hogy, aki a fociban valóban példaértékűek, vagy azok lehetnek, arra igazak ezek. Gera, Király, az általad említett Nagy Ádám, aki 20 évesen oktathatná Dzsudzsit, Tajti, csak így hirtelen, aki eszembe jutott. Kell agy ahhoz, hogy tudd, hogy a tehetséged hogyan jut érvényre. Nemzetközi szinten is elsorvadtak nem kis tehetségek, nálunk nekem ez a kategória Dzsudzsák (PSV óta mutatott valamit?), ez lesz szerintem Németh, sokan meg akik megfordultak a válogatottban, oda sem valók voltak, vagy a legkisebb rosszak lehettek.
A fociban meg mindig is volt pénz, én nem tudom honnan, de láttam nb1-es szerződést, ismertem nb1-es játékost, és azt a fizut, hogy miből állította elő a klub nem tudom. Most meg végképp nem lehet pénztelenségről beszélni, már lassan az utolsó faluban is stadion van, és nem egy megyeiben focizó ismerőstől is hallom, hogy lett pénz, jönnek a tervek is. Nem beszélve a merítési lehetőségekről, az infrastruktúra beli különbségekről. Egyáltalán nem ugyanaz a kávéház a két sport, ezt egyenesen kikérem a hokisok, de más sportok nevében is (példának okáért én kézilabdáztam, magas szinten, egy osztályban olyanokkal, akik most válogatottak, légiósok stb., de ami az én serdülő és ifi koromban uralkodott a kézilabdában infrastruktúra néven, az valami nevetséges volt, és nem megyei szintről beszélünk). Az, hogy a fociban ennyire szakadéknyi a különbség, az szégyen, hogy hokiban ugyanennyire, az dicsőség.
Ez a nincs pénz benne, meg kis pénz-kisfoci, nagy pénz-nagyfoci, csak egy mantra. Lehet, hogy kis pénzből nem lehet nagy focit csinálni, de a nagy pénznek nem eredménye a nagy foci (önmagában). És mondjuk hirtelen csak a Mizo-PVSK jutott eszembe kosárlabdában, akik kis pénzből nagy kosarat csináltak, csupán a szellemiség révén egy időszakban csupa dávid-góliát harcokat nyertek. A Veszprém és a Pick is tudott komoly eredményeket felmutatni, miközben közel sem olyan kaliberek játszottak ott, mint manapság. A vizilabdát már nem is említem. Biztos ezeknek is volt anyagi háttere, de nem támogatták szénné, mégis összejött egy-egy nemzetközi szereplés, siker.
Lehet, hogy jó az út, amire a focisták léptek, csak szerintem jobb végigmenni az úton, mint hirtelen odakerülni a célhoz. A hokisok ezt megtették, már csak ezért sem ugyanaz ha ők kikapnak 5-0-ra.