Lehet velem van a probléma, de ezekkel a szurkálódásokkal mi is a baj? Szerintem Piqué hülyeségei meg Arbeola beszólogatásai is inkább a vicceskedés kategóriák most már, azt a bizonyos határt nem lépik át. Én kifejezetten röhögök rajta, hogy folyton üzengetnek egymásnak. Ez a Perezes történet is vicces volt, látszott, hogy nem is gondolták komolyan. Cé parodizálását meg ha valaki megállta mosolygás nélkül, vagy egyenesen a szívére vette, ahhoz gratulálok. Ezek nem komoly dolgok emberek, nem fognak a szurkolók ölre menni az utcán egy-egy ilyen után, Cé sem fog napokig a sarokban kuporogva bömbölni a sértettségtől. Volt, hogy mindkét csapatnál elvetették a sulykot, de idén szerintem nem volt ilyen. De ez a szubjektív véleményem szigorúan. Azt viszont sosem fogom megérteni, hogy miért kell 1-2 szurkoló vagy játékos viselkedése alapján leminősíteni egy egész közösséget. Le lehet minősíteni az adott embert, de meg sem tudom számolni, hányszor olvastam ilyen jellegű kommentet, hogy „ez mekkora féreg, ezért nem lehet tisztelni őket, mert mind ilyen”, vagy "Hallottátok mit csinált az a gyökér? Bezzeg nálunk sosincs ilyen". És ha mégis valaki megcsinálja ugyanazt a csapatból, akkor jön a "de ez tök más, nem úgy van az.." kezdetű mosdatás. Gyilkos logikák.
Cének tényleg vicces volt ez a nyilatkozata, de neki valahogy mindig az a legfontosabb, amit ő nyer meg. Amikor aranycipőt nyert, de aranylabdát nem, akkor az volt a legfontosabb, mert az aranylabda csak szimpátia szavazás, az aranycipőt meg teljesítményre adják. Amikor ő nyerte az aranylabdát, akkor meg az volt a fontosabb. Amikor bajnokok lettek, az volt a legnehezebb és legértékesebb trófea. Most, hogy a Bl-t nyerték, az ér a legtöbbet. Mindig minden díj fontossága valamiért hozzá igazodik.

Mondjuk azt én sem tudom, hogy sikerült kimatekoznia, hogy egy triplánál többet ér egy Bl. Habár ki tudja, Cé még nem triplázott, lehet, hogy fogalma sincs, mi az.
A Bl-t tekintve egyébként sztem a legtöbb embernél nem is a sorsolás az érdekes, mert az lehet szerencsés, még ha kicsi is rá az esély, megesik, hogy bohócágra kerül valaki, és minden nagyot elkerül, de nálam pl. a probléma ott kezdődik, hogy ezt a bohócágat sem sikerült meggyőző játékkal abszolválni egy Real Madridnak, az egyetlen értelmes ellenfél ellen a döntőben meg egy lesgólra és egy tizipárbajos győzelemre futotta. Ez minden, csak nem meggyőző Bl győzelem. Ehhez képest páran úgy írogatnak, mintha valami hihetetlen teljesítményt ért volna el a csapat, pedig tényleg csak a szerencsén múlott. Persze általában nagyon nehéz Bl-t nyerni, de az idei Madridnak a körülményeket látva sosem volt egyszerűbb dolga. Naná, hogy mindenki a szájára veszi a Realt emiatt, nem is értem, min csodálkoztok. Ha az ember úgy érzi, hogy igazságtalanság történt, az kicsapja a biztosítékot. És ha fordítva történt volna, és akár a Barca, vagy más nyert volna így Bl-t, akkor is mindenki mocskolódna, ez nem a Realnak szól kifejezetten. Ilyen az emberi természet. Tetszik, nem tetszik, ez van. Ezért nem értettem ezeket a "senki sem fog emlékezni, hogyan nyertek Bl-t" hsz-eket. Persze, hogy emlékezni fog mindenki. Ilyet ember nem tud elfelejteni, az lehetetlen. Nekem pl. életem legemlékezetesebb futballeseménye a 2002-es VB. Dél-Korea menetelése miatt. Még mindig megvan videón az összefoglaló a portugálok, olaszok, és spanyolok elleni meccseikről.