nzxtpo írta:
Ezeket a kikötéseket a játékosok menedzserei erőltetik, nem a klub. Ilyen kikötésekkel akár csökkenthetik valamilyen szinten a fizetésüket cserébe...
Nem mondom, hogy jó szerződést kötöttek, de azt is meg tudom érteni, ha mindenhonnan le akarnak csípni csak egy kicsit, hogy a nagyobb igényű játékosoknak több maradjon, mert tudjuk, hogy ezen a téren is vannak gondok.
Az meg hogy mi mindenkit elengedünk aprópénzért, az egyrészt a mi jóindulatunk/szenilisségünk vagy bárhogy is hívhatjuk, de azt se felejtsük el, hogy nem alapkezdők mennek el általában, így felesleges felhozni pl. Özilt, vagy DM-át a túloldalról... Fabregasért megkaptuk az a maximális pénzt, aminél még nem kellett feleznünk az Arsenallal, Sanchez árára még rá lehet mondani, hogy a mai piacon kérhettünk volna többet.
Ha már tőlük hozunk példát inkább Callejonokban gondolkodjunk pl. az elmúlt évekből. Viszont azt is meg kell nézni, hogy gyakran tőlünk tehetséges fiatalok mennek el, akiknek van, hogy nincs is sok hátra a szerződéséből, és egy visszavásárlási opció miatt hajlandóak vagyunk csökkenteni az eladási áron, ami nem akkora probléma nálam. Egyedül ez a Thiago-Bartra féle meccsszám miatt csökkenő kivásárlási ár lehet bosszantó, mert így pénztől és záradékoktól is elesünk.
azt persze én is tudom, hogy nem a klub akar szándékosan saját magával kicseszni és a menedzseri nyomásnak enged. Di Mariat, Özilt vagy Fabregast én most nem hoztam fel, az Atleticos Gimenezet írtam, akiről a mostani cikkben szerepel, hogy 60 millió a kivásárlásija. de mondhatjuk Laporte-ot is, akiért 50et kérnek, miközben ugyan úgy hibázik egy csomót, mint Bartra, meg ellenünk is pl. rendszeresen megforgatják.
az aránytalanság óriási és szemet szúró, még akkor is, ha mi jófejek vagyunk, meg próbálunk lecsípni egy kicsit Messiék javára stb. mert elengedünk egy fix cserét 8ért, hogy aztán vegyünk egy másikat legjobb esetben 25ért. vagy ha kezdő szintű embert akarunk, akkor meg ugyan ott vagyunk, hogy nem jófej dolog Mascheranot mégis itt tartani, hogy olykor padozzon, miközben inkább lépni szeretne.
mind1, nem mondom én sem, hogy mekkora bazi nagy összeget tudtunk volna Bartrán keresni, mert még ha a duplájáért megy is el, az sem egy nagy összeg, de ezekből a kicsikből jön össze aztán az, hogy fillérezni kell egy Barcelonának, ha pl. a kezdő jobbhátvéd posztot akarja betölteni.
egyébként nyilván szimpi, hogy humánusan viszonyulnak egymáshoz a klubon belül az emberek, de az meg bosszantó, hogy nekünk 3szoros áron kell megvenni a nagyjából ugyanazt a szintű játékost.