palesz77 írta:Tottenhamban jártasabb embereket kérdezek. A hírek szerint nyerő pozícióban vannak Batshuayi leigazolását illetően. Aki tudja azt kérdezném, hogy ők nem 1 csatáros játékot szoktak játszani? Kane gondolom a meccsek 75%-ában legalább játszani fog, nem lenne túlzás 2 ilyen kaliber? Felállást terveznek váltani, vagy előre felkészítik a terepet Kane távozására vajon? Aki tud valami biztosabbat - Tromort pl

- az ne habozzon megosztani..

Pochettino különleges taktikával operál. Már a Sotonban is úgy építette fel a csapatát, hogy nála a támadás alapvetően 4 ember feladata. A támadó négyesben legyen kettő jó képességű kreatív középpályás aki képes körbevinni a labdát türelmesen. Míg előttük két támadó van akik vertikálisan futnak be messziről, megosztva ezzel a védőket.
A Sotonban Lambert és Rodriguez volt ez a két csatárja, míg Lallana és Davis a két kreatív embere főként. Nem is akármilyen szezont produkáltak. Most a Spurs-nél Eriksen és Lamela vagy éppen Chadli ez a kreatív ember. Próbálkozott másokkal is de nem nagyon váltak be. Elől Kane mellé pont ezért jött Son, aki egyébként jól bevált, csak sokat volt sérült.
Kane is alapvetően nem is 9-es, köze nincs hozzá. Olyan támadó aki a pályán bárhol megfordul és sokoldalú. Pochettino-nak ilyen emberek kellenek. Illetve fontos, hogy rögtön labdavesztés után az első 4es már úgy helyezkedjen, hogy rögtön letudjanak támadni, vagy labdát szerezni vagy legalábbis kiszorítani.
Batshuayi-t nem ismerem. Nem tudom ő mennyire illeszkedne egy ilyen taktikába. Mert elég zárt rendszer amit nem lehet könnyű betanulni. Biztos kellene idő alkalmazkodni. Illetve Pochettino nem tűri azokat akik kicsit is lazsálnak. Messze a legkeményebb edzéseket tartja az egész szezonban és mindig elvárja a folyamatos munkát. Kane is a góljain kívül rengeteget melózik.
De, hogy válaszoljak a kérdésedre is. Igen, van hely még egy támadónak, sőt, akkor lenne ez a gépezet igazán félelmetes ha egy gyors és gólerős támadó jönne Kane mellé.
Kane nem fog távozni szerintem. Nem véletlenül gyengébb a válogatottban. Ő ebbe a taktikába tökéletes, máshol szerintem nem hozna ilyen mutatókat. Közben meg épül az új stadion, Pochettino hosszútávra tervez. Símán meghatározó erő lehetnek pár éven belül, főleg ha a nagyok bénáznak még.
Egyébként Pochettino-ról meg a taktikájáról érdemes olvasgatni azoknak akiket érdekli az ilyen, mert kiemelkedő taktikai zseni.
WHU meg megint okosan igazolgat, ingyen megszerezték Nordtveit-t és Feghouli-t is.
Soton-t meg sajnálom, kár Koeman-ért, Everton nagyot húzott vele. Kíváncsi vagyok kiket visz az Everton-ba, hisz a nagy büdzsével győzték meg.