2016.07.29. 13:12:54

Több mint egy klub, szokták mondani...
Iniesta: „Néhány nappal az El Clasico előtt már jócskán éjfél után járt az idő, amikor csörgött a telefonom. Ronaldinho volt az: „Andrés, tudom, hogy éjjel három óra van, de el kell mondanom neked valamit: júniusban elhagyom a Barcát. A testvérem megegyezett a Real Madriddal. Őrületes fizetést kínáltak, egyszerűen nem tudtam nemet mondani. Te még fiatal vagy, és tudom, hogy megértesz. Kérlek, ne szólj erről senkinek a klubnál. Jobban bízok benned, mint bárki másban. Jó éjszakát Andrés!”
Ronaldinho esélyt sem adott, hogy reagáljak. Másnap az edzőközpontban valami szokatlant éreztem a levegőben. Mindenki rendkívül furcsán viselkedett, és úgy ölelgették Ronaldinhót, ahogyan előtte még soha. Aztán elérkezett az El Clasico napja és mi a Bernabeu öltözőjében vártuk a kezdést. Ronaldinho odaállt elénk, és így szólt: „Srácok, a mai egy nagyon fontos mérkőzés számunkra. Nagyon erősek, de az elmúlt néhány napban rájöttem, hogy mi valóban egy nagy család vagyunk. Mindannyiótokat felhívtam néhány napja éjfél után, és azt mondtam júniusban a Realhoz igazolok. Egyikőtök sem árulta el. Ezek után rájöttem, hogy képesek vagyunk egymásért szó nélkül szenvedni. Maradok a Barcában, még sok-sok évig. Most pedig gyerünk, és mutassuk meg a Real Madridnak hogyan kell focizni.”
Azon az estén Ronaldinho élete egyik legjobb teljesítményét nyújtotta a Bernabeuban. Két gólt lőtt a Real Madridnak és a hazai szurkolók is megtapsolták...” [PoB]
Forrás:Tot El Camp

Visca El Barca!
 Més que un club
Més que un club