Tromort77 írta:Másról beszéltek érzésem szerint. Palesz szerintem a kreativitás fontosságát hangsúlyozza...
Köszönöm, ennyi lett volna. Akkor azért érthető volt nagyjából.
Bob_Marley írta:Mindegy máshogy látjuk, palesz77 te eltudsz attól alélni ha valaki ad egy negyven méteres passzt miközben meg mellette tízszer ugyanúgy eladja abból....(nyilván túlzás a tízszer, de érzékeltetni akartam)
Ez meg mondjuk így hülyeség, mert a passz lehet, hogy tetszik, de a játékos teljesítményétől attól még nem alélok el. Ha Denis vagy Ini ész nélkül lőné be a labdákat, akkor az az 1 ami jó helyre megy tetszene, de alapból nem lennék a játékossal elégedett. Mint Alves beadásai a Lucho korszak elején. Tök jó, hogy egy meccsen csinált 2-3 helyzetet, de mellé 20 beadása meg homály volt. Sose mondtam, hogy én ezt szeretem. Mondjuk ha a csillagokat lehozza mezőnyben, és 5-ből csak 1-2 kiugratása jó adott meccsen - nyilván átlagban ennél jobb arány kell -, attól még lehet valaki hasznos szerintem, de ez megint más dolog. Erre meg mondhatod, hogy túl kockázatos, és nem erről szól a foci, de Pep idejében se adott Xavi 10-ből 9-et lábra, sajnos vagy nem sajnos, de ez benne van ebben a stílusban, Messi is hibázik sokszor, csak ő többet is próbálkozik. Nem tudsz úgy védelmet feltörni, hogy közben ne adnál 1-2 rizikósabb labdát, ezek meg sose lesznek 100%-os pontosságúak.
Bob_Marley írta:Csak az alap "elvárás" egy ilyen játékfelfogásban és taktikával kiálló csapatnál, hogy nem szabad középpályán elveszteni a labdát.
Te írsz arról, hogy összemosódnak a szerepkörök a középpályán is - ami igaz, és egyetértek -, sokoldalú játékosok kellenek, akik mind támadni, mind védekezni tudnak. Ezek után nem értem, hogy hogy lehet "csak" az az alap elvárásod egy játékos felé, hogy játssza meg mindig pontosan és rizikómentesen, mellé meg védje a területét. Az az alap manapság, hogy 2-3 feladatkört jól lásson el egy játékos, mellé még ennyiben legyen hasznos is, ez a régi SR féle szerep, hogy juttasd el pontosan Messinek, majd ő megoldja, nekem elég halovány - láthatóan Luchonak is, különben nem jöttek volna Gomesék, és SR már akkor kezdő lett volna.
Bob_Marley írta:Ezt játsszuk mi is elég régóta, ilyen rendszerekben elengedhetetlen a labdabiztos, pontos középpályás. Xavi se indult meg sűrűn aztán végig uralta a játékot.

Van olyan, aki meg igen és nem is ezt írtam, hogy na akkor ezt nem szabad.
Azért írtam ezt Gomesről, hogy lépjen fel, mert ez az egyik fő erőssége, hogy érzi mikor kell belépni a támadásokba, és mikor kell megindulnia.. Felesleges lett volna azt írnom, hogy mélységből uralja a meccset, és irányítsa a játékot mint Busi - akinek a szerepköre leginkább hajaz Xaviéra manapság, az utolsó passzokat leszámítva -, amikor nem pont ez a legfőbb erőssége, és nem is ezért hoztuk jó eséllyel.
És igen, itt feltételezem, hogy Gomest nem azért hoztuk, hogy Busival váltogassák egymást vkp poszton meccs közben, hanem azért, ami miatt ilyen kelednő lett a Valenciában.
Bob_Marley írta:Messinek a feladat megindulni meg belőni a védelem mögé, nem Gomesnek vagy másnak. Iniesta vagy más is szokta, de ritka, mert továbbra is nem ez a feladatuk.
Itt meg halkan megjegyezném, hogy Ini a top 5 ligákban Messi mögött ha jól rémlik 2. helyen volt tavaly, de max top 3 középpályás a "through ball"-okban - védelem mögé lőtt labda. Úgyhogy lehet mondani, hogy ez nem feladata a Lucho féle csapatban a középpályának, de ez a tavalyi évre szimplán nem volt igaz. Messi nyilván többször próbálkozik, de attól még hátulról is folyamatosan jött a támogatás.
Na mindegy, én nem ragozom tovább, lehet lovagolni azon, hogy elsődleges feladat-e, vagy csak plusz elvárás, hogy segítse a támadást egy Barca középpályás, de az én szememben ez lényegtelen, mert itt én egy kezdőért küzdő játékostól elvárnám, hogy a pluszt is "el lehessen várni" tőle, amikor a pályán van. És nem úgy, hogy minden második mozzanatától leforduljak a székről, hanem posztjához mérten reális arányban.. Nyilván lehet ez a plusz az, hogy labdakihozatalokban 10/10, és nem így vállal nagyon sokat, de akkor azt csinálja olyan szinten, mint Kroos és Busi. Gomes nem ilyen, ezért tőle más pluszt "várok el" meccs közben, amit már lentebb leírtam. És ismétlem, ez az első tétmeccse volt, nem most várom el ezeket, de a jövőben ha kezdő akar lenni, ennél bátrabban kell játszania, és megmutatni, hogy mit is tud valójában - és hogy miért hoztuk ide ennyiért.