Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
barca0417
Entrenador del Barça

2016.08.24. 16:32:10

Laporta idejét se nevezném pénzkidobásnak, mert akkor indultunk el fölfelé, az akkori igazolásaink nagyon jó százalékban váltak be. Lehet voltak rossz üzletek, de pénzkidobásnak nem nevezném, akkor sem ha utána nehezebb gazdasági helyzetben volt a klub, és Bartoék okosabban költekeznek és bánnak a pénzel.
Szerintem nem kell aggódni a klub rövid távú jövőéért, a hosszabb távúról meg úgy sem lehet jósolni semmit, bármi megtörténhet még.
A kapus ügyhöz pedig, hiába gyengébb Cilessen mint Bravo, nem lesz a keret gyengébb ezáltal, mert Ter Stegen mellett amire kell arra Cilessen is szinte "túl jó".
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.08.24. 16:27:48

Mondjuk Bartoek se szentek, lehet itt is majd utolag kiderul par dolog.. En mar egyiknek se hiszek, remelem a kovetkezo valasztast valamelyik ujonc nyeri.
visca el barca
Presidente del Barça

2016.08.24. 16:20:51

zsoltfree írta:A Laportás dolgot nem tudom.
a kinti öreg sociók viszont tudják, nem véletlenül szavazott rá csak elenyésző részük... a fiatalokat még megtudta etetni a maszlaggal, de azért az öregek szerencsére tudták mi a dörgés...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
zsoltfree
Capitá del Barça

2016.08.24. 16:16:25

recrea írta:Pénzkidobás a 2000-res évek elején volt, amikor ugyanígy 100 milliókat költöttünk, cserébe egy darab kupát sem nyertünk, asszem 5 évig. Kilátás sem volt kupákra, nemhogy koncepció. Még egy ilyen időszak és eret vágtok magatokon néhányan.

Pénzkidobás Laporta idején volt, amikor legatyásodtunk gazdaságilag, meg sumákolt, ahol tudott, amit aztán Barto lapátolt vissza a helyére, úgy, h a sikerek is megmaradtak, a legnagyobb sztárok itt játszanak és még a klub is nyereséges.

Pénzkidobás olyan játékost venni 80 millióért, aki aztán a kupában meg csereként negyed órákat játszik és nem tud tőle a klub megszabadulni.

Nagyjából.

Az meg, h Hart majd drágábban lesz eladva :D Ez mégis ki a madárfüttyös búbánatos fittyfenét érdekel :D Tudom, h zavaró néhány embernek, lehetne jobban is eladni, meg demagóg vagyok, de annyi más csapat van, akinek lehet szurkolni.

Ezt abszolute adom én is. Gaspart idején amikor egy Dutruel váltott egy Bonanot:) És horror fizuval ültek padon ilyen Reiziger félék. Na azok tényleg "szép" idők voltak. Akkor nem azon izgult senki sem, hogy Messi a három gólja mellé miért nem lőtt még kettőt.

A Laportás dolgot nem tudom. Ott az igazságot szerintem kb. csak ők tudják. Eléggé utánaolvastam, de elég meggyőzően mutogatnak egymásra, és mindenkinek van olyan dolga is, ami nyilvánvaló lebukás. Én személy szerint valamiért Laporta párti vagyok, de az is jelent valamit, hogy a Culék nem azok:)

Harton tényleg nem kell csodálkozni. A legkisebb most feljutó csapatok is felfoghatatlan pénzekért igazolnak számomra teljesen ismeretlen játékosokat.
recrea
Llegenda del Barça

2016.08.24. 15:58:40

Pénzkidobás a 2000-res évek elején volt, amikor ugyanígy 100 milliókat költöttünk, cserébe egy darab kupát sem nyertünk, asszem 5 évig. Kilátás sem volt kupákra, nemhogy koncepció. Még egy ilyen időszak és eret vágtok magatokon néhányan.

Pénzkidobás Laporta idején volt, amikor legatyásodtunk gazdaságilag, meg sumákolt, ahol tudott, amit aztán Barto lapátolt vissza a helyére, úgy, h a sikerek is megmaradtak, a legnagyobb sztárok itt játszanak és még a klub is nyereséges.

Pénzkidobás olyan játékost venni 80 millióért, aki aztán a kupában meg csereként negyed órákat játszik és nem tud tőle a klub megszabadulni.

Nagyjából.

Az meg, h Hart majd drágábban lesz eladva :D Ez mégis ki a madárfüttyös búbánatos fittyfenét érdekel :D Tudom, h zavaró néhány embernek, lehetne jobban is eladni, meg demagóg vagyok, de annyi más csapat van, akinek lehet szurkolni.
TripleH
Entrenador del Barça

2016.08.24. 15:57:31

visca el barca írta:inkább azt mondjátok meg nekem, hogy akkor most este nézzek-e ajax meccset :D
Elvileg még Jasper fog védeni, szóval scoutingold. :D
visca el barca
Presidente del Barça

2016.08.24. 15:54:32

inkább azt mondjátok meg nekem, hogy akkor most este nézzek-e ajax meccset :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
zsoltfree
Capitá del Barça

2016.08.24. 15:42:14

Lehet, hogy kellene írni egy hosszú cikket mondjuk az átigazolási szezon után ezekről az áras dolgokról. Lehet bevállalom én is, de kicsit fura, hogy ezeket az összefüggéseket ennyien nem látják.

Tessék, ott volt Figo, ő sok pénzért ment el. Ki örült neki?

Ez valahol olyasmi mint az autó, vagy ingatlan vétel, amik csekély számú kivételtől eltekintve olyan kiadások, amik nem arról szólnak, hogy ez majd visszahozza az árát, hanem arról, hogy Toljuk bele a pénzt, és a végén egyre értéktelenebb lesz. Nyilván mi is tudnánk robbantani egy piacot ha eladnánk Neymart vagy Messit. Jelentkezzen, aki örülne neki! Nem megyek bele hosszabban, de ez az adás vétel dolog nagyon összetett, de be kellene látni, hogy mi top-csapat vagyunk, és jellemzően venni szoktunk játékost, nyilván nem ingyen. Eladni viszont csak azokat, akik már nem kellenek, tehát nyilván ez nem nagy összeg.

Ennyi erővel bármelyik klubot lehetne szidni, hogy bénán igazol. MU: Pogbát eladják apróért, pár év múlva világrekordért visszaveszik. Vagy ők megveszik Piquét apróért, és 1-2 év múlva visszaadják szintén apróért, hogy aztán nálunk világsztár legyen. Nagyon hosszú lenne ez a sor, és soha nem lenne vége. Én nem igazán tudnék mondani olyan embert, akit megvettünk, piszok drága volt, és nem vált be, ráadásul ez már előre jósolható volt....
TripleH
Entrenador del Barça

2016.08.24. 15:30:33

palesz77 írta: Szerintem Suárezen nem nagyon fog meglátszódni, nem a sebességéből él, úgyhogy bőven termelhet még akkor is. Inkább Messin fog múlni, hogy ugyanígy kiszolgálja-e.. :D
Ősszel mikor nem volt Messi, Neymi elég alaposan kiszolgálta, don't para. :D
palesz77

2016.08.24. 15:23:38

visca el barca írta:és 3-4-5 évig majd kölcsön lesz adva? vagy ezt, hogy kell elképzelni? az MSN még min. 3 évig együtt lesz (remélhetőleg), ha most elmegy munir, és jövőre visszajön, ugyanugy nulla km-esen fog játékba szállni mint tenné azt idén.
Persze, csak lenne a háta mögött jó esetben a mostanival ellentétben +5-6.000 első osztályú játékperc - én így látatlanban 2 évre adnám kölcsön -, ami alatt azért nem keveset fejlődhet, és elég sok tapasztalatot szerezhet. Az meg azért elég fontos egy beugrós szerepű játékosnál, főleg ha "csak" egy tehetségről van szó, nem az új Messiről vagy Iniestáról.

Amúgy szerintem 2 év múlva ilyenkor már Neymar nem lesz az MSN tagja, de ez csak megérzés, semmi alapja. Mondjuk akkor se Munir fogja átvenni a helyét szerintem, inkább igazolunk egy Dembelé típusú játékos - legalábbis remélem -, de ez már nagyon fikció, meg nem is ide tartozik.
S.Agüero írta:Visszavásárlásival 2 év múlva visszahozzuk. Azért Suárez 3 év múlva 33 lesz majd, nem hinném, hogy akkor is ilyen tempóban lövöldözi majd a gólokat, de ne legyen igazam. :D De ez még elég soká van.
Szerintem Suárezen nem nagyon fog meglátszódni, nem a sebességéből él, úgyhogy bőven termelhet még akkor is. Inkább Messin fog múlni, hogy ugyanígy kiszolgálja-e.. :D
MatyiG
Adminisztrátor

2016.08.24. 15:20:49

Visszavásárlásival 2 év múlva visszahozzuk. Azért Suárez 3 év múlva 33 lesz majd, nem hinném, hogy akkor is ilyen tempóban lövöldözi majd a gólokat, de ne legyen igazam. :D De ez még elég soká van.
TripleH
Entrenador del Barça

2016.08.24. 15:13:45

visca el barca írta:
és 3-4-5 évig majd kölcsön lesz adva? vagy ezt, hogy kell elképzelni? az MSN még min. 3 évig együtt lesz (remélhetőleg), ha most elmegy munir, és jövőre visszajön, ugyanugy nulla km-esen fog játékba szállni mint tenné azt idén.
Pluszba egy Paco is lesz akkor előtte (feltéve ha őt hozzuk) :lol:
Cseri
Entrenador del Barça

2016.08.24. 15:10:43

Szerintem semmi gond ezzel az igazolással, egy kapus ment,egy jött! Az összeg nagyságának megítélése relatív,fiatalabb, Bl tapasztalattal rendelkező,jó kapusiskolából való másodikszámú kapust igazoltunk. Valaki a Milan-t hozta példának,ahol a nagy transzferguru Galijani tevékenykedik,meglehet nézni hol tartanak napjainkban. A vezetőséget lehet bírálni,de az elmúlt időszak eredményei teljesen rendben vannak.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
visca el barca
Presidente del Barça

2016.08.24. 15:10:31

palesz77 írta:De ha a Valenciában folyamatosan meccsben lesz, akkor szeirntem sokkal jobban jár, mint ha itt maradna beugrósnak az MSN mögött, és hosszútávon mi is többet nyerhetünk vele.
és 3-4-5 évig majd kölcsön lesz adva? vagy ezt, hogy kell elképzelni? az MSN még min. 3 évig együtt lesz (remélhetőleg), ha most elmegy munir, és jövőre visszajön, ugyanugy nulla km-esen fog játékba szállni mint tenné azt idén.
Kép
palesz77

2016.08.24. 15:09:11

S.Agüero írta:Mi az, Palesz, már bízol benne, hogy jön Paco? :D Én örülnék neki amúgy, de akkor Munirt adjuk kölcsön, vagy visszavásárlásival. De ha úgy alakul, az sem lesz baj, ha Munir marad.
Hát, kicsit több esélyt látok rá, most a Valenciás források szerint is közel van a megegyezés - anyagi okokra hivatkoznak, meg friss igazolások beregisztrálására, amit nem értek, ha valaki igen, elmagyarázhatná -, de azért részemről még mindig inkább nem hiszem el a dolgot, mint igen. :D De attól még a hsz lényege ugyanaz marad, profilra ilyet keres Lucho.
kristop írta:egyébként, ha valamennyire elfogadjuk támpontnak a transfermarktot, mint akik a talán legközelebb tudják belőni egy játékos értékét
Alapból egyetértek a hsz-eddel, de ezzel nem. Mármint a játékos értékét lehet belövik egész jól, csak a piac ezt javrészt letojja.. :D
TripleH
Entrenador del Barça

2016.08.24. 14:58:33

pep71 írta: Mint te is írtad semmi kimagasló nincs Cillessenben, amiért ő annyira kéne a Barcának, ellenben Bravo 2 évet lehozott nagyon magas szinten...és a 2 játékos ára közel azonos...
Nem aggódom a kapusposzt miatt, mert szvsz MAts megoldja majd, de ez a Cillessen teljesen felesleges igazolás. Kupába meg töltelék meccsekre bőven jó lenne Masip.
Bravoban a Sociban mi volt olyan kimagasló, hogy kellett a barcának? Az hogy 2 szezon alatt kapott 92 gólt?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára TripleH 2016.08.24. 15:10:15-kor.
kristop
Entrenador del Barça

2016.08.24. 14:55:51

Kovbal88 írta: Nem ezzel van a bajom, hanem hogy még van aki ezt is megmagyarázza, hogy miért van!
Igenis profi klub, kell hogy számítson minden euro, foci szinten toppon vagyunk a vezetőség meg egy, olyan 10-es skálán kb 5-6 ra teljesít.
azért az szép, hogy szerinted semmilyen korreláció nincs egy csapat vezetőségi munkája és egy csapat sportszakmai teljesítménye között (arról, hogy te a vezetőség munkáját egyenlővé teszed a játékosok eladásával már nem is beszélek) negatív példának tudom ajánlani a milan és az inter csapatát, akik top - top csapatból lettek olasz középmezőny sorozatos (ténylegesen) rossz vezetői döntések után. pozitív példaként pedig egy bizonyos dortmundot.

egyébként, ha valamennyire elfogadjuk támpontnak a transfermarktot, mint akik a talán legközelebb tudják belőni egy játékos értékét, és figyelembe vesszük az életkorát, meg hogy bravonak se az ajánlott szerződés, se ez a kapus felosztás nem felelt meg, és lépni akart, akkor egy húsz millió körüli összeg bőven jó ár érte.

ha viszont azt fogadjuk el, hogy bravot élő szerződés köti, és mivel a világ egyik legjobb kapusává nőtte ki magát, ezért elkérhetünk érte harmincat/kivásárlási árát. és a citynek úgyis kapus kell, ha meg nem fizetik ki, akkor marad és szevasz, akkor ja, akkor nem jó az ár.

a kettőt együtt? na, ezt lehetetlen kombinálni.

gyengülünk? persze, látatlanban megmondom, hogy bravo jobb kapus, mint a holland. de ha továbbra is a korrektek akarunk lenni, és tartjuk magunk ahhoz, hogy nem tartunk itt játékost az akarata ellenére, akkor volt más választásunk? nem.
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
MatyiG
Adminisztrátor

2016.08.24. 14:54:23

Mi az, Palesz, már bízol benne, hogy jön Paco? :D Én örülnék neki amúgy, de akkor Munirt adjuk kölcsön, vagy visszavásárlásival. De ha úgy alakul, az sem lesz baj, ha Munir marad.
pep71
Entrenador del Barça

2016.08.24. 14:22:09

adaml182 írta:
pep71 írta:Eddig nagyon meg voltam elégedve az igazolásokkal, de szvsz Cillessen meg sem közelíti Bravo-t. Vicc, hogy alig valamivel olcsóbban vesszük meg, mint amennyiért egy bizonyított top kapust eladunk...
Amikor láttam védeni, mindig is csodálkoztam, hogyan lehet ő a kezdő holland kapus, potyákra hajlamos, bravúrokat nem igen mutat be. 11-eseknél a védési százaléka szinte nulla.
Szerintem erős szubjektivitást lehet felfedezni a véleményedben, te csak valószínűleg bele akartad látni Cillessen játékába, hogy nem jó, mert a statisztikák teljesen másról árulkodnak. Én csak 1-2-szer láttam védeni, olyan semleges a benyomásom róla, nem maradt meg semmi pozitív, s negatív élmény vele kapcsolatban. A statisztikák alapján viszont bőven jó lehet, akkor pedig kifejezetten örülni fogok az érkezésének, ha ezzel Ter Stegen előrébb lépne a sorban.
Örülnék egy olyan felosztásnak, hogy MAtS kapjon ~30 meccset a bajnokságban, BL-ben 6 csoportmeccsből 4-5-öt (a tabella alakulásától függően), valamint a kieséses szakaszban a téttel bíró meccseket. Jasper pedig vinné a kupát, a BL-csoportkör végén, illetve nagy gólkülönbségű odavágó esetén a visszavágón, valamint 1-2 bajnokin pedig "bizonyíthat".

A bizonyított top kapussal kapcsolatban meg annyit, hogy szerintem minden Barca szurkoló számára Bravo volt az utóbbi idők legjobb, kedvenc kapusa, de
1. tarthatatlan állapot a 2 hasonlóan ambíciózus kapus megtartása
2. Bravo menni akar, BL-ben védeni, többet keresni
3. Casillas is 33 éves kora után kezdett erősen hanyatlani, ne mindig Buffont hozzuk fel példaként
Mint te is írtad semmi kimagasló nincs Cillessenben, amiért ő annyira kéne a Barcának, ellenben Bravo 2 évet lehozott nagyon magas szinten...és a 2 játékos ára közel azonos...
Nem aggódom a kapusposzt miatt, mert szvsz MAts megoldja majd, de ez a Cillessen teljesen felesleges igazolás. Kupába meg töltelék meccsekre bőven jó lenne Masip.
palesz77

2016.08.24. 14:17:29

TripleH írta:Ha már ennyire hajtjuk ezt a Paco gyereket, itt vannak a számunkra érdekes statok számszerűsítve. De én valamiért úgy érzem idén ha Munír kapna egy 1500-2000 percet idén szintet lépne, persze erre sincs semmi garancia.
Nekem ami durva Pacoban, az a helyzetkihasználása. A 16-oson belül első évében a lövései 17%-ából gól lett, a másodikban 24%, a harmadikban meg ez már 29%. Ez brutálisan jó. A szemléltetés kedvéért, ez CR-nek és Messinek ez 21%, Agüeronak 20%, Vardynak 24%, Kanenek 22%, Lewának 22%, Aubameyangnak 24%, Higuaínnak 24%, Baccának 27%, Gameironak 24%, Dybalának 24%, Lacazettenek 26%, Benzemának 27%, Rubén Castronak 24%, Griezmannak meg szintén 29%. Egyedül Suáreznek és Ibrának van 30% felett a topnak számító csatárok közül. Nyilván ez csak statisztika, ettől nem lesz jobb gólvágó CR-nél vagy Messinél, az is lehet, hogy nálunk romlana ebben, meg azt is hozzá kell tenni, hogy az összes csatár közül ő lőtt a legkevesebbszer kapura, de ha Lucho tényleg egy biztos lábú gólvágót akar, akkor ő tényleg nyerő húzás lehet. Ilyen kiszolgálás mellett többször kerülhet helyzetbe, és ha ilyen magabiztossággal értékesít nálunk is..

Munirnál meg én pont nem ezt érzem. Az elmúlt 2 évben mindig akkor volt jó, amikor folyamatosan játszott. A 15/16-os szezonban is folyamatosan javult január környékén, amikor be lett dobva a kupában, most is előszezonban meccsről meccsre jobb lett, szerintem ő még nem az a játékos, aki képes 0 km-esen beugróként is jól teljesíteni. Nála én egyértelműen a kölcsönt favorizálnám, hogy "csúcsra járassa magát" egy szezonon keresztül, egyedül attól tartok, hogy olyan helyre kerül, ahol szintén nem játszana eleget.. De ha a Valenciában folyamatosan meccsben lesz, akkor szerintem sokkal jobban jár, mint ha itt maradna beugrósnak az MSN mögött, és hosszútávon mi is többet nyerhetünk vele.
TripleH írta:P.S. : Legalább esélyt adjatok már szerencsétlen holland gyereknek, Bravot sem úgy vettük meg, hogy garantálva volt, hogy 2 ekkora szezont lehoz.
Ez meg totál igaz, előtte ő se volt hibátlan. Anno a Real ellen is benyelt egy vicces gólt, még rosszabb volt mint MAtS Bilbao elleni félpályása, nálunk mégis csúcsra lett járatva, és nem követett el ilyen hibákat. MAtS is a legmagabiztosabb kapus kb lábbal, miközben 2 gólt is kapott már be a válogatottban úgy, hogy elcsúszott a talpa alatt a labda. Ezekhez remélhetőleg a szakmai stábnak is köze van, akkor meg a hollandból is siekrülhet egy mégjobb kapust faragni. Ne írjuk már le előre szerencsétlent, a negatívkodás ráér akkor, ha jogos lesz..
Messias2
Director del Fútbol

2016.08.24. 14:01:05

ntibi67 írta: Ez nekem zavaros.Mit akartál ezzel mondani,hogy kinőheti magát tájékozódási pontnak?
Ez valami tájfutó szleng?
Samu turistajelzéssé fog átalakulni. :shock:
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
ntibi67
Capitá del Barça

2016.08.24. 13:57:43

[quote="Samper A védelemben Umtiti kinőheti magát tájékozódási pontnak.[/quote]

Ez nekem zavaros.Mit akartál ezzel mondani,hogy kinőheti magát tájékozódási pontnak?
Ez valami tájfutó szleng?
TripleH
Entrenador del Barça

2016.08.24. 13:19:44

Ha már ennyire hajtjuk ezt a Paco gyereket, itt vannak a számunkra érdekes statok számszerűsítve. De én valamiért úgy érzem idén ha Munír kapna egy 1500-2000 percet idén szintet lépne, persze erre sincs semmi garancia.

P.S. : Legalább esélyt adjatok már szerencsétlen holland gyereknek, Bravot sem úgy vettük meg, hogy garantálva volt, hogy 2 ekkora szezont lehoz.
adaml182
Barça B

2016.08.24. 12:56:18

pep71 írta:Eddig nagyon meg voltam elégedve az igazolásokkal, de szvsz Cillessen meg sem közelíti Bravo-t. Vicc, hogy alig valamivel olcsóbban vesszük meg, mint amennyiért egy bizonyított top kapust eladunk...
Amikor láttam védeni, mindig is csodálkoztam, hogyan lehet ő a kezdő holland kapus, potyákra hajlamos, bravúrokat nem igen mutat be. 11-eseknél a védési százaléka szinte nulla.
Szerintem erős szubjektivitást lehet felfedezni a véleményedben, te csak valószínűleg bele akartad látni Cillessen játékába, hogy nem jó, mert a statisztikák teljesen másról árulkodnak. Én csak 1-2-szer láttam védeni, olyan semleges a benyomásom róla, nem maradt meg semmi pozitív, s negatív élmény vele kapcsolatban. A statisztikák alapján viszont bőven jó lehet, akkor pedig kifejezetten örülni fogok az érkezésének, ha ezzel Ter Stegen előrébb lépne a sorban.
Örülnék egy olyan felosztásnak, hogy MAtS kapjon ~30 meccset a bajnokságban, BL-ben 6 csoportmeccsből 4-5-öt (a tabella alakulásától függően), valamint a kieséses szakaszban a téttel bíró meccseket. Jasper pedig vinné a kupát, a BL-csoportkör végén, illetve nagy gólkülönbségű odavágó esetén a visszavágón, valamint 1-2 bajnokin pedig "bizonyíthat".

A bizonyított top kapussal kapcsolatban meg annyit, hogy szerintem minden Barca szurkoló számára Bravo volt az utóbbi idők legjobb, kedvenc kapusa, de
1. tarthatatlan állapot a 2 hasonlóan ambíciózus kapus megtartása
2. Bravo menni akar, BL-ben védeni, többet keresni
3. Casillas is 33 éves kora után kezdett erősen hanyatlani, ne mindig Buffont hozzuk fel példaként
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára adaml182 2016.08.24. 13:35:18-kor.
Válasz küldése