Érdekesen alakult ez az átigazolási szezon. Igazándiból senkinek sem lehet panasza.
Jelenleg a Ter Stegen,Roberto, Piqué, Mascherano, Alba, Busquets, Rakitic, Iniesta, Messi,Suárez,Neymar kezdő talán egy hangyányival gyengébbnek tűnik a tavalyi Alves-Bravo páros távozásával, de olyan a cserepadunk, amilyen nem is tudom mikor volt utoljára. Mármint olyan ütős.
Ha a két távozó kezdőnket nézzük Bravo nagyon úgy néz ki, hogy nem igazán fog hiányozni, ha a német belerázódik. Remélhetőleg megkapja majd a BL+Liga kettőst, Cilessen pedig a kupában bizonyíthat.
Alves távozása engem olyan szempontból érintett érzékenyebben, mint a chileié, hogy őt sehogy sem igyekeztünk pótolni. Roberto-tól remélhetünk valamit, ha képes a hétvégi teljesítményét állandósítani, de Vidal mehetne Douglas után. Van egy olyan érzésem is, hogy Luchonak megmondták, hogy vagy középpályást vesz a nyáron vagy jobb-bekket és Lucho az előbbit választotta. Igazándiból én haragszom emiatt a döntés miatt a mesterre, mert egyrészt kiszúrt azzal a Roberto-val, aki tavaly emberfelettit fejlődött és teljesített, aki lehetett volna Busquets és Rakitic első számú cseréje is, elvégre neki ez(ek) az eredeti/kedvenc posztja(i). De nem, ennek ellenére is két középpályást kellett igazoljunk, Robit pedig végleg kiszorítani a jobbosra, ha játékperceket akar kapni. Másrészt pedig egy olyan Vidal-nak adott második sanszot akinek eddig értékelhetetlen a teljesítménye. Ha Robertoval lesz valami szezon közben arra címek mehetnek rá. Buta döntésnek tartom.
A Cilessen+Masip,Vidal,Umtit,Mathieu,Digne,Gomes,Denis,Rafinha, Turan, Alcacer cseresor pedig borzasztó erős. Nagyon örülnék, ha ez az év Pep 3. évéhez lenne hasonlatos. A keret adott hozzá.