Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
90-es VB teljes egészében megvan a mai napit VHS kazettán, 86-ból meg felvételről ugyan (mert nem éltem) de láttam Anglia, NSZK, Olaszország és Belgium elleni meccsét is. 90 után meg ami eljutott a Seria A-ból. 94-es VB alkalmával már brutál leépült, de a görögök elleni kamerába ordítás (val. full beállva) az szerintem mindenkinek megmaradt.recrea írta:Nagyjából annyi idős lehetsz, mint én, de inkább fiatalabb, ahogy emlékszem. Én 32 vagyok, de nem láttam Maradonat, vagyis nem emlékszem rá, a 90-es VB-ről vannak emlékeim. Szóval, érdekelne, h mennyit láttál Maradonaból?Bob_Marley írta:Én láttam játszani, szubjektív ahogy minden más, de nálam egyértelműen Maradona jobb játékos volt és főleg amiatt, amit 86-ban letett az asztalra. A versenyló a derbin kell nagyot fusson, ő megtette ezt, Messi még nem. Ugyanez Pelé 70-ből vagy lehetne mondani Cruyfott későbbről. Összehasonlítani nehéz őket, mert más kor, más edzésmódszerek. Kinek mi, s itt nem csak hogy megnyerték vagy nem, Messi kieséses szakaszban pl még nem lőtt gólt egy VB-n sem.
Legtöbb ismerősöm egy szinten említik őket, aki látta mindkettőt. Egyébként abban egyetértek, h azon játékosokat, akik VB-t nyertek, melyen húzóemberek is voltak, valami a többiek fölé emeli, szokták mondani, h a kevesebb néha több.
Messi sosem tudott VB-n húzóembere lenni a csapatnak, ez nemcsak a csapat hibája, ugyanúgy az övé is. Amúgy Higuan életben nem lőtt még be sorsdöntő ziccert
Én oda sorolom Iniestát is, de van bennem elfogultság de mindenki fölé meg Xavit teszem.LG írta:Ahogy írtam, én is igy gondolom. Viszont ellenpéldának felhozom Iniestát, őt vmiért nem emlegetik a legnagyobbak között, pedig BL, EB, VB, és sokszor bajnok csapatok húzóembere volt, az elmúlt évtized legjobb középpályása. Persze a támadók előnyben vannak mindig az ilyen összehasonlításokon, de azért pl. Zidanet oda szokták sorolni, akit Init is simán lehetne, szvsz nem tett le a spanyol kevesebbet az asztalra. Ha Barcás teljesítményét nézzük, akkor mondhatni, hogy Messi mögött másodhegedűs csupán, ellenben viszont neki sikerült az, ami Messinek nem, válogatottjának húzóembere lenni nagy tornákon, és ennek tudatában én még Messivel is kihoznám egál környékére.Egyébként abban egyetértek, h azon játékosokat, akik VB-t nyertek, melyen húzóemberek is voltak, valami a többiek fölé emeli, szokták mondani, h a kevesebb néha több.
Neked több év se volt elég felfogni.S.Agüero írta:Ezek szerint 80 előtt született, vagy már képes volt 5-6 évesen felfogni, ki hogyan játszik.Nagyjából annyi idős lehetsz, mint én, de inkább fiatalabb, ahogy emlékszem. Én 32 vagyok, de nem láttam Maradonat, vagyis nem emlékszem rá, a 90-es VB-ről vannak emlékeim. Szóval, érdekelne, h mennyit láttál Maradonaból?
Ezek szerint 80 előtt született, vagy már képes volt 5-6 évesen felfogni, ki hogyan játszik.Nagyjából annyi idős lehetsz, mint én, de inkább fiatalabb, ahogy emlékszem. Én 32 vagyok, de nem láttam Maradonat, vagyis nem emlékszem rá, a 90-es VB-ről vannak emlékeim. Szóval, érdekelne, h mennyit láttál Maradonaból?
Ahogy írtam, én is igy gondolom. Viszont ellenpéldának felhozom Iniestát, őt vmiért nem emlegetik a legnagyobbak között, pedig BL, EB, VB, és sokszor bajnok csapatok húzóembere volt, az elmúlt évtized legjobb középpályása. Persze a támadók előnyben vannak mindig az ilyen összehasonlításokon, de azért pl. Zidanet oda szokták sorolni, akit Init is simán lehetne, szvsz nem tett le a spanyol kevesebbet az asztalra. Ha Barcás teljesítményét nézzük, akkor mondhatni, hogy Messi mögött másodhegedűs csupán, ellenben viszont neki sikerült az, ami Messinek nem, válogatottjának húzóembere lenni nagy tornákon, és ennek tudatában én még Messivel is kihoznám egál környékére.Egyébként abban egyetértek, h azon játékosokat, akik VB-t nyertek, melyen húzóemberek is voltak, valami a többiek fölé emeli, szokták mondani, h a kevesebb néha több.
Dejól jönne az MSN mellé mégegy kiszámíthatatlan gólratörő figura....palesz77 írta:Cancelo 2. valogatott meccsen meglotte a 2. goljat is. Nem tudom mennyire volt tudatos, de szepnek szep volt. Itt az elso is annak akit erdekelne, az bitang nagy volt.
Nagyjából annyi idős lehetsz, mint én, de inkább fiatalabb, ahogy emlékszem. Én 32 vagyok, de nem láttam Maradonat, vagyis nem emlékszem rá, a 90-es VB-ről vannak emlékeim. Szóval, érdekelne, h mennyit láttál Maradonaból?Bob_Marley írta:Én láttam játszani, szubjektív ahogy minden más, de nálam egyértelműen Maradona jobb játékos volt és főleg amiatt, amit 86-ban letett az asztalra. A versenyló a derbin kell nagyot fusson, ő megtette ezt, Messi még nem. Ugyanez Pelé 70-ből vagy lehetne mondani Cruyfott későbbről. Összehasonlítani nehéz őket, mert más kor, más edzésmódszerek. Kinek mi, s itt nem csak hogy megnyerték vagy nem, Messi kieséses szakaszban pl még nem lőtt gólt egy VB-n sem.
Ez a meccs most nagyon jól jön neki, az ellenfél tökéletes arra, hogy kiélje rajtuk az elmúlt hetek frusztrációját.Nero. írta:CR mesternegyes lehet koran kezdtem el temetni a haverunkat.
Azért azt tegyük hozzá hogy a 2014-es tavaszi-nyári Messi talán az elmúlt 12 év messze legrosszabb Messije volt. Nagyon formán kívül volt, eleve Barcától is úgy ment a válogatotthoz hogy" jajj kiégett el kell adni".LG írta:Ez igy van. De azt sem mondhatjuk, hogy 14-ben az elő v. a nyolcad döntőben parádézott volna. Pedig ha ott hozza magát, akkor ma már nemzeti hős lenne. Nem azért nem az, mert nem nyerték meg a VB-t, hanem azért, mert nem játszott jól, magához képest semmiképp. Fel lehet hozni, hogy de Agüero, Higuain, vagy más is dönthetett volna, de egyrészt nem tőlük várták ezt, nem őket hasonlítgatják Maradonához, Peléhez, és ha még ők lőnek egy gólt, és behúzzák a VB-t, attól az még mindig nem Messi nagy VB-jeként vonul be az emlékezetekbe.Azzal van bajom, hogy döntőkbejutás az smafu, az természetesnek van véve, az nem számít. Ahhoz, hogy megnyerj egy kontinens tornát, vagy egy VB-t, ahhoz ott kell lenni.
Ha legalább az uccsó 3 meccsből a VB-n, egyen tudott volna magához képest jól játszani, elnézőbb lennék vele, ennyi még az itt lehúzott CR-től is futotta az EB-n.
Ez igy van. De azt sem mondhatjuk, hogy 14-ben az elő v. a nyolcad döntőben parádézott volna. Pedig ha ott hozza magát, akkor ma már nemzeti hős lenne. Nem azért nem az, mert nem nyerték meg a VB-t, hanem azért, mert nem játszott jól, magához képest semmiképp. Fel lehet hozni, hogy de Agüero, Higuain, vagy más is dönthetett volna, de egyrészt nem tőlük várták ezt, nem őket hasonlítgatják Maradonához, Peléhez, és ha még ők lőnek egy gólt, és behúzzák a VB-t, attól az még mindig nem Messi nagy VB-jeként vonul be az emlékezetekbe.Azzal van bajom, hogy döntőkbejutás az smafu, az természetesnek van véve, az nem számít. Ahhoz, hogy megnyerj egy kontinens tornát, vagy egy VB-t, ahhoz ott kell lenni.
Azzal kezdeném, hogy igaz, amit írsz, én is így látom.Tromort77 írta: Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nyílván Maradona világbajnok lett és olyat ért el, ami Messinek nem sikerült. (még?) De ha az egész pályafutást nézzük akkor egyértelmű kifutott be nagyobb karriert. Sőt, Maradonanál nem csak Messi van előrébb a sorban szerintem. Maradona kevesebb ideig tudott a csúcson maradni. Főleg úgy érdekes ez, hogy azóta mennyivel komolyabb terhelésnek vannak kitéve a modern kori focisták.
Talán nincs is értelme összehasonlítani őket, mert szerintem évtizedekkel később lehet majd reálisan látni, hogy Messi mekkora ikonja volt a focinak. Mindebben az a legjobb, hogy úgy beszélgethetünk erről, hogy közben Messi még mindig nincs 30 éves és még jó pár éve lehet a legmagasabb szinten.
Tromort77 írta: írta...
Én is így gondolom. Tromort77 érveit és nézőpontját is elfogadom, de hiányolom a karrierjéből az igazán nagy VB momentumot. CR-nél szintén, ő ugyan EB győztes, de nem hinném, hogy úgy fogunk emlékezni 2016-os EB-re, mint Ronaldo nagy tornájára. De említhetnem Ronaldinhot is, neki ugyan van egy VB győzelme 2002-ből, és bár ott jól játszott, akkor még inkább Ronaldo és Rivaldo voltak a húzóemberek. 2006-ban jöhetett volna az ő VB-je, de ehelyett ott indult meg a lejtőn.Bob_Marley írta:Én láttam játszani, szubjektív ahogy minden más, de nálam egyértelműen Maradona jobb játékos volt és főleg amiatt, amit 86-ban letett az asztalra. A versenyló a derbin kell nagyot fusson, ő megtette ezt, Messi még nem. Ugyanez Pelé 70-ből vagy lehetne mondani Cruyfott későbbről. Összehasonlítani nehéz őket, mert más kor, más edzésmódszerek. Kinek mi, s itt nem csak hogy megnyerték vagy nem, Messi kieséses szakaszban pl még nem lőtt gólt egy VB-n sem.
Bárki aki Argentína ellen döntőzik tudja, hogy elég Messit kivenni a játékból és megvan a meccs. Lehet akármennyire is jó játékos, nem elvárható, hogy egyedül hozzon meccseket. Chile ellen kb mindig három ember kísérte. Ennek ellenére jól játszott, de saját magának nem adhat gólpasszt. Az utóbbi idők összes döntőjére igaz. Hiába vitt el egy csellel 3 embert is, passz után sosem kapta vissza. A büntetőért kár, az legutóbb rajta múlott. Azelőtt meg máson, ez benne van.LG írta:Egyet értek veletek a legtöbb dologban, viszont az elbukott döntőkért valahol mégis jogosan van elővéve. Nem azért, mintha lefelé lógott volna ki ezeken a meccseken, de mégis, ha legalább egy igazi Messiset tudott volna villantani, az VB és Copa győzelmeket hozhatott volna. Persze lehet mondani, hogy nem elvárható Messitől sem, hogy mindig ő húzza ki a csapatot a kakából, meg hogy Agüero és Higauain is rendre besülnek a döntőket, DE ha már Messit Maradonához és a legnagyobbakhoz mérjük, akkor mégis azt kell mondanom, ebből a szempontból elmarad tőlük.
Naigen..Nevekben TOPcsapat, de mivel ez nem FIFA, nem garantált hogy sok jó játékos együtt jól fog teljesíteni. Ha nincs meg köztük a "kémia" (amire a FIFA játékok is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek), akkor lehet még Messi mellett Ronaldinho, Ronaldo stb is, akkor sem fognak nyerni.P.U.Y.O.L. írta:Nagyjából ennyit arról, hogy milyen minőségi társai vannak a válogatottban és még így sem tud felnőtt tornát nyerni velük....palesz77 írta: Messivel vs Messi nélkül.
Nagyjából ennyit arról, hogy milyen minőségi társai vannak a válogatottban és még így sem tud felnőtt tornát nyerni velük....palesz77 írta: Messivel vs Messi nélkül.
Messivel vs Messi nélkül.MessiNeymarSuarez írta:Közben Argentina Peru ellen sem tudott nyerni Messi nélkül, azthiszem megkérdőjelezhetetlen Messi kulcsfontossága a válogatottban, mégsem fogják fel.