Premier League / The FA Cup

Foci a Barçán kívül
Tromort77

2016.10.24. 09:12:13

Valóban a teremtés kudarca vagyok amiért képes vagyok azon nevetni, hogy a nagy és egyetlen szpesölnél még LVG és Moyes is jobb rajtott vett. Oké, gyengébb ez a keret a régi Fergusoni csapatoknál, de elköltöttek egy rakat pénzt és semmivel nincsenek előrébb tavalyhoz képest. Azért az alap sem kutyaütőkből áll a PL szintjén, mégsincs semmi szisztéma. Se a játékban se az igazolások terén. Még az eredmények oké, nem vészesek, hosszú a szezon. De a játék az amivel a gond van. Bár túlzok, hogy ezt játéknak merem nevezni. Amíg ilyen Fellaini-ket kezdet addig nem is lehet mást várni. Vagy az is érthetetlen, hogy 5 forduló kellett mire rájött, hogy Rooney már rég csak hátráltajta a csapatot. Pont azért vitték, hogy kitakarítson és építsen arra a magra akikre lehet. Ehhez képest partvonalra tett egy Darmian-t aki tavaly egész jól szerepelt, helyette most Valencia-t játszatja aki nem rossz, de minden csak nem védő. De legalább 100ból egy beadása megtalál valakit. Vagy úgy tett például egy Schneiderlin - Schweinsteiger duót ki a csapatból, hogy nagyon esélyt sem adott nekik. Pedig amit pl Pogba hozott a Chelsea ellen azt ők is hozták volna. Vagy tol egy 200 éves Ibrát akinek már rég köze nincs a játékhoz. Eredményes, de egy komoly rendszerben nem tud letámadni és nem tudja kivenni a részét a támadás építésből. Mindezért meg kidob a szélre egy Rashford-t. Vagy nem tudom mikor veszi észre, hogy támadásépítésben kb Mata az egyetlen kreatív játékosa, mégis csak mindig akkor tudja betenni ha már ég a ház.

Ha nem nézzük a Mou nevet, hanem csak az elköltött pénzt és az eredményeket, illetve a mutatott játékot akkor eddig megállapítható, hogy siralmas. Én komolyan várom, hogy mi az amit hozzá tud tenni a csapathoz és felpörgetni, mert ez eddig baromi kevés.
hank1ee
Director del Fútbol

2016.10.24. 01:07:17

Várjuk ki a végét szerintem is, én még nem írnám le, de valami nincs rendben. Bár számomra nagyobb talány az, ahogy tavaly szerepelt a Chelseavel, mint most a United gyengébb rajtja. Ott az öreg skót távozása óta semmi sem a régi, dől a pénz, de inkább túlfizetett primadonnáknak látom a MU futballistáit, mint vérprofi, győztes mentalitású játékosoknak, mióta Ferguson elment.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
recrea
Llegenda del Barça

2016.10.23. 21:27:54

LG írta:
recrea írta:
Egyébként évek óta a nevéből él, elfogyott, mint itthon a búzasör. Jó lesz majd szövetségi kapitánynak, ha meg merik egyáltalán lépni, h kinevezik.
2015 még nem volt olyan régen, akkor bajnokságot nyert a Chelsea-vel, azt a szezont szerintem sikeresnek könyvelhessük.
Az utolsó szezonja tényleg bukás, és a mostani sem indult fényesen, de várjuk ki a végét. A Real edzőjeként is bekezdett az emlékezetes 5-0-s Klasszikussal, aztán tavaszra már egész jók lettek, köv. évben jött a bajnoki cím is, az elmúlt 8 szezonban az egyetlen Real bajnoki cím. :roll:
Nagyon lent vannak, innen nem felfelé szokott vezetni az út, de a kupákat még mindig májusban osztják. Nekem semmi bajom a MU-val, mindig is szimpatikus csapat volt, jó focisták, jó munka, rendre elkentük őket a BL-ben, semmi gond nem volt. Poolnak szurkolok, aztán Pep miatt a City-nek, pedig közel sem szimpatikus már a spanyol.

Internél, Realnal top munkát végzett, maxot hozta ki, ahogy nem nyert a "mi vagyunk a Real Madriddal" BL-t, úgy akár nyerhetett is volna velük. Ha emberileg kicsit változtatott volna, még mindig lehetne a Real edzője, sztem sikeres is lett volna, de ahol ő van, ott mindig feszült a helyzet, ami rossz. Jó edző, sztem már nem top, és egyébként is, azért nem nyer majd semmit, mert a fű, a bíró, a játékosai, az eső, a labdaszedő, az ellenfél, stb.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.10.23. 21:13:53

recrea írta:
Egyébként évek óta a nevéből él, elfogyott, mint itthon a búzasör. Jó lesz majd szövetségi kapitánynak, ha meg merik egyáltalán lépni, h kinevezik.
2015 még nem volt olyan régen, akkor bajnokságot nyert a Chelsea-vel, azt a szezont szerintem sikeresnek könyvelhessük.
Az utolsó szezonja tényleg bukás, és a mostani sem indult fényesen, de várjuk ki a végét. A Real edzőjeként is bekezdett az emlékezetes 5-0-s Klasszikussal, aztán tavaszra már egész jók lettek, köv. évben jött a bajnoki cím is, az elmúlt 8 szezonban az egyetlen Real bajnoki cím. :roll:
recrea
Llegenda del Barça

2016.10.23. 21:00:55

Legőszintébb öröm a káröröm, nincs benne irigység :) Mondjuk Mou jelenlegi edzői kvalitásainak vajmi kevés köze van ahhoz, h mit csinált Madridban. Visszatette őket a térképre, nála meg a cél szentesíti az eszközt.

Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.10.23. 20:49:05

csababarca írta:Felhozzátok hogy indokolatlanul támadják meg kárörvendenek néhányan.
És?
Ti meg indokolatlanul véditek, mikor semmivel nem szolgált rá.
Egy tekintélyt vesztett pali, aki valaha talán tényleg special one volt, ma semmi, abszolút középszer.
Hozzáteszem,hogy Pepnél állandóan fel van hozva,hogy aktuálisan a legjobb keretű klubhoz megy adott országban, miért Mou hova ment? Itt nincs kettős mérce Bob?
Valahogy a Te szádból sosem hallottam még ezt Mourinhoról, Pepről viszont szóba kerül beállsz bólogatni szépen.
Chelseat mondani sem kell a 2000es évek közepén,feneketlen kút anyagiakban, Inter, aktuális olasz legjobb, miután tönkretették a riválisaikat, szépen odament és learatta a babérokat.
Real...?

Én igazat adok, hogy sokan itt nagyon elfogultak negatívan vele szemben, de Ti meg ok nélkül véditek.
Nagyon is rászolgál a kritikákra az utóbbi időkben.

Ami párhuzam Peppel,hogy ő is nehezen újul meg és makacsok mint az öszvérek mindketten.
Ezt szerintem gondold át, mert pont hogy nem egyszer is ezt írtam, hogy ezek az edzők olyan szintet képviselnek, hogy nem fognak gyengébb csapatokhoz menni, Van egy nívójuk plusz fizetésük, amit nem engedhet meg csak a "krém".

Ha már ennyire nyilatkozatokat veszünk elő akkor az utóbbi időben kifejezetten jó színben beszél rólunk egyébként.

Kritikákkal meg sosincs gond, de itt nem erről volt szó. Kárörvendés meg kritika nem ugyanaz. Én is kritikát fogalmaztam meg a maival kapcsolatban, de nem azt, hogy idézem:
"Remélem kapnak mégegyet,"
"Kedvelem Mout.Mostanában ha nincs jó kedvem mindig mosolyt csak az arcomra."

És lehetne még folytatni.
Kép
Kép
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.10.23. 20:47:08

Feast4 írta:Most hogy jutottunk el egy Pep Mou összehasonlító farokméregetésig? :D
Ezt én se értem. Ki lett röhögve a MU, mert ma röhejesek voltak - ahogy mindig ki van röhögve egy rossz meccs, főleg PL a nagy beharangozók után -, erre már Pep vs Mou a téma. Mint CR és Messi, ha meg van említve az egyik, pár hsz, és már a másikról van szó.. :D
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.10.23. 20:45:56

visca el barca írta:mondom én, figyeljétek meg, a cselzi surranópályán behúzza a bajnokságot :D
Simán előfordulhat. A Pool, Arsenal, Tottenham hármas nem rossz, de eddig mindig ellúzerkedték a végét, mikor a tűz közelében voltak. A City a legnagyobb esélyes, de náluk is vannak bajok.
Ezt ugye te se hitted el
Miért, tavasszal ki volt náluk jobb? Behúzták a BL-t, és a bajnokságban is nagyon jó tavaszi mérleget hoztak, egy győztes Klasszikussal.
Ez nem igaz. A legattraktívabb focit nyomják az egész PL mezőnyben.
Attraktivan játszanak, olyanok ellen akik hagyják. De az Everton és Southampton elég szépen megfogta őket. Ma például lehetőségekig sem nagyon jutottak. A 16-os előteréig eljutottak, de ott elfogyott a tudomány. A góljuk is Fernandinho remek labdájának köszönhető elsősorban.
Ti meg indokolatlanul véditek, mikor semmivel nem szolgált rá
Engem ez a túlzott utálat már zavar. Amikor a Real gyalázás túlzásba van véve, azt is szóvá szoktam tenni, pedig én sem szeretem őket, sőt.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára LG 2016.10.23. 20:56:40-kor.
Messias2
Director del Fútbol

2016.10.23. 20:40:59

LG írta: A védelmük borzalmas, az új igazolások borzasztóuk (igaz, Sané ma jegyzett egy gólpasszt, de összességében hatalmas csalódás a srác)
A védelmük valóban nem a legjobb, de ez javarészt annak köszönhető, hogy a játékosaik még tanulják a csapatszintű zónavédekezést, amit Pep mindenhol alkalmaz. Ennek a begyakorlása nem megy olyan gyorsan. Főleg ha olyan védőknek kell ezt elmagyarázni, akik még valszeg soha nem játszottak ilyen rendszerben.
Az igazolásaik közül szerintem egy sem volt akkora bust, mint pl. Pogba a másik oldalon. Sané és Gündögan egész jól kezdenek beépülni a rendszerbe. Nolito eddig valóban csalódás, de azért így eltett már pár gólt, Stones még fiatal, ezért hibázgat.
támadójátékuk ötlettelen.
Ez nem igaz. A legattraktívabb focit nyomják az egész PL mezőnyben.
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.10.23. 20:39:43

Felhozzátok hogy indokolatlanul támadják meg kárörvendenek néhányan.
És?
Ti meg indokolatlanul véditek, mikor semmivel nem szolgált rá.
Egy tekintélyt vesztett pali, aki valaha talán tényleg special one volt, ma semmi, abszolút középszer.
Hozzáteszem,hogy Pepnél állandóan fel van hozva,hogy aktuálisan a legjobb keretű klubhoz megy adott országban, miért Mou hova ment? Itt nincs kettős mérce Bob?
Valahogy a Te szádból sosem hallottam még ezt Mourinhoról, Pepről viszont szóba kerül beállsz bólogatni szépen.
Chelseat mondani sem kell a 2000es évek közepén,feneketlen kút anyagiakban, Inter, aktuális olasz legjobb, miután tönkretették a riválisaikat, szépen odament és learatta a babérokat.
Real...?

Én igazat adok, hogy sokan itt nagyon elfogultak negatívan vele szemben, de Ti meg ok nélkül véditek.
Nagyon is rászolgál a kritikákra az utóbbi időkben.

Ami párhuzam Peppel,hogy ő is nehezen újul meg és makacsok mint az öszvérek mindketten.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Feast4
Director del Fútbol

2016.10.23. 20:36:55

Most hogy jutottunk el egy Pep Mou összehasonlító farokméregetésig? :D

Aminek amúgy értelme nincs, mert akárhogy nézzük az utóbbi években Pep még ha nem is nyert BL-t többre jutott mint Mou.

Az meg, hogy mellé mentek az igazolással sz egyenlőre eléggé úgy látszik de még várjuk ki a véget.Az tuti, hogy az MU többre ment volna 3-4 posztra igazolással mint Pogbával, ahogy az is hogy úgy tűnik nem Gundogan és Stones váltja majd meg a Cityt.Persze ez még változhat.

Jó Pep nem tudta lehozni a BLt és a Bundesligában egyeduralkodó csapat meleg székébe ült le.

De attól még Mou aki mélybe rántotta a Chelseat és ő az akinek a távozása után egyből BLt nyertek a csapatával.És most azt látom kezdi elveszíteni az MUt is.

Jó Pep se meggyőző de még élén van.
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2016.10.23. 20:35:10

mondom én, figyeljétek meg, a cselzi surranópályán behúzza a bajnokságot :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.10.23. 20:34:01

Félre értések elkerülése végett ma borzasztó volt a United, gyakorlatilag a 30-ik másodpercben elvesztették már a meccset és a fonalat és a lefújást várták. Nagyon rossz hozzáállás és játék párosult egyben. Kante gól jellemezte ezt leginkább, hagyták besétálni.
Kép
Kép
Kép
Nero.
Llegenda del Barça

2016.10.23. 20:30:45

LG írta:A világ aktuálisan legjobb csapata voltak.
:lol: :lol: :lol: Ezt ugye te se hitted el. :^o

A City vezeti a bajnokságot, a Unitedet elég simán megverték idegenbe, Mourinho meg idén is eltapsolt közel 200 milliót és se eredmény, se játék. Ezek fekete-fehér tények, ezen nem is lehet vitatkozni.

Inkább nézelődjetek szét itt, és magyarázzátok el nekem hogy mindezek után hogy tudja bárki is védeni. Még Ronaldo is kinevette, azok után hogy ameddig Madridba volt addig ő volt neki a világ legjobbja, most meg már olyanokat nyilatkozgat hogy Messi közelébe se érhet.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.10.23. 20:20:26

Messias2 írta:
LG írta: Igen, most me kaptak egy hullagyenge Barcától egy négyest. (még mielőtt nekem támadnátok, nem gondolom komolyan, amit leírtam, csak én is túlzok és ferdítek)
Mondjuk aki nem látja a különbséget a mai Mourinho féle United és a szerdai Pep féle City játéka között, annak csak gratulálni tudok....
Gratulálhatsz, de ettől még tény, a City 5 meccse nem nyert zsinórban. A védelmük borzalmas, az új igazolások borzasztóuk (igaz, Sané ma jegyzett egy gólpasszt, de összességében hatalmas csalódás a srác), a támadójátékuk ötlettelen. Most még vezetik a PL-t, de ha igy folytatják, nem sokáig. Pedig messze-messze a legerősebb a keretük, igazolásokra annyit költöttek, mint a MU.
Miért hányszor lőttek kapura Pellegriniék és mennyire volt "jó" az a tavalyi Real?
A Real megnyerte a BL-t, a bajnokságban pedig elég komoly hátrányt dolgoztak le. A világ aktuálisan legjobb csapata voltak.
Nero.
Llegenda del Barça

2016.10.23. 20:18:03

LG írta:
Nero. írta:
Pep meg egyelőre vezeti a ligát szóval kár róla beszélni. Ő azt a Cityt vette át amelyik a hullagyenge Real ellen 180 perc alatt egyszer tudott kapura lőni májusban.
Igen, most me kaptak egy hullagyenge Barcától egy négyest. (még mielőtt nekem támadnátok, nem gondolom komolyan, amit leírtam, csak én is túlzok és ferdítek)
Az első félidő végén nem kapott meg egy jogos tizit a City és ter Stegennek is volt egy nagy védése. Bravo pirosáról már ne is beszéljünk... Jobbak voltunk de nem volt közte 4.

Miért hányszor lőttek kapura Pellegriniék és mennyire volt "jó" az a tavalyi Real?
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Messias2
Director del Fútbol

2016.10.23. 20:09:58

LG írta: Igen, most me kaptak egy hullagyenge Barcától egy négyest. (még mielőtt nekem támadnátok, nem gondolom komolyan, amit leírtam, csak én is túlzok és ferdítek)
Mondjuk aki nem látja a különbséget a mai Mourinho féle United és a szerdai Pep féle City játéka között, annak csak gratulálni tudok....
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.10.23. 20:07:00

Nero. írta:
Pep meg egyelőre vezeti a ligát szóval kár róla beszélni. Ő azt a Cityt vette át amelyik a hullagyenge Real ellen 180 perc alatt egyszer tudott kapura lőni májusban.
Igen, most me kaptak egy hullagyenge Barcától egy négyest. (még mielőtt nekem támadnátok, nem gondolom komolyan, amit leírtam, csak én is túlzok és ferdítek)
Nero.
Llegenda del Barça

2016.10.23. 19:58:19

Felfoghatatlan hogy bárki Barca-szurkoló képes Mourinhot védeni. Hát mit művelt ez az ember velünk már akkor amikor a Barca-Chelseak voltak, nem hogy abban az ominózus 3 évben amikor Real edző volt. Botrány, gyakorlatilag olyan hangosan ugatta hogy csalunk hogy az emberek már tényleg kezdték elhinni. Egy szánalmas bohóc a pali, aki össze vissza nyilatkozgat attól függően hogy épp merre jár.

Anno nyáron meg sokan nekem estek amikor megmertem kérdőjelezni a Pogba-tranfszfert. Ez a gyerek semmivel (vagy alig valamivel) se tud tud többet mint egy Matudi, Sissoko vagy egy Kante.

LG
Az Év fórumozója 2016

2016.10.23. 19:52:48

Lehet, hogy te ironikusan mondtad, de a MU az elmúlt évek eredményei alapján szerintem nyugodtan tekinthető középcsapatnak. És ezt néhány igazolással nem lehet egyből megváltoztatni. Főleg, hogy az újaknak még idő kell a beilleszkedésre, bár pl. Baily már most nagy fogásnak tűnik.

Guardiola igazolásai egy kicsit sem ülnek jobban, sőt! Csak ő sokkal jobb alapokat örökölt, és kb. ennyivel van most előrébb, csak ahogy Bob mondta, kettős a mércétek.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.10.23. 19:49:27

TripleH írta:
Bob_Marley írta:Nagyjából erről beszéltem valamelyik nap, kárörvendés magas iskolája van. És úgy, hogy borzasztóak voltak ma. Pedronak legalább örülök. :D
Had örüljünk már Mou csodájának, azok után amit Real edzőként leművelt. Ráadásul itt veled ellentétben szerintem a fórum 99%-a ki nem állhatja a szpesöl ván-t.
Hadd ne tapsikoljak már ehhez a hozzáálláshoz, s legyen bárkiről szó. Szurkolj valakinek az ég egy adta világon semmi közöm hozzá, de ne valaki(k) ellen. Magát minősíti a kárörvendő nem akin éppen próbál mulatni.

Peppel kapcsolatban is leírhatnánk, hogy amúgy több pontja volt tavaly ilyenkor a Citynek.
Kép
Kép
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.10.23. 19:28:27

Feast4 írta:
Bob_Marley írta:Nagyjából erről beszéltem valamelyik nap, kárörvendés magas iskolája van. Ezt soha nem tudom elfogadni és felfogni. És úgy, hogy borzasztóak voltak ma. Pedronak legalább örülök. :D

Ugyanazt tudom neked mondani amit egy MU fan barátomnak mondtam (akit egyébként tisztelni kell mert egy angol középcsapat szurkolója :D )Mou nem való nagy csapat élére.Ő nem tudja kezelni az öntudattal rendelkező játékosokat csak akikkel kijön. Neki egy Inter való noname senkikkel kivénhedt sztárokkal akiket ismer.Ott tud kísérletezni, nincs akkora szurkolói nyomás, nem kell egokat összetörni (játékosokat kicsinálni) ott szó nélkül elfogadják azt a pluszt amit adni tud, ott tud sikeres lenni, ha az elejétől összerakhat mindent saját alapokra. A szezonja se fog végigmenni. :D
Először leírod, hogy MU középcsapat, aztán, hogy JM nem való nagy csapat élére. Tehát akkor a te logikád szerint a MU pont jó neki, hisz az is tele van kiégett sztárokkal (vagyis inkább középszerekkel)

Egyet értek Bobbal, durva az a kárörvendés, ami itt megy, egy Real vereség után nincs ilyen. :roll:
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.10.23. 19:17:45

"You don't wind up the crowd at 4-0. You do it at 1-0. It's humiliating." - Mourinho to Conte at the end of the game (via: Sky Italia).

Legalább jó emberre fogja most kivételesen.. :lol:
Feast4
Director del Fútbol

2016.10.23. 19:07:11

Bob_Marley írta:Nagyjából erről beszéltem valamelyik nap, kárörvendés magas iskolája van. Ezt soha nem tudom elfogadni és felfogni. És úgy, hogy borzasztóak voltak ma. Pedronak legalább örülök. :D

Ugyanazt tudom neked mondani amit egy MU fan barátomnak mondtam (akit egyébként tisztelni kell mert egy angol középcsapat szurkolója :D )Mou nem való nagy csapat élére.Ő nem tudja kezelni az öntudattal rendelkező játékosokat csak akikkel kijön. Neki egy Inter való noname senkikkel kivénhedt sztárokkal akiket ismer.Ott tud kísérletezni, nincs akkora szurkolói nyomás, nem kell egokat összetörni (játékosokat kicsinálni) ott szó nélkül elfogadják azt a pluszt amit adni tud, ott tud sikeres lenni, ha az elejétől összerakhat mindent saját alapokra. A szezonja se fog végigmenni. :D
Kép
Messias2
Director del Fútbol

2016.10.23. 18:59:17

Jose Mourinho: Has only won 9 of his last 28 league games as a manager

"Mourinho 2004-2017 could be a good case study about what happens if a coach doesn't change approach/improve/get enough new ideas."

Nagyon igaz.
Válasz küldése