Varatrix írta:
Ronaldo BL és Európa bajnok, van olyan hülye aki nem adná neki a lasztit.
Ez már a legelborultabb Barcástól is sok.
Oké, és emellé tett le huzamosabb ideig kiemelkedő teljesítményt az évben? Mert ha jól emlékszem mindkét döntőben Flop volt (oké, az EB döntőn le kellett cserélni, de ha az nem az ő hibája, akkor pl. az se legyen Messi hibája, hogy Higuaín és Palacio képtelen 1v1-ben gólt lőni).
Azért az elmúlt éveben, mikor Messi és Ronaldo között azon ment a vita, hogy melyikük is nyert több címet, akkor azért alapként ott volt az, hogy mindketten földönkívüli teljesítményt hoztak ettől függetlenül, egyénileg. Idén Ronaldonál ez hol van meg? Ja igen, lőtt egy mesterhármast a Wolfsburgnak, meg szokás szerint kitömött mindenkit a csoportkörben. Amit a mostani szezonban tol meg egyenesen nevetséges.
Szóval most ez a ki nyert több címet dolog nálam eléggé vérzik. Ennyi erővel kapja meg kollektíven a Real és a portugál válogatott a díjat, mindkettőtől elég nagy teljesítmény volt, hogy azzal a játékkal be tudták húzni a két említett címet.
Én szentül hiszem, és ha a szívére teszi a kezét, szerintem mindenki, hovatartozástól függetlenül, hogy azokban az években, amikor Messi megnyerte a díjat, nem mozgott nála jobb egyéni teljesítményű játékos a világon. Emellé a címeket is nyeri úgy általában elég rendesen folyamatosan.
De meséljétek még el, hogy miért olyan marha egyértelmű, hogy Ronaldo volt 2016-ban a világ legjobbja ( elvileg erről szól a díj).
És mielőtt félreértés lenne, nem azt állítom, hogy Messinek kéne idén egyértelműen kapni. Csak azt nem értem, miért nem férhet kétség Ronaldo győzelméhez. Nagyjából egyedül a két CSAPATszinten elért eredmény támasztja ezt alá. Ehhez azért kéne valami egyéni plusz is, nem?