csababarca írta:
Nekem nem fizetnek, mondjuk nem is vagyok liberális, és szerintem sem kell megtűrnünk népeket.
De azt sem vagyok köteles eltűrni, hogy 2015 tavasza óta riogatják az embereket, hogy millió veszett eunuch zörgeti a határainkat, bármikor ránktörhetik a kerítést.
Jah...hogyne.
Odakapcsolsz a párttévére, nincs olyan műsor, hogy ne legyen valahova kiírva, hogy migráns, menekült, bevándorló.
De szerintem már annyira meggyőzték magukat ezzel a ferdítéssel akik ezt tolják,hogy talán már el is hiszik.
Rettenet amekkora népbutítás megy itt ezzel a témával kapcsolatban, de valahogy mégsem özönlenek milliók az országba, nem tudom fura. Pedig már már szükségállapotot hirdetnek.
És mégegyszer a csekélyebb értelműek kedvéért, nem, nem akarom hogy jöjjenek, nem nem akarom keblemre ölelni őket még véletlenül sem, viszolygok tőlük én is.
2015-ben talán még nem, de tavasz óta igen és Tegyük hozzá jogosan. Nyilván a politika túloz, de az vitathatatlan, hogy "határzár" előtt kontrolálatlanul jöttek a menekültek át a határon és nem kevesen. Áprlisban már napi 4-6 ezer emberről beszéltek a híradások és nem csak a királyi teve. Persze aki olvassa a napi híreket meg a politikai nyilatkozatokat és van ehhez némi affinitása is, az tudja, hogy a politika túloz és mindenből kabinetkérdést kreál, de kivételesen ezt a határzárat jó ötletnek tartottam és tartom a mai napig. Azt hiszem ezt akkor ki is tárgyaltuk. Persze ezt Viktorunk sikeresen beállította a jó és a rossz harcának és tematizálta ezzel az egész nyarat, elfedve másról a lényeget, de mint politikus jól csinálta. Lehet ezt nemszeretni, de választásokat ritkán nyer az értelmiség, ezek a szövegek, jelmondatok nem is nekik, nekünk szólnak, hanem a "vevőknek", akik a relatív többség. Amennyiben tényleg töritanár vagy, ezen nem kellene meglepődnöd és leginkább idegeskedned.
hajnesz írta:Csak azt nem értem, hogy egyeseknek fizetnek ezért a túlzott liberalizmusért, hogy nekünk mindenképpen meg kell türnünk egy tőlünk 1000 évvel lemaradt népet, vagy nemtudom.
1. gazdasági menekültekre nincs szükségünk, olyanokra meg főként nincs, akik ennyire képzetlenek
2. háborús menekülteknek meg a legközelebbi békés országba kell menekülniük, ami nem németország.
Nem tudom, hogy akkor mit keresnek itt?
Ezt az 1000 évet gondold át még egyszer. Mi az úgymond nyugat, 1000 éve a legsötétebb korban éltünk, mikor a "tevehajcsárok" a matematika, csillagászat, orvostudomány, higiénia, életmód terén kb. 600 évvel jártak előttünk.