Bundesliga / DFB Pokal

Foci a Barçán kívül
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.12.14. 21:04:50

Megmondom oszinten engem nem nyugozott annyira le amikor lattam, egy ugyes holland gyerek, de azt a nagy pluszt nem lattam benne soha. Komoly kovetkeztetest nem tudok levonni rola, mert olyan 4-5 meccset lattam osszesen, de iden kicsit tobb mint 500 perce van, szerintem nem veletlen engedtek el ilyen olcson.. :-k

Aztan lehet szerzodes lejarta van a dologban, mert tenyleg csak jokat lehetett olvasni szinte rola, Cityvel is szoba hoztak amikor Pep-et kineveztek, velunk is, meg mas nagy klubbal is. Ugyhogy lehet pont gyenge meccseit fogtam ki, kivancsi leszek ra en is. De en nem varok tole annyit, mint te.
Tromort77

2016.12.14. 20:57:01

palesz77 írta:Bazoer :arrow: Wolfsburg
Nagyon kíváncsi leszek rá, hatalmas tehetség, nem sokszor láttam játszani, de akkor mindig látszott, hogy nagyon eszes kis játékos. Még a Barcával is szóba volt hozva és az egyik legnagyobb holland tehetség. Ehhez képest jó olcsón tudta elvinni a Wolfsburg.
palesz77

2016.12.14. 20:47:34

Bazoer :arrow: Wolfsburg
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.12.11. 20:08:04

Ez nem feltétlen német, sajnos ez a profi sport. Kőkemény fizikai megterhelés és vagy játszol vagy jön helyetted másik kettő. Nyilván a sztori szürreálisnak hat, de nem újdonság, hogy azt mondják itt van két fájdalomcsillapító és tessék kifutni. Tényleg szomorú és megdöbbentő egy történet volt, amerikai focistáknál nem hiába vezették be, hogy kell független szakértő is fejsérülések esetén, mert kb csak az nem ment fel a pályára, aki kómában volt.
Kép
Kép
Kép
randomguy
Capitá del Barça

2016.12.11. 18:44:39

Xabi Prieto: "I have gone to the Bernabeu just to watch Messi play."
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.12.10. 18:24:02

A Hoffenheim nagy szezonja 08/09-ben volt, szóval még nincs meg a 10 év.
A felsőbbrendűség tudat miatt még inkább tudnám értékelni a RBL sikerét, nem leszek divat szurkoló, de nem bánnám, ha az ilyen mentalitású emberek pofára esnének. Hosszútávon amúgy profitálhatna egy ilyen rivalizálásból a német futball, úgy látom, hogy pl. egy Bayern-Dortmund rivalizálás nem olyan mély, mint pl. egy Barca-Real, Inter-Milan, Roma-Lazio.

A forduló eddig Paliéknak jól alakul, a Frankfurt-Hoffenheim és a Köln-Dortmund is x lett, lehet növelni az előnyt, mert a Bréma verhető ellenfél.

A Bayern gálázott, Thiago ma is nagyot játszott, mellette még Lewa, Robben, és Müller vitték a prímet, utóbbi hosszú idő után tudott betalálni, talán lassan visszatér a formája végre.

Szerk: sajnos a Hertha és a Lipcse is nem várt vereséget szenvedett, igy a bajoroknak lett ez álomforduló. :? Akikből úgy érzem tavaszra Ancelotti bitang erős csapatot fog összerakni.
Feast4
Director del Fútbol

2016.12.08. 16:23:05

LG írta:Köszi a felvilágositást, ez is, és a múltkori Herthás is segített megérteni a viszonyokat a német klubfociban.

De ha jól vettem ki, a lényeg mégiscsak az, hogy a tradicionális nyugat-német nagy csapatok (na meg a szurkolóik) nem akarnak senkit odaengedni, főleg nem kis kelet-német csapatokat, és főleg nem olyat, mint az RBL, akik mondhatni forradalmian új módszereket alkalmaznak, és szembe mennek a hagyományokkal. Nekem ez a hozzáállás sosem tetszett, szűklátókörűségnek tartom.

A Hoffenheim csodája viszont nem volt olyan régen, szerintem a fórumról is sokan jól emlékezenek rá. :)

De még visszatérve a Lipcséhez, ugye ott Lőw Zsolt, látsz rá esélyt, hogy az ott elsajátított módszereket a későbbiekben tudná itthon alkalmazni, úgy, hogy abból a magyar foci profitáljon?

Nos egyrészt valóban szűklátókörű, mert akárhogy nézzük az egy öt évente pedig két csapatos német bajnokság klubbszinten nem erősíti a német focit, bár most abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy talán minden idők legjobb generációja nőtt fel, de ga megnézed a lenetebb általam említett német törzsgyökeres nagy csapatokat a Bayern és a Dortmund kivételével mind csak vegetálnak.4-7 hely évek óta, aztán érdemes megnézni a tavalyi kiesőket, meg mondjuk hogy kezdett idén a Schalke.

A lényegét jól vetted ki csak (az egyik barátom pont Lipcsében él évek óta egy másik pedig Berlinben tőlük vagyok"ilyen tájékozott" :D ) nem a tradíciók miatt van hanem a német felsőbbrendűségtudat miatt.Az NDK mindig az NDK lesz ők lesznek a szegény rokon akit meg kell hivni minden rendezvényre, de reméljük, hogy nem jön el.Az meg, hogy osztrákok csak olaj a tűzre.Évekig akadályozták, hogy a Red Bull csapatot tudjon venni Németországban.Amikor végre sikerült akkor pedig nem engedték, hogy a nevet felvegyék.Másrészt ahogy mondtad is látják, hogy a kis kelet-német csapat hatalmas anyagi potenciállal igencsak hordozza magában a nagycsapat ígéretét és őket pusztán anyagi okok miatt nem fogja tudni széthordani egy Bayern, nem szorulnak lóvéra.

És ha már Lőw Zsolt ez kicsit off lesz, de érdekes, hogy most kérdezed pont a keddi BL meccsen merült fel a neve.Megmondom én személy szerint már most többre tartom szakemberként mint valaha tartottam játékosként.Ha csak egy kicsit olyan mentálisan mint Dárdai akkor mindenképp profitálhat a magyar foci is belőle hosszú távon.Egyébként szerintem kifejezetten szükség lenne ilyen külföldön tanult kinti tapasztalatokkal rendelkező és a kinti mentalitást hordozó edzőkre, játékosmegfigyelőkre, erőléti edzőkre, akik nem első másod harmad vagy ki tudja már hanyad generációs Mezey bébik akik annyi szeget bevertek már a magyar foci koporsójába, hogy egy fakir se feküdne már bele.Ők akiknek minimális közé volt klubszinten a magyar focihoz játékosként vagy edzőként lehetnek a kulcs ahhoz, hogy valahova mozduljunk.

Amúgy a Hoffenheim feljutása és a nagy szezon szerintem mar több mint 10 éve volt nem?
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.12.08. 15:16:58

Köszi a felvilágositást, ez is, és a múltkori Herthás is segített megérteni a viszonyokat a német klubfociban.

De ha jól vettem ki, a lényeg mégiscsak az, hogy a tradicionális nyugat-német nagy csapatok (na meg a szurkolóik) nem akarnak senkit odaengedni, főleg nem kis kelet-német csapatokat, és főleg nem olyat, mint az RBL, akik mondhatni forradalmian új módszereket alkalmaznak, és szembe mennek a hagyományokkal. Nekem ez a hozzáállás sosem tetszett, szűklátókörűségnek tartom.

A Hoffenheim csodája viszont nem volt olyan régen, szerintem a fórumról is sokan jól emlékezenek rá. :)

De még visszatérve a Lipcséhez, ugye ott Lőw Zsolt, látsz rá esélyt, hogy az ott elsajátított módszereket a későbbiekben tudná itthon alkalmazni, úgy, hogy abból a magyar foci profitáljon?
Feast4
Director del Fútbol

2016.12.08. 11:22:12

LG írta:Ha csak ennyiről van szó, akkor nem értem én sem a siránkozást. Meg ilyennek fikázni őket, hogy nincs történelmük...
Nem ott van a történet lényege, hogy nincs történelmük, ez csak egy indulok amibe belekötnek az okosok, hogy legyen mivel kötözködni.

A lényegét máshol kell keresni.Mondj 5 meghatározó német csapatot.A sor nyilván ilyesmi lenne, hogy Bayern, Dortmund,Gladbach,Schalke,Leverkusen,Stuttgart,Werder,történelem alapján talán még a Hannover.Ezekben az a közös, hogy mind a nagy NSZK idején emelkedtek fel,a régi NSZK elit polgárság alakulatai.Az ilyen Cottbus felé csapatokra mindig úgy tekintettek mint a szegény rokon kocsijára.Tök jó, hogy van, de az is hogy nem ezzel kell járni.

A velemkorúak szerintem még emlékeznek a Hoffenheim feljutására.Abban az évben. 4-et 5-öt rúgtak mindenkinek azt hiszem egy vagy két ponttal maradtak le az első helyről, de Hoffenheim egy 5000 fős kisváros.Olyan fujjogás ment egész évben és még a rá következő 4-5 évben is hogy nézni is kelletlen volt.Aztán nagy kínok között megszokták.A Herthat szintén keletnémet csapatnak tartják ezért nincs országosan nagy bázisa.

Most pedig jön egy Lipcse akinél külön kiemelendő hogy egy osztrák befektetési csoporté.Azzala céllalvették meg, hogy német elitcsapat legyen belőle 10 év alatt, ráadásul kísérleti módszerekkel dolgoznak footsallt ültetnek át évek óta nagypalyára korlátlan anyagi lehetőségek vannak mögöttük, ami magával hozza azt is, mi van akkor ha BL hely meglesz?Mert ők egy Leicester Cityvel szemben még játékost is tudnának venni, az amúgy sem gyenge nagyobb részt saját maguk által nevelt fiatalok mellé.Innentől kezdve borulhat a német foci jól megszokott évtizedes egyensúlya, ezért hát ők az ősellenség.

Ez a valódi bajuk.A történelem csak kifogás, hogy neve legyen a gyereknek.
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.12.03. 08:32:06

Ha csak ennyiről van szó, akkor nem értem én sem a siránkozást. Meg ilyennek fikázni őket, hogy nincs történelmük... #-o Ki mondta, hogy csak nagy múltú, komoly eredményekkel rendelkező klubok harcolhatnak a címekért? Az meg szerintem egyértelmű, hogy ha hosszútávon egy erős, Bundesliga top3-as csapat lenne belőlük, az csak jót tenne a német futballnak, de még a riválisoknak is. A spanyol ligának is csak jót tett az Atletico megerősödése, azóta egyértelműen uralják Európát. A Bayernnek is jót tehetne, ha nem nyernék meg a márciusban a bajnoki címet, hanem végig élesnek kéne maradniuk.

Amúgy én a City-PSG párost is védeném, nem szimpatikus a módszerük, meg azért is haragszom rájuk, hogy nekik IS köszönhető, hogy az árak igy elszabadultak, de az érem másik oldala, hogy tradicionális nagy csapatoknak akkora előnye van, hogy csak igy lehet velük felvenni versenyt, vagy esetleg kevesebb pénzből 20 év tudatos építkezéssel, de arra nincs mindenkinek ideje. Hozzá kell tenni, hogy most már ők sem össze-vissza veszik a neveket, hanem posztokra igazolnak.
TripleH
Entrenador del Barça

2016.12.03. 06:53:49

geridoss írta:
Az nem tetszik a németeknek, hogy vannak a tradicionális nagy csapatok, és most hirtelen megjelent a semmiből egy osztrák vállalat által finanszírozott kis "noname" csapat, aki kvázi leiskolázza a nagy echte német klubokat.

Mondjuk abban az esetben érteném az ellenszenvet, ha - Cityhez és PSG-hez hasonlóan - euromilliókért bevásároltak volna a szezon előtt, minden mozdítható világklasszist elhoznak a nagy kluboktól, és úgy verik rommá a ligát. De itt nem erről van szó.

Valaki talán ebben a topikban már írt erről, hogy német ismerőse részletesen leírta, mi a gond a csapattal, nagyjából erről szólt a dolog.
Az se jobb, hogy van olyan klub aki gyakorlatilag éveken keresztül lerabolta az összes riválisát a ligában, így gyakorlatilag ellenfél nélkül húzta be a ligában a címeket, mert a német játékosok közül aki szeretett volna a Nationalelfben játszani, azért nem volt mindegy melyik a clubjuk. Így nagyon nem tud érdekelni a siralmuk. :oops:
geridoss
Director del Fútbol

2016.12.02. 23:59:39

LG írta: Meg erről a nagy utálatról is hallottam, de nem igazán értem az okát. Egy új, jó anyagi hátérrel rendelkező klubról van szó, de ez már ok lenne a köpködésre?
Az nem tetszik a németeknek, hogy vannak a tradicionális nagy csapatok, és most hirtelen megjelent a semmiből egy osztrák vállalat által finanszírozott kis "noname" csapat, aki kvázi leiskolázza a nagy echte német klubokat.

Mondjuk abban az esetben érteném az ellenszenvet, ha - Cityhez és PSG-hez hasonlóan - euromilliókért bevásároltak volna a szezon előtt, minden mozdítható világklasszist elhoznak a nagy kluboktól, és úgy verik rommá a ligát. De itt nem erről van szó.

Valaki talán ebben a topikban már írt erről, hogy német ismerőse részletesen leírta, mi a gond a csapattal, nagyjából erről szólt a dolog.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.12.02. 23:46:23

Robben ha épp hosszabb ideig egészséges, még klasszis teljesítményre képes. Thiago is egyre inkább bizonyítja, hogy nem voltunk olyan hülyék mi, akik sokat láttunk benne anno, igaz, kellett neki idő, hogy szintet tudjon lépni, de a sérülésekkel is peches volt. Lewandowski pedig megtanult szabit lőni.

Más:
http://www.sportfaktor.hu/2016/12/01/in ... ett/28983/" target="_blank

Megmondom őszintén, az RB Leipziget eddig csak nagy felületesen figyeltem, azt tudtam, hogy Gulácsi ott véd, de ez teljesen új nekem, hogy Lőw a másodedző. Ő is szembeköpi a magyar edzőtársadalmat? :mrgreen:
Meg erről a nagy utálatról is hallottam, de nem igazán értem az okát. Egy új, jó anyagi hátérrel rendelkező klubról van szó, de ez már ok lenne a köpködésre?
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.11.27. 20:05:46

Feast4 írta:
randomguy írta:közben ibisevic megforditotta paliéknak a meccset a mainz ellen, és mint aki jól végezte dolgát kiállítatta magát :D
Az az ipse amúgy sokkal nagyobb karriert érdemelt volna mint ami jutott végül.
Igen, de legalább a sors visszaad neki vmit most. Idén eddig 12 meccsen 8 gólja, és 3 gólpassza van, csak igy tovább! =D>
Feast4
Director del Fútbol

2016.11.27. 19:47:56

randomguy írta:közben ibisevic megforditotta paliéknak a meccset a mainz ellen, és mint aki jól végezte dolgát kiállítatta magát :D
Az az ipse amúgy sokkal nagyobb karriert érdemelt volna mint ami jutott végül.
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.11.27. 19:41:42

Behúzták Paliék a meccset, ezzel megint ott vannak a dobogón. De nagyon sűrű a mezőny a 3-7. hely között, idén még nehezebb Paliék dolga, mint tavaly, erősebbek a riválisok (beszédes, hogy olyan jó kis csapatok, mint Schalke, Leverkursen Mainz nincsenek ott az élmezőnyben), de eddig megint erőn felül teljesítenek. =D>
randomguy
Capitá del Barça

2016.11.27. 19:04:19

közben ibisevic megforditotta paliéknak a meccset a mainz ellen, és mint aki jól végezte dolgát kiállítatta magát :D
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.11.26. 17:28:11

Huszti gól és gólpassz, jó játék a Dortmund ellen :!: =D>

Ezzel nagyjából oda is a Dortmund bajnoki reménye, sajnálom őket, szimpatikus csapat, de nem az igaziak ma ősszel. Dembelétől azért láthattunk szép gólokat, nagy szólókat, kapufát, van lendület a srácban. :)

A magyarok meg oktatják a Bundást, :mrgreen:
palesz77

2016.11.21. 16:11:16

LG
Az Év fórumozója 2016

2016.11.19. 20:56:29

Initom írta:Bartra egészen fantasztikus ma,külön öröm ,hogy talán nyer a BVB. Az pedig egészen vicces ahogy Thiago és Bartra veszekednek :D :D
Tanár volt, nálam a meccs embere. Korábban hibázgatott még a szezonban, de ne feledjük, nálunk alig játszott, ősszel volt egy sérülése is. Szerintem a folyamatos játéklehetősséggel ezek el fognak maradni, és kiváló védő válik belőle.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.11.19. 20:50:39

Nem követem a németeket, de ahogy látom a Lipcse vezet. :) A Rb nem piskóta, akár Salzburg akár F1 és most Leipzig. Ennyit jelent a szisztematikus munka, na meg azért pénz is kell. :)
Kép
Kép
Kép
Initom
Entrenador del Barça

2016.11.19. 20:19:09

Bartra egészen fantasztikus ma,külön öröm ,hogy talán nyer a BVB. Az pedig egészen vicces ahogy Thiago és Bartra veszekednek :D :D
Abi & Tito
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.11.19. 14:51:32

randomguy írta:Reus múlt héten kezdett el edzeni a sérülése után és játsuhatott volna a Bayern elleni rangadón, csak a minap megint megsérült edzésen.
Nagyon sajnálom elképesztően sérülékeny, viszont jó hogy nem igazoltuk le annó.
Lehet, ha anno eligazol valahova, máshogy alakul. Én legalábbis úgy gondolom, hogy a Dortmund is egy olyan csapat, ahol annyire feltűnően sok a sérülés, hogy az már nem lehet véletlen.
randomguy
Capitá del Barça

2016.11.19. 14:30:54

Reus múlt héten kezdett el edzeni a sérülése után és játsuhatott volna a Bayern elleni rangadón, csak a minap megint megsérült edzésen.
Nagyon sajnálom elképesztően sérülékeny, viszont jó hogy nem igazoltuk le annó.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.11.06. 11:06:09

Vannak hibái Bartrának, de szerintem összességében biztató teljesítményt nyújt mióta visszatért a sérüléséből. Úgy érzem idővel jó lesz.
Válasz küldése