Luis Enrique

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Kit választanál LE utódjának?

Sampaoli
53
56%
Unzue
5
5%
Koeman
10
11%
Blanc
0
0 szavazat
Allegri
9
9%
Tuchel
2
2%
Sarri
1
1%
Eusebio
0
0 szavazat
Óscar Garcia
1
1%
Más
14
15%

Szavazatok száma: 95
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.11.27. 23:50:18

Egyet viszont rohadtul nem értek, utóbbi években is képes volt húzni néha egy-egy taktikai elemet, vagy a felállással vagy játékosok szerepe között. Idén ez teljesen kiveszett.
Húzott idén is, csak nem jött be, nézd meg a Messias2 által belinkelt ábrát.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2016.11.27. 23:44:19

Alapjába véve sose volt a kedvencem, a nyilatkozatait sose olvasom el, de ettől függetlenül nem fogom ekézni mert csak alapon. Egyet viszont rohadtul nem értek, utóbbi években is képes volt húzni néha egy-egy taktikai elemet, vagy a felállással vagy játékosok szerepe között. Idén ez teljesen kiveszett. Mindig az a rohadt sablon. Most nem kezdem el a játékosokat ekézni, de aki gyenge egy meccsre kiültethetné, vagy ha látja hogy nem megy, cseréljen. Megértem hogy rohadt sok a sérülés, állandóan van legalább 3-4 sérült játékosunk, de ez nem mentség hogy ennyire kiszámítható a taktika mindig. Játékosok formájával nem tud mit kezdeni egyszerűen. Középpályán pedig Ini sérült, ami nálunk a félkarú óriás hasonlattal bőven felér, de csak most kezdjük észre venni hogy ki is volt az a Xavi. Abba bele se gondolok ha Ini szögre akasztja a csukát... Jövőre viszont szerintem tuti menni fog, függetlenül a jelenlegi formától, bukdácsolástól és nulla játéktól, Messi függőségtől, belső hang azt mondatja kezd elfogyni az ötlet a gépezetben.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
torrestoni
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2016.11.27. 23:37:02

LG írta:
torrestoni írta:Hatalmasat csalódtam benne ma. Az nem létezik, hogy nem lehetne néha más felfogásban, felállásban játszani. Ott volt az első 45 perc, nagyságrendekkel felülmúlták őt és a játékosait. Simán megpróbálhatott volna valamit. Meg van tiltva a Cruyff-Pep féle labdatartás, filozófia? Kötelező három támadónak játszania ha felesleges is? Most komolyan annyit tudott hozzátenni, hogy oké, ezek bémeg letámadnak, ügyesek a labdával, hát vágjuk előre, kapkodjunk, "kontrázzunk", adjuk oda a térfélnél álló Neymarnak vagy Messinek, és vagy megoldja, vagy kezdjük elölről? Ez kis csapatra és nulla edzőre utaló attitűd.

Az soha se volt kérdés, hogy korlátozott edző, de a tavaszi mélyrepüléskor azt már bizonyította, hogy nem létezik más út, ha megy, megy. Az MSN-t nem lehet kiismerni, nem valami algoritmus. Ilyen támogatással viszont elvárhatatlan, hogy a félpályától végigszólózzák-kényszerítőzzék, befejezzék. Ez a Busquets - Gomes - Rakitic középpálya meg haszontalanabb volt, mint egy Edmilson - Motta - Gerard középpálya. Formában közepes alatt mindegyik, összeférhetetlenek eddig együtt, zavarják egymást.
Nem tilost Pep féle labdatartós focit játszani, de nincs Xavi, Iniesta, Busi meg élete legrosszabb formájában kp. Szerintem tartottuk is volna a labdát, csak nem bírtuk, épp emiatt.

De letámadással már korábban is zavarba lehetett hozni a csapatot, csak akkor még egyrészt erősebb volt a kp-nk, meg eleve kevesebben merték bevállalni.
Nem arra gondolok, hogy pontosan olyan módon próbálkozott volna, de legalább némi labdatartásra. Hatalmas szakadék volt nem csak Suárezék és Busquetsék között, hanem a három középpályás között is. A labdakihozatalnak újból neki kellene futnia csapatszinten, és bár nincs Xavi, Iniesta, de azért nem De Jongok futnak a pályán. Illetve a szélsők sem tudnak ebben jól segíteni, pedig Robertó ebben lehetne kiemelkedő. Azért a Sociedad középpályája sem egy egetrengető szint, mégis tudtak szélen és középen is építkezni. Viszont itt erre nem is volt csak próbálkozás sem már hetek óta, nem hiába volt a Celtic elleni is olyan "élvezetes" meccs kívülről. Vagy rohanunk, kapkodunk előre, vagy rohanunk, visszazárunk, hátra. Nincs átmenet.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.11.27. 23:28:13

torrestoni írta:Hatalmasat csalódtam benne ma. Az nem létezik, hogy nem lehetne néha más felfogásban, felállásban játszani. Ott volt az első 45 perc, nagyságrendekkel felülmúlták őt és a játékosait. Simán megpróbálhatott volna valamit. Meg van tiltva a Cruyff-Pep féle labdatartás, filozófia? Kötelező három támadónak játszania ha felesleges is? Most komolyan annyit tudott hozzátenni, hogy oké, ezek bémeg letámadnak, ügyesek a labdával, hát vágjuk előre, kapkodjunk, "kontrázzunk", adjuk oda a térfélnél álló Neymarnak vagy Messinek, és vagy megoldja, vagy kezdjük elölről? Ez kis csapatra és nulla edzőre utaló attitűd.

Az soha se volt kérdés, hogy korlátozott edző, de a tavaszi mélyrepüléskor azt már bizonyította, hogy nem létezik más út, ha megy, megy. Az MSN-t nem lehet kiismerni, nem valami algoritmus. Ilyen támogatással viszont elvárhatatlan, hogy a félpályától végigszólózzák-kényszerítőzzék, befejezzék. Ez a Busquets - Gomes - Rakitic középpálya meg haszontalanabb volt, mint egy Edmilson - Motta - Gerard középpálya. Formában közepes alatt mindegyik, összeférhetetlenek eddig együtt, zavarják egymást.
Nem tilost Pep féle labdatartós focit játszani, de nincs Xavi, Iniesta, Busi meg élete legrosszabb formájában kp. Szerintem tartottuk is volna a labdát, csak nem bírtuk, épp emiatt.

De letámadással már korábban is zavarba lehetett hozni a csapatot, csak akkor még egyrészt erősebb volt a kp-nk, meg eleve kevesebben merték bevállalni.
Messias2
Director del Fútbol

2016.11.27. 23:21:18

randomguy írta: amúgy azt nem értem, hogy eddig a keze alatt kpsok személye nem változott annyira, hogy változásokat kellett volna eszközölni, az alap kpsok ugyanzok, nem volt embercsere, felálláscsere, semmi, akkor honnan jött most ez a hézak a kpsok között?
Mondjuk Messinek nem kéne középre húzódnia, mert totál felborul az egyensúly. Rakétának emiatt távolabb kell helyezkednie Busitól, és SR se tud úgy belépnie a támadásokba. Nem véletlen, hogy kb. minden támadást meccsek óta a baloldalon vezetünk.

Érdemes visszanézni az áprilisi klasszikust, kb. ugyanemiatt kaptunk ki akkor is. Ott még az is hozzájött, hogy Marcelo bátran jöhetett előre. (Ugye folyamat nem volt embere, mert Messi középen volt.)
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
torrestoni
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2016.11.27. 23:19:46

Hatalmasat csalódtam benne ma. Az nem létezik, hogy nem lehetne néha más felfogásban, felállásban játszani. Ott volt az első 45 perc, nagyságrendekkel felülmúlták őt és a játékosait. Simán megpróbálhatott volna valamit. Meg van tiltva a Cruyff-Pep féle labdatartás, filozófia? Kötelező három támadónak játszania ha felesleges is? Most komolyan annyit tudott hozzátenni, hogy oké, ezek letámadnak, ügyesek a labdával, hát vágjuk előre, kapkodjunk, "kontrázzunk", adjuk oda a térfélnél álló Neymarnak vagy Messinek, és vagy megoldja, vagy kezdjük elölről? Ez kis csapatra és nulla edzőre utaló attitűd.

Az soha se volt kérdés, hogy korlátozott edző, nem a bevállalós fajta, de a tavaszi mélyrepüléskor azt már bizonyította, hogy nem létezik más út, ha megy, megy, ha nem, hát nem. Most új idény alatt ha nem tudott megpróbálni mást decemberig (március óta), akkor tényleg egy helyben jár mint a búgócsiga.

Az MSN-t nem lehet kiismerni, nem valami algoritmus. Ilyen támogatással viszont elvárhatatlan, hogy a félpályától végigszólózzák-kényszerítőzzék, befejezzék. Ez a Busquets - Gomes - Rakitic középpálya meg haszontalanabb volt, mint egy Edmilson - Motta - Gerard középpálya. Formában közepes alatt mindegyik, összeférhetetlenek eddig együtt, zavarják egymást.

Én is elgondolkodnék a felállításán ha az Espanyol - RM duóból nem tud kihozni 4 pontot. Azért, mert bő fél éve elfogyott a koncepciója, holott tényleg kapott erősítést. A játékosok formája ellene van, de ebben neki is szerepe kell hogy legyen.

Ezerszer néznék meg Iniesta hiányában egy Mascherano - Busquets - DS középpályát. Legalább egyszer.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára torrestoni 2016.11.27. 23:23:50-kor.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
Tromort77

2016.11.27. 23:14:13

Nem kellene madridosat játszani egy sikertelen szezon esetén sem! Ha ne adj isten idén nem nyernénk egy kupát sem és egész évben így döcögne a játék sem dőlne össze a világ. Apróságokban, de igenis képes volt újat hozni LE eddig. Nem kell az egész csapatot átformálni, nem kellenek radikális változtatások, csak helyére kell tenni a kirakós darabjait. Mind a fejekben mind az eltervezett taktikában rengeteg a hiányosság. Baromi hosszú a szezon. jelenleg nagyon nem jól mutatnak a dolgok, de bízni kell Luchoban és a stábban mert rászolgált már bőven.
randomguy
Capitá del Barça

2016.11.27. 23:12:20

palesz77 írta: Bele kene kemenyen nyulni a csapatba, meglatjuk sikerul-e neki. Szerintem nem, de remelem ramcafol, kepes volt mar megujulni ez elott is.
amúgy azt nem értem, hogy eddig a keze alatt kpsok személye nem változott annyira, hogy változásokat kellett volna eszközölni, az alap kpsok ugyanzok, nem volt embercsere, felálláscsere, semmi, akkor honnan jött most ez a hézak a kpsok között?
Xabi Prieto: "I have gone to the Bernabeu just to watch Messi play."
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.11.27. 23:09:25

https://www.facebook.com/FCBarcelonaTro ... =3&theater" target="_blank

Igazából alapvető baj, hogy megtalálták az MSN ellen a megoldást, és egyre többet fogják használni:
Elszeparálni a középpályától, és ha nem kapnak labdát, úgy elég nehéz lőni a gólokat.

Emellett nagyon pontatlanok vagyunk. Azok a kontrák, amik félelmetesek voltak , azokból manapság alig van és a jelentős részét szimplán elrontják mert pontatlanok.

Ma is az egyetlen gólunk kontrából és Neymar ügyes megoldásából keletkezett

Amúgy meg ha ki is rúgnák most, akkor kit hoznának gyorsan a helyére?
Egy dolog kirúgni valakit, az meg már külön dolog hogy kit rakjanak a helyére...

De elég belegondolni hogy mi lett volna ha 2015 januárjában kirugják Luchot.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.11.27. 23:08:25

Messias2 írta:Lucho műve
A miert gyenge Busi, miert nincs kozeppalyas vedekezes, es normalis jatek kerdesekre 70%-ban legalabbez valaszt ad..

Bele kene kemenyen nyulni a csapatba, meglatjuk sikerul-e neki. Szerintem nem, de remelem ramcafol, kepes volt mar megujulni ez elott is.
Samper
Director del Fútbol

2016.11.27. 23:07:53

Nem tudjuk, a triplázásban mi volt a szerepe Xavi háttér - diplomáciájának. Lehet, hogy már tavaly is ő hiányzott.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.11.27. 23:01:06

Andris írta:Szerintem meg egy tiz pontos hatrany eleg ahhoz, hogy harom honap utan felalljon valaki a padrol. Minimum ketszer olyan jo jatekosanyaga van, mint barki masnak.

En mar most elkuldenem. Eddig is csak egy kozepszeru edzonek tartottam, akit a csodajatekosai tartanak eletben, de mostmar egeszen biztos vagyok benne.
A 10 pontos hátrány szerintem is elég lenne, ha nem két sikeres szezon lenne a háta mögött. Szerintem emiatt megérdemli, hogy legalább a szezon végéig maradjon.

A csodajátékosok meg önmagukban kevesek a sikerhez, Tata Martinonak sem volt lényegesen rosszabb kerete, nem volt ugyan Suareze, de volt a többi húzóember neki is rendelkezésére állt. De Messi, Alves, Pique, Neymar mind jóval gyengébbek voltak alatta, mint később LE alatt, ami azért szerintem nem véletlen.
De előre Pacot mikor ha nem most lehetett volna bedobni?
Abban biztos vagyok, hogy egy necces meccsen nem cserél támadót. Meg Paco is gyatra eddig, Suarez is gyenge volt, de inkább benne van meg a gólveszély.
Messias2
Director del Fútbol

2016.11.27. 22:58:02

visca el barca
Presidente del Barça

2016.11.27. 22:53:16

Messias2 írta:
visca el barca írta:guardiola rendszerét szépen átformálta, de akárcsak pep, ő sem tud túllépni a saját keretein. sosem tartottam egy nagy edzőnek, és ezt most kezdi is alátámasztani. elküldeni nem fogják, sok értelme nem is lenne, de miután a bajnokságot elbuktuk, a bl-t ilyen játékkal megnyerni nem fogjuk, a nyáron önként szépen elbúcsúzik
A bajnokságot még közel sem buktuk el. LE hiányosságai sajnos valóban kijönnek, de ne feledjük, hogy szerencsére az ellenfél kispadján is egy hasonló kaliberű edző.
csak ők mákkal behúzzák a meccseket. hetek óta hulla gyengék vagyunk, jelenlegi formánkat elnézve a real ellen egy X-re maximum jók leszünk, többre nem hinném. és nem azért mert ők űrfocit játszanak, hanem mert mi gyengék vagyunk. LE felküldi a sablon 11-et aztán messi vagy megoldja vagy nem.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.11.27. 22:52:32

Ha valami csoda folytán vernénk a Realt, akkor már " csak" 3 pont hátrányunk lenne, úgy hogy a Madrid még nem volt Sevillánál,Valenciánál,Celtánál stb.

Viszont kezdeni kell valamit a csapattal, mert még ha meg is vernénk a Realt, ilyen formában utána tovább szornánk a pontokat...

https://www.facebook.com/FCBarcelonaTro ... =3&theater" target="_blank

KP nagyon nincs leszervezve, sürgősen tanulnia kell Luchoéknak ebből és változtatni.(Bár egy ideje már erre várunk)
Messias2
Director del Fútbol

2016.11.27. 22:50:19

visca el barca írta:guardiola rendszerét szépen átformálta, de akárcsak pep, ő sem tud túllépni a saját keretein. sosem tartottam egy nagy edzőnek, és ezt most kezdi is alátámasztani. elküldeni nem fogják, sok értelme nem is lenne, de miután a bajnokságot elbuktuk, a bl-t ilyen játékkal megnyerni nem fogjuk, a nyáron önként szépen elbúcsúzik
A bajnokságot még közel sem buktuk el. LE hiányosságai sajnos valóban kijönnek, de ne feledjük, hogy szerencsére az ellenfél kispadján is egy hasonló kaliberű edző.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.11.27. 22:46:38

Az ott szerkezeti volt szerintem, ami miatt nem akarta ezt megbontani. középen De előre Pacot mikor ha nem most lehetett volna bedobni? Suarez még önmagához képest is látványosan szenvedett. Neymar is pocsék volt, ahogy Messi is. De előre nem "mer" cserélni. Akár Rafinha akár más. És pedig kifejezetten jól kezdett el alakulni a meccs, 20-ik perc körül volt nagy üzemzavar, de vettük át az irányítást, másodikat szintén jól kezdtük erre összehoztuk egy ilyen balfék gólt. Végén az egyenlítés után gondolom bízott benne, hogy na majd hátha a brazil vagy Messi véletlenül megint eltud menni.
Kép
Kép
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2016.11.27. 22:44:09

guardiola rendszerét szépen átformálta, de akárcsak pep, ő sem tud túllépni a saját keretein. sosem tartottam egy nagy edzőnek, és ezt most kezdi is alátámasztani. elküldeni nem fogják, sok értelme nem is lenne, de miután a bajnokságot elbuktuk, a bl-t ilyen játékkal megnyerni nem fogjuk, a nyáron önként szépen elbúcsúzik
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.11.27. 22:42:32

1 csere.. Ezt ha valaki megmagyarázza, megemelem a kalapom. Ott volt egy Rafinha a padon, ha más nem is, aki a lövése 70%-át gólra váltja idén, legalább őt hozta volna be. Ő még védekezni is tud ráadásul, a középpálya se burult volna fel.
Andris
Adminisztrátor

2016.11.27. 22:30:30

Szerintem meg egy tiz pontos hatrany eleg ahhoz, hogy harom honap utan felalljon valaki a padrol. Minimum ketszer olyan jo jatekosanyaga van, mint barki masnak.

En mar most elkuldenem. Eddig is csak egy kozepszeru edzonek tartottam, akit a csodajatekosai tartanak eletben, de mostmar egeszen biztos vagyok benne.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.11.27. 21:46:57

Andris írta:

Szerintem ha ma nem lesz harom pont, es a clasicon minimum dontetlen, akkor nagyon meginog alatta a pad. Es akkor meg is kene!
Szezon közben szerintem semmikép nem fog távozni, szezon végén pedig a sikerektől/kudarcokól függetlenül is esélyes, hogy feláll.
Andris
Adminisztrátor

2016.11.27. 21:33:16

Abszolut semmi jatekunk nincsen :(
Rakitic mintha egy alibi jobb bekket jatszana, de utasitasra, meert meg veletlen se hajlando masra. busquets azt se tudja merre fusson harom ember kozul, amig Gomes meg az elozo tamadasunkbol probal megfordulni a sajat tengelye korul, sikertelenul. A vedelmunk megszakad, csoda h meg nincs serult, a harom sztarunkbol meg mar nem csak Messinek van engedelye meccs kozbeni varosnezeshez.

Ha valaki nem villan, nem szerzunk pontokat egyetlen meccsen sem az elmult bo egy honapban.

Szerintem ha ma nem lesz harom pont, es a clasicon minimum dontetlen, akkor nagyon meginog alatta a pad. Es akkor meg is kene!
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Chino
Llegenda del Barça

2016.11.21. 19:16:47

mess2009 írta:LE. odáig eljut, hogy megállapítja: a védekező csapatok ellen nehéz.....de megoldást képtelen találni.nem akarok spanyolviaszt...de: állandóan oda fajulnak ezek a meccsek, hogy még be is szorítjuk az amúgy is védekező csapatokat! én azt gondolom, hogy át kellene adni a területet, kicsalogatni őket középre, vagy mélyebbre és onnan indulni. ahogy már írtam, nem hogy ilyesmit nem csinálnak de még azokat a spontán lehetőségeket sem használják tudatosan, amikor mondjuk egy szöglet után el lehetne rohanni... volt ilyen a Malaga ellen is dühítően lassan a középpályán "átcsámcsogva" érnek fel mire a védelem már pozíciót fogott... és ez csak egy elem amit laikusként látok de itt egy siker edzőről beszélünk!
A Malaga-val csinálhattál volna bármit ki nem mozdultak volna. Max. akkor jöttek volna kicsit ki, ha hátrányban vannak. Amellett bőven megvoltak a helyzetek, akár egy 3-4 gólos győzelemhez is, de iszonyú pontatlanok voltak a befejezések, plusz Kameni is hozta a szokásos formáját ellenünk. (a bírói tevékenységről ne beszéljünk)
Lucho pedig nem tud bemenni a pályára, hogy berugdossa a labdát.
A befejezésekkel van gondunk idén, ráadásul leginkább Suarez esetében. Amikor pontosabbak vagyunk jönnek is a gálák, de szerintem olyan 30-40% lehet a helyzetkihasználás, azért ilyen nyögvenyelősek sokszor a meccsek.
Forca Barca!!!!
Normandia
Director del Fútbol

2016.11.21. 15:04:04

zeli39 írta:
mess2009 írta:LE. odáig eljut, hogy megállapítja: a védekező csapatok ellen nehéz.....de megoldást képtelen találni.nem akarok spanyolviaszt...de: állandóan oda fajulnak ezek a meccsek, hogy még be is szorítjuk az amúgy is védekező csapatokat! én azt gondolom, hogy át kellene adni a területet, kicsalogatni őket középre, vagy mélyebbre és onnan indulni. ahogy már írtam, nem hogy ilyesmit nem csinálnak de még azokat a spontán lehetőségeket sem használják tudatosan, amikor mondjuk egy szöglet után el lehetne rohanni... volt ilyen a Malaga ellen is dühítően lassan a középpályán "átcsámcsogva" érnek fel mire a védelem már pozíciót fogott... és ez csak egy elem amit laikusként látok de itt egy siker edzőről beszélünk!
Ajánlom néz meg egy Barcelona B meccset kb háromszoros sebességgel történik minden mint a nagy csapat meccsein.Középpályánkon minden ütemtelen és lassú .Lehetséges L.E ezt kéri,hogy türelmesen játszanak a játékosok meg azt csinálják amit a mester kér .Malaga meccsen ez a türelem eltartott mondjuk a 70-ig percig aztán kezdtünk darálni .Edzői hibák tömkelege jellemzi az idei szezonunkat .A világ legjobb klub csapatát nem lehet rábízni egy középszerű edzőre ,ezekhez a játékosokhoz egy markáns elhivatott szakmai ember kell nem feltétlen sztár edzőre gondolok.
Amikor van ötlet és mozgás a védelem között, akkor ezt meg tudjuk oldani. Akkor van probléma, amikor elképzelés és mozgások nélkül szeretnénk gólt szerezni. Ilyenkor, vagy van szerencsénk, vagy nincs. Nem a körbepasszokkal van itt a probléma, ilyenkor kellene a réseket keresni,hanem azzal, hogy vagy nem vesszük észre a lehetőségeket, vagy nincs lehetőség a statikus csatárok megjátszására.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Kovbal88
Entrenador del Barça

2016.11.21. 14:36:16

A világ legjobb klub csapatát nem lehet rábízni egy középszerű edzőre ,ezekhez a játékosokhoz egy markáns elhivatott szakmai ember kell nem feltétlen sztár edzőre gondolok.
Azért ez kicsit erős, szerintem fuss neki még egyszer!
Lezárt