Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Húzott idén is, csak nem jött be, nézd meg a Messias2 által belinkelt ábrát.Egyet viszont rohadtul nem értek, utóbbi években is képes volt húzni néha egy-egy taktikai elemet, vagy a felállással vagy játékosok szerepe között. Idén ez teljesen kiveszett.
Nem arra gondolok, hogy pontosan olyan módon próbálkozott volna, de legalább némi labdatartásra. Hatalmas szakadék volt nem csak Suárezék és Busquetsék között, hanem a három középpályás között is. A labdakihozatalnak újból neki kellene futnia csapatszinten, és bár nincs Xavi, Iniesta, de azért nem De Jongok futnak a pályán. Illetve a szélsők sem tudnak ebben jól segíteni, pedig Robertó ebben lehetne kiemelkedő. Azért a Sociedad középpályája sem egy egetrengető szint, mégis tudtak szélen és középen is építkezni. Viszont itt erre nem is volt csak próbálkozás sem már hetek óta, nem hiába volt a Celtic elleni is olyan "élvezetes" meccs kívülről. Vagy rohanunk, kapkodunk előre, vagy rohanunk, visszazárunk, hátra. Nincs átmenet.LG írta:Nem tilost Pep féle labdatartós focit játszani, de nincs Xavi, Iniesta, Busi meg élete legrosszabb formájában kp. Szerintem tartottuk is volna a labdát, csak nem bírtuk, épp emiatt.torrestoni írta:Hatalmasat csalódtam benne ma. Az nem létezik, hogy nem lehetne néha más felfogásban, felállásban játszani. Ott volt az első 45 perc, nagyságrendekkel felülmúlták őt és a játékosait. Simán megpróbálhatott volna valamit. Meg van tiltva a Cruyff-Pep féle labdatartás, filozófia? Kötelező három támadónak játszania ha felesleges is? Most komolyan annyit tudott hozzátenni, hogy oké, ezek bémeg letámadnak, ügyesek a labdával, hát vágjuk előre, kapkodjunk, "kontrázzunk", adjuk oda a térfélnél álló Neymarnak vagy Messinek, és vagy megoldja, vagy kezdjük elölről? Ez kis csapatra és nulla edzőre utaló attitűd.
Az soha se volt kérdés, hogy korlátozott edző, de a tavaszi mélyrepüléskor azt már bizonyította, hogy nem létezik más út, ha megy, megy. Az MSN-t nem lehet kiismerni, nem valami algoritmus. Ilyen támogatással viszont elvárhatatlan, hogy a félpályától végigszólózzák-kényszerítőzzék, befejezzék. Ez a Busquets - Gomes - Rakitic középpálya meg haszontalanabb volt, mint egy Edmilson - Motta - Gerard középpálya. Formában közepes alatt mindegyik, összeférhetetlenek eddig együtt, zavarják egymást.
De letámadással már korábban is zavarba lehetett hozni a csapatot, csak akkor még egyrészt erősebb volt a kp-nk, meg eleve kevesebben merték bevállalni.
Nem tilost Pep féle labdatartós focit játszani, de nincs Xavi, Iniesta, Busi meg élete legrosszabb formájában kp. Szerintem tartottuk is volna a labdát, csak nem bírtuk, épp emiatt.torrestoni írta:Hatalmasat csalódtam benne ma. Az nem létezik, hogy nem lehetne néha más felfogásban, felállásban játszani. Ott volt az első 45 perc, nagyságrendekkel felülmúlták őt és a játékosait. Simán megpróbálhatott volna valamit. Meg van tiltva a Cruyff-Pep féle labdatartás, filozófia? Kötelező három támadónak játszania ha felesleges is? Most komolyan annyit tudott hozzátenni, hogy oké, ezek bémeg letámadnak, ügyesek a labdával, hát vágjuk előre, kapkodjunk, "kontrázzunk", adjuk oda a térfélnél álló Neymarnak vagy Messinek, és vagy megoldja, vagy kezdjük elölről? Ez kis csapatra és nulla edzőre utaló attitűd.
Az soha se volt kérdés, hogy korlátozott edző, de a tavaszi mélyrepüléskor azt már bizonyította, hogy nem létezik más út, ha megy, megy. Az MSN-t nem lehet kiismerni, nem valami algoritmus. Ilyen támogatással viszont elvárhatatlan, hogy a félpályától végigszólózzák-kényszerítőzzék, befejezzék. Ez a Busquets - Gomes - Rakitic középpálya meg haszontalanabb volt, mint egy Edmilson - Motta - Gerard középpálya. Formában közepes alatt mindegyik, összeférhetetlenek eddig együtt, zavarják egymást.
Mondjuk Messinek nem kéne középre húzódnia, mert totál felborul az egyensúly. Rakétának emiatt távolabb kell helyezkednie Busitól, és SR se tud úgy belépnie a támadásokba. Nem véletlen, hogy kb. minden támadást meccsek óta a baloldalon vezetünk.randomguy írta: amúgy azt nem értem, hogy eddig a keze alatt kpsok személye nem változott annyira, hogy változásokat kellett volna eszközölni, az alap kpsok ugyanzok, nem volt embercsere, felálláscsere, semmi, akkor honnan jött most ez a hézak a kpsok között?
amúgy azt nem értem, hogy eddig a keze alatt kpsok személye nem változott annyira, hogy változásokat kellett volna eszközölni, az alap kpsok ugyanzok, nem volt embercsere, felálláscsere, semmi, akkor honnan jött most ez a hézak a kpsok között?palesz77 írta: Bele kene kemenyen nyulni a csapatba, meglatjuk sikerul-e neki. Szerintem nem, de remelem ramcafol, kepes volt mar megujulni ez elott is.
A miert gyenge Busi, miert nincs kozeppalyas vedekezes, es normalis jatek kerdesekre 70%-ban legalabbez valaszt ad..Messias2 írta:Lucho műve
A 10 pontos hátrány szerintem is elég lenne, ha nem két sikeres szezon lenne a háta mögött. Szerintem emiatt megérdemli, hogy legalább a szezon végéig maradjon.Andris írta:Szerintem meg egy tiz pontos hatrany eleg ahhoz, hogy harom honap utan felalljon valaki a padrol. Minimum ketszer olyan jo jatekosanyaga van, mint barki masnak.
En mar most elkuldenem. Eddig is csak egy kozepszeru edzonek tartottam, akit a csodajatekosai tartanak eletben, de mostmar egeszen biztos vagyok benne.
Abban biztos vagyok, hogy egy necces meccsen nem cserél támadót. Meg Paco is gyatra eddig, Suarez is gyenge volt, de inkább benne van meg a gólveszély.De előre Pacot mikor ha nem most lehetett volna bedobni?
csak ők mákkal behúzzák a meccseket. hetek óta hulla gyengék vagyunk, jelenlegi formánkat elnézve a real ellen egy X-re maximum jók leszünk, többre nem hinném. és nem azért mert ők űrfocit játszanak, hanem mert mi gyengék vagyunk. LE felküldi a sablon 11-et aztán messi vagy megoldja vagy nem.Messias2 írta:A bajnokságot még közel sem buktuk el. LE hiányosságai sajnos valóban kijönnek, de ne feledjük, hogy szerencsére az ellenfél kispadján is egy hasonló kaliberű edző.visca el barca írta:guardiola rendszerét szépen átformálta, de akárcsak pep, ő sem tud túllépni a saját keretein. sosem tartottam egy nagy edzőnek, és ezt most kezdi is alátámasztani. elküldeni nem fogják, sok értelme nem is lenne, de miután a bajnokságot elbuktuk, a bl-t ilyen játékkal megnyerni nem fogjuk, a nyáron önként szépen elbúcsúzik
A bajnokságot még közel sem buktuk el. LE hiányosságai sajnos valóban kijönnek, de ne feledjük, hogy szerencsére az ellenfél kispadján is egy hasonló kaliberű edző.visca el barca írta:guardiola rendszerét szépen átformálta, de akárcsak pep, ő sem tud túllépni a saját keretein. sosem tartottam egy nagy edzőnek, és ezt most kezdi is alátámasztani. elküldeni nem fogják, sok értelme nem is lenne, de miután a bajnokságot elbuktuk, a bl-t ilyen játékkal megnyerni nem fogjuk, a nyáron önként szépen elbúcsúzik
Szezon közben szerintem semmikép nem fog távozni, szezon végén pedig a sikerektől/kudarcokól függetlenül is esélyes, hogy feláll.Andris írta:
Szerintem ha ma nem lesz harom pont, es a clasicon minimum dontetlen, akkor nagyon meginog alatta a pad. Es akkor meg is kene!
A Malaga-val csinálhattál volna bármit ki nem mozdultak volna. Max. akkor jöttek volna kicsit ki, ha hátrányban vannak. Amellett bőven megvoltak a helyzetek, akár egy 3-4 gólos győzelemhez is, de iszonyú pontatlanok voltak a befejezések, plusz Kameni is hozta a szokásos formáját ellenünk. (a bírói tevékenységről ne beszéljünk)mess2009 írta:LE. odáig eljut, hogy megállapítja: a védekező csapatok ellen nehéz.....de megoldást képtelen találni.nem akarok spanyolviaszt...de: állandóan oda fajulnak ezek a meccsek, hogy még be is szorítjuk az amúgy is védekező csapatokat! én azt gondolom, hogy át kellene adni a területet, kicsalogatni őket középre, vagy mélyebbre és onnan indulni. ahogy már írtam, nem hogy ilyesmit nem csinálnak de még azokat a spontán lehetőségeket sem használják tudatosan, amikor mondjuk egy szöglet után el lehetne rohanni... volt ilyen a Malaga ellen is dühítően lassan a középpályán "átcsámcsogva" érnek fel mire a védelem már pozíciót fogott... és ez csak egy elem amit laikusként látok de itt egy siker edzőről beszélünk!
Amikor van ötlet és mozgás a védelem között, akkor ezt meg tudjuk oldani. Akkor van probléma, amikor elképzelés és mozgások nélkül szeretnénk gólt szerezni. Ilyenkor, vagy van szerencsénk, vagy nincs. Nem a körbepasszokkal van itt a probléma, ilyenkor kellene a réseket keresni,hanem azzal, hogy vagy nem vesszük észre a lehetőségeket, vagy nincs lehetőség a statikus csatárok megjátszására.zeli39 írta:Ajánlom néz meg egy Barcelona B meccset kb háromszoros sebességgel történik minden mint a nagy csapat meccsein.Középpályánkon minden ütemtelen és lassú .Lehetséges L.E ezt kéri,hogy türelmesen játszanak a játékosok meg azt csinálják amit a mester kér .Malaga meccsen ez a türelem eltartott mondjuk a 70-ig percig aztán kezdtünk darálni .Edzői hibák tömkelege jellemzi az idei szezonunkat .A világ legjobb klub csapatát nem lehet rábízni egy középszerű edzőre ,ezekhez a játékosokhoz egy markáns elhivatott szakmai ember kell nem feltétlen sztár edzőre gondolok.mess2009 írta:LE. odáig eljut, hogy megállapítja: a védekező csapatok ellen nehéz.....de megoldást képtelen találni.nem akarok spanyolviaszt...de: állandóan oda fajulnak ezek a meccsek, hogy még be is szorítjuk az amúgy is védekező csapatokat! én azt gondolom, hogy át kellene adni a területet, kicsalogatni őket középre, vagy mélyebbre és onnan indulni. ahogy már írtam, nem hogy ilyesmit nem csinálnak de még azokat a spontán lehetőségeket sem használják tudatosan, amikor mondjuk egy szöglet után el lehetne rohanni... volt ilyen a Malaga ellen is dühítően lassan a középpályán "átcsámcsogva" érnek fel mire a védelem már pozíciót fogott... és ez csak egy elem amit laikusként látok de itt egy siker edzőről beszélünk!
Azért ez kicsit erős, szerintem fuss neki még egyszer!A világ legjobb klub csapatát nem lehet rábízni egy középszerű edzőre ,ezekhez a játékosokhoz egy markáns elhivatott szakmai ember kell nem feltétlen sztár edzőre gondolok.