Hol van leírva, hogy egy portugál állampolgárnak Spanyolországban kéne leadóznia a reklámbevételeit és egyéb ehhez köthető dolgait vagy esetleg, úgy mindenét?
Valószínűleg vannak olyan dolgok meg lehetőségek, amik biztosítják azt, hogy lehessen ezzel ügyeskedni, mert másképp pl CR-nek se tudták volna ezt megoldani, bár 100%ban tény nem vagyok képben a Spanyol, Ír, Portugál, Virgin-szigeteki, EU-s adótörvényekkel.
Amit a spanyolországi "munkájáért" kap pénzt a Realtól, azt le is adózza a spanyoloknál, most csak szimplán a reklámbevételekről van szó.
Amit kellett leadózott ha minden igaz a spanyoloknak, a többi meg ott lett leadózva, ahova CR eladta a reklámjogait.
Ha azt mondanák nekem, hogy keresek X összeget és legális módon több maradhat meg belőle én se szórnám ki a pénzem az ablakon legyen akármekkora összegről szó. Én ilyen vagyok, elismerem. Azt is megértem, ha valaki máshogy nézi ezeket a dolgokat.
Amiket fontos még egyszer kiemelni:
Közben a spanyol adóhatóság megerősítette, hogy bár vizsgálják az ügyet, de Ronaldónak semmilyen adótartózasa nem állt fenn november 30-ig Spanyolországban.
Szintén a Ronaldóhoz közeli forrásokra hivatkozva: 2009-ben, amikor Cristiano a Manchester Unitedtől Madridba igazolt, ő és a Gestifute informálták a spanyol adóhatóságot a vállalat felépítéséről.
Illetve el se titkolták mikor mostanában eladták Peter Liméknek CR reklámjogait, ha nagyon nagyon kever kavar lenne itt valszeg picit jobban titkolták volna azt is.
Ég világon semmi nem lett eltitkolva meg elbújtatva.
Ha jól lett minden lepapírozva nagy gond ebből nem lehet, ha valahol elcsúsztak, akkor meg elég nagy.
Szerk: Elég sok mindent tudunk már a történetről, de jön lassan még a többi infó is és tisztázódnak a dolgok, mert jelenleg elég sok a kérdőjel.