Sergi Roberto

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2017.01.12. 12:25:58

Feast4 írta:Szerintem is.Másrészt meg, hogy szerintem már azt is érzi, hogy nem megy úgy ahogy kéne kezd az önbizalma is elmenni.
Szerintem ez a fő gond. Egy ideje nem mer olyanokat megcsinálni, amiktől a szezon elején annyira jó volt, kezd görcössebb lenni, az meg nála tudjuk hova vezet. Nagyon kéne neki 1-2 jó meccs egymás után..

Persze normális pihentetés is, nem lehet mindenki Alves. De szerintem az csak másodlagos probléma.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2017.01.12. 12:11:04

Ahogy VEB írta, én is nagyon tartok attól hogy tavaszra teljesen kipurcan fizikailag. Konkrétan minden meccset végig tol fel-alá rohangálva, Vidal meg jó ha 1-1 kisebb meccseken játszik ,de az is csodaszámba megy....Itt bizony bajok lesznek tavaszra ha nem hoz a vezetőség senkit aki legalább cserének használható...

Márpedig jóeséllyel nemfognak, és erre rámehetnek kupák is...Rossz belegondolni hogy egy Bayern-Real-Juve ellen kiállunk BL-ben és Robiból kb múmia lesz, úgy meg fogják forgatni mint annak a rendje, pedig tehetséges, de szerintem nem is várható tőle hogy minden meccset bírjon, sérülésről nem is beszélve.

Alves meg Alves...Nem tudom hogy ő hogy a fenébe bírta pláne ilyen idősen meccsről meccsre, bár még rajta is olykor látszott a dekoncentráltság.
Res
Jugador d'estrella

2017.01.12. 11:45:39

Nem lehet fáradt, Alves sem lehetett soha... Az ezen a poszton luxus.

Nekem szimpatikus a játéka, van benne potenciál, de őszintén: nem tudom hol lehetne ezt legjobban kihasználni. Talán védekező középpályásnak való leginkább, de ugye pont a "védekezése" felől nem vagyunk nyugodtak. A labdabiztossága, munkabírása rendben van és lát a pályán.
Szívesen látnám néha még feljebb, mondjuk Rakitic, vagy AG helyett. Viszont ehhez némi kreativitást még össze kellene szednie valahonnan.
Feast4
Director del Fútbol

2017.01.12. 11:29:25

ntibi67 írta:Nem kell túlmisztifikálni egyszerűen túl van terhelve.
Szerintem is.Másrészt meg, hogy szerintem már azt is érzi, hogy nem megy úgy ahogy kéne kezd az önbizalma is elmenni.

A legoptimálisabb pozíciója középpályán Busquets helye volt, ahol a legkevesebbet kell mozogna.Most a legtöbbet mozgó helyen játékos helyén játszik.Tutira hihetetlenül kifáradt már.
Kép
ntibi67
Capitá del Barça

2017.01.12. 06:08:20

Nem kell túlmisztifikálni egyszerűen túl van terhelve.
Barca333
Jugador del Barça

2017.01.12. 00:38:17

Szerintem pedig minden meccsünkön, ahol védekezni is kell, lerí róla hogy nem tud. Ő nem védő. Dolgozza már fel Luis. Ma is látszott hogy alibizik, a fejes előtt elindult az egyik irányba majd vissza. Fifában az elején az 50-es védők csinálták ezt. Még az év elején azt mondom elment, akkor még volt önbizalma, de mára már az se maradt szegénynek.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2017.01.12. 00:23:55

Feast4 írta:
S.Agüero írta:Hétvégén leültetném a padra, aztán Vidal hadd csapassa. Mostanában elég gyenge sajnos. :?
Nem gyenge hanem fáradt.Valaki nyilván talál majd statisztikát de biztos vagyok benne hogy a legtöbbet játszó 3 játékosban van.Talán Messi vagy Busquets játszott annyit mint ő.Én személy szerint nem csodálom hogy kivan.Nem a posztján játszik viszonylag jól ami szerintem marha nagy koncentrációt igényel, másrészt konkrétan mindig játszik, szóval szerintem fizikailag is eléggé romon lehet már.

Amúgy én is azt mondom le kéne tenni padra egy kicsit.A másik topicban irtam nem hiszem el, hogy Vidal egy két meccsen nem kezdhet, vagy nyert helyzetben nem lehet becserélni.Mindenképp meg kell ölni ezt a szerencsétlent?
Egyetértek, ezért is károgtam nyáron hogy kéne mellé még valaki(nameg most is hogy télen igazoljunk valakit), kb az egyik legnagyobb terheléssel járó poszt, fel-alá kell futkároznia egész meccsen akkor is ha támadunk, akkor is ha védekezni kell, és szinte minden meccsen végig játszik...Ezért kéne valami használható alternatíva, pláne ha neadjisten fontos meccs előtt sérülne le vagy fáradna ki teljesen.
Feast4
Director del Fútbol

2017.01.12. 00:11:24

S.Agüero írta:Hétvégén leültetném a padra, aztán Vidal hadd csapassa. Mostanában elég gyenge sajnos. :?
Nem gyenge hanem fáradt.Valaki nyilván talál majd statisztikát de biztos vagyok benne hogy a legtöbbet játszó 3 játékosban van.Talán Messi vagy Busquets játszott annyit mint ő.Én személy szerint nem csodálom hogy kivan.Nem a posztján játszik viszonylag jól ami szerintem marha nagy koncentrációt igényel, másrészt konkrétan mindig játszik, szóval szerintem fizikailag is eléggé romon lehet már.

Amúgy én is azt mondom le kéne tenni padra egy kicsit.A másik topicban irtam nem hiszem el, hogy Vidal egy két meccsen nem kezdhet, vagy nyert helyzetben nem lehet becserélni.Mindenképp meg kell ölni ezt a szerencsétlent?
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2017.01.11. 23:25:54

Hétvégén leültetném a padra, aztán Vidal hadd csapassa. Mostanában elég gyenge sajnos. :?
palesz77

2017.01.11. 23:22:09

MessiNeymarSuarez máshol írta:Robi mellé meg jöjjön már valaki aki használható legalább védekezésben, mert szerencsétlen minden meccsen fel-le futkározik pihenő nélkül, jóhogy fáradt fejben-testileg is...
Szerintem főleg fejben, az meg azzal együtt, hogy még tanulná a posztot alapból is, elég gyilkos kombó lett. A gólnál mondjuk mindenképp lefejelték volna, Alves idejében is rendre kaptuk ezeket, Albáról is jönnek, az alacsonyabb, mozgékony szélsőink hátránya ez.. De hogy mi járt a fejében, amikor a beadás pillanatában előrelépett egyet a labda felé, azt szerintem még ő maga se tudja.. Ezekből jön le nekem az, hogy fejben kezd sok lenni neki a dolog, alapból se hiszem, hogy olyan megingathatatlan az önbizalma, kéne neki a pihenő kicsit tényleg már.
palesz77

2017.01.05. 23:41:20

Szerintem ő fejben nem bírja, nem fizikális kipukkadásra gondoltam - mondjuk belátom, hogy a kifulladásnál jobb szót is használhattam volna. :D Olyan dolgok nem jönnek össze, vagy meg se próbálja, amik szezon elején 10-ből 9-szer patentül mentek neki. Tavaly is amikor túl sokat volt használva, eléggé kipukkadt, lehet, hogy fejben nem elég erős - még? -, ez meg emberfüggő szerintem. Amúgy ezt alátámasztaná az előző 3 éve is, akkor se a tudásával voltak gondok.. Ezt meg a több pihenés szerintem megoldaná, bár lehet nem.
Tromort77

2017.01.05. 23:37:55

palesz77 írta:Remélem januárban intéznek valakit Luchoék tényleg, mert nagyon ki van fulladva Robi, sokkal gyengébben játszik, mint szezon elején. Ma is harmatos volt, az eddig erősségének számító labdakihozatalaiból szinte semmit nem látni, kéne neki a pihi szerintem nagyon, sok ez így neki egyszerre.. Az se biztos, hogy beletanul rendesen az új posztjába, de így esélye se lesz, ha túl lesz hajszolva.. Ha nem jön valaki még a hónapban, szezon végére jobban kifullad szerintem mint Busi tavaly.
Nem tudom ezt elfogadni érvnek a védelmében amikor egy angol bajnokságban egy Clyne például 3 meccset végig robotol 7 napon belül. Nem akarom őt ide, nem azért hoztam fel. :D Csak állandóan megy a pihentetni akarunk mindenkit, közben meg más csapatoknál valahogy mégis bírják a terhelést.
palesz77

2017.01.05. 23:24:11

Remélem januárban intéznek valakit Luchoék tényleg, mert nagyon ki van fulladva Robi, sokkal gyengébben játszik, mint szezon elején. Ma is harmatos volt, az eddig erősségének számító labdakihozatalaiból szinte semmit nem látni, kéne neki a pihi szerintem nagyon, sok ez így neki egyszerre.. Az se biztos, hogy beletanul rendesen az új posztjába, de így esélye se lesz, ha túl lesz hajszolva.. Ha nem jön valaki még a hónapban, szezon végére jobban kifullad szerintem mint Busi tavaly.
palesz77

2016.12.10. 17:38:21

Áthoztam ide.
Tromort77 az Alba topicban írta:...

Ezerszer inkább SR mint Cancelo. Védekezésben Cancelo még SR-től is elmarad.
Tudom, ezt direkt csak azért írtam. :D

Amúgy van abba valami amit írsz. SR nekem baromi szimpatikus, de ha jön egy olyan ember, akiben SR erényei mellett brutális kezdősebesség és valódi jobbhátvéd ösztönök vannak, akkor áldásom rá, hogy átvegye a helyét. De én speciel az ő labdabiztosságát jelenleg nem cserélném el sebességre. Ha már nem kell, hogy a jobboldalon egy majdhogynem középpályás legyen a jobbhátvéd, mert a "Messi féle gondok" is megoldódtak, és olyan minőségi ember van a középpályás poszton, aki egymaga is bőven jó labdakihozatalokban, akkor elég lesz egy "csak" Alba labdabiztosságával és játékintelligenciájával bíró játékos oda, de jelenleg szerintem nem lenne.
ntibi67
Capitá del Barça

2016.12.10. 16:54:38

palesz77 írta:A második félidőt láttam csak, de ez ma megint biztató volt. Tudom, hogy nem rangadó volt, sőt, de attól még jó volt látni, hogy megint a magabiztos Robi futkározik a jobboldalon.
Ezért kell a rotáció midkét szélső védőnknél.Látszott a mai meccsen,hogy SR és Alba is mekkora kedvel játszott és bírták fizikálisan is az egész meccsen.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.12.10. 16:45:09

palesz77 írta:A második félidőt láttam csak, de ez ma megint biztató volt. Tudom, hogy nem rangadó volt, sőt, de attól még jó volt látni, hogy megint a magabiztos Robi futkározik a jobboldalon.
Rég volt már ilyen jó meccse, remélem visszajön az önbizalma, ami a City elleni visszavágón kicsit odalett.
palesz77

2016.12.10. 15:02:48

A második félidőt láttam csak, de ez ma megint biztató volt. Tudom, hogy nem rangadó volt, sőt, de attól még jó volt látni, hogy megint a magabiztos Robi futkározik a jobboldalon.
TripleH
Entrenador del Barça

2016.12.03. 19:25:15

Nagyon csípem a srácot, de sokkal többet érnénk vele, ha ismét ő lenne a fix 12. ember 2-3 posztra is, ő abban a legerősebb.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.12.03. 19:23:52

Tromort77 írta:Sajnos kevés jobbhátvédnek. Nem tud védekezni. Ezen nincs mit szépíteni. A csapat nyílván megengedheti magának sokszor, mert a védelem többi része úgyis takarít. De ez hosszútávon nem fog működni. Jövőre hozni kell egy kezdőszintű jobbhátvédet.
Van ebben igazság, a védelmi munkája tényleg gyenge, de én még adnék neki időt szezon végéig. Télen valószínűleg úgy is jön egy rutinos ember a posztra, nyárig meg kiderül, kell-e nagyobb befektetés egy jhv-ért.
Tromort77

2016.12.03. 19:16:25

Sajnos kevés jobbhátvédnek. Nem tud védekezni. Ezen nincs mit szépíteni. A csapat nyílván megengedheti magának sokszor, mert a védelem többi része úgyis takarít. De ez hosszútávon nem fog működni. Jövőre hozni kell egy kezdőszintű jobbhátvédet.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.11.24. 09:02:48

LG írta:Sajnos ma is összehozott egy figyelmetlenségből adódó buta hibát, ezeket elhagyhatná már. De azt leszámítva nagyon tetszett a játéka. Képességeivel semmi baj nincs, kicsit több odafigyelés kell, és akkor meglesz oldva a poszt hosszú időre.
Remélem télen hozunk valami épkézláb jhv-et Robi mellé/mögé, mert nem lehet tőle sem elvárni hogy egész szezonban hullámvölgy nélkül játsszon, úgy hogy minden egyes meccset végig játszik és le sem sérül.
Rossz belegondolni, hogy mi lesz ha tavasszal esetleg lesérül/formán kívül lesz a nagy meccsekre.
mess2009
Director del Fútbol

2016.11.24. 08:38:15

én is azokkal értek egyet, (ami egyébként tény!) hogy SR. egy jobb szélen játszó középpályás. tegyük mellé, hogy ezt a kényszer szülte és még azt is, hogy a mai fociban a szélső hátvédek szerepe átalakult - kedvezve ezzel is az SR. típusú játékosoknak. a srác kiválóan teljesít az előre játékban a baj a hátsó traktusban adódik, az is akkor, ha kap egy gyors szélsőt.
a játékához még hozzá kell tenni, hogy a szélső támadások és így a védekezés is manapság párban történik, tehát valójában az ő hatékonyságát nagyban javítja egy jó Masc,Pique feljebb pedig Rakéta segítség.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.11.23. 22:52:32

Sajnos ma is összehozott egy figyelmetlenségből adódó buta hibát, ezeket elhagyhatná már. De azt leszámítva nagyon tetszett a játéka. Képességeivel semmi baj nincs, kicsit több odafigyelés kell, és akkor meglesz oldva a poszt hosszú időre.
mvik
Jugador d'estrella

2016.11.09. 01:27:55

üdv. nagyon bírom a srácot, én már akkor is láttam benne fantáziát mikor még középpályán játszott, egy csupa szív játékos. de engem egy kicsit aggaszt a futósebessége, ugyanis azért a city ellen és a sevilla ellen is látszott h futásban elég verhető és sajnos ezt nem mindig lehet jó helyezkedéssel kivédeni. és ez egy gyorsan kontrázó szélvész gyors szélsőkkel rendelkező csapatok ellen (pl. Real) még elég nagy gond lehet, mert azok a játékosok akik be szoktak neki segíteni a védekezésben (pl. Rakitic), ők se nevezhetőek villámléptűnek és a meccsek vége felé már látszani szokott rajta (és Ivanon is) h nagyon kikészülnek a sok versenyfutástól, és ezért a mondatomért biztos sokan megköveznének, de akkor is leírom h Messi fele annyira se jár vissza segíteni védekezni mint a túloldalon Neymar, félre ne értsétek nem bántásból írom ezt, de talán Robi se meg Ivan se lenni már hulla a meccsek vége fele ha visszajárna egy kicsit többet védekezni. én mondjuk ezt a gondot úgy orvosolnám ilyen nagyobb rangadókon h két szűrővel játszanék és egy irányító középpályással és a jobbszélsőnek kéne szerezni egy olyan játékost aki rendszeresen visszajárna védekezni is, ilyen Cuadrado típusú játékosra gondolok aki villámgyors és technikás és a védekezésbe is sokat segítene, ebben a rendszerben a két szűrő lehetne Busi és Gomes/Rakitic az irányító meg Messi, mostanában úgyis mindig Lali mögött szaladgál. és így védekeznie se kéne annyira visszajárnia Messinek maradhatna elől Lalival és lehetne gyors kontrákat vezetni. erre a taktikára meccs közben is a vezetés birtokában is át lehetne állni és kontrázni.
mvik
Feast4
Director del Fútbol

2016.11.08. 23:35:31

Azt se szabad szerintem elfelejteni, hogy sérült is volt.Jó ritmusban jött neki és vissza is kell találni.A City elleni meccsen az egész csapat borzasztó volt, talán az ő hibája volt a leglátványosabb, de szerintem Busquets sokkal jobban elővehető arról a meccsről.Most pedig itt van a Sevilla elleni meccs.Na itt eléggé vakra ment de utána észhez tért és újra játékba hozta lendült.Szerintem nem kell még a fejét venni.Nagyon új a posztra eddig hozta amit kellett, egyenlőre csak pillanatnyi hullámvölgynek kell ezt felfogni.
Kép
Válasz küldése