2017.02.16. 10:50:17
A középpályán ment el (elsősorban). Semmiféle kapocs nem volt a védelem és a támadósor között, Stegennek a megszokottnál jóval gyakrabban kellett felívelnie a labdát, de ilyen fizikális elnyomásban ezeket nem fogja sem Neymar, sem Messi levenni (amúgy ez az ember a kp-n nem tud ugrani? az elmúlt 10 évben ha 5x láttam felugrani egy ladbáért, sokat mondtam). Iniesta teljes homály, lassú, körülményes, mintha nem is ő lett volna. Busquetset teljesen elnyomták, ő az ilyen fizikális, erős, brusztolós középpályások ellen, mint Matuidi vagy Verratti, mindig kevés volt egymaga, ma meg nem volt társ, akinek leadhatta volna a labdákat 2 érintésből. Gomes meg... én még mindig látom a biztató jeleket, de ez egyelőre akkor is nagyon kevés...
Ez a PSG még a fénykorában lévő Xavi-Iniesta-Busquets sornak sem lett volna könnyű falat, de ők megoldották volna. A mostani kp nem tudta, közel sem. A védelmet én nem okolnám különösebben, egyáltalán nem könnyű az, ha rendszeresen szabadon vezethetik rád a labdát, ebben mindig benne van a hiba. Umtiti mondjuk egyre több ladbát szór el, látszik, hogy ő nem nagyon játszott még ekkora nyomás alatt úgy, hogy nem vághatta el a labdát a négy égtáj valamelyike felé.
Neymart azért kiemelném, az elejétől a végig, föl-alá zakatolt, de amint lepasszolta, vége volt a támadásnak. Messi esetében pedig tegyük hozzá, hogy Emery nyírta ki. Amikor megkapta a labdát vagy csak a közelébe ért, már 3-an vagy 4-en voltak rajta. Igen, ő a legjobb, de azért ezt senki nem tudja megoldani. A másodikban viszont ő is enervált volt, lehet, hogy bele is fáradt, de pont neki nem szabadna belefáradnia.
A meccs után percekig bámultam magam elé. Valahol számítottam rá, hogy kiesünk, de erre nem. Nagyon nagy kár érte, de legalább foglalkozni kell a problémákkal. Olyasmi visszavágóra számítok, mint amit a Bayern játszott ellenünk 2 éve. Aztán lehet, olyan lesz, mint amit mi játszottunk a BM ellen 4 éve.