Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Nero.
Llegenda del Barça

2017.02.18. 01:47:22

visca el barca írta:a milan elleni meccs is csak mákkal lett meg, mert levendula az 5. percben vert egy akkora kapufát, hogy mindenki csak nézett ki a fejéből
Ha neked arról az estéről csak ennyi maradt meg akkor sajnálom, szerintem az egyik legszebb este volt a Nou Campba, történelmi fordítás és amugy végig egy kapuztunk. De amugy Niang lőtte 1-0nál.

Barcami: Korrekt elemzés, de számomra még mindig érthetetlen hogy a második félidő hogy zajlgatott le ugyanúgy mint az elso. Ha felidobe teljes tanácstalanság volt a PSG játékára akkor álltunk volna be legalább bekkelni. Gondolom napok óta elemzi a stáb és a játékosok a meccset, valószínűleg rájöttek hogy mi volt a bibi de hát 4-0ról már nem lehet visszahozni 2-0ról még vissza lehetett volna.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
barcami
Jugador del Barça

2017.02.17. 22:27:39

Újranéztem a keddi meccset és kicsit árnyaltabban látom a történteket most.

Először is, nagyon szerencsétlen koreográfiája volt a meccsnek így, már inkább elemezve, mint szurkolva. Arra gondolok, hogy bő negyed óránként kaptuk a gólokat, vagyis mire visszarázódott a Barca egy gól után, érkezett 'már-már a semmiből' egy következő.
Érzem ezt annak ellenére, hogy 2x-ese kapura lövésük volt (9:4).

Nem helyeztek nyomás alá egyik gól előtt sem kifejezetten, az 1. gól előtt is inkább kiegyenlített volt mezőnyben a játék, persze mindazokkal, amit eddig írtunk, hogy a középpálya nem szűrt rendesen, hibák csúsztak be.
Utólag, úgy látom, hogy bár közel sem volt jó a középpálya, mégis mintha nem ez lett volna a döntő. PL. a labdabirtoklás megvolt (41:59)
Inkább az lehetett, hogy a középpálya nem tudta megindítani a MSN-t a félpálya után, na ott reteszeltek igazán a psg-sek, kizárták Suarezt és Messit a játékból, míg a labdákat középen elkérő Neymart 1-2 belépővel megállították.

Lezárták, beleléptek, helyezkedtek a passzsávokba, de valljuk meg, ha Rakiticcel együtt, a középpályánk tudta volna úgy forgatni őket, hogy jöttek volna a helyetek,
Ezért lett volna jobb, ha Rakitic kezd, mert kreatívabb lett volna a középpályánk, ami a 70. perctől megmutatkozott. Halványan éledezett a Barca.

Ami mindenképpen hiányzott az Messi, Iniesta, Alba játéka, illetve az MSN összjátéka elől (ez végül éledezett az utolsó 20 percben).
Alba hónapok óta tartó passzivitása, visszafogottsága talány, de ha pályán van szinte észrevétlen támadásban, ez szokatlan.
Iniesta A.G-nél is gyengébb volt. Sajnos. Főleg a támadások megindítása hiányzott tőle. Hátha ez mégis csak a felépülés miatt van és formába lendül ezekre hónapokra. Az ő sávjában jött a 2.,3. gól..
Messi ugyan sokat sétált, de tény, hogy ha labdát kapott próbált megindulni, de ez alig volt. Labdavesztéséből megindulva lőttek gólt..

Sergi Roberto számtalanszor fellépett, de Gomes, Messi felől egyáltalán nem kapott labdát, hogy bejátsza. Ez is hiányzott, a széljáték, hogy széthúzzuk őket, pedig lehetett volna; Neymarnak volt 2-3 sikeres elfutása.
Busquets sokat dolgozott, talán a legjobbunk volt, Rakéta jól szállt be.

A hibáinkkal éltek, de nem éreztem közel sem kiemelkedő teljesítményt a túloldalon.
Rabiot ugyanúgy eltűnt vagy fél órára pl., mint Iniesta.

Saját magát verte meg a csapatunk, hogy nem koncentrált a szórványos támadások még zártabb hárítására, majd az abból támadásépítésre.
visca el barca
Presidente del Barça

2017.02.17. 10:23:57

a milan elleni meccs is csak mákkal lett meg, mert levendula az 5. percben vert egy akkora kapufát, hogy mindenki csak nézett ki a fejéből
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.02.17. 10:14:45

Lehet pihentetni kellene, nagyon hosszú mèg a szezon.
Vagy rúgni 1-2 gólt és lepörgetni az órát.

....:D
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
recrea
Llegenda del Barça

2017.02.17. 08:45:50

Azon is meglepődnék, ha nyernénk. Ahogy ismerem a csapatot, kirakják a mezt, lekocogják a meccset (tisztelet annak a néhány kivételnek), fizut felveszik, megy tovább az élet, nem kell többet utazni hétköznap.
Barca333
Jugador del Barça

2017.02.17. 01:10:33

A felvezető cikk címe is az volt hogy: A kétarcúak találkozója. Én is el tudom képzelni amit mondasz, tehát hogy összekapjuk magunkat és lőjük a gólokat. De azért azt nem hiszem, hogy 4-0-ra le tudnánk hozni, az nagyon nagy különbség. Milant hozzák fel sokan példának, de az egy gyengébb csapat volt és "csak" 2 gólos hátrány.
Kash
Entrenador del Barça

2017.02.17. 00:40:04

Visszanéztem a gólokat és egyszerűen nem tudom elhinni, hogy ezekből őszintén gól született, annyira nevetséges, főleg a 2 Di Maria gól, egyszer sem nullázták úgy le a védelmet, hogy ne tudott volna 1-2 ember belelépni vagy legalább úgy bezavarni, hogy mellé menjen...Mellesleg Stegen egyikről sem tehetett, több szerencsével a 4-ből kettőt kiszedett volna.

Most lehet hülyének néztek, de én hiszek abban, hogy tovább tudunk jutni, azt pedig tudom, hogy teljesen másképp fogunk játszani a visszavágón, mindkét félidőben 2-2 gól aztán hosszabbításban meg lezárni...Persze ezt mondani könnyű, de hiszem, hogy továbbjutunk.
Kép
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2017.02.16. 23:09:53

Thomas Meunier (PSG): "Őszintén szólva nagyon meglepődtem a Barça-játékosok passzivitásán. Cavani gólja előtt 50 métert futhattam anélkül, hogy bárki a közelembe jött volna. Nagyon csodálkoztam, hogy senki nem jött rám, alig tudtam elhinni."

Ez sajnos mindent elmond az idei szezonunkról...

Hatalmas csoda lenne innen legalább a hosszabbításig eljutni...

Hihetetlen, és nagyon fájó, nem gondoltam hogy kizúgunk pláne már most...

Persze a szurkolói reménység bennem van, mert nyertünk már a City, Mönchen ellen 4-0-ra, Celtic ellen 7-0-ra a BL-ben idén, de ehhez nagyon össze kéne szednie magát az egész csapatnak, és az első másodperctől mindent kiadni, nem hátrafele passzolni...

De a realitás valószínűleg egy viszonylag hamar benyelt gól lesz sajnos, vagy ötlettelen játék...

Ha ez nem lenne elég, "drága" Lahozunkat jelölték ki az Atleti-Barca meccsre, a végső szöget verve a Barca idei szezonjának koporsójába..
optimus
Jugador del Barça

2017.02.16. 22:07:54

S.Agüero írta:Ez igaz, de kedden sem a motiváltság volt a legnagyobb gondunk. Bár Messinél elképzelhető...
Hiába leszünk feltüzelve, ha nem lesz összerakva normálisan a csapat, keddi felálláshoz hasonló taktikával nyerni is nehéz lesz a visszavágón, nemhogy négyet rúgni.
Amúgy honnan jön ez a Messi motiválatlan? Soha nem volt az a játékos aki egész meccsen rohan, és a meccs elején még ő is pörgött,szerintem inkább amikor meglátta, hogy ebből nem lesz semmi, nincs semmi tervünk, taktikánk, akkor a csapattal együtt fásult bele az egészbe. Az előtte lévő meccseken (Atleti,Blilbao, Sevilla stb) nem tűnt egyáltalán motiválatlannak, sőt pörgött ezerrel, szerintem egyszerűen csak érezte (érezték), hogy rommá vernek minket, nincsenek ehhez szokva, kinéznek az edzőre aki totál tanácstalan, visszafele meglátják a totál fogalmatlan gomest, akit elég csak meglátni, és már gyakorlatilag csak arra várnak hogy vége legyen a meccsnek.

Visszavágón abban reménykedek hogy Messi lő 2t és elviszi a bl aranycipőt.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.02.16. 21:57:38

Én ezt elengedtem, ki kell menni és le kell játszani becsületből. Annyiból jó is lehet, hogy a bajnokságra lehet úgymond "koncentrálni". Igazi élet-halálnak és az Atleticot ellenit fogom fel nem a PSG ellenit.
Kép
Kép
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.02.16. 21:54:53

Azért 2-0 után elég hitehagyott lett a társaság, és volt gond a motivációval.
Olyan nincs hogy minden kétes csapda csak és kizárólag az egyik csapaté. Csak olyankor ha az egyik vért ivott, a másik meg lógatja a fejét. Persze a sebességen is múlik, de akaraton is rengeteg ilyen helyzetekben,amikre gondolok.

TS-Umtiti,Piqué,Masch-Rafinha,Iniesta,Rakitic,Alba-Messi,Lajos,Neymar.
Én így mennék ki, kb lényegtelen az egész, legalább szórakozzunk jól.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
MatyiG
Adminisztrátor

2017.02.16. 21:46:47

Ez igaz, de kedden sem a motiváltság volt a legnagyobb gondunk. Bár Messinél elképzelhető...
Hiába leszünk feltüzelve, ha nem lesz összerakva normálisan a csapat, keddi felálláshoz hasonló taktikával nyerni is nehéz lesz a visszavágón, nemhogy négyet rúgni.
Nero.
Llegenda del Barça

2017.02.16. 21:29:09

Szívem szerint megfordítjuk, sőt biztos hogy izgatott leszek a meccs elott mert hinni és bízni fogok a továbbjutàsban, de ha az eszemre akkor feleslegesen. Ha a végén bement volna az az Umtiti kapufa akkor most valami esély lenne de amugy szinte semmi, mert a PSG gól a majdnemhogy garantált, hatot meg biztos nem lövünk.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
MatyiG
Adminisztrátor

2017.02.16. 20:39:54

Egy csúcs Barcának lenne esélye a 4-0-ra, de mi most eléggé messze vagyunk ettől. Mondjuk ettől függetlenül még összekaphatják magukat a fiúk egy meccsre. Meglátjuk, a bajnokságban lesz-e változás, ha nem, esélytelenek leszünk.
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2017.02.16. 20:04:09

Iniesta to the squad after PSG game: "If we're gonna play another game like this, then we don't deserve to wear the Barça shirt." [Catalunya Ràdio]

Kíváncsi leszek mennyire sikerül összekapni a társaságot. Hétvégén a Leganes kötelező, de az után a Calderónban kiderül, hogy van-e még miért küzdeni a szezonban.

Szeretek hinni a tündérmesékben, de a PSG elleni visszavágó csak a becsületről fog szólni. Képesek lesznek-e legalább a becsületük miatt győzni. Akkora fordulat nem lehetséges a játékunkban, hogy gólt se kapjuk, pedig akkor már 6-ot kéne lőni...Szebb napjainkon képesek lennénk 4-0ra győzni, de így sokkal nehezebb, hogy csak az az eredmény felel meg.
Nyiri81
Entrenador del Barça

2017.02.16. 19:52:44

Vakmacska írta:Nekem sokminden eszembe jutott. Volt egy pletyka, hogy állítólag Messiék fellázadtak, mert nem akarnak AG-sel játszani.
Még ha így is van azt rendezzék le házon belül. Ne köpjék szembe a szurkolókat. Akikből élnek.
Szerintem amúgy nem ez van. Egyszerűen nincs taktika már és nincs motivációs ereje az edzőnek.
Csak is Puyol
Vakmacska
Llegenda del Barça

2017.02.16. 19:21:44

S.Agüero írta:Marco Verratti: "Még nem jutottunk a következő körbe. 5:0 a "Camp Noun" - egy teljesen szokványos eredmény a Barcától."

:mrgreen:
Nagyon udvarias :D :D

Nekem sokminden eszembe jutott. Volt egy pletyka, hogy állítólag Messiék fellázadtak, mert nem akarnak AG-sel játszani.
Valahogy fizikálisan sem érzem topon a csapatot.

Én tisztelem, szeretem LE-ét, sok örömet szerzett nekünk, de itt az ideje váltani.
Talán ez a bizonytalanság is kijön a csapaton. Emlékeim szerint anno ugyanilyen hektikus volt a csapat Pep utolsó évében jó pár hónapig, aztán bejelentette, hogy lelép. Utána hirtelen rendbe jött a csapat is. Megszűnt a bizonytalanság.
MatyiG
Adminisztrátor

2017.02.16. 17:44:51

Marco Verratti: "Még nem jutottunk a következő körbe. 5:0 a "Camp Noun" - egy teljesen szokványos eredmény a Barcától."

:mrgreen:
nagyatyesz
Entrenador del Barça

2017.02.16. 14:57:20

Egyetértek azokkal akik szerint a középpályán buktuk el a keddi meccset. Ezzel nem a többi játékost akarom felmenteni, de a védelmünkre ellenállás nélkül, lendületből vezették rá rendszeresen a labdát. A támadótrióhoz meg alig jutott el a labda, de ha még ott is volt valahogy, akkor sem kaptak sok segítséget. Ezzel meg ugyancsak nem az MSN-t mentem fel, de konkrétan átjáróház voltunk.
Ebben LE azért is ludas, mert a nagy trióból soha senkit nem mer kihagyni, holott taktikailag adta volna magát a 4 középpályás. Az is igaz viszont, hogy a sok rossz / rossz formában játszó közül elég 3at kiválasztani, a 4 még nehezebb lenne...
Nem fűzök nagy reményeket a visszavágóhoz, azt viszont remélem, hogy nyerünk, és pörögni fogunk. Ha így lesz, akkor legalább valamit visszanyerünk a becsületünkből.
Kíváncsi leszek, hogy LE továbbra is belesz.rik a szurkolók, szakírók és minden focihoz konyító ember képébe, és kezdetni fogja csak azért is AG-t. Kinézem simán belőle...
Írták szakírók azt is, hogy Rakitic talán az állandó rotálásba fáradt bele, és vesztette el a fonalat. Nem kizárt, hiszen idén abszolút nincs LE-ben következetesség. Lehozott valaki középen egy jó meccset, utána tuti padozott. És ebből űzött játékot kis túlzással
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2017.02.16. 14:49:21

Verratti sérülése mennyire komoly? A visszavágón is szomorít minket?
Egyébként durva, hogy mennyire üvegből van ő is az utóbbi időben.
TripleH
Entrenador del Barça

2017.02.16. 13:55:36

Gomes a mi John Cenank..
Kép
corol
Entrenador del Barça

2017.02.16. 12:11:50

Nekem is az a véleményem, hogy a jelenlegi Barca középpályával (bármilyen összetételben) egy hasonlóan gyors, labdabiztos, fizikailag erős játékosokból álló ellenfél ellen esélytelenek vagyunk. Sem védekezésben sem támadásban nem működnek a dolgok. Gyakorlatilag átszalad rajtuk az ellenfél, nem csak a PSG, láttuk már más, kisebb kaliberű csapatok ellen is.
A védelem ennél fogva nyilván nem bírja a nyomást, gyakrabban hibázik, vagy egyszerűen tehetetlen, az MSN-hez meg nem kerül oda labda.
Ezek a jelek már egy ideje ott vannak a Barca meccsein, de eddig nem okoztak nagyobb problémát, most viszont egy top csapat ellen nagyon kiütköztek.
Ez sem menti persze a játékosok többségének az enerváltságát és Lucho szerepét, hogy semmit nem tett legalább a félidőben - a visszavágót tekintve - egy tisztes eredmény elérése érdekében.
pep71
Entrenador del Barça

2017.02.16. 11:23:30

MessiNeymarSuarez írta:La Liga Hun:
"Csak egy átlagos kép a tegnapi meccsről.

Miután elvesztette a labdát a Barcelona Busquets egyből letámadta a labdát birtokló játékost, így az ő emberét Iniestának kéne fognia, aki szalad is vissza, de tisztán látható, hogy amíg visszaér, simán megjátszható a szabadon maradt Verratti. André Gomes, akinek Matuidit kéne fognia, pedig borzasztó intelligens módon kirongyolt a szélen álló Kurzawára, aki a legkevésbé jelentett veszélyt a megjátszható opciók közül. Így lényegében ha az üresen álló Matuidi, vagy Verratti megkapja, akkor 5-en vezethetik rá a 4 védőre.

A meccsen ezt legalább tízszer eljátszották egyébként.
"

képpel:
https://www.facebook.com/LaLigaHU/photo ... =3&theater" target="_blank
nagyon jó észrevétel, Gomes teljesen fogalmatlan volt, de ami még ezen a képen egyből kitűnik, hogy Messi és Suarez ugyanúgy semmit nem segítettek védekezni mint pl. egy Alaves ellen..ott még belefér, de BL kieséses szakaszban a PSG ellen idegenben nem igazán..
Neymar amellett, hogy ő benne volt egyedül akarás, lendület, védekezni is rendre visszaért, de ez nem csak a mai meccsre igaz, hanem az egész szezonra.
PSG-nél Cavani is mit letett az asztalra védekezésben is ezen a meccsen..ááá..óriási különbség volt a két csapat között akarásban és ez a legbosszantóbb talán.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2017.02.16. 11:10:50

La Liga Hun:
"Csak egy átlagos kép a tegnapi meccsről.

Miután elvesztette a labdát a Barcelona Busquets egyből letámadta a labdát birtokló játékost, így az ő emberét Iniestának kéne fognia, aki szalad is vissza, de tisztán látható, hogy amíg visszaér, simán megjátszható a szabadon maradt Verratti. André Gomes, akinek Matuidit kéne fognia, pedig borzasztó intelligens módon kirongyolt a szélen álló Kurzawára, aki a legkevésbé jelentett veszélyt a megjátszható opciók közül. Így lényegében ha az üresen álló Matuidi, vagy Verratti megkapja, akkor 5-en vezethetik rá a 4 védőre.

A meccsen ezt legalább tízszer eljátszották egyébként.
"

képpel:
https://www.facebook.com/LaLigaHU/photo ... =3&theater" target="_blank
looka
Capitá del Barça

2017.02.16. 10:50:17

A középpályán ment el (elsősorban). Semmiféle kapocs nem volt a védelem és a támadósor között, Stegennek a megszokottnál jóval gyakrabban kellett felívelnie a labdát, de ilyen fizikális elnyomásban ezeket nem fogja sem Neymar, sem Messi levenni (amúgy ez az ember a kp-n nem tud ugrani? az elmúlt 10 évben ha 5x láttam felugrani egy ladbáért, sokat mondtam). Iniesta teljes homály, lassú, körülményes, mintha nem is ő lett volna. Busquetset teljesen elnyomták, ő az ilyen fizikális, erős, brusztolós középpályások ellen, mint Matuidi vagy Verratti, mindig kevés volt egymaga, ma meg nem volt társ, akinek leadhatta volna a labdákat 2 érintésből. Gomes meg... én még mindig látom a biztató jeleket, de ez egyelőre akkor is nagyon kevés...

Ez a PSG még a fénykorában lévő Xavi-Iniesta-Busquets sornak sem lett volna könnyű falat, de ők megoldották volna. A mostani kp nem tudta, közel sem. A védelmet én nem okolnám különösebben, egyáltalán nem könnyű az, ha rendszeresen szabadon vezethetik rád a labdát, ebben mindig benne van a hiba. Umtiti mondjuk egyre több ladbát szór el, látszik, hogy ő nem nagyon játszott még ekkora nyomás alatt úgy, hogy nem vághatta el a labdát a négy égtáj valamelyike felé.

Neymart azért kiemelném, az elejétől a végig, föl-alá zakatolt, de amint lepasszolta, vége volt a támadásnak. Messi esetében pedig tegyük hozzá, hogy Emery nyírta ki. Amikor megkapta a labdát vagy csak a közelébe ért, már 3-an vagy 4-en voltak rajta. Igen, ő a legjobb, de azért ezt senki nem tudja megoldani. A másodikban viszont ő is enervált volt, lehet, hogy bele is fáradt, de pont neki nem szabadna belefáradnia.

A meccs után percekig bámultam magam elé. Valahol számítottam rá, hogy kiesünk, de erre nem. Nagyon nagy kár érte, de legalább foglalkozni kell a problémákkal. Olyasmi visszavágóra számítok, mint amit a Bayern játszott ellenünk 2 éve. Aztán lehet, olyan lesz, mint amit mi játszottunk a BM ellen 4 éve.
Válasz küldése