Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Nem rekesztek ki senkit, meg nem neveztem hülyeségnek sem, amit írtál, veled ellentétben, de ezt hagyjuk is.barcami írta:Azért gáz, hogy ha valaki elmondja a véleményét, akkor azt berakod egy kategóriába, hogy annak/nekem ez ezek szerint válságot okoz.
Elég sajátos hangnem. Kirekesztő.
A meccsen túl kellett lépni, ez van, csak véleményt mondtam, ami arról szólt, hogy ha a Barca azt játssza, játszhatja, amit igazán tud, a psg-t idegenben is vertük volna/kedvező eredményt értünk volna el.
Az egyéni hibák, egyes rosszabb teljesítmények zöme ennek volt köszönhető, néhány kivétellel.
A psg nyert, mert éltek a hibáinkkal, de semmi több. Az Atma meg nem nyert ellenünk, mert nem éltek a hibáinkkal ugyebár.
Ha ezt nem a Barca ellen teszik, ezzel a játékkal nincs is ez így felfújva.
Épp Iniestát idéztem, ...talán az ő véleményével kellene foglalkozni, nem a psg-vel.
Az ő szavukra hallgatni, ő már csak tudja.
Bízom a Barcaban, a méltó visszavágóban.
Normandia írta:Na de ne találjuk már fel a spanyolviaszt.barcami írta:Szórul szóra ugyanazt írtad le, ami én előzőleg.
Egy különbség van, hogy szerinted egy tökéletes taktikát valósított meg a psg.
Szerintem meg azt, amit hagytunk nekik.
Nem hittünk mi el semmit, főleg nem ilyen hülyeséget, hogy visszavettek.
Visszaálltak és kész, nem hittünk el semmit, csak próbált a Barca fölényt teremteni, abból építkezni, hátha jönnek a rések, hibák.
Nem volt idő, hogy kiderüljön, mert megint jött egy labdavesztés, széthúzódó középpálya.
Ennyi erővel mi is hagytuk őket az első 15 percben, hadd jöjjenek, átadtuk a területet, ahogy Te mondod. Micsoda 1mesteri' taktika akkor nálunk is.
Ini gyenge volt, talán mert most épült fel, talán mert telnek az évek, talán mert nem ízlik neki ez a hektikus játék, amiben néha megkapja a labdát, ha úgy esik, puffan.]Nyilván minden taktika annyit ér, amennyit megvalósítanak belőle. Márpedig Emeri csapata ezt 100%-ban megvalósította és persze ehhez minden esetben kell az ellenfél is, hiszen egy taktika akkor működik, ha azt rá tudják kényszeríteni az ellenfélre, ha nem tették volna, most nem erről folyna a diskurzus.
Akár elhittük, akár nem, azon az úton haladt a meccs, amerre terelte a PSG és mi az ő kottájukból játszottunk, de annyira, hogy a saját motivumunk nem is hallatszott(látszott) ki belőle és ez a PSG-t dicséri, még akkor is, ha ez neked nem tetszik. Számomra nem okoz válságot, ha ezt elismerem, nálad sem kellene.
Abban igaza van VEB-nek, hogy kellett a szerencse is, mert Niang kihagyott helyzete után, szinte a kontrából jött a második gól, ami egyébként les volt. Szóval eléggé döntő volt az az 1 perc. Emelett tényleg varászslatos este volt, ritkán látható pressziót toltunk az első félidőben. Villa gólja után meg totál megnyugodott a csapat. De az egészhez kellett egy gyors Messi gól. Ha PSG ellen is tudnánk hasonlóan kezdeni akkor talán megdobban a pulzusom az esélyünket illetően, de ez csak szép álom.visca el barca írta:ne sajnáld, öreg vagyok én már, láttam kb 500 barca meccset életemben, vhogy nincs meg mindegyik pillanata. tévedtem. én is ember vagyokNero. írta:Ha neked arról az estéről csak ennyi maradt meg akkor sajnálom
ne sajnáld, öreg vagyok én már, láttam kb 500 barca meccset életemben, vhogy nincs meg mindegyik pillanata. tévedtem. én is ember vagyokNero. írta:Ha neked arról az estéről csak ennyi maradt meg akkor sajnálom
Na de ne találjuk már fel a spanyolviaszt.barcami írta:Szórul szóra ugyanazt írtad le, ami én előzőleg.
Egy különbség van, hogy szerinted egy tökéletes taktikát valósított meg a psg.
Szerintem meg azt, amit hagytunk nekik.
Nem hittünk mi el semmit, főleg nem ilyen hülyeséget, hogy visszavettek.
Visszaálltak és kész, nem hittünk el semmit, csak próbált a Barca fölényt teremteni, abból építkezni, hátha jönnek a rések, hibák.
Nem volt idő, hogy kiderüljön, mert megint jött egy labdavesztés, széthúzódó középpálya.
Ennyi erővel mi is hagytuk őket az első 15 percben, hadd jöjjenek, átadtuk a területet, ahogy Te mondod. Micsoda 1mesteri' taktika akkor nálunk is.
Ini gyenge volt, talán mert most épült fel, talán mert telnek az évek, talán mert nem ízlik neki ez a hektikus játék, amiben néha megkapja a labdát, ha úgy esik, puffan.]
Normandia írta:Hát én meg úgy gondolom, hogy a PSG kiemelkedőt nyújtott. Nem is értem, hogy szerinted miért nem, de ez más kérdés. Elejétől fogva fel volt építve a játékuk és az történt, amit akartak. Az úgy mond, kiegyenlítettebb időszakok is az ő forgatókönyvük szerint zajlott. Ugye ez 1:0-nál következett be, amikor is már nem volt mindenáron a gólkényszer bennük. Átengedték a területet a térfelünkön, hagyták, hogy elhiggyük visszább vettek, pedig folyamat azon voltak, hogy labdaszerzés után gyorsan kerüljenek a kapunk elé. Di María elkerülhető gólja aztán végkép megadta a végkifejletet. Gyorsabbak, pontosabbak, agresszívebbek, motiváltabbak voltak. Szóval Emeri ezt kitlálta, koreografálta, végrehajtatta és bizony mi csak statiszták voltunk azon az estén.barcami írta:Újranéztem a keddi meccset és kicsit árnyaltabban látom a történteket most.
Először is, nagyon szerencsétlen koreográfiája volt a meccsnek így, már inkább elemezve, mint szurkolva. Arra gondolok, hogy bő negyed óránként kaptuk a gólokat, vagyis mire visszarázódott a Barca egy gól után, érkezett 'már-már a semmiből' egy következő.
Érzem ezt annak ellenére, hogy 2x-ese kapura lövésük volt (9:4).
Nem helyeztek nyomás alá egyik gól előtt sem kifejezetten, az 1. gól előtt is inkább kiegyenlített volt mezőnyben a játék, persze mindazokkal, amit eddig írtunk, hogy a középpálya nem szűrt rendesen, hibák csúsztak be.
Utólag, úgy látom, hogy bár közel sem volt jó a középpálya, mégis mintha nem ez lett volna a döntő. PL. a labdabirtoklás megvolt (41:59)
Inkább az lehetett, hogy a középpálya nem tudta megindítani a MSN-t a félpálya után, na ott reteszeltek igazán a psg-sek, kizárták Suarezt és Messit a játékból, míg a labdákat középen elkérő Neymart 1-2 belépővel megállították.
Lezárták, beleléptek, helyezkedtek a passzsávokba, de valljuk meg, ha Rakiticcel együtt, a középpályánk tudta volna úgy forgatni őket, hogy jöttek volna a helyetek,
Ezért lett volna jobb, ha Rakitic kezd, mert kreatívabb lett volna a középpályánk, ami a 70. perctől megmutatkozott. Halványan éledezett a Barca.
Ami mindenképpen hiányzott az Messi, Iniesta, Alba játéka, illetve az MSN összjátéka elől (ez végül éledezett az utolsó 20 percben).
Alba hónapok óta tartó passzivitása, visszafogottsága talány, de ha pályán van szinte észrevétlen támadásban, ez szokatlan.
Iniesta A.G-nél is gyengébb volt. Sajnos. Főleg a támadások megindítása hiányzott tőle. Hátha ez mégis csak a felépülés miatt van és formába lendül ezekre hónapokra. Az ő sávjában jött a 2.,3. gól..
Messi ugyan sokat sétált, de tény, hogy ha labdát kapott próbált megindulni, de ez alig volt. Labdavesztéséből megindulva lőttek gólt..
Sergi Roberto számtalanszor fellépett, de Gomes, Messi felől egyáltalán nem kapott labdát, hogy bejátsza. Ez is hiányzott, a széljáték, hogy széthúzzuk őket, pedig lehetett volna; Neymarnak volt 2-3 sikeres elfutása.
Busquets sokat dolgozott, talán a legjobbunk volt, Rakéta jól szállt be.
A hibáinkkal éltek, de nem éreztem közel sem kiemelkedő teljesítményt a túloldalon.
Rabiot ugyanúgy eltűnt vagy fél órára pl., mint Iniesta.
Saját magát verte meg a csapatunk, hogy nem koncentrált a szórványos támadások még zártabb hárítására, majd az abból támadásépítésre.
A középpályára visszatérve. A Barca játékának alapvetően meghatározó csapatrésze a kp, de szerintem minden csapatnak.
Ini, Gomes teljesen vakon volt, szerencsétlen Businak egyszerűen nem volt segítsége. Nem tudták előrejátszani a labdát a csatárokhoz, ehhez jött Alba és SR teljesen visszafogott játéka. Szemléletes volt a gól előtti Messi labdavesztés a saját térfelünkön. Szerencsétlen már egészen oda jött vissza, hogy labdát kapjon. Persze ez nem menti, de ugyan ez a labdavesztés az ellenfél térfelén nem okozna gólveszélyt a kapunknál.
Ezek a kp-s problémák már korábban is kiütköztek a bajnokságban is meg a BL csoportmeccseken is a hasonló stratégiával kiálló csapatok ellen. Persze igaz az is, hogy az egész csapat volt tompa, talán Stegen-t és Ney-t kivéve, de a kp gyengesége, mivel a játékunkat alapvetően határozza meg, nagyon szembeötlő volt. LE pedig nem tud, néha úgy tűnik nem akar, változtatni. Persze saját levében fő, mert a 15643 kp-s közül sikerült olyanokat idehozni, akikről még nem igen derült ki, hogy miért is fizettünk értük, milyen szisztémában lennének elfogadhatók, vagy egyáltalán Barca szintüek lennének e.
De, mind ezek ellenére azt mondom, kellett ez a zakó, mert rávilágított arra, hogy ez az út nem jó. Mást kell építeni, másokkal és remélhetőleg az érinthetetlenek is szégyenkeznek egy kicsit és nagyobb odaadással, motiváltsággal játszanak az elkövetkezendő meccseken. Szerintem a tisztes búcsú az, amit minimum elvárhatunk a csapattól.
Hát én meg úgy gondolom, hogy a PSG kiemelkedőt nyújtott. Nem is értem, hogy szerinted miért nem, de ez más kérdés. Elejétől fogva fel volt építve a játékuk és az történt, amit akartak. Az úgy mond, kiegyenlítettebb időszakok is az ő forgatókönyvük szerint zajlott. Ugye ez 1:0-nál következett be, amikor is már nem volt mindenáron a gólkényszer bennük. Átengedték a területet a térfelünkön, hagyták, hogy elhiggyük visszább vettek, pedig folyamat azon voltak, hogy labdaszerzés után gyorsan kerüljenek a kapunk elé. Di María elkerülhető gólja aztán végkép megadta a végkifejletet. Gyorsabbak, pontosabbak, agresszívebbek, motiváltabbak voltak. Szóval Emeri ezt kitlálta, koreografálta, végrehajtatta és bizony mi csak statiszták voltunk azon az estén.barcami írta:Újranéztem a keddi meccset és kicsit árnyaltabban látom a történteket most.
Először is, nagyon szerencsétlen koreográfiája volt a meccsnek így, már inkább elemezve, mint szurkolva. Arra gondolok, hogy bő negyed óránként kaptuk a gólokat, vagyis mire visszarázódott a Barca egy gól után, érkezett 'már-már a semmiből' egy következő.
Érzem ezt annak ellenére, hogy 2x-ese kapura lövésük volt (9:4).
Nem helyeztek nyomás alá egyik gól előtt sem kifejezetten, az 1. gól előtt is inkább kiegyenlített volt mezőnyben a játék, persze mindazokkal, amit eddig írtunk, hogy a középpálya nem szűrt rendesen, hibák csúsztak be.
Utólag, úgy látom, hogy bár közel sem volt jó a középpálya, mégis mintha nem ez lett volna a döntő. PL. a labdabirtoklás megvolt (41:59)
Inkább az lehetett, hogy a középpálya nem tudta megindítani a MSN-t a félpálya után, na ott reteszeltek igazán a psg-sek, kizárták Suarezt és Messit a játékból, míg a labdákat középen elkérő Neymart 1-2 belépővel megállították.
Lezárták, beleléptek, helyezkedtek a passzsávokba, de valljuk meg, ha Rakiticcel együtt, a középpályánk tudta volna úgy forgatni őket, hogy jöttek volna a helyetek,
Ezért lett volna jobb, ha Rakitic kezd, mert kreatívabb lett volna a középpályánk, ami a 70. perctől megmutatkozott. Halványan éledezett a Barca.
Ami mindenképpen hiányzott az Messi, Iniesta, Alba játéka, illetve az MSN összjátéka elől (ez végül éledezett az utolsó 20 percben).
Alba hónapok óta tartó passzivitása, visszafogottsága talány, de ha pályán van szinte észrevétlen támadásban, ez szokatlan.
Iniesta A.G-nél is gyengébb volt. Sajnos. Főleg a támadások megindítása hiányzott tőle. Hátha ez mégis csak a felépülés miatt van és formába lendül ezekre hónapokra. Az ő sávjában jött a 2.,3. gól..
Messi ugyan sokat sétált, de tény, hogy ha labdát kapott próbált megindulni, de ez alig volt. Labdavesztéséből megindulva lőttek gólt..
Sergi Roberto számtalanszor fellépett, de Gomes, Messi felől egyáltalán nem kapott labdát, hogy bejátsza. Ez is hiányzott, a széljáték, hogy széthúzzuk őket, pedig lehetett volna; Neymarnak volt 2-3 sikeres elfutása.
Busquets sokat dolgozott, talán a legjobbunk volt, Rakéta jól szállt be.
A hibáinkkal éltek, de nem éreztem közel sem kiemelkedő teljesítményt a túloldalon.
Rabiot ugyanúgy eltűnt vagy fél órára pl., mint Iniesta.
Saját magát verte meg a csapatunk, hogy nem koncentrált a szórványos támadások még zártabb hárítására, majd az abból támadásépítésre.
u.i.:zeli39 írta:Újranéztem a keddi meccset és kicsit árnyaltabban látom a történteket most.
Persze,hogy megvolt a labdabirtoklás mert Emery csapata időnként visszaállt hisz jól tudták amit játszanak az 90 percen keresztül nem bírnák.Ha úgy gondolod nem a középpályán ment el a meccs akkor te nem tudom milyen meccset néztél .Én azt mondanám a csapat maga tragédia volt ahogy játszott .Messi,Gomes,Iniesta,Busquets játéka valahol 0 és 1 között volt mérhető a teljesítménye 10-es skálán.Luis Enruque edzői tevékenységét meg Busquets értékelte is a mérkőzés végén persze nem nyíltan
Ha neked arról az estéről csak ennyi maradt meg akkor sajnálom, szerintem az egyik legszebb este volt a Nou Campba, történelmi fordítás és amugy végig egy kapuztunk. De amugy Niang lőtte 1-0nál.visca el barca írta:a milan elleni meccs is csak mákkal lett meg, mert levendula az 5. percben vert egy akkora kapufát, hogy mindenki csak nézett ki a fejéből
Amúgy honnan jön ez a Messi motiválatlan? Soha nem volt az a játékos aki egész meccsen rohan, és a meccs elején még ő is pörgött,szerintem inkább amikor meglátta, hogy ebből nem lesz semmi, nincs semmi tervünk, taktikánk, akkor a csapattal együtt fásult bele az egészbe. Az előtte lévő meccseken (Atleti,Blilbao, Sevilla stb) nem tűnt egyáltalán motiválatlannak, sőt pörgött ezerrel, szerintem egyszerűen csak érezte (érezték), hogy rommá vernek minket, nincsenek ehhez szokva, kinéznek az edzőre aki totál tanácstalan, visszafele meglátják a totál fogalmatlan gomest, akit elég csak meglátni, és már gyakorlatilag csak arra várnak hogy vége legyen a meccsnek.S.Agüero írta:Ez igaz, de kedden sem a motiváltság volt a legnagyobb gondunk. Bár Messinél elképzelhető...
Hiába leszünk feltüzelve, ha nem lesz összerakva normálisan a csapat, keddi felálláshoz hasonló taktikával nyerni is nehéz lesz a visszavágón, nemhogy négyet rúgni.
Még ha így is van azt rendezzék le házon belül. Ne köpjék szembe a szurkolókat. Akikből élnek.Vakmacska írta:Nekem sokminden eszembe jutott. Volt egy pletyka, hogy állítólag Messiék fellázadtak, mert nem akarnak AG-sel játszani.