barcami írta:Újranéztem a keddi meccset és kicsit árnyaltabban látom a történteket most.
Először is, nagyon szerencsétlen koreográfiája volt a meccsnek így, már inkább elemezve, mint szurkolva. Arra gondolok, hogy bő negyed óránként kaptuk a gólokat, vagyis mire visszarázódott a Barca egy gól után, érkezett 'már-már a semmiből' egy következő.
Érzem ezt annak ellenére, hogy 2x-ese kapura lövésük volt (9:4).
Nem helyeztek nyomás alá egyik gól előtt sem kifejezetten, az 1. gól előtt is inkább kiegyenlített volt mezőnyben a játék, persze mindazokkal, amit eddig írtunk, hogy a középpálya nem szűrt rendesen, hibák csúsztak be.
Utólag, úgy látom, hogy bár közel sem volt jó a középpálya, mégis mintha nem ez lett volna a döntő. PL. a labdabirtoklás megvolt (41:59)
Inkább az lehetett, hogy a középpálya nem tudta megindítani a MSN-t a félpálya után, na ott reteszeltek igazán a psg-sek, kizárták Suarezt és Messit a játékból, míg a labdákat középen elkérő Neymart 1-2 belépővel megállították.
Lezárták, beleléptek, helyezkedtek a passzsávokba, de valljuk meg, ha Rakiticcel együtt, a középpályánk tudta volna úgy forgatni őket, hogy jöttek volna a helyetek,
Ezért lett volna jobb, ha Rakitic kezd, mert kreatívabb lett volna a középpályánk, ami a 70. perctől megmutatkozott. Halványan éledezett a Barca.
Ami mindenképpen hiányzott az Messi, Iniesta, Alba játéka, illetve az MSN összjátéka elől (ez végül éledezett az utolsó 20 percben).
Alba hónapok óta tartó passzivitása, visszafogottsága talány, de ha pályán van szinte észrevétlen támadásban, ez szokatlan.
Iniesta A.G-nél is gyengébb volt. Sajnos. Főleg a támadások megindítása hiányzott tőle. Hátha ez mégis csak a felépülés miatt van és formába lendül ezekre hónapokra. Az ő sávjában jött a 2.,3. gól..
Messi ugyan sokat sétált, de tény, hogy ha labdát kapott próbált megindulni, de ez alig volt. Labdavesztéséből megindulva lőttek gólt..
Sergi Roberto számtalanszor fellépett, de Gomes, Messi felől egyáltalán nem kapott labdát, hogy bejátsza. Ez is hiányzott, a széljáték, hogy széthúzzuk őket, pedig lehetett volna; Neymarnak volt 2-3 sikeres elfutása.
Busquets sokat dolgozott, talán a legjobbunk volt, Rakéta jól szállt be.
A hibáinkkal éltek, de nem éreztem közel sem kiemelkedő teljesítményt a túloldalon.
Rabiot ugyanúgy eltűnt vagy fél órára pl., mint Iniesta.
Saját magát verte meg a csapatunk, hogy nem koncentrált a szórványos támadások még zártabb hárítására, majd az abból támadásépítésre.
Hát én meg úgy gondolom, hogy a PSG kiemelkedőt nyújtott. Nem is értem, hogy szerinted miért nem, de ez más kérdés. Elejétől fogva fel volt építve a játékuk és az történt, amit akartak. Az úgy mond, kiegyenlítettebb időszakok is az ő forgatókönyvük szerint zajlott. Ugye ez 1:0-nál következett be, amikor is már nem volt mindenáron a gólkényszer bennük. Átengedték a területet a térfelünkön, hagyták, hogy elhiggyük visszább vettek, pedig folyamat azon voltak, hogy labdaszerzés után gyorsan kerüljenek a kapunk elé. Di María elkerülhető gólja aztán végkép megadta a végkifejletet. Gyorsabbak, pontosabbak, agresszívebbek, motiváltabbak voltak. Szóval Emeri ezt kitlálta, koreografálta, végrehajtatta és bizony mi csak statiszták voltunk azon az estén.
A középpályára visszatérve. A Barca játékának alapvetően meghatározó csapatrésze a kp, de szerintem minden csapatnak.
Ini, Gomes teljesen vakon volt, szerencsétlen Businak egyszerűen nem volt segítsége. Nem tudták előrejátszani a labdát a csatárokhoz, ehhez jött Alba és SR teljesen visszafogott játéka. Szemléletes volt a gól előtti Messi labdavesztés a saját térfelünkön. Szerencsétlen már egészen oda jött vissza, hogy labdát kapjon. Persze ez nem menti, de ugyan ez a labdavesztés az ellenfél térfelén nem okozna gólveszélyt a kapunknál.
Ezek a kp-s problémák már korábban is kiütköztek a bajnokságban is meg a BL csoportmeccseken is a hasonló stratégiával kiálló csapatok ellen. Persze igaz az is, hogy az egész csapat volt tompa, talán Stegen-t és Ney-t kivéve, de a kp gyengesége, mivel a játékunkat alapvetően határozza meg, nagyon szembeötlő volt. LE pedig nem tud, néha úgy tűnik nem akar, változtatni. Persze saját levében fő, mert a 15643 kp-s közül sikerült olyanokat idehozni, akikről még nem igen derült ki, hogy miért is fizettünk értük, milyen szisztémában lennének elfogadhatók, vagy egyáltalán Barca szintüek lennének e.
De, mind ezek ellenére azt mondom, kellett ez a zakó, mert rávilágított arra, hogy ez az út nem jó. Mást kell építeni, másokkal és remélhetőleg az érinthetetlenek is szégyenkeznek egy kicsit és nagyobb odaadással, motiváltsággal játszanak az elkövetkezendő meccseken. Szerintem a tisztes búcsú az, amit minimum elvárhatunk a csapattól.