Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Mert nem szélsőhátvédnek hozták. Ezt csak úgy kiitalálta neki Lucho. Azért nem lehet folyamat úgy jól játszani, hogy egy idegen poszton vagy, hogy itt semmi sem megszokott a labdán kívül.Bob_Marley írta:Aggályos, hogy mi lesz a kupadöntőn, Robertotól függetlenül.
Ő teljesen szétesett, ez a produktum nagyon kevés. Megmagyarázhatatlan bakijai vannak, fegyelmezetlen (egyik nagy erőssége pedig az ellenkezője) lefutják, támadásban későn lép be.
Azért egy próbát megérne. Masch meg lehozná a szélt is.LG írta:Attól tartok, hogy nemcsak a poszttal van gondja, szerintem simán nagyon gyenge fejben. Nagyon jól kezdett, de a City ellen eltört nála vmi, és azóta is rendre hibázgat. És olyan hibákat, mint a mai a bekapott gólnál, szerintem a kp-n ugyanúgy megcsinálná.
Egyetértek. Szerencsétlen mindent megtesz, de ez nem az ő helye. Kp-n simán kipróbálnám.Barcaforever írta:Én bírom SR-t de 2 éve mondom, hogy egy akkora csapat, mint mi biztos egy kp-t kell jh-be tenni?
Teljesen máshogy oldja meg a szitukat, mint ahogy azt egy igazi védő tenné, hatalmas hibának tartom, a jobb szélünk nagyon gyenge. Alapvető sportszakmai hiba szerintem.
Ilyen szempontból tanulhatna akkor Albától, egy meccsen Neymar kb 15-ször játssza el hogy beindítja, aztán passz helyett inkább befele húz. A szélsőknél ez benne van, de Robi el se indul inkább sokszor, ebben fejlődnie kéne mindnképp. Még ha nem is kapja meg sokszor, de annál a néhány lehetőségnél fontos passzfolyosót nyitna meg ezekkel a bemozgásokkal.Bob_Marley írta:Az se segít valaki önbizalmának, hogy Messi sokat behúzódik és nem kap labdát. Beindul, majd nem kapja aztán meg ő maga se tudja mikor kéne belépni a játékba.
Ezzel meg egyetértek részben, Rakiticnél és Gomesnél nem kevésbé kreatív SR. Vissza biztos nem esnénk, ha ő játszana a középpálya jobboldalán.zeli39 írta:Vitába szállnék Sergi Roberto kreativitása kapcsán persze nem Messi ,Iniesta,Xavi szint de azért a többi barca játékosnál kreatívabb .Res írta:Szívesen látnám néha még feljebb, mondjuk Rakitic, vagy AG helyett. Viszont ehhez némi kreativitást még össze kellene szednie valahonnan.
Szerintem ez a kettő a fő baj.Akárhogy szépitjük nem a jh az elsődleges posztja.Ez marha nagy koncentrációt igényel így.Arról nem is beszélve, hogy Alves egész életében ezt csinálta ezt a posztot tudta, ezeket a mozgásokat ösztönből hozta.Ő ezt még csak tanulja és egy olyan csapatban ahol a poszt kb. kulcsfontosságú és nem is igazán van ideje belejönni.palesz77 írta:Szerintem ez a fő gond. Egy ideje nem mer olyanokat megcsinálni, amiktől a szezon elején annyira jó volt, kezd görcössebb lenni, az meg nála tudjuk hova vezet. Nagyon kéne neki 1-2 jó meccs egymás után..Feast4 írta:Szerintem is.Másrészt meg, hogy szerintem már azt is érzi, hogy nem megy úgy ahogy kéne kezd az önbizalma is elmenni.
Persze normális pihentetés is, nem lehet mindenki Alves. De szerintem az csak másodlagos probléma.