markionni írta:Tegye fel a kezét aki szerint nem megy brutálisan rossz irányba ez a sport. Sajnos a játékvezetés mindig negatív energiákat generál és sosem lehet csak egy összecsapásra és annak eredményére reagálni másnap, mert megkerülhetetlenül minden komolyabb meccsen vannak tévedések amik döntően befolyásolják az eredményt és állandó ellenségeskedést szülnek. Számomra ez egyre élvezhetetlenebbé teszi ezt a sportot.
markionni írta:Jo akkor hagyjatok, de azert nem veletlen hogy mondjuk a Bayern mostani tovsbbjutasanal az egesz vilsg gratulat es aradozott roluk, mig nektek egy 6-1nel is magyarazkodni kell es a vilag nagyresze bizony hany a jatekvezetestol.

Ezt csak azért idézem, mert jól példázza, hogy a délelőtti/kora délutáni hozzászólásaid érdemesek a vitára, a tegnapi/éjszakai hangnemmel viszont nehéz mit kezdeni. Ha javasolhatom/kérhetem, ha konstruktív vitát szeretnél, akkor inkább az előbbi stílust próbáld meg preferálni.
markionni írta:Valamint szerintem nevetségesek a szabályok a tizenegyesek körül, sosem lehet eldönteni hogy mi az és mi nem, minden bíró máshogy fújja. Komolytalan az egész.
Ezt amúgy adom, én pl bevallom, hogy a kezezésnél egyáltalán nem tudom követni, hogy hogyan kell megítélni. És fel lehet ide dobni a szabálykönyvet, az se lesz erre válasz, mert a gyakorlat annyira eltérő, ráadásul a nagy szakértők se tudnak egyértelmű álláspontot kialakítani, ellenben olyan megfoghatatlan dolgokkal dobálóznak, minthogy a "kéz kereste a labdát", "természetes testhelyzet", "rárúgták, rápattant, elugrani se tudott előle" stb...
Pedig mennyire egyszerű lehetne a szabály, ha a labda kézhez ér, az szabálytalan és pont (leszorított kéz esetét nem értve). Ha szándékos a kezezés akkor sárga lap jár érte, ha vétlen, akkor nem. És ennyi... Nem kell itt minden egyes esetet mérlegelni, mert ha teszem azt egy védő futásban van, akkor a karjait használja lendületszerzés végett, a kezei meg lobognak össze-vissza. Ez attól még nem természetellenes testhelyzet! Kéziben is annyi van, ha lábat ér, az szabálytalan, ha szándékos 2 perc, nem alakítanak megfoghatatlan filozófiai szakkört a kérdés eldöntésére.
Az is tuti, hogy ha Suarez homorítása nyomán az oldalvonal közelében a felezővonal magasságában ítélnek szabadrúgást, kutya nem nyekereg, hogy csak apró szabálytalanság volt, de a tizenhatoson belül megint ott tartunk, hogy jön ez a totál szubjektív méricskélés a patikamérlegen, amiből minden fél meg tudja védeni a maga álláspontját. Ha akarom, Marq nyúlt Suarez felé, lábaik is összeakadtak, szóval valahol védhető döntés, de valamiféle általános futballérzék mégis azt mondatja velem, hogy ilyenért ne adjanak tizit. De akkor most megint milyen megfoghatatlan dologról beszélünk (nem kellene, nem illene, de azért ha úgy veszem, épp mégis lehet)? Ember és bíró legyen a talpán, aki ennek megfelel.
Azért az se véletlen, hogy a technikai fejlődésnek hála kb minden nemzet fogja a fejét a saját ligája bírói karától, kezdve az angolokkal-spanyolokkal bezárva a németekkel vagy velünk.