Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Még mindig nem érted miről van szó, úgyhogy inkább elengedem.Normandia írta:Jó, hogy van egy magyarhangja is a fórumtársnak.Stalkyard írta: Világosan leírta. Bárhogy villog így a többi játékos, az emberek Messicől és Cr-ről fognak beszélni.
És inkább az az üzenet, hogy egy játékos max 2-3 évig folyjon a csapból is, és vigyen le mindne létező elismerést.
És úgy érzi, hogy érdemtelenül folynak kb 8 éve a csapból és az emberek hülyék és nem néznek meccset, csak újságot olvasnak? Továbbra sem értem, hogy mi a baj ezzel. Azok folynak a "csapból" is, akik játéka meghatározza ezt a kort. Ezzel azért nehéz vitatkozni szerintem. Az hogy ez neki tetszik vagy sem indiferens ebből a szempontból. Vagy úgy érzitek nem jogos e két futbalista szereplése, szerepeltetése a médiumok részéről, mert vannak jobbak tőlük?
Nyugodjatok meg eljön az idő, mikor új királyok születnek és egyik sem lesz évekig meghatározó. Ez a vágyálom el fog jönni, aztán lehet ezt sírjátok vissza.Én annak örülnék, ha még Leo folyna a csapból évekig, mert azt jelenti, hogy továbbra is láthatom játszani.
Jó, hogy van egy magyarhangja is a fórumtársnak.Stalkyard írta: Világosan leírta. Bárhogy villog így a többi játékos, az emberek Messicől és Cr-ről fognak beszélni.
És inkább az az üzenet, hogy egy játékos max 2-3 évig folyjon a csapból is, és vigyen le mindne létező elismerést.
Világosan leírta. Bárhogy villog így a többi játékos, az emberek Messicől és Cr-ről fognak beszélni.Normandia írta: Na de nem értem mitől jobb, ha egy kiemelkedő játékos csak 2-3 évig lesz a csúcson? Miért baj az, ha Messik, CR-ek focizgatnak évekig a csúcson. Mondjuk valszeg egy darabig nem lesz két ilyen a korát maximálisan meghatározó játékos, de akkor sem értem ezzel mi a bajod.
Szerintem az ember a régebbi klasszisokat mindig magasabbra helyezi valamiért mint a jelenlegieket. Kivéve Messi és Ronaldo. De az elején még nyilván őket is valakihez hasonlítgatták. Kanté ezzel amit tud, bőven klasszis lett volna 10-20 éve is. Ott van például Makélélé, aki tényleg annyit csinált, hogy megszerezte és lepasszolta 5 méteren belül, ezt persze kiválóan, ott van pl Casemiro ő is rengeteg labdát szerel és adja le minél hamarabb, de míg Makélélé Dm-ként van kezelve és elvan ismerve a szűrő munkájáért, addig Casemiro ellen az a kifogás, hogy bezzeg előre nem elég dinamikus. Hidd el 10-20 év távlatából sok mai egylapon lesz a régebbiekkel emlegetve. Nyílván van 1-2 olyan játékos, aki a vala volt legjobbat nyújtotta azon a poszton. Zizou/Dinho/Xavi ecetera ecetera. De sose egy adott korban volt egyszerre 10-20 gigasztár egyszerre. Azért azok jó 10-15 évet lefednek. Például Xavi és Ini pl sorolható a 2000-2010 közötti szupersztárokhoz, de ugyanúgy a 2010-20 közöttiekhez, máris más lesz a lista mind2 esetben.visca el barca írta:azért a pogba-kanté-vidal vonal marha messze van attól a triótól amit én felhoztam.
Na de nem értem mitől jobb, ha egy kiemelkedő játékos csak 2-3 évig lesz a csúcson? Miért baj az, ha Messik, CR-ek focizgatnak évekig a csúcson. Mondjuk valszeg egy darabig nem lesz két ilyen a korát maximálisan meghatározó játékos, de akkor sem értem ezzel mi a bajod.davi10 írta:A klassziskérdésre nagyon rájátszik, hogy milyen korban élünk. Akkora a rés a Messi-CR páros és a többiek között (amire a média még rá is tesz, jónagy lapátokkal), hogy a többieknek szinte esélyük sincs úgy villogni. Ahogy lent írták, hiába ver Aubameyang meg Cavani szezononként 30 gólt, az újságok akkoris Messiékről fognak írni. Persze örülök, hogy megéltem az ő focijukat, de nagyon remélem, hogy amikor már "kiöregednek", akkor egy játékos nem 8-9-10 évig lesz A LEGJOBB, hanem csak 1-2-3.
A középpályások meg szerintem azért is voltak pár éve annyival nevesebbek, mert a híres kp-k közül a 90%-nak hihetetlenül egybeforrott a nevük egy klubbal (Lampard - Chelsea, Gerrard - Liverpool, Gattuso és anno Pirlo - Milan, nálunk ugye Xavi meg Ini, Giggs és Scholes - United stb.)
Pogbánál jó példa, hogy 10 év múlva már lehet nem ezt mondod, de még igen..visca el barca írta:azért a pogba-kanté-vidal vonal marha messze van attól a triótól amit én felhoztam.
Meg is izzadtam, azért soroltam inkább csatárokatvisca el barca írta:csatársorban mindig lehet találni találni klasszisokat, de ha mondjuk feltenném a kérdést, hogy sorolj fel 10 klasszis kp-t, akik tényleg a zidane-xavi-vieria féle elitet képviselik most, lehet hogy megizzadnál mire 5-ig eljutnál![]()
Ez igaz részben, de szerintem az is megfigyelhető, hogy az összességében magas szinten játszó játékosokat se feltétlen hívjuk manapság klasszisnak. Kane és Aubameyang pl a 14/15-ös szezon óta 30 gól körül termelnek egy szezonban, sokszor még többet is, aztán szerintem a többségnek nem ők jutnak eszükbe, ha klasszis támadóról beszélünk. Cavani meg főleg ez a kategória, a 09/10-es szezonban lőtt utoljára kevesebb mint 25 gólt egy szezonban, aztán csak röhögünk rajta sokszor..visca el barca írta:régen az volt klasszis, aki évek óta magas szinten tejlesesített, most meg minden embert így próbálnak eladni akinek van 2 jó meccs és próbálják a világgal elhitetni, hogy mekkora játékos. ez főleg az angol vonalon figyelhető meg, walcottal meg a többi két filléres bohócal.
És több volt a klasszis is. Nyáron az EB előtt kaptam el egy műsort, ahol a régi EB-ket mutatták. Pl 2000-es holland-belga közösön csak kapkodtam a fejem, milyen nevek voltak, és nem is olyan régen voltzola8787 írta:Egy kis retrozás. Csak én látom úgy, hogy kb 10-12 évvel sokkal több tehetséges focista volt? Gondolok itt például a Batistuta-féle argentin, vagy az R-ek féle brazil válogatottakra. Vagy csak szebbnek látom a múltat?
Szerzett egy igazi relikviát is meccs után..Nero. írta:Neymar akit ugye nem lehet egy lapon említeni Ronaldinhoval már 51 gólos a selecaoba, egyre jobban közelít Ronaldora és Pelére.
Őszintén azt se bánnám ha nem jutnának ki..Nero. írta:Messi góljával az argentínok is vezetnek, élet-halál meccs nekik csak a 3 pont jó.