Ligue 1 - Franciaország

Foci a Barçán kívül
brownieheaven
Jugador d'estrella

2017.03.24. 21:08:36

Messit elvileg többeccsre eltilthatják, állítólag az asszisztenssel elkezdett az édesanyjáról és testrészeiről diskurálni.
(Nincs jobb forrásom a give me sport-nál, de ott videó is van az esetről)
Stalkyard
Director del Fútbol

2017.03.24. 21:02:19

Normandia írta:
Stalkyard írta: Világosan leírta. Bárhogy villog így a többi játékos, az emberek Messicől és Cr-ről fognak beszélni.
És inkább az az üzenet, hogy egy játékos max 2-3 évig folyjon a csapból is, és vigyen le mindne létező elismerést.
Jó, hogy van egy magyarhangja is a fórumtársnak.:-D
És úgy érzi, hogy érdemtelenül folynak kb 8 éve a csapból és az emberek hülyék és nem néznek meccset, csak újságot olvasnak? Továbbra sem értem, hogy mi a baj ezzel. Azok folynak a "csapból" is, akik játéka meghatározza ezt a kort. Ezzel azért nehéz vitatkozni szerintem. Az hogy ez neki tetszik vagy sem indiferens ebből a szempontból. Vagy úgy érzitek nem jogos e két futbalista szereplése, szerepeltetése a médiumok részéről, mert vannak jobbak tőlük?
Nyugodjatok meg eljön az idő, mikor új királyok születnek és egyik sem lesz évekig meghatározó. Ez a vágyálom el fog jönni, aztán lehet ezt sírjátok vissza.:-D Én annak örülnék, ha még Leo folyna a csapból évekig, mert azt jelenti, hogy továbbra is láthatom játszani.
Még mindig nem érted miről van szó, úgyhogy inkább elengedem. :D
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
kristop
Entrenador del Barça

2017.03.24. 20:58:49

ezt az iniesta, busquets, thiago kozeppalyat nem csak a valogatott szunetben neznem szivesen
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
Normandia
Director del Fútbol

2017.03.24. 20:55:39

Stalkyard írta: Világosan leírta. Bárhogy villog így a többi játékos, az emberek Messicől és Cr-ről fognak beszélni.
És inkább az az üzenet, hogy egy játékos max 2-3 évig folyjon a csapból is, és vigyen le mindne létező elismerést.
Jó, hogy van egy magyarhangja is a fórumtársnak.:-D
És úgy érzi, hogy érdemtelenül folynak kb 8 éve a csapból és az emberek hülyék és nem néznek meccset, csak újságot olvasnak? Továbbra sem értem, hogy mi a baj ezzel. Azok folynak a "csapból" is, akik játéka meghatározza ezt a kort. Ezzel azért nehéz vitatkozni szerintem. Az hogy ez neki tetszik vagy sem indiferens ebből a szempontból. Vagy úgy érzitek nem jogos e két futbalista szereplése, szerepeltetése a médiumok részéről, mert vannak jobbak tőlük?
Nyugodjatok meg eljön az idő, mikor új királyok születnek és egyik sem lesz évekig meghatározó. Ez a vágyálom el fog jönni, aztán lehet ezt sírjátok vissza.:-D Én annak örülnék, ha még Leo folyna a csapból évekig, mert azt jelenti, hogy továbbra is láthatom játszani.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Stalkyard
Director del Fútbol

2017.03.24. 19:51:34

Normandia írta: Na de nem értem mitől jobb, ha egy kiemelkedő játékos csak 2-3 évig lesz a csúcson? Miért baj az, ha Messik, CR-ek focizgatnak évekig a csúcson. Mondjuk valszeg egy darabig nem lesz két ilyen a korát maximálisan meghatározó játékos, de akkor sem értem ezzel mi a bajod.
Világosan leírta. Bárhogy villog így a többi játékos, az emberek Messicől és Cr-ről fognak beszélni.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
TripleH
Entrenador del Barça

2017.03.24. 19:09:53

visca el barca írta:azért a pogba-kanté-vidal vonal marha messze van attól a triótól amit én felhoztam. :D
Szerintem az ember a régebbi klasszisokat mindig magasabbra helyezi valamiért mint a jelenlegieket. Kivéve Messi és Ronaldo. De az elején még nyilván őket is valakihez hasonlítgatták. Kanté ezzel amit tud, bőven klasszis lett volna 10-20 éve is. Ott van például Makélélé, aki tényleg annyit csinált, hogy megszerezte és lepasszolta 5 méteren belül, ezt persze kiválóan, ott van pl Casemiro ő is rengeteg labdát szerel és adja le minél hamarabb, de míg Makélélé Dm-ként van kezelve és elvan ismerve a szűrő munkájáért, addig Casemiro ellen az a kifogás, hogy bezzeg előre nem elég dinamikus. Hidd el 10-20 év távlatából sok mai egylapon lesz a régebbiekkel emlegetve. Nyílván van 1-2 olyan játékos, aki a vala volt legjobbat nyújtotta azon a poszton. Zizou/Dinho/Xavi ecetera ecetera. De sose egy adott korban volt egyszerre 10-20 gigasztár egyszerre. Azért azok jó 10-15 évet lefednek. Például Xavi és Ini pl sorolható a 2000-2010 közötti szupersztárokhoz, de ugyanúgy a 2010-20 közöttiekhez, máris más lesz a lista mind2 esetben.
Normandia
Director del Fútbol

2017.03.24. 17:55:52

davi10 írta:A klassziskérdésre nagyon rájátszik, hogy milyen korban élünk. Akkora a rés a Messi-CR páros és a többiek között (amire a média még rá is tesz, jónagy lapátokkal), hogy a többieknek szinte esélyük sincs úgy villogni. Ahogy lent írták, hiába ver Aubameyang meg Cavani szezononként 30 gólt, az újságok akkoris Messiékről fognak írni. Persze örülök, hogy megéltem az ő focijukat, de nagyon remélem, hogy amikor már "kiöregednek", akkor egy játékos nem 8-9-10 évig lesz A LEGJOBB, hanem csak 1-2-3.

A középpályások meg szerintem azért is voltak pár éve annyival nevesebbek, mert a híres kp-k közül a 90%-nak hihetetlenül egybeforrott a nevük egy klubbal (Lampard - Chelsea, Gerrard - Liverpool, Gattuso és anno Pirlo - Milan, nálunk ugye Xavi meg Ini, Giggs és Scholes - United stb.)
Na de nem értem mitől jobb, ha egy kiemelkedő játékos csak 2-3 évig lesz a csúcson? Miért baj az, ha Messik, CR-ek focizgatnak évekig a csúcson. Mondjuk valszeg egy darabig nem lesz két ilyen a korát maximálisan meghatározó játékos, de akkor sem értem ezzel mi a bajod.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2017.03.24. 12:03:27

visca el barca írta:azért a pogba-kanté-vidal vonal marha messze van attól a triótól amit én felhoztam. :D
Pogbánál jó példa, hogy 10 év múlva már lehet nem ezt mondod, de még igen.. :D Kantét azért írtam, mert Makélélével hasonlítgatják sokan, Vidal meg jó kis BtB. De amúgy erre mondtam, hogy őket annyira nem tudom sose megítélni, de Pogba pl ha így folytatja, simán egy lapon fogják velük emlegetni szerintem sok év múlva. Csak ahhoz fejlődnie kell tovább, meg a MU-nak is javulnia közbe.

De az előtte levő névsort akkor is tartom, ők vannak azon a szinten, csak a Thiago-Verratti párosnak pl még jó eséllyel a karrierje csúcsa hátra van - remélhetőleg. :D
davi10
Llegenda del Barça

2017.03.24. 11:48:28

A klassziskérdésre nagyon rájátszik, hogy milyen korban élünk. Akkora a rés a Messi-CR páros és a többiek között (amire a média még rá is tesz, jónagy lapátokkal), hogy a többieknek szinte esélyük sincs úgy villogni. Ahogy lent írták, hiába ver Aubameyang meg Cavani szezononként 30 gólt, az újságok akkoris Messiékről fognak írni. Persze örülök, hogy megéltem az ő focijukat, de nagyon remélem, hogy amikor már "kiöregednek", akkor egy játékos nem 8-9-10 évig lesz A LEGJOBB, hanem csak 1-2-3.

A középpályások meg szerintem azért is voltak pár éve annyival nevesebbek, mert a híres kp-k közül a 90%-nak hihetetlenül egybeforrott a nevük egy klubbal (Lampard - Chelsea, Gerrard - Liverpool, Gattuso és anno Pirlo - Milan, nálunk ugye Xavi meg Ini, Giggs és Scholes - United stb.)
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
visca el barca
Presidente del Barça

2017.03.24. 11:47:31

azért a pogba-kanté-vidal vonal marha messze van attól a triótól amit én felhoztam. :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
palesz77

2017.03.24. 11:14:40

Ini, Busi, Kroos, Modric, Thiago, Verratti, akik kapásból beugranak, és az "én stílusomba" is klasszisok. Xabit nem tudom hogy játszik az elmúlt 2 szezonban, előtte ő is egyértelműen ez a kategória volt azért. Támadóbb szellemben ott van De Bruyne pl, Silva is akár, bár már ő se a régi. Özilt nem mondom, mert nem szeretem annyira, túl hullámzó, de őt is sokan emlegetnék itt - szerintem nem jogosan. Mellettük ott vannak a Vidal, Kanté, Pogba féle arcok, akiket én annyira nem kedvelek, de a maguk stílusában ők is klasszisok - lehet rossz neveket mondtam, őket sose tudom jól megítélni, lényeg, hogy ilyen stílusban is vannak nagyon jó játékosok.. :D Plusz nálam még ott van Gündogan, aki fölött nem tudtam még ítéletet mondani, most szintet lépett klubszinten, csak játszani nem tudott szegény ember 4 hónapot egybe.. Aztán a feltörekvő fiatalok között meg tudnék szintén sorolni elég sokat, kiknél én látok arra esélyt, hogy elérik majd azt a szűk elithez kellő szintet. Persze a 90%-uk jó eséllyel nem fogja, de középpályásból pont nincs most szűken a piac szerintem. :D
geridoss
Director del Fútbol

2017.03.24. 11:01:55

visca el barca írta:csatársorban mindig lehet találni találni klasszisokat, de ha mondjuk feltenném a kérdést, hogy sorolj fel 10 klasszis kp-t, akik tényleg a zidane-xavi-vieria féle elitet képviselik most, lehet hogy megizzadnál mire 5-ig eljutnál :D :D
Meg is izzadtam, azért soroltam inkább csatárokat :lol: :lol:
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
visca el barca
Presidente del Barça

2017.03.24. 10:58:25

csatársorban mindig lehet találni találni klasszisokat, de ha mondjuk feltenném a kérdést, hogy sorolj fel 10 klasszis kp-t, akik tényleg a zidane-xavi-vieria féle elitet képviselik most, lehet hogy megizzadnál mire 5-ig eljutnál :D :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
geridoss
Director del Fútbol

2017.03.24. 10:19:53

Szerintem ez azért figyelhető meg manapság, mert mindenki Messihez és Ronaldohoz van viszonyítva. Az ő árnyékukban is rengeteg klasszis futkározik, akiket pl. te is említették palesz, vagy ott van Griezmann, Falcao (nála volt egy kis szünet, tény), Suarez, Neymar, Zlatan.. csak a támadókat említve is akad egy-két klasszis manapság, csak nem kapnak annyi sajtóvisszhangot a MessiRonaldo "háború" miatt, mint mondjuk a 2002-es brazil csapat.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
palesz77

2017.03.24. 10:04:48

Ebbe szerintem a játékosok minősége mellett más is benne van bőven. Egyszer az is, hogy ha visszanézel egy kétezer akárhányas csapatra, még az akkori fiatalokra is azt mondod most, hogy "bakker, micsoda klasszisokkal volt tele a válogatott", mert a legjobb énjükre gondolsz akaratlanul is. Ma ha ránézel egy francia válogatottra, Mbappe, Dembélé, Umtiti, Pogba, stbstb, egyikre se mondod, hogy klasszisok, mert még nem azok. De 10 év múlva lehet már mindegyikük az lesz, akkor meg egész más szemmel tekintesz majd vissza arra a csapatra, ami most játszott. Itt jön képbe a nosztalgiafaktor szerintem, ezzel meg nem lehet mit kezdeni. Aztán van az is, hogy 10-14 évesen egészen máshogy tekintesz egy focistára, mint manapság. Akkor még egy-egy megmozdulás sokkal nagyobb csodálatot váltott ki ez emberből, mint ma. Nem értettem hogy lő Ronaldo gólt 25 m-ről pont a ficakba - a brazil -, el voltam ájulva attól, hogy a VB döntőben Rivaldo átlépte a lasztit R9-nek, és úgy lőttek gólt, ezt valami világi csodának tartottam.. :D Manapság meg már csak egy csettintés, és sokszor el is felejtem, annyi szépet láttam már. Meg jobban meg is érti az ember a játékot, jobban észreveszi a hibáit is a focistáknak, nincs akkora misztikum az egész körül.. Remélem érthető amit mondani akarok.

Az is igaz amúgy, hogy kevesebb a valóban klasszis játékos, bár most én úgy érzékelem, hogy nagyon sok tehetséges fiatal jön ki évről évre, de lehet ez mindig így volt, csak nem figyeltem annyira. De több válogatottnál is megfigyelhető, hogy egy jó kis generáció kezd összejönni, szimplán az is lehet, hogy csak egy gyengébb időszak volt az utóbbi években, és megint több klasszisjelölt lesz hamarosan.
visca el barca írta:régen az volt klasszis, aki évek óta magas szinten tejlesesített, most meg minden embert így próbálnak eladni akinek van 2 jó meccs és próbálják a világgal elhitetni, hogy mekkora játékos. ez főleg az angol vonalon figyelhető meg, walcottal meg a többi két filléres bohócal.
Ez igaz részben, de szerintem az is megfigyelhető, hogy az összességében magas szinten játszó játékosokat se feltétlen hívjuk manapság klasszisnak. Kane és Aubameyang pl a 14/15-ös szezon óta 30 gól körül termelnek egy szezonban, sokszor még többet is, aztán szerintem a többségnek nem ők jutnak eszükbe, ha klasszis támadóról beszélünk. Cavani meg főleg ez a kategória, a 09/10-es szezonban lőtt utoljára kevesebb mint 25 gólt egy szezonban, aztán csak röhögünk rajta sokszor..

Ezzel csak arra akarok célozni, hogy a klasszis jelzővel se dobálózunk annyira manapság, könnyebben aggatja az ember egy már visszavonult játékosra, mint egy aktívra. Én legalábbis ezt vettem észre, lehet tök hülyeség amiket írtam most.. :D
visca el barca
Presidente del Barça

2017.03.24. 09:39:18

régen az volt klasszis, aki évek óta magas szinten tejlesesített, most meg minden embert így próbálnak eladni akinek van 2 jó meccs és próbálják a világgal elhitetni, hogy mekkora játékos. ez főleg az angol vonalon figyelhető meg, walcottal meg a többi két filléres bohócal.
Kép
pitta19
Jugador d'estrella

2017.03.24. 09:06:39

zola8787 írta:Egy kis retrozás. Csak én látom úgy, hogy kb 10-12 évvel sokkal több tehetséges focista volt? Gondolok itt például a Batistuta-féle argentin, vagy az R-ek féle brazil válogatottakra. Vagy csak szebbnek látom a múltat? :)
És több volt a klasszis is. Nyáron az EB előtt kaptam el egy műsort, ahol a régi EB-ket mutatták. Pl 2000-es holland-belga közösön csak kapkodtam a fejem, milyen nevek voltak, és nem is olyan régen volt
zola8787
Director del Fútbol

2017.03.24. 08:56:20

Egy kis retrozás. Csak én látom úgy, hogy kb 10-12 évvel sokkal több tehetséges focista volt? Gondolok itt például a Batistuta-féle argentin, vagy az R-ek féle brazil válogatottakra. Vagy csak szebbnek látom a múltat? :)
palesz77

2017.03.24. 08:41:06

Nero. írta:Neymar akit ugye nem lehet egy lapon említeni Ronaldinhoval már 51 gólos a selecaoba, egyre jobban közelít Ronaldora és Pelére.
Szerzett egy igazi relikviát is meccs után.. :D

Meg lőtt egy szép gólt is azért.. :D Ennek ellenére azt, amit Dinho adott a csapatnak, azt tényleg nem lehet Neymar góljaiban mérni. A válogatottban Neymar mondjuk lehet nagyobb legenda lesz idővel, pont fordított a helyzetük Ronaldinhoval. Ő egy nagyon jó nemzeti csapatban játszott, de kihúzta a csapatot a gödörből, Neymar meg egy nagyon sikeres korszakban jött a klubhoz, de a válogatottat meg ő "emelte fel" kis túlzással ismét erre a szintre. A Brazilok amúgy már kedden kijuthatnak a VB-re, nem lenne rossz, talán pihentetnék kicsit Neymart. Bár nem vagyok benne biztos, de ha mást nem, legalább a fiatalabbakkal lehetne kísérletezgetni..
Nero.
Llegenda del Barça

2017.03.24. 01:59:39

Neymar akit ugye nem lehet egy lapon említeni Ronaldinhoval már 51 gólos a selecaoba, egyre jobban közelít Ronaldora és Pelére.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2017.03.24. 01:04:19

Nero. írta:Messi góljával az argentínok is vezetnek, élet-halál meccs nekik csak a 3 pont jó.
Őszintén azt se bánnám ha nem jutnának ki..

Esélyük sincs, amíg Higuainok,Bigliák, őnző Di Mariák játszanak ilyen edzővel...
Eleve már rég kiérdemelnének egy igazán nagy kalibert, helyette meg olyat kapnak aki Messit nyilvánosan le hazugozza, amiért csak 1 fontos meccset vállalt sérülten, mikor már arrol az egyről is nagyon lebeszélték az orvosok..

Tavalyi döntőben is többször nyerőembert csinálhattak volna Messiből, ha legalább annyival meghálálják hogy visszapasszolnak neki miután 4 embert kicselezett és passzolt, de ott csak akkor keresik Messit és várnak el mindent tőle, ha épp kilátástalanság van.

Nélküle még egy 0 pontos Venezuelát se tudtak megverni, szoval minden attol függ hogy Messi milyen napot fog ki, és hogy mennyire semlegesitik az ellenfelek azzal hogy külön 5 játékost rá küldenek akik rögtön kaszabolják ha labdához ér.

Aztán ha nem menti ki őket akkor meg mehet bűnbaknak, és jönnek a nagyokos Maradona-féléktől a "haza se jöjjön ha nem nyeri meg" nyilatkozatok, aztán csodálkoznak ha azt mondja Messi hogy köszöni ő ebből nem kér.
Nero.
Llegenda del Barça

2017.03.24. 00:56:26

Messi góljával az argentínok is vezetnek, élet-halál meccs nekik csak a 3 pont jó.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2017.03.24. 00:06:20

Alig 4 perc telt el az Uruguay-Brazil meccsből, de Neymar már egy félpályás szólót lenyomott... :lol: =D>

Majdnem gól is lett belőle, ha Coutinhot nem zavarta volna a kapu előtt a labda. [-X

Amúgy Bauza az egyetlen, aki már 1 nappal előre kijelöli a kezdő 11-et?

SZERK:

Na Marcelo finoman szólva hanyagul elvégzett hazaadási kísérletével a kapust kellemetlen helyzetbe hozta, aki faultolt és tizi lett, amiből Cavani eredményes is lett.

Még egy pár ilyet kérnénk a Clasicon is, és mégjobban fogunk bírni Marci! :lol:

Vicces amugy hogy játszanak, aztán a pályára konkrétan leszálltak a madarak és ott gyalogolnak a kapu előtt :mrgreen: :mrgreen:
Nero.
Llegenda del Barça

2017.03.19. 23:43:49

=D> =D> Mint a top Xavi :roll: Hozni kell kerul amibe kerul.
palesz77

2017.03.19. 23:34:20

Válasz küldése