JimmyJump írta:ntibi67 írta:Számomra elfogadhatatlan felvetés,hogy egy idő után el kell engedni valamelyik sorozatot a másik javára.
A csapat nem engedheti el, ez egyértelmű. Nálam minden évben minimális elvárás, hogy eredményektől függetlenül legyen tartásunk, és ha úgy adódik, állva haljunk meg minden sorozatban. Idén három kulcsmeccs volt ilyen szempontból, Bilbao-Atleti-PSG, amikor nehéz helyzetben, vagy vesztes állásról indultunk úgy, hogy egy vereség adott kupa elvesztését jelentette volna, mindhármat szépen megoldottuk. Emiatt eddig én pozitívan értékelem a szezont.
Egyébként az utóbbi 12 év tapasztalata alapján jobb, ha egész tavasszal tűzben van tartva a csapat, és hetente, vagy akár három naponta jönnek a rangadók. Sosem volt pozitív hatása egy bl-kiesésnek például, nem lett pihentebb, vagy éhesebb utána a csapat, inkább jelentősen visszaesett a motiváció, úgyhogy az elengedés a morális tényező mellett valószínűleg értelmetlen is.
Itt szerintem a szurkolókról, és az elvárásaikról van inkább szó, mert én is úgy látom a bajnoki szezon 2/3-a után, hogy idén az ellenfél jobban akar nyerni, és valahogy most nekik pattan mindig úgy, hogy jó legyen. Nem a pontokról van szó, mindegy hogy 3, 5, vagy 7 pont a különbség, ebben az idényben nem úgy játszunk, ahogy egy bajnoknak kellene.
Szerintem nem kell sokat visszamenni, tavaly nagyon jót tett a BL kiesés és az agyonjátszatott kezdő tudott pihenni és sorra húzta be a végén a meccseket, amivel bajnok lett.
Elengedni én egyáltalán nem engedném még el a bajnokságot, s nem is a Realra kell figyelni feltétlen, hanem be kell lőni 91-93 pontot, az elég lehet. Én is úgy érzem, hogy sajnos a BL fordítás erősen rányomta a bélyegét a Depor elleni meccsre, s ezzel gyakorlatilag nem hibázhatunk innentől kezdve, de már csak azért sem szabad elengedni a bajnokságot, hogy legyen nyomás a többieken is. És 11 forduló van még hátra, az azért elég sok továbbra is a bajnokság majdnem egyharmada.
Igen, sajnos mikor kezdtünk visszajönni és kemény melóval ledolgoztuk a hátrányt jött a Depor és vereség. Nagyon fájó, s engem személy szerint továbbra is borzasztóan bosszant. Nekem ennyit nem ért a BL továbbjutás, de ez szubjektív, Pique nem így látja.