Egyébként szerintem az a marha nagy igazság, hogy most "fő le" az, hogy Barto-ék tettek az utánpótlásképzésünkre Lucho-val az élen.
Azt aláírom, hogy nem jött ki mostanság olyan ifink, aki a gálakezdő tagja lehetne, de az egyszerűen nem igaz, hogy hasznos kiegészítőembernek se lett volna jó senki. Akármelyik felállást is nézem.
Jobbos miatt kellett az átállás 3-4-3-ra. Roberto-t beáldoztuk ide Alves távozása után. Hoztunk egy Douglas- Vidal pakkot. Most őszintén melyikük mutat többet, mint amit Montoya mutatott nálunk vagy mutat a Valencia-ban? Jó, Montoya sem az a szint, ami Alves volt, de semmibe sem került volna és még akkor is elférne a keretben, ha Vidal-t a kezdőbe vettük - ami amúgy vicc kategória szerintem - persze sajnálom a sérülését, de amit vele művelt Lucho az meseszerű: "hol volt...hol nem volt..." - mármint a keretben... hol kellett, hol nem.
Talán a középhátvéd poszt az amit jól megoldottunk Umtiti-vel. Persze az továbbra is talány, hogy Mathieu mivel érdemelte ki az elsőbbséget Bartra-val szemben, de lényegtelen. Más a stílusa. Jaja, magyar NBI.

Arról már nem is beszélve, hogy mennyivel erősebb lenne a védelmünk Bartra-val 3-4-3-ban és mennyire jól jönne ő jövőre, pláne ha a bagós francia távozik. Ettől függetlenül nem vitatom 4-3-3-ban a Piqué-Umtiti kettős elsőbbségét.
A középpálya talán az, ahol el nem engedtünk Thiago óta tehetséget. Mondjuk igazolni sem igazoltunk csak középszert és azt a Turan-t akiben valami miatt Lucho eleinte Rakitic utódját látta, holott a töröknek teljesen idegen az a szerepkör, vakon volt amikor ott játszott. Fél év alatt jött rá Lucho..

Roberto levétele a középpályáról pedig a tavalyi év után olyan bűn volt, aminek a levét meg is ittuk a bajnokságban. Persze az egész visszavezethető a jobbszélső-kérdés idióta megoldására. Az Iniesta- Rakitic- Busquets trió mögé lenne Roberto, Rafinha és Denis. Bőven meg is lennénk. Gomes egy teljesen felesleges igazolás volt. Ha Denis-t nem hozzuk vissza akkor is pocsék igazolás, de legalább a létszám miatt lett volna "fedő-indok" az érkezésére. Így szinte megbocsáthatatlan. Mielőtt betámad valaki: azért preferálom Denis-t Gomes ellenében, mert Denis kategóriákkal olcsóbb igazolás volt, így a veszteni való sem akkora.
A csatársorunkban Turan nyújtott jó teljesítményeket is, első sorban Neymar helyén, de én őszintén sajnálom, hogy Tello-t nem próbáltuk ki. Ő sem került volna semmibe, bár azt aláírom, Turan valamivel jobb játékos úgy nagy általánosságban.
Munír kölcsönbe küldése érthető döntés, fejlődnie kell. Azt a teljesítményt viszont, amit Paco idén lerakott az asztalra azt állítom Sandro is letette volna.
Normális esetben az olyan igazolások, mint Digne, Gomes, Cilessen, Paco, Douglas, Vermaelen, Matyi szóba sem kerülhettek volna. Turan is vitatható.
Idénre: Stegen/Masip - Vidal,Montoya,Piqué-Umtiti-Mascherano-Bartra,Grimaldo,Alba- Busquets,Iniesta, Rakitic, Rafinha, Denis, Roberto - MSN, Sandro,Tello/Deulofeu,Turan.
Szerintem abszolút korrekt keret, 22 fő és semmivel sem rosszabb a valódi ideinél.
Nincs: Verma, Douglas, Cilessen, Digne, Gomes, Paco. 116,5 + 28 millió Euróval több van a kasszában az utóbbi 3 évről. És akkor az olyan igazolásokat, mint Vidal, Turan, Matyi még nem is számoltam, Samper és Munír ugyanúgy kölcsönben lennének. Lett volna pénz pótolni Alves-t normálisan is... illetve most Iniesta pótlására sem lenne gond hozni valakit.