Munkaasztal :)

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2006.07.16. 11:32:41

Most időt kerítek végre egy "Célkeresztbenre"!

Belletti lesz az alany :D
PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2006.07.12. 12:43:29

25,823 kilométer utazás

Ismét zsúfolt hetek elé néz a Barça. Az előszezonban a csapat kilenc mérkőzésen szerepel, ezalatt három országot, és két kontinenst érint majd. Dánia, Mexikó és az Egyesült Államok lesz a három célállomás, ami azt jelenti, hogy a bajnoki címvédő több mint 25000 kilométert utazik a tétmérkőzések megkezdése előtt.

A felkészülést a csapat ismét Dániában kezdi meg, és három év szünet után visszatér az USA-ba is. Aarhus, Monterrey, Los Angeles, Houston, New York, Barcelona és Monte Carlo környékén is feltűnik majd nyáron a katalán együttes.

2006. július 25. Barcelona – Aarhus / 2006. július 29. Aarhus – Barcelona (4,220 Km)

Az első edzőmeccset július 29-én vívja majd a Barcelona az AGF Aarhus ellen. A dán ellenfélről kellemes emlékei lehetnek a játékosoknak, hiszen tavaly 4-0-ra győzték le őket, köszönhetően az akkor frissen igazolt Van Bommel remeklésének. A VB-n részt vett játékosok a mérkőzés után kapcsolódnak csak be a felkészülésbe, így Rijkaard valószínűleg több fiatalnak lehetőséget ad majd Dániában.

2006. augusztus 1. Barcelona – Monterrey (9,708 Km)

Augusztus elsején indul a Barça Mexikóba, hogy a Club Tigres együttesével mérkőzzön; ekkor már az egész csapat a „fedélzeten” lesz. Érdekesség, hogy korábbi Villarreal játékos Walter Gaitán is mexikóiaknál szerepel. A meccs után a gránátvörös-kékek folytatják útjukat, egészen Los Angelesig.

2006. augusztus 3. Monterrey – Los Angeles (194 Km)

Az amerikai túra legrövidebb „szakasza” lesz a mexikói város és az angyalok városa közti táv. A vezetők augusztus 6-ára kötötték le a Chivas de Guadaljara elleni mérkőzést, amelyen a közép-amerikaiak centenáriumát is ünneplik majd. A Barça rögtön a meccs után utazik tovább, az amerikai űrkutatás fellegvárába, Houstonba.

2006. augusztus 6. Los Angeles – Houston (2,213 Km)
2006. augusztus 9. Los Angeles – New York (2,282 Km)

A Texas állam-beli városban a Club Amercával csap majd össze a Barcelona augusztus 9-én. Az akkori ellenfél kétségkívül az egyik legerősebb lesz majd a túrán, hiszen 14 trófeával büszkélkedhetnek. Az USA-beli kitérő utolsó állomása New York lesz, ahol a New York Red Bull csapatával játszik majd a Barça. Az ellenfélnél a legismertebb játékos a volt francia válogatott Youri Djorkaeff, de elképzelhető, hogy akkorra Ronaldo is a Bikákat erősíti.

2006. augusztus 13. New York – Barcelona (6,154 Km)

Augusztus 13-án érkezik vissza Európába a csapat, s megkezdi a közvetlen felkészülést 2006-2007-es szezonra. Az első tétmérkőzés az Espanyol elleni Spanyol Szuperkupa mérkőzés lesz, melynek első felvonását - jelen állás szerint- 17-én, visszavágóját pedig 20-án játsszák.

2006. augusztus 24. Barcelona – Nice (406 Km, és Nice – Monaco + 30 Km)
Monaco – Barcelona (436 Km)

A nyári „utazási fesztivál” végső felvonására augusztus 25-én kerül sor. Monacoban a Barcelona a Sevillával csap össze az Európai Szuperkupáért. Juande Ramos UEFA Kupa-győztes tanítványaival a II. Lajos Stadionban játszik az együttes. E meccs előtt még Barcelonában is vár két mérkőzés a fiúkra (Spanyol Szuperkupa visszavágó és Joan Gamper Torna), de a „Nagy Utazás” a hercegség-beli kitérővel véget ér.
PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2006.07.12. 11:41:33

rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2006.07.05. 11:05:55

Enrique írta:Péntekig (Szombatig?) elutazom Balcsira, Rhynn, addig írhatnál te is valamit. :)

Mert az nem elég, ha a Pepe ír, ráadásul még fel is kell rakni. :D

Minden jót srácok, jó munkát.

Fogok dolgozni :D
Hétfőn volt a diplomavédésem, tegnap meg józanodtam, már friss diplomásként.
Egyébként mindkét nap nézegettem anyagokat, de semmi olyan nem volt, amit érdemes lett volna.
Új projektem, olvassátok, lájkoljátok:
http://stadionturista.blog.nepsport.hu
Rhynnblog:
http://rhynn.blog.nepsport.hu
PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2006.07.04. 13:14:19

Holnap én is megyek, úgy néz ki. De csütörtökön írok majd :wink:

Jó pancsit :lol:
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2006.07.04. 13:10:27

Péntekig (Szombatig?) elutazom Balcsira, Rhynn, addig írhatnál te is valamit. :)

Mert az nem elég, ha a Pepe ír, ráadásul még fel is kell rakni. :D

Minden jót srácok, jó munkát.
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2006.07.03. 11:36:22

Nahát igen, ezt megírom. :wink:
Thnx.
PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2006.07.03. 11:34:47

Enrique írta:Köszi, fenn van.

Nekem is kéne valamit írnom, csak nem tommit... :roll: :)
Mondjuk valamit a fórum új felfedezettjéről :)
http://www.goal.com/en/articolo.aspx?ContenutoId=86305
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2006.07.03. 11:27:01

Köszi, fenn van.

Nekem is kéne valamit írnom, csak nem tommit... :roll: :)
PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2006.07.03. 10:30:45

Saviola a Barçával kezdi az alapozást

Ismét egy nyár, - sorozatban a harmadik – és Javier Saviola jövője még mindig bizonytalan. Habár még egy éves szerződés kötné a gránátvörös-kékekhez, a támadóra nem számít a technikai stáb.

„Nem kérdőjelezzük meg a játékos képességeit, de jelen pillanatban nem illik bele a szakmai elképzeléseinkbe. Még egy év van vissza a szerződéséből, s reméljük jó szájízzel távozik majd a klubtól. A németországi jó játéka sem változtatja meg álláspontunkat.”- jelentette ki Txiki Begiristain.
Mindenesetre Saviola vasárnap megérkezett Barcelonába. A játékos Frankfurtból érkezett és landolt az El Prat repülőtéren, miután Argentínával búcsúzott a legjobb nyolc között a VB-n. „Mint minden alapozáson, én itt leszek. Még mindig a Barcelona játékosa vagyok, s csak az előszezon jár pillanatnyilag a fejemben – a Barçával.”- nyilatkozta érkezésekor a „Nyúl”. A Világbajnokságon jó teljesítményt nyújtott, (három mérkőzésen egy gólt szerzett) de a játékos megjegyezte, nem az érdeklődő kluboknak akart feltűnni. „Komolyan, én nem a Barcelonának, s nem is azoknak a csapatoknak akartam bizonyítani, melyek esetleg leigazolnának, én a válogatottamnak játszottam. Mindenki láthatta, hogy játszom, Txiki és az edző is. Nem kell bizonyítanom senkinek sem.” – tette hozzá.
Habár később szeretett volna hazatérni Németországból, mégis egy álom teljesült a VB szerepléssel. Saviola öt éve az U-20-as VB-n aranyérmet nyert hazájában, éppen José Pekerman irányításával. Miután kiestek a felnőtt megmérettetésen a házigazdák ellen, már csak két dolga maradt a Barcelonában még mindig népszerű „Pibitonak”: élvezni a vakációját és megoldani a jövőjével kapcsolatos feladatokat.
PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2006.07.03. 09:59:01

rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2006.06.30. 20:01:29

Válaszoltam a modis topicban :D
Rhynnblog:
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2006.06.30. 11:16:44

Ezt meg megírom, nem hosszú. :)

Oscar Lopez a Betisben
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2006.06.30. 11:08:18

rhynn írta:Köszönöm!

Délután rakom is.
Már felraktam... :D
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2006.06.30. 11:04:41

Köszönöm!

Délután rakom is.
Rhynnblog:
PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2006.06.29. 17:25:23

Márquez: „A Barçából szeretnék visszavonulni!”

Rafael Márquez a napokban hosszabbította meg szerződését az FC Barcelonával, ebből az alkalomból készített vele exkluzív interjút a Barça TV. A játékos beszélt a Klubnál eltöltött három évéről, a 2010-es szerződésről, és jövőbeli terveiről is.

Idén spanyol bajnoki -, és BL arany került a nyakába, és a mexikói válogatottal sem vallott szégyent a Mundiálon. VB szereplése után kötötte meg szerződését régi-új klubjával. Rafael, az eddigi egyetlen mexikói a gránátvörös-kékeknél, érkezése után fokozatosan illeszkedett be, s a jelen Barçájának kihagyhatatlan tagja. A játékos az elmúlt három év rosszabb és kiváló pontjairól, s a következő négy év lehetőségeiről beszélt.

Szerződésed most már 2010-ig köt a Barcelonához, akkor 31 éves leszel. Lehetséges, hogy innen vonulsz vissza?

31 évesen, - úgy gondolom-, még két évig játszanék. Talán a szülőhazámban; majd meglátjuk, milyen lehetőségeim lesznek. Ha mégsem térnék haza, a Barçából akarok visszavonulni. A Barça nekem mindig az első volt. Mindig is ebben a Klubban akartam folytatni a pályafutásomat.

Hogyan értékeled az eddigi három évet?

Sajnos, mikor ideérkeztem sérülések hátráltattak, s be kellett illeszkednem egy nagy klubba. De keményen dolgoztam, hogy elnyerjem az edzőm, csapattársaim és a szurkolók bizalmát.

Mi lepett meg legjobban a Csapatnál?

Legjobban a szurkolók. Mikor megláttam a sok nézőt, akkor értettem meg igazán, mit is jelent ebben a Klubban játszani. Ez nagyon izgalmas, és boldog vagyok, hogy idetartozhatok.

Mennyire fontos a közösség a fejlődésedben?

Az egység az öltözőben nagyon fontos a munkához, s, hogy jól menjenek a dolgok. Azonkívül, hogy a társaim kiváló játékosok, nagyszerű személyiségek is.

Visszatekintve erre a három évre, mi az az emlék, ami először eszedbe jut?

Legkedvesebb élményem az elmúlt szezon, mikor megnyertük a Bajnokok Ligáját.

Te vagy az első mexikói játékos, aki megnyerte a BL-t. Emellett bajnoki címvédő is vagy. Milyen céljaid vannak a következőkben?

Mostantól célom, hogy ugyanolyan szinten játsszak, mint tettem az elmúlt időben. Segíteni akarom a csapatot az újabb címek megszerzésében. Ez nagyon fontos.

Csapatszinten mit őrizhet meg a Barça a következő szezonokra?

A Barça fiatal, de tapasztalt csapat. A játékosok a legmagasabb szinten vannak, mind fizikálisan, mind mentálisan. Úgy gondolom, ez a lgfontosabb a következő két évben.

A közmondás úgy tartja: nyerő csapaton ne változtass, szóval úgy tűnik Eidur Gudjohnsen lesz az egyetlen igazolás a távozó Larsson helyére. Róla mi a véleményed?

Játszottunk Gudjohnsen ellen, mikor még a Chelseaben szerepelt. Ő egy nagyon intelligens játékos, emellett erős is, ideális a támadó pozíciókba. Sajnálatos, hogy elvesztettük Henrik Larssont, de úgy gondolom, az izlandi jó helyettese lesz.

Most kezded nyaralásodat, mert Mexikó kiesett a Világbajnokságon. Milyen érzéseid vannak ezzel kapcsolatban?

Kicsit szomorú vagyok, hogy kiejtettek minket, hiszen történelmet írhattunk volna. Másrészt viszont boldog vagyok, hogy elkezdhetem a pihenésem. Kemény szezonunk volt, sok mérkőzéssel, és nagy nyomás nehezedett ránk. Most megpróbálom élvezni a szabadidőmet.

Milyen gondolataid vannak a lehetséges VB döntősökről?

A megmérettetés e szakaszában már elég komplikáltak a dolgok, és nincs egyszerű meccs. Bárki nyerhet. A brazilok a favoritok között vannak, s bár nem nyújtják a legjobbjukat, mikor eljön az idő, mindig képesek jól teljesíteni.

A nyári szünet után az Egyesült Államokban és Mexikóban játszatok, ahol te leszel az egyik legnagyobb attrakció.

Nagyon sok mexikói dolgozik az USÁ-ban, tehát nagyon várom, hogy felléphessek a csapatommal. Örülök, hogy honfitársaim is láthatják, ahogy egy mexikói játszik.
Z. Iván
Adminisztrátor

2006.06.29. 16:49:00

Most akkor egy 10 napig nem leszek itthon, de szerencsére vagytok páran, így bizonyára nem lesz semmi probléma :) Cséká jövő héttől dolgozik, úgyhogy még jobban figyeljetek, nehogy ugyanazt írjátok.

Köszi mindenkinek előre is!
Üdv, Iván
PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2006.06.29. 16:25:59

Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2006.06.18. 16:42:11

Hali,

Iván, pár dolgot még azért mondanék. :)

- Ha esetleg tudnál - még mindig :) - szerezni jegyet/valami belépőt a Gamper és most már a Szkupa meccsre is, még mindig nagyonnagyon [auto_cenzúra] lenne. :) Ugye négyen megyünk, de 1-2 is elég jó lenne már. :)

- A póló+könyv+poszter csomagot elküldheted, itthon lesznek a mamámék - és ha kell, majd kifizetem amit kell.

Valamint jó spanyoltanulást, írást, mindent! :)

Üdv
Ákos
PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2006.06.16. 09:41:38

Iniesta és Puyol Gudjohnsent dicséri

Jelenleg a Barça a világ sok országában szerepel a sporthírekben Eidur Gudjohnsen leigazolásával kapcsolatban – ez alól a VB-lázban égő Németország sem kivétel. Andrés Iniesta és Carles Puyol a világbajnokság helyszínén nyilatkozott az újságíróknak, s szavaikkal méltatták a Barcelona új szerzeményét.

„Gudjohnsen sok dolgot hozhat a Barçába”, - állította Iniesta, majd elmondta, a vezetőség azért választotta az izlandit, mert jól kiegészítheti a spanyol bajnok és BL-győztes gárdát. A fuentealbillai középpályás hozzátette „Gudjohnsen tapasztalt, jó játékos, emellett kiváló fizika felépítése van”.
A tavalyi idényben Xavit helyettesítő játékoshoz csatlakozott a kapitány Puyol is. „Játszottam ellene, ő egy nagy játékos. Erős, gyors, és a gólok előkészítésében is kiváló. Hamar beilleszkedhet hozzánk.” A középső védő elmondta még a riportereknek, hogy Gudjohnsen a középpályáról érkezve is segítheti a támadásokat, mivel kiválóan érkezik a támadók mögül is.
Reméljük Rijkaard megtalálja majd az izlandi helyét a csapatban, s Gudjohnsen gyorsan beilleszkedik a Barcelonába. Ha meg tudja ismételni azt a teljesítményt amit az utóbbi években a Chelseaben produkált, Henrik Larsson méltó utódja lehet a katalán főváros első izlandi légiósa.
PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2006.06.16. 09:13:34

Én is elbúcsúzok Tőletek pár napra, mert éjfélkor indulunk Bulgáriába :) Majd 26-án jövünk vissza, addig is minden jót!
(Remélem a pólóm + a könyvem "létét" nem fenyegeti emiatt veszély :lol: )
Búcsúzóul ezt a cikket még bevállalom!

http://www.elmundodeportivo.es/20060616 ... 04132.html
Z. Iván
Adminisztrátor

2006.06.16. 01:05:49

Pénteken nem leszek srácok, ha van ihlet, csak nyugodtan :)
PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2006.06.06. 16:00:27

Monaco: történelmi pillanatok

A Barça és a Sevilla történelmet fog írni a 2006-os Európai Szuperkupa mérkőzésen. A következő szezon egyik legelső meccsén láthatunk majd először két spanyol csapatot küzdeni e kupáért. Sőt, mindössze harmadszor fordul elő az is, hogy a két fél azonos országból érkezik.

Az összecsapásra augusztus 25-én kerül sor a monacói II. Lajos Stadionban. A két csapat az európai klubfutball „első” és „második” számú kupasorozatát nyerte meg: az FC Barcelona az Arsenalt győzte le a Bajnokok Ligájának döntőjében, a Sevilla FC pedig -a szintén angol- Middlesbrough-t ütötte ki az UEFA Kupa fináléjában.
Eddig kétszer fordult elő, hogy a Szuperkupa döntőjét azonos nemzet klubjai játszották. 1990-ben a Milan a Sampdoriával találkozott, míg 1993-ban szintén a piros-feketék, ezúttal a Parmával meccseltek. Ha a Barcelona megnyerné a trófeát, összesítve harmadszor tenné ezt. Az örökrangsorban két győzelme van a Barçán kívül az Anderlechtnek, a Valenciának és a Juventusnak, három alkalommal nyert a Liverpool és az Ajax, a Milan pedig négyszer hódította el az Európai Szuperkupát.
Legutóbb az 1992-1993-as szezon kezdetén gyűjtötte be a katalán csapat e címet, akkor a Werder Brement múlták felül. Az (akkor még) oda-visszavágós rendszerű összecsapásokon a Barcelona 1-1-et játszott Németországban, majd Sztoicskov és Jon Andoni Goikoetxea góljaival 2-1-re győzött a Nou Campban. 1998-ban a gránátvörös-kékek szintén egy német csapatot győztek le, ezúttal a Borussia Dortmundot. Hazai pályán Luis Enrique és Rivaldo volt eredményes (2-0), míg a visszavágón 1-1-es eredmény született, a Barça gólját Giovanni szerezte.
A csapat további három alkalommal szerepelt Szuperkupa-döntőben, de ekkor kevesebb sikerrel. 1979-ben, 1982-ben és 1989-ben bukott el a klub, a Nottingham Forest, az Aston Villa és a Milan ellenében.
Érdekesség, hogy a jelenlegi edző, Frank Rijkaard játékosként két alkalommal segítette Európai Szuperkupa győzelemhez akkori csapatát, a Milant, 1989-ben éppen a Barcelona ellen. Miután játékosként, és idén edzőként is sikerült megnyernie a Bajnokok Ligáját, a holland most is történelmet írhat azzal, hogy -hasonló helyzetben- edzőként is megnyeri a Szuperkupát.
PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2006.06.06. 15:30:31

Z. Iván
Adminisztrátor

2006.06.04. 00:38:39

Srácok vasárnap nem leszek, ha véletlen ráértek, nyugodtan alkossatok :)
Köszi :)
Lezárt