Barça vs. Real - El Clásico
Én még nem írtam, de szintén gratulálok a Real Madridnak.
Remélem, Valverde érkezésével ugrásszerűen javul majd a fiatalok helyzete az akadémián és az első csapatban. Az emberünk az Athleticben csak helyi játékosokból építkezhetett, így remélhetőleg tud majd bánni a fiatalokkal és a cserepadra hoz pár minőségi játékost és rendbe teszi a hozzáállásukat, önbizalmukat. Luchonál azért ez hiányzott, és a bajnokság könnyen lehet, hogy ezen ment el.
Nem realitás, hogy olyan padunk legyen, mint most a másik csapatnak. Viszont ha az elbaltázott meccseinken egy motivált, önbizalomtól duzzadó cserepad állt volna ki, lehetett volna még bármi.
Remélem, Valverde érkezésével ugrásszerűen javul majd a fiatalok helyzete az akadémián és az első csapatban. Az emberünk az Athleticben csak helyi játékosokból építkezhetett, így remélhetőleg tud majd bánni a fiatalokkal és a cserepadra hoz pár minőségi játékost és rendbe teszi a hozzáállásukat, önbizalmukat. Luchonál azért ez hiányzott, és a bajnokság könnyen lehet, hogy ezen ment el.
Nem realitás, hogy olyan padunk legyen, mint most a másik csapatnak. Viszont ha az elbaltázott meccseinken egy motivált, önbizalomtól duzzadó cserepad állt volna ki, lehetett volna még bármi.
"It is what it is."
- Ernesto Valverde, 2019, közvetlenül az anfieldi vereség után.
Gratulálok a Madridnak!
A következő szezonra újjá kell építeni a középpályát és igazolni kell oda 2 klasszis játékost.
Nálunk így néz ki jelenleg a középpálya:
Egy kiöregedett Iniesta, Busquets, Rakitic, Rafinha, Denis Suarez, André Gomes
Ebből max Busquets lehetne stabil kezdő egy jó Barcában, Denis Suarez és André Gomes viszont a cserepadon sem ülhetnének. Ami a csatárokat illeti, Paco is mehetne isten hírével, Munirt pedig vissza kell hozni cserének, aztán szépen fokozatosan beépíteni a kezdőbe. Még csak 21 éves.
Madrid középpálya:
Kroos, Modric, James, Isco, Casemiro, Kovacic
No comment...
A következő szezonra újjá kell építeni a középpályát és igazolni kell oda 2 klasszis játékost.
Nálunk így néz ki jelenleg a középpálya:
Egy kiöregedett Iniesta, Busquets, Rakitic, Rafinha, Denis Suarez, André Gomes
Ebből max Busquets lehetne stabil kezdő egy jó Barcában, Denis Suarez és André Gomes viszont a cserepadon sem ülhetnének. Ami a csatárokat illeti, Paco is mehetne isten hírével, Munirt pedig vissza kell hozni cserének, aztán szépen fokozatosan beépíteni a kezdőbe. Még csak 21 éves.
Madrid középpálya:
Kroos, Modric, James, Isco, Casemiro, Kovacic
No comment...
Mondjuk ezzel a 93 ponttal tavaly is bajnokok lettek volna, de általánosságban igazad van. Viszont az a 95-100 pont körüli átlag, amit mi a korábbi években hoztunk, az egy irreális állapot és ahhoz mindennek nagyon egyben kell lennie a csapat körül. Amiben idén érzésem szerint lényegesen gyengébbek voltunk a Real-hoz képest, az a cserepad. A Real rengeteg bajnoki pontot hozott a tartalékjaival, miközben a sztárok pihenhettek a komolyabb meccsekre. Nálunk viszont néha még az alapcsapat is döcögött, a cserepadon pedig gyakorlatilag nem volt nyerőemberünk. Ebben kellene nagyon komolyan változtatni, mert teljes szezonokat képtelenség csak az alapcsapattal végigtolni. Illetve lehet, csak nagyjából az ideihez hasonló eredménnyel.Subinho írta:Ahogy írtam már korábban, a Real semmivel sem volt jobb idén, mint bármelyik másik évben, hozták a 90 körüli pontot, ami általában 2. helyre elég, csak mi idén sokkal gyengébben muzsikáltunk. Persze nem azt mondom, hogy a Real nem volt jó, mert ez nem lenne igaz. Főleg tavasszal elég meggyőzően tolták, mi meg egész évben nagyon hullámzó módon. Nem érdemeltük volna meg a bajnokságot idén, sajnos ez a helyzet. Gratulálni kell a Realnak, mert kihasználták és megnyerték. Gratulálok! Remélem szeptemberben visszatér a tűz a kis csapatok ellen is, nem csak a klasszikusra.
- Normandia
- Director del Fútbol
Igazad van. Egy meccsen múlott a cím, a hazai klasszikuson. Ott verni kellett volna a Margitot.Roberto Carlos írta:Miért az az általános vélekedés, hogy ezt a bajnokságot a Barcelona vesztette el? Tehát, ha nem buktok a kicsik ellen mondjuk 2 meccset akkor tiétek a bajnokság. Ez ugyanúgy igaz a Realra is, nem? Ha a Madrid nem játszik mondjuk 3:3-mat a Las Palmassal, akkor máris nem állja meg a helyét az a feltevés, hogy csak 1-2 meccsen múlott a Barcelona ligagyőzelme.
Egyébként meg grat a Madridnak megérdemelték, még ha fáj is.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
- Subinho
- Director del Fútbol
Ahogy írtam már korábban, a Real semmivel sem volt jobb idén, mint bármelyik másik évben, hozták a 90 körüli pontot, ami általában 2. helyre elég, csak mi idén sokkal gyengébben muzsikáltunk. Persze nem azt mondom, hogy a Real nem volt jó, mert ez nem lenne igaz. Főleg tavasszal elég meggyőzően tolták, mi meg egész évben nagyon hullámzó módon. Nem érdemeltük volna meg a bajnokságot idén, sajnos ez a helyzet. Gratulálni kell a Realnak, mert kihasználták és megnyerték. Gratulálok! Remélem szeptemberben visszatér a tűz a kis csapatok ellen is, nem csak a klasszikusra.
- Rivaldo11
- Llegenda del Barça
Azért ez a vélekedés, mert túl sok volt a botlás, mégpedig a kötelezően hozandó meccsek közül. Olyan arányban kellett volna hozni minimum a pontokat a többi csapat ellen, ahogy a madrid tette, és akkor dönthettek volna a rangadók, amikből megint mi jöttünk ki jobban. Ha ezt nézem, könnyen nyerhető lett volna a liga...Persze a fociban "ha" az nincsen.
Másrészről, LG-nek is igaza van, ez a bajnokság egyszer sem volt a kezünkben, és ha innen nézzük, tényleg nincs ok arról beszélni, hogy mi buktuk el.
Meg meg sem érdemeltük volna igazából.
Másrészről, LG-nek is igaza van, ez a bajnokság egyszer sem volt a kezünkben, és ha innen nézzük, tényleg nincs ok arról beszélni, hogy mi buktuk el.
Meg meg sem érdemeltük volna igazából.
Rivaldo-A Legnagyobb.
-
- Jugador del Barça
A futball régi, bölcs mondása, hogy bajnokságot idegenben kell megnyerni. Mindez idén sikerült a Barcának: a Bilbao, Valencia, Sevilla, Atlético, Real Madrid ellen, ami komoly fegyvertény. Szerintem a Madrid kiegyensúlyozottabb és kiéhezettebb volt a sikerre, meg is érdemli a bajnoki címet. Viszont vígan nyerhette volna a Barcelona, ha nincsenek azok a random kisiklások a kiscsapatok ellen, mint pl Alaves, Betis, Depor, Malaga. Szerintem ez nem kivetítés néhány kétes vagy szerencsétlen esetre. Ahogy a Real Madrid Las Palmas elleni 3-3-ja is érdekes kivetítés volna, mert ott a Madrid örülhetett a kétes ítéletek, kiállítás és hajrában meccsbe visszatérés miatt az 1 pontnak.Roberto Carlos írta:Miért az az általános vélekedés, hogy ezt a bajnokságot a Barcelona vesztette el? Tehát, ha nem buktok a kicsik ellen mondjuk 2 meccset akkor tiétek a bajnokság. Ez ugyanúgy igaz a Realra is, nem? Ha a Madrid nem játszik mondjuk 3:3-mat a Las Palmassal, akkor máris nem állja meg a helyét az a feltevés, hogy csak 1-2 meccsen múlott a Barcelona ligagyőzelme.
Tehát úgy gondolom a Barcelonának nem szabadna hogy gondot okozzon az alsóházi vagy kiesés elől menekülő csapatok legyőzése, vagy legalábbis stabilabb legyűrése. Idén az ellenük vívott meccsek miatt ment el a hajó. És akkor tényleg nem ragadtam ki a Villarreal elleni meccset vagy a hazai Clásicón Ramos 90. perces fejesét és a többit, mert ezek tényleg a másik oldalon is ugyanúgy megvannak mindig.
- geridoss
- Director del Fútbol
Gratulálok a Madridnak. Jobban akarták mint mi, megérdemlik.
Egy év múlva remélem mi ünnepelhetünk.
Egy év múlva remélem mi ünnepelhetünk.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/
Visca el Barca!
Visca el Barca!
Azért nem általános vélekedés. Nyilván igy könnyebb megemészteni, én pl. nem értek egyet vele, mert számomra nem lehet olyan bajnoki cím elvesztett, amit gyakorlatilag egy pillanatig sem érezhettünk a kezünkbe. Ha tavaly leadjuk az előnyünket, azt inkább éreztem volna elvesztett címnek. De teljesen mindegy, a bajnoki cím, az bajnoki cím, mindegyik pont ugyanannyit ér.Roberto Carlos írta:Miért az az általános vélekedés, hogy ezt a bajnokságot a Barcelona vesztette el? Tehát, ha nem buktok a kicsik ellen mondjuk 2 meccset akkor tiétek a bajnokság. Ez ugyanúgy igaz a Realra is, nem? Ha a Madrid nem játszik mondjuk 3:3-mat a Las Palmassal, akkor máris nem állja meg a helyét az a feltevés, hogy csak 1-2 meccsen múlott a Barcelona ligagyőzelme.
Nem általános vélekedés ez. A legtöbben, akik itt hozzászóltak, egyszerűen gratuláltak a megérdemelt sikerhez. Egy-két ember kiragadott véleményét ne vetítsd le az egész fórumra.Roberto Carlos írta:Miért az az általános vélekedés, hogy ezt a bajnokságot a Barcelona vesztette el? Tehát, ha nem buktok a kicsik ellen mondjuk 2 meccset akkor tiétek a bajnokság. Ez ugyanúgy igaz a Realra is, nem? Ha a Madrid nem játszik mondjuk 3:3-mat a Las Palmassal, akkor máris nem állja meg a helyét az a feltevés, hogy csak 1-2 meccsen múlott a Barcelona ligagyőzelme.
"It is what it is."
- Roberto Carlos
- Barça C
Miért az az általános vélekedés, hogy ezt a bajnokságot a Barcelona vesztette el? Tehát, ha nem buktok a kicsik ellen mondjuk 2 meccset akkor tiétek a bajnokság. Ez ugyanúgy igaz a Realra is, nem? Ha a Madrid nem játszik mondjuk 3:3-mat a Las Palmassal, akkor máris nem állja meg a helyét az a feltevés, hogy csak 1-2 meccsen múlott a Barcelona ligagyőzelme.
Roberto Carlos - Cristiano Ronaldo - Rivaldo
-
- Jugador del Barça
Grat a Margitnak.
Az idei liga egy karnyújtásnyira volt tőlünk és biztos vagyok benne hogy nem csak Lucho lépései miatt maradtunk le a bajnoki címről, hanem az igazolások miatt is. Egy jobbhátvéd meglétével komolyan mondom hogy 3 ponttal legalább többet gyűjtünk... aztán a középpályásainkról akkor még szót sem ejtettem. Ezt tényleg mi veszítettük el, mert az összes nagycsapat otthonában nyertünk.
Az idei liga egy karnyújtásnyira volt tőlünk és biztos vagyok benne hogy nem csak Lucho lépései miatt maradtunk le a bajnoki címről, hanem az igazolások miatt is. Egy jobbhátvéd meglétével komolyan mondom hogy 3 ponttal legalább többet gyűjtünk... aztán a középpályásainkról akkor még szót sem ejtettem. Ezt tényleg mi veszítettük el, mert az összes nagycsapat otthonában nyertünk.
Ha már szóba került a Madrid B csapata, azért az nagyon komoly teljesítmény, hogy jó néhány sérülés hátráltatta őket, nem egyszer kulcsembereik is kidőltek hetekre. A BBC-ből Bale a szezon felében sérült volt, Benzema egész szezonon, Ronaldo fél szezonon keresztül formán kívül játszott. De ezt mind elbírtak, mert mindig volt vki, aki alapból nem a legerősebb 11 tagja, de mikor kellett, maximálisan fel tudott nőni a feladathoz.
Ez nálunk tényleg hiányzott, a rotációs embereink többségének könnyen össze lehetne számolni, hány jó meccse volt a szezonban. De ebben azért biztos, hogy szerepe van a két edzőnek is, Zidane szvsz lényegesen jobban főzött abból, amije volt, mint LE.
Ez nálunk tényleg hiányzott, a rotációs embereink többségének könnyen össze lehetne számolni, hány jó meccse volt a szezonban. De ebben azért biztos, hogy szerepe van a két edzőnek is, Zidane szvsz lényegesen jobban főzött abból, amije volt, mint LE.
- Rivaldo11
- Llegenda del Barça
Jajj bocsánat, a "nálunk a B csapat is hozza a meccseket"-mondat volt megtévesztő, félreolvastam. 
Ami egyébként igaz, az ő B csapatukban nem volt benne a botlás-sajnos.

Ami egyébként igaz, az ő B csapatukban nem volt benne a botlás-sajnos.
Rivaldo-A Legnagyobb.
- Nyiri81
- Entrenador del Barça
"Nálatok?" Én Barca drukker vagyok, ne sérts megRivaldo11 írta: Ez komoly. Ez esetben nem a teljes keretre, hanem a kezdőkre gondoltam természetesen. Nálatok a pad egyértelműen minőségibb.
Ha egy csapat nyer a Calderonban, a Pizjuanban, meg a Bernabeuban, annak ilyen kiélezett versenyben aranyat kellene érnie. Ilyen paddal, mint a miénk, viszont nem lehet rotálni úgy, hogy az ne vezetne pontvesztéshez, még a kicsik ellen is. Ez már sokszor ki lett tárgyalva itt, nem újdonság.

Csak is Puyol
ma sem tudom másképp értékelni: ezt az idényt Barca "sport igazgatósága" vagy ha úgy tetszik a menedzsmentje veszítette el. a laikus szurkoló előtt is nyilvánvaló hogy olyan mennyiségi különbség van a minőségi játékos állományt tekintve a Real javára, hogy inkább az a meglepő vagy a Barca dícsérete, hogy csak három ponttal kaptunk ki.
nekem pedig ott a vígasz, hogy elverük őket a saját pályájukon... látom a sok gratulációt én már nem strapálom magam
nekem pedig ott a vígasz, hogy elverük őket a saját pályájukon... látom a sok gratulációt én már nem strapálom magam

- Rivaldo11
- Llegenda del Barça
Ez komoly. Ez esetben nem a teljes keretre, hanem a kezdőkre gondoltam természetesen. Nálatok a pad egyértelműen minőségibb.Nyiri81 írta:Én is gratulálok a Madridnak. Megérdemlik.
Ez komoly? Nálunk a B csapat is hozza a meccseket?Rivaldo11 írta:...Mindazonáltal úgy gondolom, jobb csapatunk van, és mi csesztük ezt el, méghozzá elég sokszor...Nem hiszem
Ha egy csapat nyer a Calderonban, a Pizjuanban, meg a Bernabeuban, annak ilyen kiélezett versenyben aranyat kellene érnie. Ilyen paddal, mint a miénk, viszont nem lehet rotálni úgy, hogy az ne vezetne pontvesztéshez, még a kicsik ellen is. Ez már sokszor ki lett tárgyalva itt, nem újdonság.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Csatlakozom, én is csak gratulálni tudok, megérdemlik.
Nem bánom, hogy az utolsó forduló nem hozott nagyobb izgalmakat, igy sokkal könnyebb megemészteni, mint az ominózus 06/07-es szezont.

Nem bánom, hogy az utolsó forduló nem hozott nagyobb izgalmakat, igy sokkal könnyebb megemészteni, mint az ominózus 06/07-es szezont.
Mit is lehetne mondani?:) Ezért kerek a világ: nálunk gyengébb csapat, mégis okosabb...
gratula margitnak... hú ,de nehéz ezt kimondani:)

- Nyiri81
- Entrenador del Barça
Én is gratulálok a Madridnak. Megérdemlik.
Nem hiszem
Ez komoly? Nálunk a B csapat is hozza a meccseket?Rivaldo11 írta:...Mindazonáltal úgy gondolom, jobb csapatunk van, és mi csesztük ezt el, méghozzá elég sokszor...

Csak is Puyol
- P.U.Y.O.L.
- Director del Fútbol
Gratulálok a Realnak a bajnoki címhez. Sajnos a legfontosabb már az ő zsebükben van, innen egy BL-el megkoronázhatják az amúgy is kiváló szezonjukat.
Erősen bízom benne, hogy ez a szezon eléggé felpaprikázta a fiúkat és a következő szezonra úgy futnak ki, hogy visszakerüljenek a trónra. Sok problémát boncolgattunk idény közben, de igazából csak azon múlt, hogy túl sokat buktunk a kicsik ellen....
Erősen bízom benne, hogy ez a szezon eléggé felpaprikázta a fiúkat és a következő szezonra úgy futnak ki, hogy visszakerüljenek a trónra. Sok problémát boncolgattunk idény közben, de igazából csak azon múlt, hogy túl sokat buktunk a kicsik ellen....
Gratulálok a madridnak. A bajnoki címet nem megnyerni nehéz, hanem megvédeni.
Jövőre ütni kell őket, valamit lehetőleg kupával zárjuk a szezont és akkor a szuperkupa döntőben is odacsaphatunk.
Jövőre ütni kell őket, valamit lehetőleg kupával zárjuk a szezont és akkor a szuperkupa döntőben is odacsaphatunk.

- Rivaldo11
- Llegenda del Barça
Gratulálnunk kell nekik, valahol megérdemlik, nagyon sokat álltak az élen, kiegyensúlyozottabbak voltak, mint mi, és ez döntött. Mindazonáltal úgy gondolom, jobb csapatunk van, és mi csesztük ezt el, méghozzá elég sokszor.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Gratulálok a Realnak, boven megérdemelték főleg azzal amit március ota mutatnak! Nyaron erősíteni kell és akkor esetleg visszavághatunk
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”